Nikko Stirling 4-12x42 stigao iz UK

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Nikko Stirling 4-12x42 stigao iz UK

Post by Necto » 28 Oct 2008, 21:35

Evo ga danas mi je dosao Nikko Stirling - Gold Crown AirKing 4-12x42 AO IR Mil-Dot koncanica.

AO = Adjustable objective (misli se na paralax) , IR = Illuminated Reticle (osvijetljena koncanica)

Narucija sam ga s AirgunBuyer.com, cijena 80 funti i shipping 14 funti = 94 funte, znaci otprilike 880kn
Uplatu sam izvrsija preko Erste banke, na racun koji mi je leek napisa na email, taj sam email isprinta i odnija u banku
i reka da je to predracun.
Banka je uzela jos nekih 100kn provizije, znaci 980kn, i danas mi je to doslo s postom u paketu i jos sam postaru platija 200kn (vjerovatno carina i pdv, sta ja znam).
Ispalo me na kraju 1180kn

U paketu sam dobija Optiku, Flip-up dust covere, jednodjelni mount i dva imbus kljuca za montiranje tog mounta i zamjensku bateriju za osvjetljenje koncanice.

Tako da IMHO ovo je stvarno best buy ako netko misli kupovati optiku u ovom cijenovnom rangu, gledajuci da u Hrvatskoj jednodjelni mount kosta 200kn+ a optike slicne kvalitete daaleko iznad 1000kn.

I jos da napomenem da je ovo AirKing serija optike, znaci dizajnirana bas za zracne puske.

Generalno, ja sam preprezadovoljan optikom, montaza lagana, slika kristalno cista i veoma pregledna, podesivi Paralax od 10m u beskonacno i Mil-Dot koncanica :A25:

Puska je Anchutz mod. 335 cal 4,5

Da ne drobim previse, evo par slika ispod.
A ostale slike mozete viditi tu na ovom linku, http://s281.photobucket.com/albums/kk23 ... i%20puska/

A ako nekog zanima mogu uploadati i slike visoke kvalitete rezolucija 4368x2912 slikano s Canon EOS 5D

Eto ga, ako nekog nesto zanima samo pitajte, komentari dobrodosli

:A25:
Attachments
Nikko Stirling (3).jpg
Nikko Stirling (6).jpg
Nikko Stirling (10).jpg
Nikko Stirling.jpg

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Nikko Stirling 4-12x42 stigao iz UK

Post by Mike_Torello » 28 Oct 2008, 21:45

kakav je crosshair?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Post by Necto » 28 Oct 2008, 21:55

Crosshair je Mil-Dot i meni je super, sad to je sve od osobe do osobe, netko preferira deblji netko tanji, meni je ovaj taman.
Evo cropano s vece rezolucije.
(slika je umanjena, klik na sliku za punu verziju slike)
(EDIT: staviti sliku crosshaira sa nekom neutralnom pozadinom)

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Oct 2008, 22:57

Necto wrote:Crosshair je Mil-Dot i meni je super, sad to je sve od osobe do osobe, netko preferira deblji netko tanji, meni je ovaj taman.
Evo cropano s vece rezolucije.
(slika je umanjena, klik na sliku za punu verziju slike)
ovaj je dovoljno tanak, bio bi mi ok... kad je osvjetljeno jeli svjetli samo ovaj dio sa mildots ili kompletan kriz?
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Post by Necto » 29 Oct 2008, 00:38

Svijetli samo ovaj dio kriza di su mildotsi, ima 11 "stupnjeva" na kotacicu za jacinu svjetla.
Moram testirati u sumrak to, jer po danu se super vidi samo na 11 i 10 i 9.

@Dok!

Ma nije puska preslaba =) 4,5 cal ima cini mi se 170ak m/s, dovoljno mi je za plinkanje i busenje papira oko kuce.
A sljedeca mi je u planu jedna jaca PCP ali za to cu morati stediti "malo" duze vrimena :A19:

A ja volim veeeliki zoom tako da nemoram stalno setati do papira da vidim di sam pogodija :A03:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Oct 2008, 01:05

ja odnedavno imam RITTER 3,5-10x40 side focus, koncanica je sa osvjetljenom tockom u sredini...
http://cgi.ebay.de/Zielfernrohr-RITTER- ... dZViewItem

nisam uzeo 6-24x50 Side Focus, koji je ujedno i skuplji ali bio bi predugacak za pusku (410mm) na preklop.
ali bi sada volio da ovaj moj ima lecu barem 50mm, 40 je malo za ovakvu teglu

Necto
Razvodnik
Razvodnik

Post by Necto » 29 Oct 2008, 15:55

Eh, nebih ti zna kada je zadnji put servisirana, jer nije moja nego mi je rodjak posudija, posto njega to vise i ne zanima previse.

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 18 Nov 2008, 12:30

Stigla i meni ista optika od istog prodavaća.

Naplatili mi poštarinu više, ali o tome kasnije.

U paketu sam dobio tri imbus ključa, s tim da "srednji" ne odgovara nijednom šarafu... :stupid:
Također nigdje na kutiji ne piše AirKing (iako je Airking model). Samo "Gold Crown".

Ono čime nisam zadovoljan je jednodjelni mount.
Naime na slici se vide dvije vertikalne rupe kroz nosač koje služe za učvrstiti nosač na pušku, a na nosaču koji sam dobio ih nema.
http://www.nikkostirling.com/Images/Rif ... mounts.jpg

Objašnjenje nalazim na stranicama Nikko Stirlinga "The AIRKING will remaim accurate shot after shot. This has been enhanced in 2008 with additional recoil stop screws to ensure rigidity between the mount and rifles."
Dakle očito da BAR prodaje starije modele. :-(

Zanima me bih li mogao otiči kod nekog puškara da mi izbuši te dvije rupe (s navojima) i stavi vijke za učvrstiti ili bi mi jednostavnije/jeftinije bilo kupiti jednodjelni mount od Gama (koji ima vijak za učvrstiti) za 200 kn?

Napominjem da Nikko Stirlingov nosač ima kroz bazu trokutasti prorez koji bi možda trebao služiti za korištenje mehaničkih nišana.

http://www.nikkostirling.com/Images/Rif ... A41242.jpg

Kad stavim optiku promjer objektiva pokrije taj tunel. Bez optike, taj tunel mi je previsoko da bih vidio mehaničke nišane tako da mi nije upotrebljiv (iako mi je bio jako privlačan na slikama jer je to bio jedini jednodjelni mount za zračnicu s tim prorezom).

Dakle molio bih pomoć.

Lijep pozdrav.

P.S. Optika neće tako skoro na pušku jer moram prvo izmjeriti preostalih 13 modela diabola (do tada će se puška valjda razraditi) pa upucati mehaničke nišane na 10-15m, pa tek onda staviti optiku, a do tada će vjerojatno već i proljeće ako ne i ljeto... Sve pod uvjetom da izdržim toliko dugo. :smile:

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 18 Nov 2008, 12:56

A eto još par natuknica s kutije.

A strong one piece body made from aircraft grade aluminium
Industry grade A lenses for enhanced clarity
True optical enhancing coatings for improved light transfer to your eye
Rubber enhancements for non slip adjustments in the field
Fast eyepiece focus for individual adjustment
Water and fog proof - nitrogen filled
Supplied with fast flip-up weather and dust covers

Posebno mi je zanimljivo ovo da je punjen dušikom jer to nisam uspio naći nigdje na netu i bio sam malo zabrinut zbog toga. :A25:

Nino
Civil
Civil

Post by Nino » 10 Jan 2009, 20:29

ej, pa Nikko Stirling program u Vinkovcima, trgovina "Ribo-lov" ili "Venatio" uvoznici.
Mountmaster 3-9x40 AO 420,00 kn nešto slabija serija od airkinga ali odlična za te novce, cca 30% jeftinija od sličnih.
Nikko u Engleskoj proglašen za best buy, a u SAD-u im jedna serija proglašena za najbolju optiku u 2007. :A25:

Pozdrav!

rloka
Pozornik
Pozornik

Post by rloka » 10 Jan 2009, 23:02

jel ima u toj trgovini 4-12x42 AO ir ovaj model i kolika je cjena, aj molim te ako znas da mi kazes jer se spremam naruciti, pa da nenarucujem bezveze....

Firefighter
Razvodnik
Razvodnik

Post by Firefighter » 11 Jan 2009, 00:35

I JA BI JEDAN TAKAV

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 11 Jan 2009, 01:33

shuro wrote:Zanima me bih li mogao otiči kod nekog puškara da mi izbuši te dvije rupe (s navojima) i stavi vijke za učvrstiti ili bi mi jednostavnije/jeftinije bilo kupiti jednodjelni mount od Gama (koji ima vijak za učvrstiti) za 200 kn?
bi kao i kod bilokojeg strojobravara a ako imas ureznice mozes i sam to napraviti... kupis svornjake i odgovarajucu nareznicu, izbusis rupu i narezes navoj, donji dio navoja koji izviruje iz nosaca i kaci se u utor u puski obrusis navoj na tom dijelu da bude sama sipka, bolje ce drzati dakle navoj |\\\\\\\\= i onda obruseni dio navoja
Napominjem da Nikko Stirlingov nosač ima kroz bazu trokutasti prorez koji bi možda trebao služiti za korištenje mehaničkih nišana.
to ti nista ne vrijedi osim ako neces stavljati optiku sa x32 lecom inace ti leca svojim promjerom onemogucuje da gledas kroz to... i to dobro vidis taj pravac na ovoj slici koju si poslao...
http://www.nikkostirling.com/Images/Rif ... A41242.jpg
Kad stavim optiku promjer objektiva pokrije taj tunel. Bez optike, taj tunel mi je previsoko da bih vidio mehaničke nišane tako da mi nije upotrebljiv (iako mi je bio jako privlačan na slikama jer je to bio jedini jednodjelni mount za zračnicu s tim prorezom).
sorry, sad vidim sto si napisao jer odgovaram redom... ma nema tu pomoci, ali imas jednu prednost, ustedio si na tezini s tim supljim nosacem... i ja imam isti takav.
P.S. Optika neće tako skoro na pušku jer moram prvo izmjeriti preostalih 13 modela diabola (do tada će se puška valjda razraditi) pa upucati mehaničke nišane na 10-15m, pa tek onda staviti optiku, a do tada će vjerojatno već i proljeće ako ne i ljeto... Sve pod uvjetom da izdržim toliko dugo. :smile:
mehaniku si slobodno upucaj na 20m ako je neka jaca puska...

rloka
Pozornik
Pozornik

Post by rloka » 11 Jan 2009, 10:58

Firefighter wrote:I JA BI JEDAN TAKAV
sto kazes na zajednicku narudzbu? mozda nas postarina dode manje...

Nino daj vidi dal ima u tom ribo-lovu ove optike

toni_u
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by toni_u » 11 Jan 2009, 15:25

Imam istu takvu pusku ali meni je malo prevelika ta optika za nju... Ja na svojoj imam 4x20 i to je sasvim dovoljno za njezine performanse.

Firefighter
Razvodnik
Razvodnik

Post by Firefighter » 11 Jan 2009, 16:54

rloka mozemo naruciti
ti placas :A13:
naci cu ja nesto i u HRVATSKOJ

rloka
Pozornik
Pozornik

Post by rloka » 12 Jan 2009, 00:02

ja ozbiljan vi me zajebajete joj joj hehe
aj sretno u odabiru :A27:

dobermann
Razvodnik
Razvodnik

Post by dobermann » 12 Jan 2009, 00:15

Mike_Torello wrote:
shuro wrote:Zanima me bih li mogao otiči kod nekog puškara da mi izbuši te dvije rupe (s navojima) i stavi vijke za učvrstiti ili bi mi jednostavnije/jeftinije bilo kupiti jednodjelni mount od Gama (koji ima vijak za učvrstiti) za 200 kn?
bi kao i kod bilokojeg strojobravara a ako imas ureznice mozes i sam to napraviti... kupis svornjake i odgovarajucu nareznicu, izbusis rupu i narezes navoj, donji dio navoja koji izviruje iz nosaca i kaci se u utor u puski obrusis navoj na tom dijelu da bude sama sipka, bolje ce drzati dakle navoj |\\\\\\\\= i onda obruseni dio navoja
NHF mike, samo da netko citajuci ovo ne kupi nesto krivo sto mu ne moze pomoci u rijesavanju problema

ureznik = alat muskoga roda, koristi se za "urezivanje" navoja s unutrasnje strane u provrtu "izbusenoj rupi"
nareznica = alat zenskoga roda, koriste se za narezivanje navoja s vanjske strane

:A25:
I might bite, if you are not polite!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 12 Jan 2009, 01:03

istina moja greska, nema problema, ja nikad nemogu pogiditi nabrzinu koja je ureznica a koja je nareznica, nisam uopce razmisljao logici u tom slucaju...
kad dodjes u zeljezariju i kazes treba mi alat za narezivanje navoja... pitanje: nareznica ili ureznica... neznam, treba mi da narezem navoj u rupi... onda ureznica... dajte jednu za taj i taj navoj... hvala =) problem rijesen

Nino
Civil
Civil

Post by Nino » 12 Jan 2009, 21:42

Pazi sad; mountmaster serija 4-12X50 AO sa mil dot končanicom i nosačem (dvodjelnim) 490,00kn
evo broj pa se probajte dogovoriti s ljudima RIBO-LOV VK 032/ 331-259 imaju trenutno 1, al još jednu imaju u Županji isto u svojoj trgovini ŽU 032/ 833-157.
sve im je još novo pa se ne snalaze, pa ih treba malo čekat za informaciju. al' i bolje tako jer kad skontaju šta imaju vjerojatno će digniti cijene. :A25:

Pozdrav!

edit by shelby: visak postova obrisan :A36:

Post Reply