Zna ko kaj o ovome?
Re: Zna ko kaj o ovome?
Tko je spominjao "praćke, osti, elektrošokere"????
Napisao sam da sam htio isprobati efikasnost tog metka, bila je prilika, pa sam ustanovio da NIJE efikasan. Zmije me nisu napadale. Poanta je da je to streljivo ništa, nepotrebno.
A davljenje divljači ili udaranje karate udarcima u glavu prepuštam tebi. To je sigurno humani način ubijanja ranjene divljači.
Napisao sam da sam htio isprobati efikasnost tog metka, bila je prilika, pa sam ustanovio da NIJE efikasan. Zmije me nisu napadale. Poanta je da je to streljivo ništa, nepotrebno.
A davljenje divljači ili udaranje karate udarcima u glavu prepuštam tebi. To je sigurno humani način ubijanja ranjene divljači.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Armalite Kid
- Banned
Reci to ovom liku koji je iz plinskog dobio šus u bulju, samo što je bio metak sa sitnom sačmomTomy wrote:Iz pročitanih postova vidim da je ovaj metak skupi niškoristi.
magisches schwein
Iz blizine ti i manevarac može napraviti sranye. I dalje smatram da je to skupi niškoristi. Ali tko voli, nek izvoli.
Nisam probao shotshell streljivo ali koliko vidim na netu koristi se najvise za ubijanje zmija i sitnih stetocina do 10m udaljenosti. Na youtube mi bas ne izgleda bezopasno..
http://www.youtube.com/watch?v=bkNwURP3ErU
http://www.youtube.com/watch?v=bkNwURP3ErU
Lov ima pravila ali ako ne želite uprljat ruke nije to sport za VAS uz dužno poštovanje!!!nobile157 wrote:Tko je spominjao "praćke, osti, elektrošokere"????
Da nebi bilo "off topic"ovaj metak koristi kao prvi u bubnju jedan od glavnih likova u mupovoj jedinici(oni kaj se zovu ko zmije i brzo se voze po autoputu)za onesposobljavanje potecionalne opasnosti u calibru 38 spec (tu sam se prvi put susreo sa tom municijom)a za nas obične to je bez veze !
Tako je, ne želim prljati ruke i zato više ne idem u lov. A i nemam više živaca paziti da me neki "lovački stručnjak" ne upuca zbog neznanja i nepažnje u rukovanju oružjem.
Može taj lik koristiti što god želi, čak i fotonski torpedo, ali pitanje je bilo o tom i takvom metku, ja sam IMAO iskustva sa takvim streljivom (pucao sam i MK sačmu, .38 sačmu, 9 mm sačmu, .45ACP sačmu i .44.mag sačmu), pa sam dao MOJE mišljenje o takvom streljivu. Čak sam pucao i u životinju, u regularnom lovu, radi iskustva i probe. A da li sam fazana upucao sačmom iz revolvere kada je već pao ranjen, zadavio ili umlatio kundakom (jer je to "lovački") tu nije uopće bitno, niti je bila tema posta. Ni ti ni drugi se ne morate slagati sa mojim mišljenjem, ali onda dajte VAŠE, naravno, temeljem ISKUSTVA, a ne prepričavanja.
Po tvom postu, očito je da takvo što NISI nikada koristio, jer bi to i napisao da jesi. A ljudi koji daju drugima savjete temeljem google majstorstva (najlakše je utipkati pojam, onda pogledati nekakav klip koji obično postavi neki poluidiot koji nema pojma o ničemu), a onda to google majstori prihvate kao gotovu činjenicu i šire dalje onima koji isto tako ne znaju ništa o temi su doista osobe koje najmanje bilo kome mogu davati savjete.
A zato što netko negdje nešto radi ne znači da to radi ispravno i da je to u redu te da stoga zna nešto više od nas "običnih smrtnika".
Može taj lik koristiti što god želi, čak i fotonski torpedo, ali pitanje je bilo o tom i takvom metku, ja sam IMAO iskustva sa takvim streljivom (pucao sam i MK sačmu, .38 sačmu, 9 mm sačmu, .45ACP sačmu i .44.mag sačmu), pa sam dao MOJE mišljenje o takvom streljivu. Čak sam pucao i u životinju, u regularnom lovu, radi iskustva i probe. A da li sam fazana upucao sačmom iz revolvere kada je već pao ranjen, zadavio ili umlatio kundakom (jer je to "lovački") tu nije uopće bitno, niti je bila tema posta. Ni ti ni drugi se ne morate slagati sa mojim mišljenjem, ali onda dajte VAŠE, naravno, temeljem ISKUSTVA, a ne prepričavanja.
Po tvom postu, očito je da takvo što NISI nikada koristio, jer bi to i napisao da jesi. A ljudi koji daju drugima savjete temeljem google majstorstva (najlakše je utipkati pojam, onda pogledati nekakav klip koji obično postavi neki poluidiot koji nema pojma o ničemu), a onda to google majstori prihvate kao gotovu činjenicu i šire dalje onima koji isto tako ne znaju ništa o temi su doista osobe koje najmanje bilo kome mogu davati savjete.
A zato što netko negdje nešto radi ne znači da to radi ispravno i da je to u redu te da stoga zna nešto više od nas "običnih smrtnika".
Čak sam pucao i u životinju, u regularnom lovu, radi iskustva i probe. A da li sam fazana upucao sačmom iz revolvere kada je već pao ranjen, zadavio ili umlatio kundakom (jer je to "lovački") tu nije uopće bitno, niti je bila tema posta.
Eto i ovo čitaju google majstori i mogu doč do pogrešnog zaključka jel su polagali lovački ko i ti
i zato su opasni "lovački stručnjaci" u tome grmu leži zec(koji se ne umlačuju kundakom jel to nije lovački
)
I da nisam "off topic"jel ima toga u 357!!!
Eto i ovo čitaju google majstori i mogu doč do pogrešnog zaključka jel su polagali lovački ko i ti
I da nisam "off topic"jel ima toga u 357!!!
evo mađarska duga devetka sa sačmom i dvije vrste MK, a ovo na crvenom redeniku ne znam za što je, mislim da je za pištolj za zabijati čavle. to mi je neko ostavio nit znam ko ni kada pa ako neko treba nek se javi, 092 2650114
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Imam par komada u 9x19 ali nisam probao još to.
Dobio sam ih ali su 10kn komad.
Navodno je jedan lovac koknuo neku ptičurinu time ali ?
Dobio sam ih ali su 10kn komad.
Navodno je jedan lovac koknuo neku ptičurinu time ali ?
Jesi pročitao cijelu temu?????????????
"navodno je..."
Pa jebeš ovakav navodni forum!
"Netko" je "nešto" "navodno" "negdje" izjavio...
"Ptičurina"???
Možda pterodaktil????
Fazana ne možeš ubiti sa sačmom iz kalibra .44 magnum. Isprobano, a doista više nemam namjeru više gubiti vrijeme s ovakvim glupostima. Žali bože utrošenog truda i vremena.
"navodno je..."
Pa jebeš ovakav navodni forum!
"Netko" je "nešto" "navodno" "negdje" izjavio...
"Ptičurina"???
Možda pterodaktil????
Fazana ne možeš ubiti sa sačmom iz kalibra .44 magnum. Isprobano, a doista više nemam namjeru više gubiti vrijeme s ovakvim glupostima. Žali bože utrošenog truda i vremena.
Mene zanima dali ovaj metak u 9mmPara ima dovoljnu snagu za poluautomatsko pucanje iz pistolja???
pucao sam iz CZ M-88 i nisam primjetio da zatvarač ne radi dobro, sve normalno repetira samo ovaj Mađarski jako dimi i prlja cijev. u ništa osim zmija (poskoka) nisam pucao, a i kod zmije ovisi s koje se daljine puca, što bliže to gušći snop kuglica i snaga, meni to izgleda kao lovačka patrona bez čepa u kojem su kuglice sačme.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
upitnik wrote:Ajoojjjjj nobile 157nobile157 wrote:Pucao sam na fazana sa takvim metkom i to u kalibru .44 mag na nekih 1,5 m (fazan je bio pogođen iz lovačke puške u lovu i pao je ali je bio živ). 0 bodova. Čudno me gledao i nije se ni pomaknuo.
Dakle, za tu visoku cijenu ne služi baš ničemu, osim ako želiš to imati.
Nikada nisam čuo da je neko pucao samilosni na fazana.Sramota........
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
- oštrostrijelac
- Poručnik

Vidiš, čovjek uči dok je živ, pa tako i o uporabi lovačkog pištolja ili revolvera.
Bitan je pravilan izbor zrna, ali i mjesto na tijelu divljači u koje se upućuje samilosni hitac.
Bitan je pravilan izbor zrna, ali i mjesto na tijelu divljači u koje se upućuje samilosni hitac.
Oštri
kako ste svi već daleko u offtopic-u da neupućene uputim:
ukoliko dođe do ranjavanja fazanske divljači istu treba uzeti u obadvije ruke i palcima stisnuti prsni koš i držati dok se životinja ne usmrti.
Na pernatu divljač se NIKAD ne puca dok je na zemlji. To je teži prekršaj za koji se automatski isključuje iz lova uz sankcije.
ukoliko dođe do ranjavanja fazanske divljači istu treba uzeti u obadvije ruke i palcima stisnuti prsni koš i držati dok se životinja ne usmrti.
Na pernatu divljač se NIKAD ne puca dok je na zemlji. To je teži prekršaj za koji se automatski isključuje iz lova uz sankcije.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- oštrostrijelac
- Poručnik

Sve je OK ako se ranjeni fazan ili patka ili vrana da uhvatiti ili je u blizini pas koji će to učiniti umjesto nas i predati nam primjerak sitne divljači u ruke.
Oštri
Koji se kujac dereš?nobile157 wrote:Jesi pročitao cijelu temu?????????????
"Navodno" sam napisao jer ne želim reći tko je to napravio i što je ustrijelio!
A čitajući CIJELU OVU TEMU shvatio sam da si i ti napravio prekršaj pucajući na fazana takvim metkom!
Fazani se pucaju sačmom? Da.
Jesam pucao sačmom? Da.
Osim toga, ta glupost sa davljenjem fazana je off topic, tema je bio sačmeni metak za pištolj i revolver.
O tome sam napisao ne samo mišljenje, nego i svoje iskustvo. Kome se sviđa, dobro, kome ne, još bolje.
Živo mi se fućka što neko voli daviti ptice, ja ne volim. I ne postoji zakon ni pravilnik po kojem je to prekršaj.
A ubuduće za of topic i spamanje teme dajem opomene.
Jesam pucao sačmom? Da.
Osim toga, ta glupost sa davljenjem fazana je off topic, tema je bio sačmeni metak za pištolj i revolver.
O tome sam napisao ne samo mišljenje, nego i svoje iskustvo. Kome se sviđa, dobro, kome ne, još bolje.
Živo mi se fućka što neko voli daviti ptice, ja ne volim. I ne postoji zakon ni pravilnik po kojem je to prekršaj.
A ubuduće za of topic i spamanje teme dajem opomene.