Novi model HS-a

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Re: Novi model HS-a

Post by nobile157 » 13 Nov 2008, 22:06

Dečko je friško oženjen :A03:
A imao je i HS .45 i to prije dvije godine.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 13 Nov 2008, 22:08

BojnikPerGall wrote:9 mm PARA je minimum dozvoljenog kalibra za IPSC natjecanja i pritom mora zadovoljiti tzv.POWER factor.
imam ČZ75b negde su na forumu i slike, ali sam stavil mikrometarske nišane gore pa ona ne može? dostupan mi je p226 ali nije moj, isto 9mm.
pa razmišljam da li isti kalibar ili da gledam koji drugi, a za oko mi je zapel 40S&W, ali sad mi je jasniji razlog za uporabu 9-tke.

dok si živ, učiš, ne?

nisam raspoložen skidati mikrometarske i stavljati orig. natrag jer mi je pištolj perfektno upucan i pucam s njim "NE DIHATI".

u svakom slućaju dobro je ak ništ drugo zbog streljiva, imati više komada oružja u istom kalibru.
武士道

Ognjem i mačem.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 13 Nov 2008, 22:14

U pravilima IPSC-a mikrometarski nišani dozvoljeni su samo ako su tvornički stavljeni na gan. Ako je gan bez njih, a ti ih staviš, sudac će te prebaciti u OPEN klasu, a tamo nemaš nikakve šanse.
Ako si zadovoljan ganom, ostavi ga i imaj za ne dihj ili slično i kupi si neki glock ili hs, može i polovni i nemaš problema. Za sada, .40 se kod nas ne puca, pa ti je to neisplativo, no ako baš želiš imati takav kalibar, kupi ga.

shelby-eleanor
Desetnik
Desetnik

Post by shelby-eleanor » 13 Nov 2008, 22:16

Mr.Cabdriver wrote:
nobile157 wrote:Ovakav mali ima jedan moj dečko u klubu :A03:
Uf... ... ... Pištolj... dečko ima ovakav mali pištolj... da to razjasnimo prije nego onaj perverznjak Shelby počne nešto smišljat :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
jbmu Cab, sve mi moras pokvarit :A10: ja sam se bas ponadao...

:A03: :A03: :A03:
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 13 Nov 2008, 22:20

znači da recimo prolazi 75TS - http://www.czub.cz/index.php?p=32&idp=1 ... 18&lang=en -

a razlika do 75b je osim toga nikakva (tehnički) a moji su tvornički samo crni i mikrometarski, i stavljaju se bez modificiranja ili rezanja?

možeš provjeriti? pa da znam da li mogu početi s ovim dok ne riješim novi ?
武士道

Ognjem i mačem.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 13 Nov 2008, 22:24

Ne, ovaj model ide u STANDARD jer je SINGLE ACTION. Jedino SP01 SHADOW je baš za IPSC. I nema mikrometarske nišane.
Savjet: zaboravi takve nišane na IPSC-u. Znaju otpasti usred stage-a, a to nisam vidio samo jednom. Mislim, kod nas te neće nitko gnjaviti na manjim tekmama, ali će ti onda netko na većoj tekmi ili vani reći da to nije gan za tu kategoriju. Prema tome, kao što sam rekao prije.
Još nešto: za IPSC treba ti NAJMANJE 4 spremnika streljiva.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 13 Nov 2008, 22:28

pa ne budu valjda otpali :A10: budem nasekiral puškara ak se to desi, moram nekak početi, spremnike mogu kupiti prilično jeftino, samo moram sad naći holster koji bude funkcioniral i posle sa zamjenom :A25:
武士道

Ognjem i mačem.

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 14 Nov 2008, 01:35

nobile157 wrote:U pravilima IPSC-a mikrometarski nišani dozvoljeni su samo ako su tvornički stavljeni na gan. Ako je gan bez njih, a ti ih staviš, sudac će te prebaciti u OPEN klasu, a tamo nemaš nikakve šanse.
Ako si zadovoljan ganom, ostavi ga i imaj za ne dihj ili slično i kupi si neki glock ili hs, može i polovni i nemaš problema. Za sada, .40 se kod nas ne puca, pa ti je to neisplativo, no ako baš želiš imati takav kalibar, kupi ga.

Nobile157,

i kod nas se puca .40 S&W no ludo je s njim pucati u PRODUCTION diviziji, a također je tvorničko oružje glupo samo radi kalibra rabiti za natjecanje u STANDARD diviziji gdje dominiraju dorađeni pištolji tipa 1911, ČZ ST IPSC Standard ili neki od single action Fiata ups... Tanfoglia.. :A19:

.40 S&W baš i s druge strane nije rentabilan.
Preskup je ukoliko sam ne puniš, a ako puniš prisiljen si boriti se za svaku čahuru koja je ispucana na strelištu a tu nemaš šanse jer ovi iz Osijeka su pobiranje čahura razvili do savršenstva...
Hvataju ih dok još zrakom lete... :A10:
:A29:

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 14 Nov 2008, 01:42

nobile157 wrote:Ne, ovaj model ide u STANDARD jer je SINGLE ACTION. Jedino SP01 SHADOW je baš za IPSC. I nema mikrometarske nišane.
Savjet: zaboravi takve nišane na IPSC-u. Znaju otpasti usred stage-a, a to nisam vidio samo jednom. Mislim, kod nas te neće nitko gnjaviti na manjim tekmama, ali će ti onda netko na većoj tekmi ili vani reći da to nije gan za tu kategoriju. Prema tome, kao što sam rekao prije.
Još nešto: za IPSC treba ti NAJMANJE 4 spremnika streljiva.

E hoće, hoće gnjaviti će i njega a bogami i druge i to za najmanje sitnice!

Od iduće sezone nema kompromisa niti progledavanja kroz prste već svi u OPEN koji ne zadovoljavaju!

Jbg. ja ovog iz moga kluba 100 puta upozoravam da ne farba prednji ciljnik a on baš za Osijek ofarba! A ovi dolje, mislim na njihove suce, takvi su kakvi jesu to nisu niti primjetili.
Pa taj moj ode slijedeći vikend u SLO s tako obojanim prednjim ciljnikom, sudac ga pusti da otpuca prvi stage pa ga pita: koja si ti divizija? Ovaj moj odgovori: Production!, a sudac odgovori njemu: Ne, Open!, a ovaj moj će opet: Ne, Production!, a sudac će konačno: Open! Uzme mu Equipment Check List i lagano zaukruži OPEN diviziju!

Jel mu to trebalo?

Naravno da nije...

Stoga od iduće sezone svi će po ušima dobijati!!! Bez iznimke!
Strogo pridržavanje zadnje edicije Pravila! :A29:

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 14 Nov 2008, 12:13

BojnikPerGall wrote:
Stoga od iduće sezone svi će po ušima dobijati!!! Bez iznimke!
Strogo pridržavanje zadnje edicije Pravila! :A29:

koji mogu skinuti gdje?
武士道

Ognjem i mačem.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 14 Nov 2008, 13:21

BojnikPerGall wrote:.......na strelištu a tu nemaš šanse jer ovi iz Osijeka su pobiranje čahura razvili do savršenstva...
Hvataju ih dok još zrakom lete... :A10: :A29:
Lool, ne mogu vjerovat. Vjerojatno 1 puca a 1 skuplja?!

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 14 Nov 2008, 14:15

Meni se cini da 1 puca a njih nekoliko skuplja. Dobro da zrna ne love zubima! :mrgreen:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 14 Nov 2008, 19:24

http://www.ipsc.orgje službena stranica IPSC federacije, pa tamo možete pronaći sve pravilnike, rezultate i raznorazne druge interesantne detalje :A03:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 14 Nov 2008, 20:57

BojnikPerGall wrote:u STANDARD diviziji gdje dominiraju dorađeni pištolji tipa 1911, ČZ ST IPSC Standard ili neki od single action Fiata ups... Tanfoglia.. :A19:
zasto se ta divizija zove "standard" ako su pistolji vise manje doradjeni tj. custom? ili jos postoji i CUSTOM divizija u kojoj se puca sa bas "spravljenim" pistoljima i revolverima samo za to a onda "standard" spada u doradjene "production" pistolje i revolvere?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 14 Nov 2008, 20:59

BojnikPerGall wrote:Jbg. ja ovog iz moga kluba 100 puta upozoravam da ne farba prednji ciljnik a on baš za Osijek ofarba!
cime ga i kako ofarbao?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 14 Nov 2008, 21:05

Crvenom bojom za modelarstvo

Pištolji u klasi standard nisu dorađeni, nego su većinom pištolji na bazi 1911, što znači SINGLE ACTION, dok je PRODUCTION DOUBLE i SAFE ACTION, i to u kalibru .40 S&W. Imaš i klasu LIMITED , ta je baš čudna, a OPEN je klasa gdje se puca sa ganovima s kompenzatorom, optikom i dorađenima maksimalno.
X-Five-Open-Detail-L.jpg

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 15 Nov 2008, 09:22

nobile157 Pištolji u klasi standard nisu dorađeni, nego su većinom pištolji na bazi 1911, što znači SINGLE ACTION...
Jesu, jesu nobile157 dorađeni su... I to svi, a rijetko da tko puca s oružjem onakvim kakvo je izašlo iz tvornice. Bar oni vrhunski.
Posebice se odnosi na mag.funele... i druge dijelove koji ubrzavaju rad i rukovanje, a da ne pričam o eliminiranju pasivne blokade udarne igle i sl.
No, u jednom se dijelu slažem s tobom jer je u zadnje vrijeme (čitaj zadnjih 10-tak) godina tržište prepravljeno raznim modelima pištolja 1911 tipa od raznoraznih proizvođača koji gotovo da i nije potrebno dotjerivati iako gotovo svaki bolji strijelac i dalje prema sebi osobno dotjeruje oružja... :A26:

renato0013
Razvodnik
Razvodnik

Post by renato0013 » 15 Nov 2008, 14:14

BojnikPerGall wrote: .40 S&W baš i s druge strane nije rentabilan.
Preskup je ukoliko sam ne puniš, a ako puniš prisiljen si boriti se za svaku čahuru koja je ispucana na strelištu a tu nemaš šanse jer ovi iz Osijeka su pobiranje čahura razvili do savršenstva...
Hvataju ih dok još zrakom lete... :A10:
:A29:
Pa mi smo veliki ekolozi - sad razvijamo sustav za skupljanje zvan Krtica - kupi cahure ispod povrsine i radi rupe u zemlji u koje iste upadaju
sta ces kad je jeftinije punit a na strelistu pampas tko nadje cahuru taj kao da je dobio na lotu - sve nam pokupi domar, koji uopce ne puca
pa ljudi zima je dosla treba pribavit drva a tko je vidio jos na primitivan nacin sjec drva u sumi - sjekirom
Attachments
xdm-moj-bagreme.jpg

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 15 Nov 2008, 18:17

BojnikPerGall wrote:
nobile157 Pištolji u klasi standard nisu dorađeni, nego su većinom pištolji na bazi 1911, što znači SINGLE ACTION...
Jesu, jesu nobile157 dorađeni su... I to svi, a rijetko da tko puca s oružjem onakvim kakvo je izašlo iz tvornice. Bar oni vrhunski.
Posebice se odnosi na mag.funele... i druge dijelove koji ubrzavaju rad i rukovanje, a da ne pričam o eliminiranju pasivne blokade udarne igle i sl.
No, u jednom se dijelu slažem s tobom jer je u zadnje vrijeme (čitaj zadnjih 10-tak) godina tržište prepravljeno raznim modelima pištolja 1911 tipa od raznoraznih proizvođača koji gotovo da i nije potrebno dotjerivati iako gotovo svaki bolji strijelac i dalje prema sebi osobno dotjeruje oružja... :A26:
Ma da, mislio sam na recimo, STI EXECUTIVE i slične primjerke koje doista ne treba dorađivati, iako sam i sam vidio takav komad toliko dorađen da je neprepoznatljiv. Jasno je da vrhunski strijelci sebi uvijek nešto dorade.
2007 071.jpg
DSC00019.jpg
Evo, ovo je bio originalni EXECUTIVE, a ovako je izgledao nakon prerade.

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 16 Nov 2008, 21:28

nobile157 Evo, ovo je bio originalni EXECUTIVE, a ovako je izgledao nakon prerade.
Stoga,

svaki je komentar suvišan... :A02:
Btw.još nisam sreo IPSC strijelca (boljeg naravno jer one loše i početnike ne možemo uzimati za primjere) koji nije deaktivirao kočnicu na rukohvatu na svome 1911 style pištolju pa ma od koje tvrtke i kakvog imena pištolj bio... :A27:

Post Reply