Samoobrana.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Samoobrana.
mali ocito nikad nije "hodocastio" tuđe vinograde i vocnjake =) inace bi znao koja je fora =) heheheh
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Nekad bilo, sad se spominjalo. Danas bi mogao dobiti rafal kao odgovor. 
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
vidim da već na dvije stranice samo rastu frustracije, panika, a odgovora ni približno nema.
svi mi koji legalno posjedujemo razna oružja i oruđa koja ipak koristimo za druge stvari, a ne igranja rata, mogli bi poslušati savjete PU na istu tematiku, odn. pokušati u prvom redu izbjeći neželjene situacije, iako razmišljamo "vozite sigurno,
". kada dođe do sukoba već je kasno, bilo da će te ostati bez mukotrpno zarađene imovine, nekoga ste napucali, ili ste sami stradali. u slučaju vatrenog ili inog okršaja koji uopće ne računam ni kao zadnje rješenje, je potpuno svejedno kakve su legalne posljedice.
o tome treba razmišljati ranije. paranoja rulz. nemojte zakundačiti malog cigu koji vam sa suvozačevog sica mazne mobitel, jer ste tome sami krivi.
ako netko ima volje skoknuti u savsku u informativni ured PUZ (ili da organiziramo zajednički izlet
), neka posta odgovore onih kojima je to posao.
"Provale u domove i krađe iz domova najčešća su kaznena djela, a žrtva može biti bilo koji građanin.
Na temelju dosadašnjih iskustava i poznavajući stil i navike kradljivaca, policija savjetuje građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.
Preporuča se:
* Uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Sjetite se i otvorenog prozora ili balkonskih vrata.
* Budite dodatno oprezni ako stvarate buku koja onemogućava da čujete posjetitelje (uključen usisavač, mikser, sušilo za kosu, glasno slušanje glazbe …) ili ste u udaljenim dijelovima kuće ili dvorišta (tavan, podrum vrt …). Nemojte tik uz kuću ostavljati predmete koji omogućavaju lakše penjanje, poput ljestava ili sanduka.
* U stanove se najčešće provaljuje kroz ulazna vrata, pa se osigurajte «špijunkom» kroz koju ćete moći promotriti posjetitelja, dobrom bravom i čvrstim zasunom za djelomično otvaranje vrata. Ako vam je neka osoba sumnjiva, zatražite da pokaže službenu ispravu i nazovite instituciju ili poduzeće koje navodno zastupa. Telefonski broj potražite sami na informacijama.
* Na obiteljskim kućama česte su mete lopova prozori, velike staklene površine na vratima i sl., pa ugradite dodatnu zaštitu.
* Provalnici često proučavaju navike žrtve, pa su u opasnosti stariji, bolesni, invalidi, osobe koje žive same, djeca … Imate li takve ukućane ili prijatelje, nazovite ih ili posjećujte, a djecu naučite da ne otvaraju vrata neznancima i da nazovu vas, susjede, policiju …
* Ne držite novac i dragocjenosti u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i sl. Lopovi znaju da ondje treba tražiti.
* Ne pričajte svima da nekuda putujete i ne ostavljajte takve poruke na telefonskoj sekretarici. Nemojte razglasiti «na sva zvona» da ste upravo dobili plaću, kupili nove kućanske uređaje ili uštedjeli veću svotu."
ili "DOBAR SUSJED – SIGURAN STAN"
svi mi koji legalno posjedujemo razna oružja i oruđa koja ipak koristimo za druge stvari, a ne igranja rata, mogli bi poslušati savjete PU na istu tematiku, odn. pokušati u prvom redu izbjeći neželjene situacije, iako razmišljamo "vozite sigurno,
o tome treba razmišljati ranije. paranoja rulz. nemojte zakundačiti malog cigu koji vam sa suvozačevog sica mazne mobitel, jer ste tome sami krivi.
ako netko ima volje skoknuti u savsku u informativni ured PUZ (ili da organiziramo zajednički izlet
"Provale u domove i krađe iz domova najčešća su kaznena djela, a žrtva može biti bilo koji građanin.
Na temelju dosadašnjih iskustava i poznavajući stil i navike kradljivaca, policija savjetuje građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.
Preporuča se:
* Uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Sjetite se i otvorenog prozora ili balkonskih vrata.
* Budite dodatno oprezni ako stvarate buku koja onemogućava da čujete posjetitelje (uključen usisavač, mikser, sušilo za kosu, glasno slušanje glazbe …) ili ste u udaljenim dijelovima kuće ili dvorišta (tavan, podrum vrt …). Nemojte tik uz kuću ostavljati predmete koji omogućavaju lakše penjanje, poput ljestava ili sanduka.
* U stanove se najčešće provaljuje kroz ulazna vrata, pa se osigurajte «špijunkom» kroz koju ćete moći promotriti posjetitelja, dobrom bravom i čvrstim zasunom za djelomično otvaranje vrata. Ako vam je neka osoba sumnjiva, zatražite da pokaže službenu ispravu i nazovite instituciju ili poduzeće koje navodno zastupa. Telefonski broj potražite sami na informacijama.
* Na obiteljskim kućama česte su mete lopova prozori, velike staklene površine na vratima i sl., pa ugradite dodatnu zaštitu.
* Provalnici često proučavaju navike žrtve, pa su u opasnosti stariji, bolesni, invalidi, osobe koje žive same, djeca … Imate li takve ukućane ili prijatelje, nazovite ih ili posjećujte, a djecu naučite da ne otvaraju vrata neznancima i da nazovu vas, susjede, policiju …
* Ne držite novac i dragocjenosti u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i sl. Lopovi znaju da ondje treba tražiti.
* Ne pričajte svima da nekuda putujete i ne ostavljajte takve poruke na telefonskoj sekretarici. Nemojte razglasiti «na sva zvona» da ste upravo dobili plaću, kupili nove kućanske uređaje ili uštedjeli veću svotu."
ili "DOBAR SUSJED – SIGURAN STAN"
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
- Original_G
- Cinker - bojna

pa to je baš bilo i moje pitanje, nedaj bože da neko upadne u stan dok me nema tj. da je žena sama! naučil sam ju neke stvari ali sam joj isto tak i rekel da se ne obazire na neke druge tj. da se ne zamara s posljedicama jer je s njezine perspektive bolje riješiti situaciji pa se poslije borit s zakonom nego izgubiti u sukobu s kriminalcom! naravno sve ovo se odnosi na hladno oružje (mačeta) tj. bejzbol palica ili golf palica no.5! za vatreno je ipak potrebna veća doza ozbiljnosti u pristupu i odnosu prema njemu! makar bi dobro bilo znati kak se naš zakon odonosi prema tome...
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Naš zakon favorizira kriminalce i to je notorna činjenica
Primjera ima svaki dan, navest ću jedan: čovjek šeta sa ženom i psom, prelazi pješački i manijak ga skoro pregazi autom. Čovjek digne ruke i pita: čovječe, što radiš? Nakon toga, auto se zaustavlja, vozač izlijeće van i napada čovjeka
Ovaj se uspije obraniti od zadanih udaraca, a napadač ga gađa kamenom koji je dohvatio s poda i bježi, ali mobitelom zove policiju. Naravno, policajci prekršajno prijavljuju jednoga i drugoga za narušavanje javnog reda i mira, iako provjerom lako mogu utvrditi da ovaj čovjek nikada nije prijavljen, a napadač ima popis prekršaja dug kao kravlji rep
Posljedica: čovjek koji je napadnut mora na prekršajni sud, ali mu je ODMAH oduzeto oružje koje je posjedovao kao strijelac, zato jer Zakon o oružju krši Ustav i presumpciju nevinosti svakog građanina, te čim je protiv nekoga pokrenut prekršajni ili kazneni postupak, oružje se automatski oduzima

Posljedica: čovjek koji je napadnut mora na prekršajni sud, ali mu je ODMAH oduzeto oružje koje je posjedovao kao strijelac, zato jer Zakon o oružju krši Ustav i presumpciju nevinosti svakog građanina, te čim je protiv nekoga pokrenut prekršajni ili kazneni postupak, oružje se automatski oduzima
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

dali mu kasnije vrate oruzje ako se ustanovi na sudu da nije kriv?
Da, ali neugodnosti su već napravljene. I bez obzira na oslobađanje, po zakonu gubiš pravo na oružni list jer je protiv tebe POKRENUT postupak. Pa moraš oružje prodati ili nekom prepisati na tri godine dok se to izbriše...

na svojoj kozi sam osjetio moc lopova (provalnika) i nemoc (jad) policije, komentar se sveo na to da trebam blindirana (ulazna) vrata iako je lopov usao kroz balkon
i danas da sam u prilici uvatiti ili presresti lopova vjerojatno bi ostao pasivan jer gubim puno vise sukobom neg sto dobivam vracanjem otetog
jedino sto mi se svida iz mrske amerke je zakon (u texasu?) za pravo obrane u slucaju ometanja posjeda
i danas da sam u prilici uvatiti ili presresti lopova vjerojatno bi ostao pasivan jer gubim puno vise sukobom neg sto dobivam vracanjem otetog
jedino sto mi se svida iz mrske amerke je zakon (u texasu?) za pravo obrane u slucaju ometanja posjeda
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

znaci ni kriv ni duzan - JEBEN? - "lijepa nasa Hrvatska, Hrvatska, HRVATSKA..."nobile157 wrote:Da, ali neugodnosti su već napravljene. I bez obzira na oslobađanje, po zakonu gubiš pravo na oružni list jer je protiv tebe POKRENUT postupak. Pa moraš oružje prodati ili nekom prepisati na tri godine dok se to izbriše...![]()
Upravo tako. 
- Original_G
- Cinker - bojna

evo savjet službene osobe kak pobjediti u situaciji kad te napadne budala!
dozvoliš da te udari 1x ili 2x naravno pod tvojom kontrolom i uz svjedoke, onda trk i zoveš žandare, e onda on najebe a ti ne !!
to jedino sigurno šljaka, znači od danas treniram kak primiti udarac a da me ne ozljedi i onda šprint
dozvoliš da te udari 1x ili 2x naravno pod tvojom kontrolom i uz svjedoke, onda trk i zoveš žandare, e onda on najebe a ti ne !!
to jedino sigurno šljaka, znači od danas treniram kak primiti udarac a da me ne ozljedi i onda šprint
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

AIKIDO =) valjda jedini borilacki sport koji bi se trebao sastojati samo od obrambenih poteza i nebi trebao sadrzavati napadacke poteze...
i JUDO gdje se naucis pravilo pasti bez da se polomis =)
i JUDO gdje se naucis pravilo pasti bez da se polomis =)
Ja imam bolji savjet: razbiješ majmuna ko kantu i onda zoveš policiju. Objašnjenje: napadnut si i izmicao si se, a napadač je pao od zamaha i polomio se. I tako par puta... Naravno, bez svjedoka, ili još bolje, s tvojim svjedocima

jebiga, ja judo trenirao godinama i nikad ništa.
taman sa opustio, pozaboravljao pola, otromboljio i sašio tipa da ga boli.
meni gušt, murji gušt, njemu baš i ne.
jednostavno, ili treniraj s razlogom ili ne, al te sranje uhvati kad baš nemaš wc-a u blizini.
zakone prepusti onima koji se time bave. mi nismo ti koji provode pravdu ni zakone, mi smo samo obični ljudi.
taman sa opustio, pozaboravljao pola, otromboljio i sašio tipa da ga boli.
meni gušt, murji gušt, njemu baš i ne.
jednostavno, ili treniraj s razlogom ili ne, al te sranje uhvati kad baš nemaš wc-a u blizini.
zakone prepusti onima koji se time bave. mi nismo ti koji provode pravdu ni zakone, mi smo samo obični ljudi.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa da, bilo je mokro, pao je niz stepenice, pokusao sam mu pomoci, ali on je stalno padao... gdje su te stepenice? 2km dalje... ma pomogao sam mu ja da došepa do ovdje al onda vise nije mogao... krenuli smo na hitnu jel, covjeku je pozlilo... mislim nebih ja njega... ne ne ne... ja sam pacifist... izbocina u hlacama? ma neee to je erekcija od adrenalina, a ne pistolj... ma neee nebih ja gos'n policajac sto vama pada na pamet...nobile157 wrote:Ja imam bolji savjet: razbiješ majmuna ko kantu i onda zoveš policiju. Objašnjenje: napadnut si i izmicao si se, a napadač je pao od zamaha i polomio se. I tako par puta... Naravno, bez svjedoka, ili još bolje, s tvojim svjedocima![]()
![]()
nije mi problem uzvratit, tae kwon do poznajem, ali pustit da me mlati i to pred svjedocima to ne mogu to me boli vise od fizickog bola.............Original_G wrote:evo savjet službene osobe kak pobjediti u situaciji kad te napadne budala!
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

zelis reci treniraj ako mislis da ces biti napadnut a ako to ne mislis nemoj trenirati?BoB wrote:jednostavno, ili treniraj s razlogom ili ne, al te sranje uhvati kad baš nemaš wc-a u blizini.
meni to zvuci kao da kazes, "ako ne namjeravas biti Maradona ne šutaj loptu..."
ima ljudi koji treniraju nesto takvo jer to vole i jednostavno vole odrzavati konciciju...
dakle trenirao ili ne trenirao sranje ce biti kad tad, pa se onda zna tko je u predosti...
osobno kad ocekujem prolazak kroz neki sumnjivi kvart, ili kretanje u drustvu sumnjivog morala
u glavi si odvrtim nekoliko mogucih varijanti za nekoliko mogucih situacija, "ŠTO AKO..." tipa
ono da se prisjetim situacije, i uvijek si govorim da treba zadrzati hladnu glavu i najprije se pokusati
skloniti od nezeljene situacije, ali sto kad sa sobom imas curu/zenu/djete, kako onda reagirati
na naprimjer grupu pijanih adolescenata kojima si eto jednostavno zanimljiv da te krenu provocirati.
sto tada napraviti? razbiti kojeg prvog dohvatis toliko brutalno da se ostali u trenu useru?
uhvatiti bjezaniju? zvati muriju? ignorirati ih (ovo im tek moze dati jos dodatnih ideja)?
"1000 sto ako? - jedva 1 OVAKO!"
najbolje oruzje je biti hladne glave, svjestan sebe i svoje okoline (pri tome mislim biti svjestan mogucnosti i puteva za bjeg, potencijanih oruzja i zaklona) i svojih mogucnosti u odnosu na prijetnju... znam da je to tesko sve u djelicu sekunde izkalkulirati ali ako je glava hladna i ako si spreman...
ali to pustanje da te "mlati" onda izvedes tako graciozno, da i svjedoci vide da se ti branis s takvom lakocom i da sto bi tek bilo kad bi zelio nauditi toj osobi a ovako lako se branis od nje.. kuzis sto zelim reci? najbitnije ti je u toj situaciji svima pokazati da si TI napadnut a ne napadac... onda dreknes "GLEDAJTE, DRUG TITO!!!!" i upres prstom u drugu stranu, kad se svi okrenu da pogledaju onesvjestis napadaca koji je "pao niz stepenice" dok su ostali gledali gdje je drug tito =)rubinho wrote:nije mi problem uzvratit, tae kwon do poznajem, ali pustit da me mlati i to pred svjedocima to ne mogu to me boli vise od fizickog bola.............
ne kuzim? =)BoB wrote:rade u bunaru?
edit: Majk spameru
ma pervan. ~90. zakon parodija u krivo vrijeme
http://www.youtube.com/watch?v=RC7z6izEM5c
http://www.youtube.com/watch?v=RC7z6izEM5c
Morate znati nešto važno: svaki kriminalac i nasilnik je ujedno i odličan psiholog (nažalost, to je notorna činjenica
), i točno zna koga može maltretirati i napasti, a koga ne. Osjete oni to kao morski psi krv
Ako osjete da bi moglo biti tvrdo, bježe. Naravno, uvijek se može desiti da naletiš na pijanu budalu, ali ako si siguran u sebe, svi te zaobilaze. Pa i psi napadaju one koji ih se boje, one druge ne diraju. 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

upravo tako, ti se zelis izmaknuti a oni onda navale jos vise, i onda kad izvuces nesto iz jakne misle da neces upotrebiti i ne izmicu, e kad ih skines ko maslačke... onda si ti jebena stranka.