NABAVNA DOZVOLA
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: NABAVNA DOZVOLA
to znam, ali neznam na koji clanak svojeg ustavnog prava da se pozovem, napisao sam gore:nobile157 wrote:Kad nitko nema hrabrosti boriti se za svoja prava, onda mu ni ne trebaju.
Kršenje zakona (a određivanje broja komada vatrenog oružja je upravo to) je kazneno djelo - zlouporaba službenog položaja.
Kaznena prijava, pa da vidimo kako će onda "tete" i načelnici disati.
znam da se negdje nesto takvo spominjalo na sto se pozivas kao razlog nabave oruzja, bilo je neki clanak 4 nekog zakona, ne sjecam se...netko je negdje naveo clanak iz ustava ili tako nesto, ustavno pravo, jbg ne sjecam se ali to bi bio dobar temelj za pocetak zalbe... netko ce se valjda sjetiti o cemu pricam, to je bilo ono se spominjalo kao moguci razlog za nabavu oruzja....
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Moraju ti odgovoriti napismeno i obrazložiti zašto, po kojem članku Zakona o oružju su ti odbili nabavku.longrifle wrote:Dječaci izgleda da je broj komada oružja za samoobranu zaživio u praksi! Ja sam danas dobio odbijenicu za treći pištolj! Pozvali su me na sastanak da mi uzmu 50 kn takse i onda mi rekli da ne može! Ali imam pravo žalbe 15 dana!
Onda se možeš žaliti drugostupanjskoj komisiji MUP-a (koja će potvrditi prvostupanjsko rješenje), a onda odvjetnika i tužba upravnom sudu, istodobno kaznena prijava potpisniku rješenja jer će napisati KRIVU formulaciju zbog čega su odbili - NEMA zakonske osnove da odbiju zahtjev ako ispunjavaš uvjete a ispunjavaš ako imaš već dva pištolja. A onda je to zlouporaba položaja.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Odlicno nobile, to mi je trebalo, e sad samo jos reci sto napisati u zahtjev za nabavu oruzja kao razlog nabave ako nisi ni lovac ni sportski strijelac niti imas osnove traziti oruzje za samoobranu, jel imao ono prema nekom clanku zakona ili ustavno pravo po kojem imas pravo traziti oruzje bla bla tako nesto, jbg ne kuzim se u te pravne zavrzlame...
Stiglo jučer rješenje. Piše: Odbija se zahtjev za izdavanje odobrenja za nabavu oružja - pištolja za samoobranu. Obrazloženje: Člankom 13. st. 1. Zakona o oružju propisano je da fizička osoba ima opravdani razlog za nabavu oružja za samoobranu ukoliko dokaže da je njezina osobna sigurnost ugrožena ili bi mogla biti ugrožena u tolikoj mjeri da joj za njezino osiguranje treba oružje, te ukoliko zbog naravi posla ili okolnosti u kojima ga obavlja postoji potreba za nabavkom oružja, a aktivnostima i mjerama institucija sigurnosti ili drugim mjerama se nebi mogla osigurati dostatna zaštita. Kako imenovani nije dokazao da je njegova osobna sigurnost ugrožena ili bi mogla biti ugrožena u tolikoj mjeri da je za osiguranje potrebno oružje, razvidno je da nije ispunjen uvjet iz članka 10. st. 2. točka 1. Zakona o oružju (NN 63/07), te te je temeljem članka 15. istog zakona riješeno kao u izreci rješenja.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

To ti je odbijenica za trece oruzje? A prva dva su ti dali iako nisi imao dokaze da ti je sigurnost ugrozena?
sad to gledam sa ove strane - linija manjeg otpora, da se ides zaliti pa ti se netko tamo zainati pa kazu da nemas osnove niti za drzanje prva dva i da ih moras prodati? Onda ispada opet ono kako se kod nas radi, poklopi se usima i budi zadovoljan s tim sto imas dok ti nisu sve oduzeli...
Sad bi se trebalo savjetovati s kakvim pravnikom ima li osnove zaliti se na to rijesenje i kakve bi mogle biti posljedice zalbe (gore spomenuto)
sad to gledam sa ove strane - linija manjeg otpora, da se ides zaliti pa ti se netko tamo zainati pa kazu da nemas osnove niti za drzanje prva dva i da ih moras prodati? Onda ispada opet ono kako se kod nas radi, poklopi se usima i budi zadovoljan s tim sto imas dok ti nisu sve oduzeli...
Sad bi se trebalo savjetovati s kakvim pravnikom ima li osnove zaliti se na to rijesenje i kakve bi mogle biti posljedice zalbe (gore spomenuto)
U pravu si Mike! Znam dosta i pravnika i sudaca pa ču se raspitati o tome! Da se toliko toga može promijeniti za 6 mjeseci nemogu vjerovati. U 12. mjesecu prošle godine dobio sam nabavnu za dugo oružje ali sam je vratio jer nisam nabavio ormar, a sad ne mogu dobiti ni za kratko! Kakva politika!
Čim imaš oružje, znači da si dokazao da ti treba, ali je zakon tako napisan da ti mogu odbiti nabavnu. Naravno, NITKO ne može dokazati da je ugrožen, dok mu se ne desi nešto. Ali, dobar odvjetnik bi mogao to pobiti, ako je dozvola dana dva puta, nema razloga da ne bude i pedeset. Nema ograičenja u broju komada oružja koje netko može imati.
No, kakvi su nam suci i sud, ništa ne treba čuditi.
Ostaje kaznena prijava radi zlouporabe službenog položaja i pogrešnog tumačenja zakona. Ako ti se da zezati. A dugo oružje će ti dati.
No, kakvi su nam suci i sud, ništa ne treba čuditi.
Ostaje kaznena prijava radi zlouporabe službenog položaja i pogrešnog tumačenja zakona. Ako ti se da zezati. A dugo oružje će ti dati.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Uf, koliko sam shvatio, sada za nabavu samokresa treba razlog. Ako želim nabaviti HS i ponekad otići na streljanu za svoju dušu i držati ga doma (nošenje mi nije potrebno), male su šanse dobiti dozvolu za nabavu oružja.
Nisam član HSS i nije mi ime upisano u biltene natjecanja i nisam lovac. Dakle, običan ljubitelj oružja.
Nekada sam to mogao riješiti bez problema (dok sam bio u sustavu) ali sada je kasno.
Dakle, jesam li ja to dobro shvatio i ima li netko iskustva baš sa tim detaljem; traženje dozvole za nabavu samokresa a nije lovac niti član HSS-a i nije ugrožana vrsta nego eto, voli oružje i ponekad želi na streljanu prisjetiti se starih dana?
Nisam član HSS i nije mi ime upisano u biltene natjecanja i nisam lovac. Dakle, običan ljubitelj oružja.
Nekada sam to mogao riješiti bez problema (dok sam bio u sustavu) ali sada je kasno.
Dakle, jesam li ja to dobro shvatio i ima li netko iskustva baš sa tim detaljem; traženje dozvole za nabavu samokresa a nije lovac niti član HSS-a i nije ugrožana vrsta nego eto, voli oružje i ponekad želi na streljanu prisjetiti se starih dana?
Streljivo je glavno. Oružje samo alat koje radi posao...
-
bossamgs63
- Civil

pozdrav svima ... imam pitanje : od cure otac je umro pred malo (bio je lovac) i sada meni je pustio dvocijevku , a ja nemam veze s lovom niti imam dozvolu za oruzije ...pa me zanima dali ja mogu to bez nekih prevelikih troskova prijaviti i dobiti dozvolu za drzanje oruzija?? mislim znam da mogu ali koliko to kosta sve skupa na kraju... jer neplaniram za sada biti lovac? uglavnom to je kao dar od njega za mene kao uspomena...eto... zahvaljujem se unaprijed...
ne postoji mogućnost posjedovanja oružja kao uspomene, to je ukinuto davno
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
-
bossamgs63
- Civil

a jbg.... sta sada da radim?? jer on je to imao prijavljeno.... sad cu to morati vratiti ili?
nemaš što vračati, ionako ne smije biti kod tebe već kod nekog ko ima takovo oružje registrirano ili u MUP-u do okončanja ostavinske rasprave. kako si napisao da ne želiš polagati lovački ispit, a za to je ionako sada kasno, predaj pušku u policiju ili ju pokloni nekome sa nabavnom dozvolom.
-
bossamgs63
- Civil

jos niti nije kod mene u kuci ...nego je kod cure... a vjerovatno cu je onda staviti u oglas pa prodati imaocu dozvole...
- Original_G
- Cinker - bojna

-
bossamgs63
- Civil

hvala na informacijama...ali ja cu vjerovatno otići u pon do MUP-a da mi sve pojasne itd... hvala
- Original_G
- Cinker - bojna

Evo uz dužno poštovanje prema svim članovima ... pročitao sam čitav forum i odlični ste
sad kao nov ja bih obrazložio moje stanje pa nadam se da ćete mi pomoći:
Moj djeda je imao dozvolu za držanje dugih godina. Prije par mjeseci ja produžio oružni list - sve za 5 ... onda je pao i polomio bedrenu kost pa maltretiranje s lječnicima (svi znamo kako je) ... E sad dok je bio u bolnici dođe nema policija na vrata s nalogom za oduzimanje oružja. OK, ali mi ne znamo ništa pa odu i zatražili da kad dođe se javi. ok idemo mi u Petrinjsku niš, ajde Remetinec i kažu za 20 min. dolazimo kod vas da oduzmemo oružje. Došli i oduzeli po Čl. 45 Zakona za Oružje i dali poziv za famoznu sobu 108. OK ... Danas sam bio ja tamo i pitam službenicu kaj trebam napravit da dobijem Oružni list i sve to Nabava, Registracija da oduzeto oružje prebacim na sebe. Ona meni fino kaže, tko vam je rekao da dođete tu, ali ok - Rekla da samo trebam popuniti Obrazac 1 i Javne Biljege. Pitam je ja za Obuku i Lječnički ona meni kaže ... Gospon nemojte vi ništa poduzimat. Mi ćemo prvo obavit provjeru pa nakon toga ako prođete (pitala me je osnovne podatke i rekla da ne gleda problema) mi ćemo vas uputit što treba dalje... Pitala me je jeli oružje oduzeto, ja potvrdio i ona kaže meni jedino da vam proda to oružje ili pokloni. Pitam sad ja vas štovani vljubitelji vatrenog oružja. Jeli to ona meni rekla kak spada ili ima tu još kojih caka ????
P.S. Nisam lovac, niti sportaš - u Obrazcu za nabavu ću navest Osobna sigurnost.
P.P.S. Hvala unaprijed
sad kao nov ja bih obrazložio moje stanje pa nadam se da ćete mi pomoći:
Moj djeda je imao dozvolu za držanje dugih godina. Prije par mjeseci ja produžio oružni list - sve za 5 ... onda je pao i polomio bedrenu kost pa maltretiranje s lječnicima (svi znamo kako je) ... E sad dok je bio u bolnici dođe nema policija na vrata s nalogom za oduzimanje oružja. OK, ali mi ne znamo ništa pa odu i zatražili da kad dođe se javi. ok idemo mi u Petrinjsku niš, ajde Remetinec i kažu za 20 min. dolazimo kod vas da oduzmemo oružje. Došli i oduzeli po Čl. 45 Zakona za Oružje i dali poziv za famoznu sobu 108. OK ... Danas sam bio ja tamo i pitam službenicu kaj trebam napravit da dobijem Oružni list i sve to Nabava, Registracija da oduzeto oružje prebacim na sebe. Ona meni fino kaže, tko vam je rekao da dođete tu, ali ok - Rekla da samo trebam popuniti Obrazac 1 i Javne Biljege. Pitam je ja za Obuku i Lječnički ona meni kaže ... Gospon nemojte vi ništa poduzimat. Mi ćemo prvo obavit provjeru pa nakon toga ako prođete (pitala me je osnovne podatke i rekla da ne gleda problema) mi ćemo vas uputit što treba dalje... Pitala me je jeli oružje oduzeto, ja potvrdio i ona kaže meni jedino da vam proda to oružje ili pokloni. Pitam sad ja vas štovani vljubitelji vatrenog oružja. Jeli to ona meni rekla kak spada ili ima tu još kojih caka ????
P.S. Nisam lovac, niti sportaš - u Obrazcu za nabavu ću navest Osobna sigurnost.
P.P.S. Hvala unaprijed
ako se radi o dugom oružju nemaš nikakove šanse da dobiješ nabavnu dozvolu a i sa kratkim ćaš imati problema