Moja skromna kolekcija
Re: Moja skromna kolekcija
Nikada od usta nisam pravio guzicu. Što rekoh, ne porekoh! 
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Sramota me da ih netko vidi... al stara je jako nježna sa noževima pa su joj dobri i ti koje ima. Ja osobno imam jednog dicka sa drvenom drškom i oštricom 30 cm kojim si režem slaninicu i luk za usolit, paradajze, gulim kožicu s mrkvi, itd, itd, itd... te fine posliće. S tim da ako je u djiru neki ganz novi nož bilo koje naravi onda se slaninica par dana rezucka njime uz obavezno trljanje, čišćenje i brisanje tragova masnoća sa istoga i eventualno podmazivanje.Mike_Torello wrote:radne nije ni pokazao =) lol
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Novi stari mesarski nož u kolekciji, starost cca 100-150 godina s obzirom na metodu izrade i dimenzije oštrice. Jako dobar komad, me likes... kupljen u Pazinu, veći dio života proveo u selu Ližnjan kod Medulina gdje ga je ovaj antikvar i pribavio.
Malo sam ga očistio i sad razmišljam da li da išta više petljam od njega osim malo da ga prođem polir pastom na krpi da eventualnu opasnu koroziju u nastanku koju tu ne vidim skinem u korijenu
Malo sam ga očistio i sad razmišljam da li da išta više petljam od njega osim malo da ga prođem polir pastom na krpi da eventualnu opasnu koroziju u nastanku koju tu ne vidim skinem u korijenu
Odličan za napraviti pešt za maneštru

- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Završila je njegova karijera, barem dok sam ja živ... za koje desetljeće, tko zna, možda ga novi vlasnik vrati u upotrebu
izgleda ogromno.
- Dežurni Dušebrižnik

DANAS STIGLO
Danas stigao nožić koji sam naručio prije godinu ipo dana
Kategorija: satara
Oštrica 32cm dužina x 9.1cm širina + 16.5 cm drška, debljina 4,5mm
Lanius Roma 1100 gr
Kategorija: satara
Oštrica 32cm dužina x 9.1cm širina + 16.5 cm drška, debljina 4,5mm
Lanius Roma 1100 gr
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Gospodin Nož
Gospodin nož!
Pridružio se kolekciji pred koji dan. Impresivna komadina noža
Dimenzije:
35.50 cm dužina oštrice
8.10 cm širina oštrice kod drške
3.1 mm debljina oštrice kod drške
1.5 mm debljina oštrice 5 mm od vrha
50 cm ukupna dužina
Pridružio se kolekciji pred koji dan. Impresivna komadina noža
Dimenzije:
35.50 cm dužina oštrice
8.10 cm širina oštrice kod drške
3.1 mm debljina oštrice kod drške
1.5 mm debljina oštrice 5 mm od vrha
50 cm ukupna dužina
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Ostarjeli švabe
Prinove, jučer se pridružili, made in Germany... staaariiii dobri švabe
Original bowie, edge mark solingen (25 cm oštrica):
African hunter, 19 cm oštrica, edge brand solingen
C.D. Schaaff Solingen, bowie nož, 18 cm oštrica sa kanalom
Original bowie knife (varijanta 18 cm oštrica), zasad nepoznat autor, Solingen
Original bowie knife, Hubertus, solingen (25 cm oštrica):
Svi noževi su karbonski čelik, jako dobro očuvani (osim malog nepoznatog bowija) i tvrdi ko sam vrag... dugo nisam naletio na noževe di bi se toliko dobro oznojio pri čišćenju i poliranju. Ovo je nešto vanredno koliko su tvrdi ti noževi i koliko je dobar čelik. Karbonski, naravno. Imam jedan taj original bowie knife od inoxa otprije i nije nešto posebno, al ovi karbonski modeli su strava od kvalitete. Naoštre se ko žileti htio ne htio tokom poliranja. Definitivno moram priznat da današnji noževi od 100-200 eura nisu ni do koljena ovima koji su se nekada tamo 60-ih prodavali u sport shopovima za 30-ak maraka. Padam u trans kad uhvatim ovu komadinu od 25 cm oštrice... baš je nekako impresivan, mada je trailmaster recimo jednako dug, uži al zato deblji. Jednostavno imaju neku karizmu.
Svaki dan naučim nešto novo i to me učini nesretnim. Gledam sve ove neke cold steelove i svakojake zvučne marke i pitam se... zašto danas kad se sve radi u kini koštaju triput više od ovih koji su se nekada umlaćivali čekićima u Njemačkoj, a nisu im ravni. A da ne spominjem da ova tri "original bowie knife"-a imaju pravi pravcati full tang punih dimenzija drške, a ne neki štapić kroz dršku pa čavlić od aluminija da to sve drži u mjestu.
Original bowie, edge mark solingen (25 cm oštrica):
African hunter, 19 cm oštrica, edge brand solingen
C.D. Schaaff Solingen, bowie nož, 18 cm oštrica sa kanalom
Original bowie knife (varijanta 18 cm oštrica), zasad nepoznat autor, Solingen
Original bowie knife, Hubertus, solingen (25 cm oštrica):
Svi noževi su karbonski čelik, jako dobro očuvani (osim malog nepoznatog bowija) i tvrdi ko sam vrag... dugo nisam naletio na noževe di bi se toliko dobro oznojio pri čišćenju i poliranju. Ovo je nešto vanredno koliko su tvrdi ti noževi i koliko je dobar čelik. Karbonski, naravno. Imam jedan taj original bowie knife od inoxa otprije i nije nešto posebno, al ovi karbonski modeli su strava od kvalitete. Naoštre se ko žileti htio ne htio tokom poliranja. Definitivno moram priznat da današnji noževi od 100-200 eura nisu ni do koljena ovima koji su se nekada tamo 60-ih prodavali u sport shopovima za 30-ak maraka. Padam u trans kad uhvatim ovu komadinu od 25 cm oštrice... baš je nekako impresivan, mada je trailmaster recimo jednako dug, uži al zato deblji. Jednostavno imaju neku karizmu.
Svaki dan naučim nešto novo i to me učini nesretnim. Gledam sve ove neke cold steelove i svakojake zvučne marke i pitam se... zašto danas kad se sve radi u kini koštaju triput više od ovih koji su se nekada umlaćivali čekićima u Njemačkoj, a nisu im ravni. A da ne spominjem da ova tri "original bowie knife"-a imaju pravi pravcati full tang punih dimenzija drške, a ne neki štapić kroz dršku pa čavlić od aluminija da to sve drži u mjestu.
evo ovo je vise nego lijepo ...
reci mi jel ti ovakve stvari drzis po nekoj vitrini da se lipo vide ili je sve zboksano po sanducima ormarima itd ...
reci mi jel ti ovakve stvari drzis po nekoj vitrini da se lipo vide ili je sve zboksano po sanducima ormarima itd ...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

skriva u sanducima od nepozeljnih pogleda pacifista u kuci =)

"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Bit će i vitrina jednog dana... samo će biti povelika 
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Po sanducima više nego propisno konzervirano - čuče, čame i čekaju neka bolja vremena kada će im se diviti posjetitelji očima a ne prstimazmenk wrote:evo ovo je vise nego lijepo ...
ovaj zadnji mi se posebno dopada
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
- Knife_maniac
- Satnik

Prvi mi je najljepsi.
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Novajlija
F.Dick
36 cm oštrica. Mesarski glavonja, 3-4 mm debela oštrica, stari logo na njemu znači minimum 40 godina starosti, dosta zlostavljan.. .fali jedno 10-15% oštrice na njemu što i nije loše.
Snimke nakon čišćenja od sloja skorene krvi i masti. Nož je danas spašen iz klaonice u okolici pule.
F.Dick
36 cm oštrica. Mesarski glavonja, 3-4 mm debela oštrica, stari logo na njemu znači minimum 40 godina starosti, dosta zlostavljan.. .fali jedno 10-15% oštrice na njemu što i nije loše.
Snimke nakon čišćenja od sloja skorene krvi i masti. Nož je danas spašen iz klaonice u okolici pule.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

I danas nakon nedestruktivne restauracije
Problem sa nedestruktivnom restauracijom je upravo taj... nedestruktivna je. Poliranje, čišćenje i amen. Duboki risevi ostaju, nepravilnosti oštrenja također. A šta ćemo, radije mi je ovakav nego da ga stanjim i zašiljim pa onda imam čačkalicu.
Problem sa nedestruktivnom restauracijom je upravo taj... nedestruktivna je. Poliranje, čišćenje i amen. Duboki risevi ostaju, nepravilnosti oštrenja također. A šta ćemo, radije mi je ovakav nego da ga stanjim i zašiljim pa onda imam čačkalicu.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

"GLE!!! DRUG TITO!!! Swoooosh! Idem ja sada"Mr.Cabdriver wrote:Nož je danas spašen iz klaonice u okolici pule.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Neee... bila je poštena zamjena.. dao sam dva noža s plastičnom drškom koji zajedno ne vrijede ko zakovica u ovom nožu... Sistem APP je još jednom pokazao djelotvornostMike_Torello wrote: "GLE!!! DRUG TITO!!! Swoooosh! Idem ja sada"