Invazija Ukrajine

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Re: Invazija Ukrajine

Post by Stargazer » 05 Feb 2023, 14:28

Mirok wrote:Da,navedeni projektili imaju veliku vjerojatnost pogodaka.
Ali nema ih uvijek i nisu svi PO projektili tako suvremeni.
Ili da budem konktetan,nekada nisu postojali,a i nismo imali dovoljno bilo kakvih projektila.....
.....tromblona,zolja,ručnih bacača,bestrzajaca,maljutki,osa,sabota.....poslije fagota....itd....
I da , promašivalo se......promaši se dakako,da nije tako ni obuke ne bi trebalo.
U to vrijeme se nije znalo ni termit napravit. Koji ce pojest kroz oklop vecine tenkova, i moze ga napravit svako. Treba ti hrdje i magnezijevog praha, i ne moze se ugasit vodom.
I tu ne mislim da mu pojede oklop, nego samo da mu cijev osteti.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 05 Feb 2023, 14:51

Da je sve tako lako,onda se o ovim tenkovima koji trebaju doći u Ukrajinu,ne bi niti govorilo.

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 05 Feb 2023, 15:04

Mirok wrote:Da je sve tako lako,onda se o ovim tenkovima koji trebaju doći u Ukrajinu,ne bi niti govorilo.
Netko placa za te tenkove, na Ukrajinu se potrosilo novaca i novaca.

Imate tiktok influencere koji dobijaju pancirke i kacige itd da se idu slikat u razrusene gradove u Ukrajini, tako da ko zna gdje ide vecina opreme. A navodno je i vecina novcanih sredstava koja je poslana u ukrajinu nestala, tj ne zna se gdje je zavrsila.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 05 Feb 2023, 15:11

Bez brige i oružje i novac ide kamo treba.
I trebamo još pomoći,jer Ukrajina se bori u prvome redu za sebe,a onda i za sve nas.

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 05 Feb 2023, 15:36

A za Armeniju niko ne zna i nije ga briga....

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 05 Feb 2023, 15:54

I mnoge još...

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 05 Feb 2023, 15:55

Inace Ukrajina po ustavu drzave, korupciji i ostalom nije nimalo bolja od Rusije.
O Zelenskom da ne pricam, a drzavnim institucijama i onu situaciju s Bidenom i Berizmom jos manje.

Ali da, oprema cesto ne zavrsi kod vojnika, cak ni novac koji je poslan u Ukrajinu ne zavrsi tamo gdje treba.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 05 Feb 2023, 16:02

Što ?
Zbog toga,da je i istina,Ukrajina nema pravo na
obranu ?
Koliko je korupcije bilo kod nas u DRu ,pa do danas ?

Stargazer
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Stargazer » 05 Feb 2023, 16:47

Nisam nikad rekao da nema pravo na obranu, samo kazem da je kod njih korupcija gora nego cak i kod nas.
Ne podrzavam Ukrajinu kao zemlju, ali podrzavam ljude koji je brane.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 07 Feb 2023, 10:35

Stargazer wrote: ...Netko placa za te tenkove, na Ukrajinu se potrosilo novaca i novaca....
Pa i ovi obećani tenkovi, ako uopće stignu u Ukrajinu, jako kratko če trajati, ali to očito nikome nije bitno, bitno je samo da su oni na listi kao isporučeni, a neko će to platiti.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Feb 2023, 10:38

Hawk wrote:
Stargazer wrote: ...Netko placa za te tenkove, na Ukrajinu se potrosilo novaca i novaca....
Pa i ovi obećani tenkovi, ako uopće stignu u Ukrajinu, jako kratko če trajati, ali to očito nikome nije bitno, bitno je samo da su oni na listi kao isporučeni, a neko će to platiti.
Bez brige,tenkovi već stižu u Ukrajinu.
A posade se obučavaju još od ranije,samo se nije pisalo o tome.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 07 Feb 2023, 10:43

Mirok wrote:Bez brige,tenkovi već stižu u Ukrajinu.A posade se obučavaju još od ranije,samo se nije pisalo o tome.
ma sve ok, virujen da stižu, ali pitanje ostaje, koliko će trajat nakon ulaska u Ukrajinu ???

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Feb 2023, 12:14

Vidiš,rusi da mogu,uništili bi i postojeće tenkove koje posjeduje Ukrajina.
Ukrajinski oklopni korpus je danas veći i jači nego ikada.
Unatoč određenim gubicima,Ukrajina ima danas više tenkova nego na početku ruske agresije.....2000 + komada.
Sa novim tenkovima to bi bilo oko 3000 .
Osim tenkova u Ukrajinu dolazi više stotina borbenih vozila pješadije,lovci tenkova,oklopni transporteri,MRAPovi,oklopni automobili.....
To je na najavljene tenkove još oko 1000 komada mehanizirane tehnike i to je ogromna snaga.
Dio gubitaka je kompenziran dostavom tenkova iz prijateljskih zemalja,a najveći dio je od samih rusa koji su iz tenkova pobjegli kod ofenzivnih akcija Ukrajine,te od zarobljavanja.
Sada dolaze najsuvremeniji tenkovi i ako se budu koristili na adekvatan način,puno će pridonijeti kod akcija oslobađanja zaposjednutih teritorija.
Zato naglašavam važnost obuke posada tenkova,a vezano uz to i važnost uvezanosti svih rodova i vidova OS Ukrajine ,kod izvođenja napadnih operacija.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 07 Feb 2023, 14:06

Mirok wrote: ...Ukrajinski oklopni korpus je danas veći i jači nego ikada.
Unatoč određenim gubicima,Ukrajina ima danas više tenkova nego na početku ruske agresije.....2000 + komada.
Sa novim tenkovima to bi bilo oko 3000.
Meni se to baš ne uklapa, sa toliko tenkova koje znaš koristiti onoliko cendrati za novim tenkovima koje neznaš koristiti mi se čini smišno.
I ovo da Ukrajina toliko jača od početka rata da će istirati Ruse sa svih okupiranih teritioija ??? Koliko god meni njih bilo žao, po meni ovo je utopija.
Ja sam recimo mišljenja da ujmesto ovog naoružavanja i huškanja Zelenskog, triba inicijativa da se započnu kakvi pregovori.
Naoružavanje i huškanje nikada neće zaustaviti rat, a pregovori bi mogli. Vraća se ono pitanje od početka: Želi li Zapad zaustaviti rat ???

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Feb 2023, 14:20

Za politička pitanja trebaš pitati političare.
Kako god rat išao,ono što znam,Ukrajinci će se boriti !Drugo im i ne preostaje.
Ako ne kužiš zašto trebaju ovi moderni tenkovi....?
Zato jer mogu i imaju sve što dosadašnji i ruski tenkovi nemaju...
Veći domet,optoelektroniku za nišanjenje i gađanje,noćne uređaje,termoviziju,smanjen toplinski odraz i dr.
I jako vażnu stvar,a to je zaštita posade.
Tu su zapadni i izraelski tenkovi došli do toga da i prilikom uništenja\ onesposobljavanja tenka,posada preživi.
Znaš li koja je to prednost?
Za hrabrost,sigurnost,moral posada tenkova.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 07 Feb 2023, 14:37

Mirok wrote: ...Kako god rat išao,ono što znam,Ukrajinci će se boriti !Drugo im i ne preostaje....
Oboje mi mislimo na isto, samo se drugačije izražavamo. Ja bi reka da će se Zapad boriti s Rusima do zadnjeg Ukrajinca.
Mirok wrote: ...Veći domet,optoelektroniku za nišanjenje i gađanje,noćne uređaje,termoviziju,smanjen toplinski odraz i dr...
Svi ti tenkovi, ako i prežive neko vrime, ispaliće tone i tone projektila, a svi će eksplodirati na teritoriju Ukrajine, onda nadodaj i sve one koje će za to vrime
ispaliti i Ruski tenkovi, pa mi reci kakvu to korist nosi Ukrajini?
Mirok wrote: ...Tu su zapadni i izraelski tenkovi došli do toga da i prilikom uništenja\ onesposobljavanja tenka,posada preživi....
To je malo overrated, ne ide to baš tako. Posada u tenku more preživit jedan lošiji pogodak koji je onesposobio tenk, ali je taj tenk sitting duck za slijedeći pogodak, koji posada sigurno neće preživiti.
Vidija san uništene tenkove, pa tvrdim da bez obzira o kojem tenku pričamo, kod uništenja posada ne preživljava.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Feb 2023, 21:39

Krivo.
Izraelska Merkava čak ima i motor smješten naprijed,za zaštitu posade.
Zapadni tenkovi imaju i zatvoreni odjeljak za municiju,tako da rijetko dolazi do zapaljenja kada i kupole lete.
Ne znam otkuda ti ideja da posada tenka ostane u njemu nakon onesposobljavanja?
Bitno je da je preživjela pogodak,nakon toga napušta tenk.
Čitao sam neki podatak da je u Abramsima postignuta viska preživljivost posada i da je u nekim sukobima koje je vodio SAD,stradanje članova posade bilo samo pojedinačno.
Vidim da se čudiš što se Ukrajina brani ?
Što bi trebali?Izbora nemaju.
Ako se neće braniti,rusi će ih i tako pobiti i istrijebiti,jer rusi każu da ne postoji ni Ukrajina ,ni Ukrajinci.
Da smo se mi ponašali u DRu kako ti promoviraš,gdje bismo mi danas bili ?
Nisu rusi ni Afganistan pokorili,a Ukrajinci će im svojim otporom učiniti dalji rat preskupim,neisplativim,neodrživim,previše żrtava.....

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 11 Feb 2023, 13:14

Mirok wrote: ...Vidim da se čudiš što se Ukrajina brani ? Što bi trebali?Izbora nemaju.....
Ja to sve drugačije vidim, malo realnije. Ovo nije obrana Ukrajine, ovo je žrtvovanje Ukrajine od strane zapada za pokušaj štetiti rusima i Ukrajina tu uopće nije bitna.
Zašto sve ovo naoružanje koje se i sada još nudi, nije Ukrajini dano na vrime i u dovoljnim količinama kad je tribalo, a ne ovako na kapaljku? Cilj je samo da rat traje i ništa više,
a trajati će do poslijednjeg Ukrajinca. BLACKROCK financira naoružavanje Ukrajine, a već ima ugovor o obnovi Ukrajine, znači Ukrajinu će jednog dana obnavljati oni,
ali sve ispočetka, po svome, a bez Ukrajinaca. Sve je to tako razvidno, samo triba otvoriti oči, a ne slušati onog klauna od Zelenskog.

https://www.facebook.com/slavko.stulic/ ... 3513350532

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 11 Feb 2023, 13:30

Ti bi da se Ukrajina preda rusima...?
I onda bi procvala.....?
Stvarno.......pod rusima su sve zemlje procvetale :lol:
Kako god,piloti iz Ukrajine već lete i uvježbavaju se na zapadnim trenažnim avionima.
Tako kada se donese odluka(a već je zacrtano) koje avione će im se dati,slijedi doobuka na istima.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 11 Feb 2023, 14:14

Mirok wrote:Ti bi da se Ukrajina preda rusima...? I onda bi procvala.....?.
Ne nisan reka da se sada preda rusima, sada je gotovo, Ukrajina se više ne pita, ali tribalo je imati pameti i ne nametnuti sam sebi rat koji ne moreš ni voditi, a kamoli dobiti.

Post Reply