Crnobarutaška okupljanja
Moderator: BoB
Crnobarutaška okupljanja
vrijeme: 16.11.2008. 1030-1500
mjesto: Čazma, Dereza
: blackpowder, darija, dumba i moja malenkost
tools of trade: već viđeni bp-ovi ljubimci
lijepo i ugodno iako pomalo smrznuto ( ponesite termosice i vunene čarape, iako je bio lijep sunčani dan to se osjetilo na terasi, ne i u hladovini strelišta )
25,50,100m ~20ak streljačkih mjesta
MOGUĆNOST ROŠTILJA ( kojeg treba donijeti )
ugodni striček domar koji je nedavno osvojio prvo mjesto u pap ali ga nemojte zvati da vam farba stan.

mjesto: Čazma, Dereza
tools of trade: već viđeni bp-ovi ljubimci
lijepo i ugodno iako pomalo smrznuto ( ponesite termosice i vunene čarape, iako je bio lijep sunčani dan to se osjetilo na terasi, ne i u hladovini strelišta )
25,50,100m ~20ak streljačkih mjesta
MOGUĆNOST ROŠTILJA ( kojeg treba donijeti )
ugodni striček domar koji je nedavno osvojio prvo mjesto u pap ali ga nemojte zvati da vam farba stan.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Re: CRNOBARUTAŠKA OKUPLJANJA
obzirom da sam kurio 39 iznad smrzavanja, dobro da imam i ove slike s moba.
ps.
slike meta nedam
NAPUTAK: ne vodite svoje žene sa sobom na strelište jer ćete završiti u kuvačnici poput mene, i još ćete im oružje morati prepisati. a tek bruke. u streljaštvu vam nitko ne vjeruje u đentlmenske navade ili isprike da ste bolesni pa ste se malo tresli.
čak je i bp morao ozbiljnije ispaliti par hitaca da utvrdi primat.
pps
ponesite konzervu pseće hrane za simpatičnu vreću buha koja čuva streljanu.
ps.
slike meta nedam
NAPUTAK: ne vodite svoje žene sa sobom na strelište jer ćete završiti u kuvačnici poput mene, i još ćete im oružje morati prepisati. a tek bruke. u streljaštvu vam nitko ne vjeruje u đentlmenske navade ili isprike da ste bolesni pa ste se malo tresli.
čak je i bp morao ozbiljnije ispaliti par hitaca da utvrdi primat.
pps
ponesite konzervu pseće hrane za simpatičnu vreću buha koja čuva streljanu.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
- blackpowder
- Nadnarednik

Bob se počeo tresti kad je njegova bolja i ljepša polovica dobila oružje u ruke. Stalno mu je napameti bilo "samo da nisam pričao u snu samo da nisam pričao u snu...". A kad je počela bušiti centre zanijemio je dok nismo krenuli doma

KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
btw. zaboravih napomenuti da je dobar običaj ostaviti domaru crkavicu od ~20 kunića po glavi
jesam li spomenuo roštilj?
u nedjelju 23.11.2008 se predviđa lijepo vrijeme.
hmm...osjećam se nekako bolje nego jučer...
hmm...osjećam se nekako bolje nego jučer...
što fali sanjkama, obožavam sanjke
. imaš kakvo lijepo brdo pri ruci? di je više taj snijeg?
Ne zazivaj vraga, koji će ti kufer snijeg. kaj nije ljepše da odmah dođe proljeće pa lijepo u majicama kratkih rukava, pa okupljanja razna....roštiljeda je najljepša u proljeće, a da ne govorim o drugim blagodatima.di je više taj snijeg?
Moja želja je da se preskoči zima i odmah na proljeće. Snijeg smije biti samo od Badnjaka do Tri kralja.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
uz toliko streljana i cijene u RH lakše je organizirati grudanje uz kuhano vino 
- Original_G
- Cinker - bojna

Imam privatnu spusnu stazu od nekih 90-ak metara a za duzu moram otici 200 m juznije 
- blackpowder
- Nadnarednik

Dereza, 23.11.2008 prekrasan, sunčan dan, bez vjetra, vrlo malo vlage u zraku (što je šteta falio je dimni efekt).
Još četri crnobarutaška novaka počela sa temeljnom obukom. Na moje zadovoljstvo još jedna žena 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
što bi? smočio se barut il napuko kremen?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

meni krepale baterije od hladnoce tako da sam skljocnuo 3 slike s mobitelom i par filmica, dobih par slika od Dobusije preko Lazića pa cim uhvatim vremena... ja ili netko drugi bit ce =) malo sam u guzvi ovaj tjedan ne tek sam sada procitao cijeli forum... da nisam sinoc slucajno stisnuo "mark all as read" nebih jos bio gotov...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- blackpowder
- Nadnarednik

izgleda da su se crnobarutaši ove subote okrenuli tradicionalnim obiteljskim aktivnostima uobičajenim za 29.XI - to jest kolinju, tako da smo se se u Derezi našli samo Blaf i ja, dva Remingtona, vezuvit i stotinjak kugli. Slika u prilogu je drugi meč od 13 hitaca sa novim promjerom kugli. Meč u crnom barutu se puca pola sata za 13 hitaca - 3 najlošija odbijaju se kao proba i za rezultat se računa 10 najboljih hitaca.
Ovo je nadopuna točnog navoda...
Istina je, bilo je hladno i vlažno jutro, ruke su se hladile dočim bismo ih izvadili iz džepova, do meta je trebalo gacati po blatnjavoj travi...sve je bilo protiv svetkovine ali želja je bila jača od svega. I gle čuda, već u prvom oblaku plemenitog dima sve su nedaće zaboravljene! Slikica koja slijedi potvrđuje stanje duha i tijela u prvoj seriji...
Ni druga meta ne izgleda ništa lošije. Ovi „izletnici“ na jednoj i drugoj vjerojatno su posljedica hladnoće protiv koje smo se hrabro borili višeslojnom odjećom. Sva je sreća što pri dopunjavanju komora bubnja moraš prilično toga uraditi što je bilo jako dobro za cirkulaciju.
I na kraju, Remingtoni su odradili svoj dio posla, prah je bio suh, dozator je radio kako treba, kugle su bile dovoljno okrugle a mi smo dvojica bili raspoloženi. Da je bilo vrućeg čaja dan bi bio kompletan. Ovako, bili smo osuđeni na tablu hladne čokolade koja se pod zubima lomila kao da je od stakla.
Krešo, ne znam što te je spriječilo da dođeš ali što je da je pogriješio si makar zbog čokolade.
Blaf
Istina je, bilo je hladno i vlažno jutro, ruke su se hladile dočim bismo ih izvadili iz džepova, do meta je trebalo gacati po blatnjavoj travi...sve je bilo protiv svetkovine ali želja je bila jača od svega. I gle čuda, već u prvom oblaku plemenitog dima sve su nedaće zaboravljene! Slikica koja slijedi potvrđuje stanje duha i tijela u prvoj seriji...
Ni druga meta ne izgleda ništa lošije. Ovi „izletnici“ na jednoj i drugoj vjerojatno su posljedica hladnoće protiv koje smo se hrabro borili višeslojnom odjećom. Sva je sreća što pri dopunjavanju komora bubnja moraš prilično toga uraditi što je bilo jako dobro za cirkulaciju.
I na kraju, Remingtoni su odradili svoj dio posla, prah je bio suh, dozator je radio kako treba, kugle su bile dovoljno okrugle a mi smo dvojica bili raspoloženi. Da je bilo vrućeg čaja dan bi bio kompletan. Ovako, bili smo osuđeni na tablu hladne čokolade koja se pod zubima lomila kao da je od stakla.
Krešo, ne znam što te je spriječilo da dođeš ali što je da je pogriješio si makar zbog čokolade.
Blaf
- blackpowder
- Nadnarednik

Crnobarutaško okupljanje sutra 06.12. u Humu Bistričkom od 11,30. Detalji na PP 
- blackpowder
- Nadnarednik

ovo sutra je ad hoc. pogledaj PP
Kako je bilo na okupljanju?
Išao sam pogledati nove pljuce- prva liga. Pištolji su mrak.
Išao sam pogledati nove pljuce- prva liga. Pištolji su mrak.