Napad psa i samoobrana

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
bacyc
Banned

Re: Napad psa i samoobrana

Post by bacyc » 01 Mar 2009, 00:54

nobile157 wrote:Daj malo pojasni to o "travojedima"?

A "atmosfera" koja ovdje vlada je takva kakva jest. Kome ne odgovara, slobodno neka si potraži neki drugi forum koji mu je primjereniji. Ovo je jedini forum gdje nema "mrzitelja" oružja, koji su, a to se vidi na drugim forumima, izrazito neprijateljski raspoloženi prema svakome tko ima oružje i otvoreno izjavljuju da bi svakoga tko voli oružje trebalo ubiti, zapaliti, zaklati itd.

Neznam kako si shvatio ovu temu, ali poanta je u tome da je nastala masovna hajka na čovjeka koji IDE U ŠETNJU I NOSI PIŠTOLJ!!!!!

To je valjda nenormalno, a onaj tko nosi oružje manijak???

što se travojeda tiče, vlada jednoumlje i agresivno ponašanje prema onima koji se usude misliti drugačije.

ove provokacije "kome se ne sviđa nek ide" uopće ne želim komentirati.

"Neznam kako si shvatio ovu temu, ali poanta je u tome da je nastala masovna hajka na čovjeka koji IDE U ŠETNJU I NOSI PIŠTOLJ!!!!!"

pa ako je to tema zašto se onda ide u smjeru da se pravda to što je upucao štene. ja sam samo reagirao na takve izjave. zbog čega čovjek nosi pištolj u šetnju zna samo on, i protiv toga nisam napisao ni jednu jedinu riječ.

što se mrzitelja oružja tiče, malo manje čitajte žutilo i komentare frustriranih klinaca. oni zapravo ne mrze oružje, već se napale na tekst u članku pa bi samo ubijali i tukli onog kojeg se u članku spominje. većinom su to thompson i navijači.

nakon toga će ostati samo pravi "neprijatelji" oružja, a to su političari koji donose glupe zakone...

rubinho
Skupnik
Skupnik

Post by rubinho » 01 Mar 2009, 03:17

i kakve veze ima thompson sa ubijenim psom i covjekom kojem su mediji upropastili zivot?
pozivam dok-a da izjavi dijagnozu pacijentu jer ovde nekoga nosaju vile :A03:
covjek nije seto korzom nego prirodom i bas iz navedenog dogadjaja se moze razaznati zasto se u setnju prirodom ide sa pistoljem
sto bi bilo da je isao u setnju naoruzan peper sprayem, ili, elktro sokerom, ili jos gore, vibratorom :?:
pas koji nije na povodcu je potencijalna opasnost kao prijenosnik zarazne bolesti, i, ako nije vezan nije niciji, a, to opet kaze.....
oce li se danas, sutra... pojavit isprika u onom obimu u kojem je vec bio osudjen :?: :?:
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 01 Mar 2009, 10:47

Breadfan wrote: Ja sam apsolutno protiv otvorenog nošenja iz više razloga.
Koji su posve nebitni ako SVI mogu nositi oružje i ako ga svi nose - kao što rekoh: TA građanska sloboda. Da ga svi nose - nikoga ne bi uznemiravalo.

Uz to, jeste primijetili kako upravo nevjerojatno cvjeta zaštitarska djelatnost? Još malo pa će biti više zaštitarskih firmi nego kladionica. To puno govori o našem društvu. Baš sam neki dan vidio na nekom totalno glupom i nelogičnom mjestu TRI naoružana zaštitara. Uopće mi nije jasno čemu to kad ionako oni koji danas rade pljačke upadaju puno bolje naoružani i oklopljeni od tih zaštitara na minimalcu. Po meni se tako samo izaziva kolateralne žrtve ako dođe do pucnjave jer onaj tko je naumio nešto opljačkat, opljačkat će sa ili bez zaštitara.
Opet jedan primjer di jednakiji od jednakih rade svoje male privatne vojske.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 01 Mar 2009, 10:52

bacyc wrote: ove provokacije "kome se ne sviđa nek ide" uopće ne želim komentirati.
To nije provokacija, to je službeni stav foruma. Ja i moderatori vjerujemo da ako nekoga nešto uznemiruje ili mu se ne sviđa da ne treba sudjelovati u tome. Taj dobronamjerni savjet je dosad prihvatilo podosta članova mada i dalje mnogi svraćaju i čitaju. Ovo nije neki masovni portal di broj članova donosi više reklama. Neaktivni korisnici se uredno uklanjaju sa foruma i nama je isto da li je tu 10 ili 10 000 članova. Tako da ne želimo da se neko džigeriše ili dobiva živčane slomove ovdje ako osjeća atak na svoja stajališta (što volim tu političarsku terminologiju :twisted: ).
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 01 Mar 2009, 12:30

Dakle, bio sam na nekima od foruma svojedobno, ali više nisam, osim ovdje.
Zašto?
Jer mi se tamo ne sviđa!
Javio sam se prije par dana na BARKUN, iznio mišljenje baš u vezi ovog slučaja, a odgovor je bio: "ne kenjaj kretenu "i.t.sl.
Odgovorio sam (bez vrijeđanja) i time završio raspravu, a koga zanima može pročitati, koristio sam isti nick.
Jednoumlje je tamo, ovdje se može civilizirano raspravljati, što se može vidjeti i iz teme o napadaču škarama na policajca. Takvu vrstu argumentirane rasprave nisam vidio ni na jednom forumu do sada, znači, nema jednoumlja ako se neki članovi ovog foruma ne slažu u nečemu.
Svako ima mogućnost iznijeti svoje argumente, a ja opet ponavljam: tko me argumentirano uvjeri u nešto o čemu mislim drugačije, priznat ću to i promijeniti moje mišljenje.

Još nešto: opća klima je takva da se ljude osuđuje u tisku i TV-u zato što:
1.imaju oružje
2.vole oružje
3.bave se nekim streljačkim sportom
4.bave se lovom
5.usudili su se uporabiti oružje u samoobrani
6.usudili su se uporabiti oružje u službi

E pa ovo je prvo i jedino mjesto gdje se može čuti i druga strana (to su rekli još stari rimljani: AUDIATUR ET ALTERA PARS!!), što kod nas nije slučaj.
Sjećam se nekoliko tv emisija gdje se pojavio D.Gvozdanović kao stručnjak za oružje i gdje nije mogao ni doći do riječi!!!
Voditelj ga je prekidao, nametao svoje mišljenje i sve to je djelovalo upravo žalosno. Inače mi idu na ganglije čuveni voditelji tipa Bago&comp. koji su bezobrazni prema gostima preko svake mjere i nedaju im da dovrše rečenicu. Jer, oni, voditelji, su glavni u emisiji. A pozobali pamet cijeloga svijeta, sve znaju, za sve su stručnjaci (google, naravno).
Moš mislit!
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 01 Mar 2009, 16:54

Mr.Cabdriver wrote: Koji su posve nebitni ako SVI mogu nositi oružje i ako ga svi nose - kao što rekoh: TA građanska sloboda. Da ga svi nose - nikoga ne bi uznemiravalo.
Da, ali KAKO da ga nose?
Tu postoji velika razlika i slobodno mogu reći da nema šanse da otvoreno nošenje kod nas ikad bude moguće, ja prvi ne bi želio vidjeti gomilu civila kako na boku nose pištolje da ih svi vide. Tako trebaju nositi samo vojnici, policajci i zaštitari, odnosno, uniformirane osobe na koje je javnost kao takve, naviknuta. Mi nemamo tu tradiciju niti povijest jednog Texasa i Arizone da to kod nas bude normalno prihvaćeno.

Dakle, još jednom: concealed carry, ako je za pasom, prekriveno majicom ili holster pod pazuhom ili na neki drugi način da se ne vidi, dakle da nemaš iznad sebe veliki neonski znak i strelicu koja će s kilometra upućivati da nosiš, mada je i to čista fantazija, kod nas legalno prikriveno nošenje nikad neće postati raširena praksa ko u Americi nego će takve dozvole dobijat samo oni koji ili imaju debele veze ili tu nesreću da im je život zaista ugrožen do te mjere da trebaju moljakat komisiju da im omogući pravo nošenja.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 01 Mar 2009, 22:29

Da se vratimo na temu upotrebe vatrenog oružja protiv psa u početku priče,

Onaj koga nije napao pas ne zna kako to izgleda, ja ću pokušati opisati neke slučajeve koje sam vidio ili u njima sudjelovao. Jednom sam se prilikom vraćao kući hodajući savskim nasipom kada sam ugledao siluetu čovjeka koji čuči u visokoj travi. Postao sam oprezniji i nastavio dalje. Dvije do tri sekunde kasnije, iz trave iskoči pas i čvrsto me zgrabi za lijevu natkoljenicu trzajući glavom i kidajući moje traperice. Tip ustane i počne vući psa povodcem dugim 5 metara????!!!!! Tada sam shvatio da je pas (kojeg nisam ni vidio) bio ispred tog idiota. Njegovo je bilo objašnjenje da je želio vidjeti pseću reakciju na prolaznike?

Pored jarunskog jezera na travi mladić i djevojka igraju bagminton. Pored njih prolaze muškarac i žena ispred kojih trčkaraju dva psa. Odjednom, ničim izazvan, jedan pas skoči i uhvati djevojku za ruku i počne je trzajući glavom ljevo desno vući na tlo. Mladić je priskočio i počeo onim reketom tući po psu ali ovaj nije puštao. Dotrčao i jedan prolaznik, primio psa za zadnje noge i počeo vući nazad, opet ništa. Sve dok nije došao neki tip i psa pritisnuo na neko mjesto (nisam u tom metežu dobro vidio) - tek tada je pas otvorio vilice. Onda je vlasnik psa zašpotao djevojku da mu je razdražila psa? Dečko je skočio i tresnuo čovjeka reketom posred lica.

Unazad 4 mjeseca na zagrebačkom hipodromu (gdje je strogo zabranjeno kretanje pasa bez kratkog povodca) pas ničim izazvan napada jahačicu i konja, konj preplašen pojuri i ritajući se pokušava obraniti. Vlasnik šuti i tek kada sam ja sa strane počeo vikati na njega da pozove psa ako ga želi imati živog, počinje ga dozivati. Pas pokunjeno prilazi ali ne dozvoljava da mu gazda stavi povodac. Čovjek iznervirano viče na psa i kada ga konačno uhvati počne ga suludo tući tako da sam ja na kraju spašavao psa.

Nemam ništa protiv pasa. Ali protiv neodgovornih ljudi koji ne poštuju propise o držanju psa na uzici, koji krivo odgajaju pse čineći od njih zastrašujuće oružje imam jako puno toga. Gdje se izgubila ljubav prema životinjama? Ili je bitnije imati psa za liječenje svojih frustracija (moj bi kolega rekao: "ima mali pimpek pa mora imati velikog i opasnog psa, sad je konačno frajer" - oprostite na izrazu). Poučen iskustvom dolazim do zaključka da je dotični gospodin sa početka priče preventivno uradio to što je uradio. On nije znao niti je mogao znati kako je pas školovan ili u najmanju ruku odgojen. Samo sekundu kasnije mogla se desiti puno gora tragedija. U tom bi slučaju bi ljudi samo slegnuli ramenima, već po dobro znanom običaju.

Sada je moderno biti ljubitelj životinja i borac za njihova prava. Pas ima veća prava i bolje je zaštićen od čovjeka. U isto vrijeme ljudi koji su ostali bez posla i krova nad glavom umiru od zime i gladi i nitko ne poduzima baš ništa.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 01 Mar 2009, 23:04

Osobno jako dobro znam kako izgleda napad psa, doberman mi je napao dijete i da nisam imao pištolj, neznam kako bi to završilo. Sva sreća pa je pas kad sam repetirao pištolj stao, inače bih pucao. A vlasnik, balavi šmrkavac, se smijao kao kreten dok nisam izvadio pištolj. Onda je počela panika.

Napao me i pas u lovištu i ubio sam ga lovačkom puškom, ali prijatelj koji je bio samnom još par dana nakon toga nije bio sav svoj. Psa sam pokušao zaobići, ali me je napao bez povoda. Čak sam ga odgurnuo puškom, ali onda je ponovo krenuo i kada mi je došao doslovno na pola metra, pucao sam.

U oba slučaja trebalo je pucati u GAZDU, a ne u životinju, ali kada se moraš braniti, moraš. Inače je kasno. A činjenica je da je sada moderno imati staforda ili pitbula, pa se onda klinci pušu, a pas ne služi kao kućni ljubimac, nego kao dokaz moći, bogatstva, frajerstva, nečega...

tigi
Razvodnik
Razvodnik

Post by tigi » 02 Mar 2009, 11:26

da na žalost u pravu si, danas psi koriste za nekakvo bogtepitajkakvo dokazivanje a ne više kao kučni ljubimci, ja nažalost nisam bio prisutan kad je susjedov vučijak izletio iz otvorenog dvorišta i napao mi ženu i djete, s tim da je skakao na sina kojeg je žena u strahu instiktivno digla u zrak, susjed se istina uspaničario ali mu je trebalo da dotrči i uhvati psa, mene osobno je isti pas pokušao napasti dva puta, isto u susjedstvu prolazio sam kraj psa koji je bio na ulazu u dvorište kad sam iza leđa čuo struganje psećih panđi, istog momenta sam se okrenuo izvadio pištolj i repetirao, kad sam uperio pištolj prema psu on je stao i režao, nisam pucao jer mi je žao životinje ali da je skočio na mene pucao bi bez razmišljanja, da bi stvar bila bolja isto se dogodilo i sutra dan, nakon toga taj me pas nije više napadao!
ZA HRVATSKU KAO TIGAR!

gutenberg
Skupnik
Skupnik

Post by gutenberg » 02 Mar 2009, 12:19

Osjećam se prozvan na neki način što se tiče agresivnih pasa.
Iako svaki pas može biti agresivan, na glasu su nekoliko vrsta njih,
a među njima je i američki stafordski terijer, kojeg imam.
Svaki vlasnik može utjecati na karakter psa, genetika se u njih ne može mijenjati.
Samo, nismo ga nabavili kao oružje, ili trendovskog psa,
već je bilo jedno leglo u vlasništvu jednog Roma,
pa smo uzeli četiri njih i podijelili ih prijateljima iz
jednostavnog razloga: da ne završe u borbama pasa.
Istina, navukli smo se svraba, jer kad izađe iz kuće onda najprije
osmotri okolinu i zapita sam sebe: ima li koga za zaklati?
Stoga ga ne puštamo nikada samoga, uvijek na povocu,
a jedino je slobodan u šumi koja nam je praktički iza kuće.
Svjesni njegove opasnosti za okolinu, pridržavamo se svih pravila o
sprečavanju nezgodnih situacija; jer smo mi odgovorni za to,
iako je kod kuće veća maza od bilo kojeg psa.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 02 Mar 2009, 12:28

Moj dobar prijatelj ima ženku američkog staforda i nisam u životu vidio veće maze, a razumije doslovno sve što joj kažeš. Ali, kada idu van, da nije vezana, rastrgala bi svaku mačku koju vidi i to ne možeš spriječiti nikako.
To je očito "u krvi" tim psima, ali ako su u kući socijalizirani, onda su maze. A ako ih drže na lancu, prije ili kasnije napadnu i gazdu.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 02 Mar 2009, 22:41

zdebat wrote:Da se vratimo na temu upotrebe vatrenog oružja protiv psa u početku priče...Onaj koga nije napao pas ne zna kako to izgleda,
Prvo da pojasnim neke stvari opsirnije da me neki nebi nasli prozivati za nesto pa da moram objesnjavati kasnije...
od malena zivim s lovackim psima pa mi valjda psi opcenito nisu neki bauk cak i kad napadaju, mene je napao ukupno 4x u zivotu, prvog puta se sjecam samo iz mamine price, drugi put kad sam bio klinac, mislim cak da mi je bio rodjendan i da smo se s ostatkom ekipe igrali pred kucom kad se pojavio nepoznati crni pas cudnog pogleda, ostatak ekipe koji od malena ne zive uz pse se povukao prema kucnim vratima, ja sam ostao zadnji u povlacenju i pas je krenuo prema nama, kako sam u rukama imao onu veliku loptu na napuhavanje za na plazu bacio sam ju prema psu na sto je ovaj skocio i zgrabio me za ruku. -roditelji su se stvorili odmah zbog dreke koja je nastala, na sto je stari (lovac i milicajac) odmah uzeo bokericu i prosetao kvartom trazeci psa, ali ga nije pronasao.

treci put me napao "vlastiti" pas, poveci Istarski Gonic http://www.mekesapice.hr/pasmine/istars ... _gonic.jpg kojeg je stric pronasao napustenog pa ga udomio, da bi na kraju zavrsio kod nas jer smo mi imali mjesta... uglavnom nosio sam mu jelo, a on mi zamota lanac oko noge, ja spustim jelo na sto on pocne jesti a ja krenem odmotavati lanac od noge, da bi on na to zarezao, zalajao i skocio mi na prsa i poceo se "keljiti" na men, na sto je pobrao par udaraca sakom u glavu, ne sramim se toga, niti jedan od mojih pasa me nece napadati dok ga hranim, imao sam ih par koji su bili osjetljivi da im se dira hrana ali su se nakon par odgojnih odvikli od toga i nije problem ni drzati ruku u posudi iz koje jede ili uzeti kost iz usta koju upravo pokusava pregristi. - taj pas je prosljeđen nekom lovcu u Istru jer se nije slagao ni sa clanovima obitelji (i mamu je napao jednom) ni sa ostalim nasim psima. da bi tamo, izgrizao nekolicinu pasa, par lovaca, divlje svinje u gateru i tko zna kakve sve radnje... Inace ti psi nisu nasilni ali tko zna kako je ovaj bio tretiran prije nego je dosao k nama. I prije njega smo imali jednog udomljenog lutalicu Epaniel Bretona http://img101.imageshack.us/img101/7308/bretonkacu0.jpg koji je postao "nasilan" prema prolaznicima a kasnije i prema rodbini koja ODLAZI od kuće??? (kad deda dolazi i prekoraci ga na otiracu nema problema, ali kad bi krenuo kuci ovaj bi ga šutke primio za nogavicu od hlaca, ne za nogu, vec samo za hlace, i bez režanja bez icega jednostavno drzao da ne ode, kasnije je to isto napravio jednom susjedu koji se vracao iz trgovine pored nase kuce) iz samo njemu poznatih razloga (inace ga je 2x gazio auto, i nije volio motore), kako smo imali otvoreno dvoriste morali smo ga dati jednom lovcu koji je imao bolje uvjete za drzanje takvog psa.

cetvrti put me napala braticeva njemacka ovcarka koja je inace imala naviku istrcavanja s lavezom pred ljude koji dolaze pred kucu, no tad se ona izgleda preplasila mene jer me ocito kasno cula kad sam prisao preblizu, i izletila iza coska pravo na mene s otvorenom gubicom spremnom za skok, i pobrala spic tenisice u bradu/grkljan/vrat uz moje protestiranje sta laje na mene kad dolazim? Dobila bi i bolji šus da mi tenisice nisu bile ko natikace na nogama. Sad vise ne izljece tako na ljude i puno je pristojnija...

no moja mama je pak imala vise bliskih susreta koji nisu bili tako "happy end" kao moji... neki stricev krizanac nekog staforda i boxera, tko zna cega no neki "borbeni" pas... ju je napao, nije ugrizao ali za malo... slican pas od jednog susjeda je tako zasprintao na nju s jednog kraja dvorista skroz na glavnu cestu da bi se zaustavio na pola metra... mama je ljubitelj pasa i jednostavno svojim drzanjem ne pokazuje strah zbog kojeg bi oni tako reagirali vec je osoba koja moze udomiti i nahraniti svakog skitnicu na kojeg naidje.

poanta price je, neznam kakvog je to psa imao taj sudac da mu je stene zlatnog retrivera moglo zadati takve ozljede da ga je trebalo upucati na licu mjesta... dakle, iako bi nekada i sam zelio tak odjelovati, ne zelim razapinjati covjeka ali mislim da ipak NIJE TREBAO UPUCATI PSA, mislim da se to moglo rijesiti jednim odmjerenim šutom u vitalne dijelove psa... bio sam nazocan kad je susjedov rotweiller zgrabio za glavu prijateljicinog umiljatog koker-spanijela, i odbijao ga pustit, lupali su ga, zaljevali pivom po glavi, moj tetak mu je na kraju razbio pivsku bocu na glavi i tek onda je pustio kokera koji se kasnije uspjesno oporavio... dakle puno veci i puno opasnji pas od zlatnog retrivera...

svakako podrzavam da covjek ima oruzje uz sebe dok se seta pored sume, pogotovo "na krizanju staze, tu ne ide nitko, svi se zvjeri paze!" ali ne podrzavam u potpunosti ovu reakciju, da je tako reagirao na nekog staforda jos bi i razumio ali retriver... svakako mislim da se moglo rijesiti na vise nacina BEZ posljedica, cak i bez potezanja oruzja.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 03 Mar 2009, 00:59

Mislim da nisu svi ljudi vješti u ophođenju sa psima koji napadaju. Netko će imati petlje ući u klinč sa psom zubima na zube, a netko će povući oružje. U ovom slučaju oružje je bio izbor dotičnog gospodina, pogotovo što nije branio samo svog psa već i dijete i ženu, na kraju i sebe. Jedino je upitno kako to odraditi a da se dodatno ne ugrozi još nečiji život ili zdravlje.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 03 Mar 2009, 11:53

Istina je, i Mike sam veli da ima dugogodišnje iskustvo sa psima, pa svakako ne bi reagirao kao netko drugi koji nema.
Nismo svi isti, svatko reagira u stresnoj situaciji drugačije, pa se doista ne može očekivati da svatko reagira potpuno pravilno uvijek kada mu se nešto stresno dogodi.

Čak i u zakonu stoji (kod prekoračenja nužne obrane) da će se "počinitelj blaže kazniti ili osloboditi ako je uslijed prepasti iznenadnim napadom reagirao pretjerano" - nije doslovno citirano iz zakona, ali je smisao takav.

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 03 Mar 2009, 12:13

jednom se, dok sam se kao mali prcknedl igrao u šumarku, na mene zaletio ogromni vučjak. ne moram spominjati da sam skoro uneredio hlaće. stao je pred mene i gleda. znam da ne mogu bježati i u panici uprem prstom u neki izdanak na drvetu u blizini i kažem jedi to. i on me posluša??!! tada sam shvatio da je jadan napušten, gladan i samo je tražio pomoć. na kraju mi ga je bilo žao, ali za svaki slučaj sam iskoristio priliku i lagano zbrisao. od onda imam malo drugačiji pogled na životinje, poglavito pse.
naravno, da se to dogodi danas i da sam u šetnji s djetetom svaka pudlica bi bila sretna ako nemam pumpericu sa sobom. ali to više pripisujem općoj nadrkanosti i donekle lažnoj ugroženosti pa ne nosim vatreno oružje u šetnju s djecom. paranoju zadovoljavam štapom, ECKom i naravno budnim promatranjem okoline.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 03 Mar 2009, 12:25

Ma u pravilu životinja nije kriva, osim ako je neka psihopatska jedinka, a takva može postati zbog gazde i njegovog ponašanja prema njoj. Svaka životinja je, kao i dijete, slika i prilika gazde /roditelja.
Ako je gazda OK, i pas ili neki drugi ljubimac će biti OK. Naravno, na zmije, krokodile, pauke i ostale "ljubimce " se to ipak ne odnosi.

Međutim, što meni znači činjenica da životinja nije kriva ni odgovorna za svoje postupke nakon razderane noge ili ruke ili unakaženog lica od ugriza??

Bit svega je da ŽRTVA nema nikakva prava, pa stoga treba učiniti SVE da ne POSTANEŠ žrtva. Pa ako pri tome netko pretrpi kolateralnu ili kakvu drugu štetu, dobro, spreman sam to prihvatiti i za to odgovarati, nego tražiti po sudovima godinama neka prava koja nikada neću dobiti.

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 03 Mar 2009, 13:05

slažem se, iako ne podržavam šetnju s djecom i oružjem, meni bi bilo jako žao upucati psa. poslije.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 03 Mar 2009, 13:13

Meni bi bilo užasno da mi pas ugrize dijete a da ja ne ragiram. A oružje uvijek nosim.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 03 Mar 2009, 18:48

BoB wrote:naravno, da se to dogodi danas i da sam u šetnji s djetetom svaka pudlica bi bila sretna ako nemam pumpericu sa sobom
pudlice su specificno agresivne i histericne, u 90% slucajeva sam nailazio na neke "bijesne" kojima bi rado udjelio malo sitne sacme za prepelice. Imam osjecaj kao da nekog veceg psa poput njemackog ovcara lakse urazumis da prestane napadati nego to kuštravo zlo.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

gutenberg
Skupnik
Skupnik

Post by gutenberg » 04 Mar 2009, 16:13

Nemojte tako ružno o psima, pa i oni su živa bića i zaslužuju pažnju.
Evo što se u suprotnom dešava
Attachments
NISAM JA.jpg

Post Reply