Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Evo ja nisam zapadofil ni natofil, ali ipak mi je žao što se NATO i zapad nisu više i jače uključili u našu (Hrvatsku) obranu 1991. godine, kad nas je napao srpski agresor. Možda bi bilo manje žrtava i možda bi kraće trajalo da su se više uključili.Ariel wrote:Ako napišem da je NATO i kolektivni Zapad uključen u ovaj rat više nego i u jedan drugi u kojem nisu vojno sudjelovali, onda sam rusofil?
A i ovo "vojno sudjelovali" je jako diskutabilan pojam. Tko Ukrajincima radi sva moguća napredna izviđanja, odabir i kontrolu ciljeva?
I iako nisam ukrajinofil, nadam se da će se uspjeti obraniti i da neće stati. Nadam se svoj mogućoj pomoći žrtvi da se obrani od podivljalog susjeda.
Nisam ničiji "fil", osim "žrtvofila". Uvijek sam na strani žrtve. Ovdje je Ukrajina žrtva, a podivljali susjed je Rus.
Kao što je rekao velikosrbin Mladić na suđenju,da je zapravo NATO ratovao protiv njih.
Protiv jadne srpske nejači.
Doduše ta nejač je na nas navalila tenkovima i sa svime ostalim,mi se,zamisli branili,a oni su zapravo imali najbolje namjere.
Tako su Hrvati bili oružje Zapada i NATOa.
Protiv jadne srpske nejači.
Doduše ta nejač je na nas navalila tenkovima i sa svime ostalim,mi se,zamisli branili,a oni su zapravo imali najbolje namjere.
Tako su Hrvati bili oružje Zapada i NATOa.
Iako ima sličnosti, zašto se povezuje situacija s Hrvatskom devedesetih i ovo? Koliko ima sličnosti, toliko ima i razlika. Ispada da je onaj tko ne zastupa proukrajinski stav ne samo rusofil, nego i četnik.
2003. godine je SAD napao Irak. Također invazija i agresija na neovisnu zemlju. Pod izgovorom da imaju sredstva masnovnog uništenja (imaju ih provjereno mnogi drugi, ali Irak ih nije imao) i da financiraju terorizam (Irak ga nije financirao). Pridružili su se mnogi: Britanci, Poljaci, Estonci, itd. Danas se zna da razloga za napad nije bilo. Zašto nitko na to nije reagirao ni onda ni sad? Dvojni kriteriji?
SAD je i danas vojno prisutan u Siriji. Protiv toga se ne reagira?
2003. godine je SAD napao Irak. Također invazija i agresija na neovisnu zemlju. Pod izgovorom da imaju sredstva masnovnog uništenja (imaju ih provjereno mnogi drugi, ali Irak ih nije imao) i da financiraju terorizam (Irak ga nije financirao). Pridružili su se mnogi: Britanci, Poljaci, Estonci, itd. Danas se zna da razloga za napad nije bilo. Zašto nitko na to nije reagirao ni onda ni sad? Dvojni kriteriji?
SAD je i danas vojno prisutan u Siriji. Protiv toga se ne reagira?
Ok, svi koji se ne slažu s tobom su glupani, rusofili i idioti. Tipični trol koji kao da je izašao iz komunističkog režima pa pljuje na svakog tko se usudi imati drugačije mišljenje.Human wrote: Nije trolanje nego cinizam na očitu tvoju glupost koju si pod utjecajem kojekakvih rusofila izjavio. Što bi to trebalo značiti da od rata ima koristi najviše američka proizvodnja oružja?
A ruska proizvodnja oružja nema koristi? Sjevernkorejska proizvodnja oružja nema koristi? Iranska proizvodnja oružja nema koristi?
laprdaš gluposti pod utjecajem rusofila i korisnih putlerovih idiota.
Nek je sa srećom svakom tko pokuša išta smisleno s tobom raspraviti na ovoj temi
https://direktno.hr/direkt/tonci-tadic- ... ji-359940/
Prometnuo se u jednog od jačih huškača. Zanemarimo ruske prijetnje, blefiraju, ratujmo još. Veći Biden od Bidena. A kad i ako se dogodi, ma ja sam samo znanstvenik, zašto se mene sluša.
Prometnuo se u jednog od jačih huškača. Zanemarimo ruske prijetnje, blefiraju, ratujmo još. Veći Biden od Bidena. A kad i ako se dogodi, ma ja sam samo znanstvenik, zašto se mene sluša.
Nije nikakav ratni huškač nego "huškač pomaganja žrtvi koju tuče susjed, agresivni luđak".Ariel wrote:https://direktno.hr/direkt/tonci-tadic-upozorio-putinovo-mocno-oruzje-zapad-moze-napraviti-daleko-vise-zla-rusiji-359940/
Ratni huškač je za rusofile i putinofile koji bi da se žrtva preda bez borbe.
Nisu ratni huškači oni koji kažu da putina treba zaustaviti.
Ako ga se ne zaustavi,eto njega kod nas.
Prije ili kasnije.
I zbog toga treba podržati Ukrajinu.
A i zbog njihove žrtve i hrabrosti.
Prije ili kasnije.
Evo članka iz Jutarnjeg:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... _ia_vezane
Tko je ovdje ratni huškač?
Osim toga, kaže putler "Ako zemlja s kojom smo u biti u ratu postane nuklearna sila, što ćemo činiti? U tom slučaju koristit ćemo sva, želim to naglasiti, baš sva sredstva uništenja koja su Rusiji na raspolaganju..."
Od kad su to oni u ratu? Ne baca li putler na robiju svoje sugrađane koji se drznu spomenuti da je Rusija u ratu? Radi se o trodnevnoj specijalnoj vojnoj operaciji, a tko spomene rat - na robiju šnjin!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... _ia_vezane
Tko je ovdje ratni huškač?
Osim toga, kaže putler "Ako zemlja s kojom smo u biti u ratu postane nuklearna sila, što ćemo činiti? U tom slučaju koristit ćemo sva, želim to naglasiti, baš sva sredstva uništenja koja su Rusiji na raspolaganju..."
Od kad su to oni u ratu? Ne baca li putler na robiju svoje sugrađane koji se drznu spomenuti da je Rusija u ratu? Radi se o trodnevnoj specijalnoj vojnoj operaciji, a tko spomene rat - na robiju šnjin!
I opet klasična floskula rusofila i korisnih putlerovih idiota, toliko puta već viđena na komentarima članaka po portalima.Ariel wrote:Tadić je naš ratni huškač. Što radi ovdje, zašto već nije u Ukrajini?
Tko je za Ukrajinu zašto već nije tamo na ratištu i zašto ne gine tamo.
Nije tamo zato jer nije ratni huškač nego huškač pomaganja žrtvi da se obrani od luđaka susjeda.
Najprije Putin blefira s nuklearnim oružjem, pa se odjednom zgražamo jer njime prijeti. Ne pada mi na pamet braniti ga, ali ljudi dogovorite se. Ili blefira ili je opasan.
A što se tiče tebe, nije prvi put da me prozivaš korisnim idiotom i rusofilom. Ne znam treba li mi to, samo zato jer ne mogu vjerovati dokle se ovaj rat eskalira. Za eskalaciju trebaju dvije strane i one su itekako aktivne. No dobro, ode ti meni na blok.
A što se tiče tebe, nije prvi put da me prozivaš korisnim idiotom i rusofilom. Ne znam treba li mi to, samo zato jer ne mogu vjerovati dokle se ovaj rat eskalira. Za eskalaciju trebaju dvije strane i one su itekako aktivne. No dobro, ode ti meni na blok.
Tadića su pozvali da komentira.
I on kaže svoje mišljenje.
Kao i mi ovdje.
Što bismo trebali?
Svi u Ukrajinu,svaki na svoju stranu ?
Imamo komfor i privilegiju da hrabri Ukrajinci se bore protiv najvećega zla i da svojom borbom se bore i za nas, i naše vrijednosti.
Mišljenja sam da im zato trebamo pomoći i podržati ih.
I on kaže svoje mišljenje.
Kao i mi ovdje.
Što bismo trebali?
Svi u Ukrajinu,svaki na svoju stranu ?
Imamo komfor i privilegiju da hrabri Ukrajinci se bore protiv najvećega zla i da svojom borbom se bore i za nas, i naše vrijednosti.
Mišljenja sam da im zato trebamo pomoći i podržati ih.
Ovom ratu HITNO treba primirje. Kakvo takvo. Pogledate li o čemu se sad raspravlja (nuklearno oružje s obje strane), to je eskaliralo van svake razumne granice. Po prirodi stvari, rusofil ne bi zagovarao primirje u trenutku kad Rusima ide na bojištu. Ukrajina je dobila dopuštenje za gađanje unutar Rusije, dobit će još više toga kako Rusima bude bolje išlo. A onda?
Kod nas može doći samo preko Srbije. Inače, ako ide u zapadnom smjeru mora proći Poljsku a oni su naoružani do zuba, imaju raširenu kulturu oružja i ne vole ruse. Nema šanse da ih prođu.Mirok wrote:Nisu ratni huškači oni koji kažu da putina treba zaustaviti.
Prije ili kasnije.
Ako idemo teoretizirati kako bi mogli do EU ili do nas i ako pogledamo kartu to je samo smjer Moldavija, Rumunjska, Srbija
Naravno da treba podržati Ukrajinu ali ovo sada je podržavanje sa figom u džepu, svako toliko im daju nešto i to je taman za nekakav status quo. Čim rusi krenu naprijed NATO odmah pošalje novo oružje.
Po vijestim izgleda da je glavni problem mobilizacija i broj vojnika. Ali medijima ne vjerujem tako da je pitanje u čemu je problem.
Eh....
Naravno da ne mogu direktno i prvo do nas
Ne mogu nasreću,ni Ukrajinu riješiti.
Ali kada bi mogli i mi bi bili u paketu.
Agresivna zvijer ima veliki apetit.
Putin traži i da Hrvatska(uz druge zemlje) izađe iz NATOa
Srećom smo i u NATOu,pa imamo sigurnost globalno.
Naravno da ne mogu direktno i prvo do nas
Ne mogu nasreću,ni Ukrajinu riješiti.
Ali kada bi mogli i mi bi bili u paketu.
Agresivna zvijer ima veliki apetit.
Putin traži i da Hrvatska(uz druge zemlje) izađe iz NATOa
Srećom smo i u NATOu,pa imamo sigurnost globalno.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/i-p ... sti_prva_d
Iz ovog se članka može razabrati kamo bi to moglo otići. Za Index, natprosječno dobar članak. Komentare ne čitati, čisti otrov.
Iz ovog se članka može razabrati kamo bi to moglo otići. Za Index, natprosječno dobar članak. Komentare ne čitati, čisti otrov.
Upravo sam dobio informaciju da je Hrvatska pod kibernetičkim napadom.
Pale su stranice vlade, ministarstava, e građani.......
Rade rusi .....
Pale su stranice vlade, ministarstava, e građani.......
Rade rusi .....
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Sad su javili:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pon ... sti_prva_d
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pon ... sti_prva_d
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”