NABAVNA DOZVOLA

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: NABAVNA DOZVOLA

Post by dejandlesk » 17 Aug 2016, 16:17

Ne sekiraj se. Potraži popis sportskih kalibara i svaki pištolj koji odgovara kalibrom možeš registrirati kao sportski. Ako tete prave probleme, moraš nastupiti kao dobar poznavalac materije, nabaciti par izraza koje ni sam ne razumiješ i nema nikakvih zapreka. Sretno s nabavkom!
ps. Umalo da zaboravim, pa sve ureknem. Kad nabaviš igračku, obavezno je moraš "krstiti" u krugu prijatelja istomišljenika, ma što to značilo.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 17 Aug 2016, 18:33

Hvala Dejan, osobno uvijek pucam u LAS-u, pa su tamo svi istomišljenici :D, a za nabavku još važem između novog XDM-a 4,5" i polovne Berette 92FS (znam, znam neki će reći da biram između kruški i jabuka, no eto ja tako).

FlumenSV
Pozornik
Pozornik

Post by FlumenSV » 17 Aug 2016, 20:24

frulica wrote:Hvala Dejan, osobno uvijek pucam u LAS-u, pa su tamo svi istomišljenici :D, a za nabavku još važem između novog XDM-a 4,5" i polovne Berette 92FS (znam, znam neki će reći da biram između kruški i jabuka, no eto ja tako).
Za koliko si našao novi XDM 4,5"? Pitam jer novi 5,25" možeš naći za cca 4900 kn a vjerojatno i manje, neki klubovi imaju "dodatne" popuste...

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 17 Aug 2016, 20:33

XDM Bojna.hr ima za 4900 kn, Lovac trgovina ga ima za 5399 kn., vidjet ću još direktno u Karlovcu za koliko bi išlo za keš. XDM 5.25" mi se ne sviđa zbog proreza na navlaci. Nova Beretta je u slovenskom Koptexu 1098€.

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 18 Aug 2016, 22:12

I ja pucam u LAS-u pa ajde kad se naoružaš da "krstimo" stroj i podružimo se. Već mi je bezveze dolazit, ispucat se i ne progovorit ni rijeć s nikim jer nikoga ne poznam tamo osim g.Rajka i dečke koji tam rade.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 18 Aug 2016, 23:14

Doc77 wrote:I ja pucam u LAS-u pa ajde kad se naoružaš da "krstimo" stroj i podružimo se. Već mi je bezveze dolazit, ispucat se i ne progovorit ni rijeć s nikim jer nikoga ne poznam tamo osim g.Rajka i dečke koji tam rade.
Može Doc, poslat ću ti PP, zapravo smo se možda i vidjeli, ali se ne poznamo.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 20 Aug 2016, 16:50

Imam pitanje u vezi te policijske "kontrole" o kojoj se povremeno nešto napiše. Ima li netko da može iz osobnog iskustva nešto reći o tome, kako to izgleda? Koliko sam razumio neki imaju redovne kontrole, a neko nikada? Kad dođu u kontrolu, šta traže? Pogledaju sef samo ili treba vaditi svaki komad oružja i evidentirati ga?
The truth is hate to those who hate the truth.

ante12
Razvodnik
Razvodnik

Post by ante12 » 20 Aug 2016, 18:09

U zadnjih 11 godina dva puta bili.
Prvi put kad sam trazio drugi put nabavnu (prva nabavna je bila po starom zakonu).
Drugi put kad sam produzavao dozvole.

Prvi put kad su bili samo pogledali sef.
Drugi put su provjerili brojeve na oruzju.

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 20 Aug 2016, 20:23

Nothegger wrote:Imam pitanje u vezi te policijske "kontrole" o kojoj se povremeno nešto napiše. Ima li netko da može iz osobnog iskustva nešto reći o tome, kako to izgleda? Koliko sam razumio neki imaju redovne kontrole, a neko nikada? Kad dođu u kontrolu, šta traže? Pogledaju sef samo ili treba vaditi svaki komad oružja i evidentirati ga?
Fino se telefonski najave dan prije (u mom slučaju dva puta u zadnjih 20-ak godina). Dođu, pregledaju gdje i u ćemu čuvaš oružje, ispune formular i potpišeš im potvrdu da su obvavili kontrolu. Popiju kavu ako im ponudiš i...pusa...bok.

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 21 Aug 2016, 11:43

Kod mene nisu tražili da otvorim sef. Imao sam u njemu posuđenu pušku prijatelja lovca. Uredno sam to napomenuo, međutim, nije ih zanimalo. Istina imao sam kopiju njegovog oružnog lista i izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika da mi posuđuje pušku. Sve u svemu, ništa vrijedno spomena.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 21 Aug 2016, 19:50

Nema tu nikakvih problema ako su svi normalni, vlasnik i oni koji dolaze u kontrolu. Oružje mora biti sigurno, nije nužan ni sef od 1000 eura. Dovoljan je i dobar drveni ormar u prostoriji koja ima zaštitu na prozoru ili vratima. Meni sve stoji u duplim vojnim metalnim ormarima, ali su ulazna vrata željezna i rešetke na prozoru. Rekao kolega da je i više nego dobro.

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 22 Aug 2016, 14:16

Točno tako, kontrola uopće nije bila problem osim što se nikako nismo mogli uskladiti kad paše i meni i njima (imam blesavo radno vrijeme).

Došli, pogledali sef, napisali zapisnik, lijepo popričali i to je to. Jedino što te susjedi čudno gledaju jer ti policija dolazi doma. :)

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 23 Aug 2016, 13:29

Hvala na odgovorima, nije da se brinem, samo sam znatiželjan. :)
Znači nema nekih pravila, ali uglavnom vrlo rijetko dolaze.
Iggy wrote:Nema tu nikakvih problema ako su svi normalni, vlasnik i oni koji dolaze u kontrolu. Oružje mora biti sigurno, nije nužan ni sef od 1000 eura. Dovoljan je i dobar drveni ormar u prostoriji koja ima zaštitu na prozoru ili vratima. Meni sve stoji u duplim vojnim metalnim ormarima, ali su ulazna vrata željezna i rešetke na prozoru. Rekao kolega da je i više nego dobro.
Ja imam metalni arhivski ormar. Vrata prostorije su masivna, ali aluminijska, prozora nema. Valjda bude ok. :A06:

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 23 Aug 2016, 14:28

Decki, nije pametno raspravljati o vlastitim sigurnosnim sustavima na drustvenoj mrezi...

Ovo me podsjeca na slucajeve kad bi ljudi stavili obavjest fejsbuk prijateljima da idu na odmor na mjesec dana, pa se kasnije cudili kad im je neko provalio u kucu!
;)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 23 Aug 2016, 14:34

FACEBOOK bih osobno zabranio, a onom pistavom govnetu od Cukenberga bih kao drzava slao racune na dnevnoj bazi radi zaglupljivanja naroda i to barem po 500.000 U$ na dan !
Nemoguće je Nemoguće

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 23 Aug 2016, 15:43

lex-lutor wrote:FACEBOOK bih osobno zabranio, a onom pistavom govnetu od Cukenberga bih kao drzava slao racune na dnevnoj bazi radi zaglupljivanja naroda i to barem po 500.000 U$ na dan !
Najfascinantnije je kad glupani kažu joj mene špijuniraju preko mobitela, windowsa, kamera, vibratora.... pa konjetino sam im nudiš informacije na društvenim mrežama, kao i otiske preko senzora na mobitelima. ali nažalost to je realnost današnjeg ovčarskog društva.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 24 Aug 2016, 00:15

jolly wrote:Decki, nije pametno raspravljati o vlastitim sigurnosnim sustavima na drustvenoj mrezi...

Ovo me podsjeca na slucajeve kad bi ljudi stavili obavjest fejsbuk prijateljima da idu na odmor na mjesec dana, pa se kasnije cudili kad im je neko provalio u kucu!
;)
Da, u načelu se slažem. Ali bez brige, imamo mi malo više "sigurnosnih sustava", ovo o čemu smo ovdje pričali je samo ono što policija traži, i što oni trebaju da znaju. A ne moraju ni oni sve znati. ;)

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 24 Aug 2016, 07:44

Bolje je da znaju, vjeruj mi. Ako si normalan, nemaš brige. I njima treba građanin na kojeg mogu računati ako zatreba, ako si od povjerenja ne gledaju se sitnice.

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 24 Aug 2016, 15:00

Ugl. da se mi vratimo On Topic, danas sam bio na referadi u PU-ŠK, i kod nas ovdje na žalost ne prolazi ideja da predam potvrdu od HSS-a zajedno s liječničkom, nego se mora odmah na početku to sve predati. Tako da, s obzirom na situaciju, olimpijadu i sve ostalo, vjerojatno ću se načekati. :A19:
Ako ništa drugo barem tete izgledaju prijateljski nastrojene. :D

Ali imam još jedno pitanje, htio sam uz streljačku, odmah nabaviti i kolekcionarsku dozvolu. A rekli su mi, za to nema formular niti to uopće ide preko referade za oružje. :A39: :A39: Nego moram posebno sročiti molbu na komadu papira i predati u pisarnicu. Pročitao sam cijelu ovu temu i o tome nema ništa napisano. Ima li netko iskustva s tim, kako ta molba treba izgledati? :? :?

zoommode
Razvodnik
Razvodnik

Post by zoommode » 13 Sep 2016, 10:07

Evo dopune:
PRAVILNIKA O OBRASCIMA ISPRAVA TE OBRASCIMA I NAČINU VOĐENJA EVIDENCIJA O ORUŽJU I STRELJIVU!!
U članku 3. iza stavka 2. dodaju se stavci 3., 4. i 5. koji glase:
"""Osobi koja oružje ili streljivo nabavlja u državama članicama Europske unije uz odobrenje iz stavka 1. ovoga članka izdaje se i prethodna suglasnost za unos oružja ili streljiva u Republiku Hrvatsku na obrascu 2a""

Više na http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluz ... _1811.html

Post Reply