Invazija Ukrajine
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Invazija Ukrajine
A gle,ukucaš proizvodnja f16 Indija i imaš članke.
Govorilo se da bi i naši f16 ,da smo ih kupili ,bili indijski.
Za mene pitanje f16 indijski ili ne.......nebitno.
-
Mirok
- Brigadni General

Meni je veća enigma zašto mi transportne ANove ne damo Ukrajini ?
Naši su ih proglasili neperspektivnima,a oni stoje na stajanci i propadaju.
A oba su bila u letnome stanju,jedan od njih i servisiran i dignut na solidnu razinu.
A oba su bila u letnome stanju,jedan od njih i servisiran i dignut na solidnu razinu.
Istekli su ili su resursi pri samom kraju.Nista od oba An-32. Za cijenu remonta kupe se novi Spartani. U takvom stanju su najopasniji za samu posadu. Ali barem smo im poslali helikoptere. Šteta što Mi-24 nisu doživjeli, da i njih frknemo u Ukrajinu.Mirok wrote:Meni je veća enigma zašto mi transportne ANove ne damo Ukrajini ?
μολὼν λαβέ
Pa imaš članke, da. Treba ih pažljivo pročitati. Davanje licencne proizvodnje borbenog sustava nije isto kao i licenca za automobil. Govorilo se i trkeljalo svašta, posebno “stručnjaki” koji nemaju blage veze.Mirok wrote:A gle,ukucaš proizvodnja f16 Indija i imaš članke.
Ali nebitno za nas. Imamo Rafale.
μολὼν λαβέ
-
Mirok
- Brigadni General

Razgovarao sam sa pilotima prije par godina.
Odlukom su oba prizemljena i proglašeni neperspektivnima.
Bili su u dobrome stanju,kažem ,jedan je bio i moderniziran nedugo pred prizemljenje.
Odluka je bila da će transportnu komponentu HRZa preuzeti helikopteri.
Nekadašnji mehaničar -letač,moj prijatelj i lovac, mi je u jednome razgovoru to sve opet potvrdio.
Možda sam i malo emotivan po toj temi.....letio sam nekada u njima,odlične su to p!atforme.....
Bili su u dobrome stanju,kažem ,jedan je bio i moderniziran nedugo pred prizemljenje.
Nekadašnji mehaničar -letač,moj prijatelj i lovac, mi je u jednome razgovoru to sve opet potvrdio.
Možda sam i malo emotivan po toj temi.....letio sam nekada u njima,odlične su to p!atforme.....
A gle, davnih dana ponosa i slave ,CTN je dijelio hangar transportne eskadrile na Plesu. Znao sam valjda sve decke iz transportne.I cure naravno. Letjelo se, ali…An-32 je skup za eksploataciju i overkill za naše potrebe. U mirnodopsko vrijeme koristiti ga kao što smo ga većinom koristili, je bacanje novca u vjetar.Mirok wrote:Razgovarao sam sa pilotima prije par godina.
μολὼν λαβέ
Zapadna tehnologija i Nato standardi.
Riješavamo se svega Ruskog i sad je idealna prilika .
I sam sam bio dosta skeptičan ali kad usporediš potrošnju Ruskih helikoptera i
Blackhawka velika je tu razlika iako je i cijena dijelova vjerovatno puno veća ali s obzirom da ruske nećemo dobiti
dugoročno je bolje imati i manji broj nečeg što leti nego veći broj neperspektivnog .
Riješavamo se svega Ruskog i sad je idealna prilika .
I sam sam bio dosta skeptičan ali kad usporediš potrošnju Ruskih helikoptera i
Blackhawka velika je tu razlika iako je i cijena dijelova vjerovatno puno veća ali s obzirom da ruske nećemo dobiti
dugoročno je bolje imati i manji broj nečeg što leti nego veći broj neperspektivnog .
a je li Finskoj zbog ovoga pala premijerka ???Mirok wrote:Dobrodošla Finska !!!
da san ja Finac, ja bi se manje siguran osjeća sada nakon pristupa NATO
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
Mirok
- Brigadni General

Ma ja sam bio uvjeren da ćeš napisati da je putin baš to htio i da je u interesu rusije da je Finska u NATOuHawk wrote:a je li Finskoj zbog ovoga pala premijerka ???Mirok wrote:Dobrodošla Finska !!!![]()
da san ja Finac, ja bi se manje siguran osjeća sada nakon pristupa NATO
Pogledaj koliki je postotak Finaca da budu u savezu.
Ni od novih vlasti nisam čuo da su protiv.
a volija bi viditi koje će to vojne instalacije sada NATO dovući u Finsku dok su pod ruskom lupom, isto ka i do sada.Mirok wrote: ...Ma ja sam bio uvjeren da ćeš napisati da je putin baš to htio i da je u interesu rusije da je Finska u NATOu![]()
bio sam ja puno puta i u Sankt Petersburgu i u područjima uz Finsku granicu i znam koliki je postotak Finaca dolazio tamo na votka+seks vikende.Mirok wrote: ... Pogledaj koliki je postotak Finaca da budu u savezu. Ni od novih vlasti nisam čuo da su protiv...
Tako da nije sve onako kako nam se nastoji prikazati u režimski kontroliranim medijima.
Više rusima fali što nema više šopinga u Lappeenantri i kupovine nekretnina.Hawk wrote:a volija bi viditi koje će to vojne instalacije sada NATO dovući u Finsku dok su pod ruskom lupom, isto ka i do sada.Mirok wrote: ...Ma ja sam bio uvjeren da ćeš napisati da je putin baš to htio i da je u interesu rusije da je Finska u NATOu![]()
bio sam ja puno puta i u Sankt Petersburgu i u područjima uz Finsku granicu i znam koliki je postotak Finaca dolazio tamo na votka+seks vikende.Mirok wrote: ... Pogledaj koliki je postotak Finaca da budu u savezu. Ni od novih vlasti nisam čuo da su protiv...
Tako da nije sve onako kako nam se nastoji prikazati u režimski kontroliranim medijima.
Za vikend zabave imaju finci trajekte za Talin.Ako netko razumije i zna kako hendlati Rusiju, onda je to Finska. Rusija ih šaca od dana kada je Finska proglasila nezavisnost 1917 godine.
μολὼν λαβέ
-
Mirok
- Brigadni General

U Finsku da NATO ništa ne dovede,nema problema,Finska je samodostatna.
A sada je i u savezu
Sviđa mi se stav Finske kada kažu: mi se rusa ne bojimo,mi ih čekamo još od Zimskoga rata....
A sada je i u savezu
Sviđa mi se stav Finske kada kažu: mi se rusa ne bojimo,mi ih čekamo još od Zimskoga rata....
ja vidio velike gužve Finaca sve od Vyborg-a do St. Petersburg-a, a ne sićan se baš Rusa u Lappeenantri. Možda san bija u krivo vrimeLemi_O2 wrote: ... Više rusima fali što nema više šopinga u Lappeenantri i kupovine nekretnina...
Godinu i kusur dana od početka, a kraj se ne nazire. Rat je svjetski, katalizirao je borbu za svjetsku premoć SAD, Kine i Rusije, uz priljepke EU, Britaniju, Indiju, Tursku, Saudijsku Arabiju, Iran i ostale. Sve je manje važno što se događa na frontu, koliko tko s koje strane gine, rat se vodi gospodarskom snagom, pa tko dulje izdrži. Informacijska blokada traje od prvog dana, baš kao što mi kusamo ono što nam servira Zapad i slavni britanski obavještajci, a uskraćeni smo za RT/Sputnjik, tako je i s druge strane. Propaganda je na mahove vrlo plitka (Rusi spali na lopate i zatvorenike, ali svejedno nekako napreduju), ali generalno se može reći da drži većinu mirnima, dok iz dana u dan osiromašuju. Evo, pobjeda je tu iza ugla, samo još par tenkova i rat završava do Božića, zime, proljeća itd. Vidjet ćemo tko će dulje izdržati, SAD/EU/Britanija ili Rusija/Kina/Iran te kome će se prikloniti ostali.
Bravo care, potpisujem svaku rič od početka do krajaAriel wrote:Godinu i kusur dana od početka, a kraj se ne nazire. Rat je svjetski,.....
Osim onih koji zaraduju masne pare.Mirok wrote:Kao i u ratovima na našim prostorima .
Gubitnici su svi!
-
Mirok
- Brigadni General

Za zaradom u rat kreće agresor.
Zaraditi može teritorij,resurse,razna dobra,ljude.......
Problem su agresori.....,a agresija /rat se ne može ničime opravdati...
Zaraditi može teritorij,resurse,razna dobra,ljude.......
Problem su agresori.....,a agresija /rat se ne može ničime opravdati...
Ja baš i ne vidim neke koristi za Finsku što je ušla u NATO. Finska je tu nebitna u ciloj priči.Mirok wrote:U Finsku da NATO ništa ne dovede,nema problema,Finska je samodostatna. A sada je i u savezu ...
04.04.1949. godine kad je NATO osnovan,prvi glavni tajnik NATO-a – lord Ismay je rekao da je zadatak te organizacije da:
“drži Ruse vani, Amerikance unutra, a Nijemce dolje”.
Kako se meni čini baš to oni rade i danas, a ne vidim baš kako se tu Finska uklapa.