GUN SHOP
- Original_G
- Cinker - bojna

Re: GUN SHOP
odlični dućani, ima ih po cijeloj austriji
pošalji im e-mail da provijeriš da li imaju na lageru to kaj te interesira, da ne ideš bezveze
http://www.austrojagd.com/
pošalji im e-mail da provijeriš da li imaju na lageru to kaj te interesira, da ne ideš bezveze
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
uopće nebi bilo loše posjetiti neki takav dućan u bližoj okolici (pod uvjetom da postoji u nekoj susjednoj zemlji jer kod nas ga sigurno nema)...
ove slike su impresivne,mogu zamisliti kakav je osjećaj vidjeti nešto takvo uživo
ove slike su impresivne,mogu zamisliti kakav je osjećaj vidjeti nešto takvo uživo
strah veže ruke i zamračuje um,strah je najveći saveznik tvog neprijatelja
who dares-wins
who dares-wins
Original_G wrote:odlični dućani, ima ih po cijeloj austriji![]()
jel se moze kupiti municija i kako to na granici prijaviti?
- Original_G
- Cinker - bojna

nek odgovori neko stručniji od mene, ali ako ne treba posebna dozvola za uvoz a imaš dozvolu, ne bi trebalo biti problema, osim kaj moraš platiti carinu i PDV
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Dobro pitanje, a vidim nije još odgovoreno. Je li važeći oružni list dovoljan i samo treba prijaviti ili trebaju neke dodatne dozvole?toni_u wrote: jel se moze kupiti municija i kako to na granici prijaviti?
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Original_G
- Cinker - bojna

Uvoz streljiva za lovačko oružje
Koji je postupak kod unošenja streljiva za lovačko oružje u putničkom prometu?
Ukoliko putnik na graničkom prijelazu prijavi lovačko oružje, za koje posjeduje oružni list, i ujedno prijavi manju količinu streljiva namijenjenu osobnim potrebama, tada je dopušten bescarinski uvoz streljiva. Ipak treba naglasiti da streljivo za lovačko oružje ne predstavlja predmet za osobnu uporabu i stoga se ne može smatrati osobnom prtljagom, pa se sukladno važećim carinskim propisima za ovu robu na graničnom prijelazu mora podnijeti carinska deklaracija za stavljanje u određeni carinski postupak. Zbog toga u praksi carinik procjenjuje na temelju količine streljiva i drugih okolnosti vezanih za unos lovačkog oružja, duljinu planiranog lova i dr. Da li će u konkretnom slučaju zahtijevati propisani postupak ili će odobriti pojednostavljeni postupak analogno predmetima za osobnu uporabu.
http://blog.ritelefax.hr/post/2005/04/0 ... ovara.aspx
Po toj logici, vani pokažeš dozvolu i kupiš a na našoj granici prijaviš i cariniš, zapišu si broj dozvole ko u dućanu, nisam probal ali budem začas jer u Austriji ima bolji izbor za .22 nego kod nas
Koji je postupak kod unošenja streljiva za lovačko oružje u putničkom prometu?
Ukoliko putnik na graničkom prijelazu prijavi lovačko oružje, za koje posjeduje oružni list, i ujedno prijavi manju količinu streljiva namijenjenu osobnim potrebama, tada je dopušten bescarinski uvoz streljiva. Ipak treba naglasiti da streljivo za lovačko oružje ne predstavlja predmet za osobnu uporabu i stoga se ne može smatrati osobnom prtljagom, pa se sukladno važećim carinskim propisima za ovu robu na graničnom prijelazu mora podnijeti carinska deklaracija za stavljanje u određeni carinski postupak. Zbog toga u praksi carinik procjenjuje na temelju količine streljiva i drugih okolnosti vezanih za unos lovačkog oružja, duljinu planiranog lova i dr. Da li će u konkretnom slučaju zahtijevati propisani postupak ili će odobriti pojednostavljeni postupak analogno predmetima za osobnu uporabu.
http://blog.ritelefax.hr/post/2005/04/0 ... ovara.aspx
Po toj logici, vani pokažeš dozvolu i kupiš a na našoj granici prijaviš i cariniš, zapišu si broj dozvole ko u dućanu, nisam probal ali budem začas jer u Austriji ima bolji izbor za .22 nego kod nas
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
u Grazu sam kupio 1000 kom 22LR CCI ( 2 kut.x 500 kom) trgovac me tražio dozvolu ili oružni list,
ne govore Hrvatski ali jako dobro poznaju naše dokumente i zakone. prepisao si je podatke s oružnog lista i upozorio me da po našem zakonu smijem preko granice nositi 500 kom streljiva za osobne potrebe pa mi je odmah i dao dva računa tako da na granici pokažem samo jedan, od nas troje u autu samo sam ja imao registriran cal. 22 LR. uzeli smo još po nešto drugog streljiva cca 5 kutija - 100 kom. dolaskom na našu granicu prijavili smo to streljivo, carinik je pogledao račun i pitao za oružne listove, pokazali smo OL ali nije ga niti otvorio, dakle da se ne smije ne bi mogli ni kupiti to streljivo a kamoli ga voziti preko granice.
ne govore Hrvatski ali jako dobro poznaju naše dokumente i zakone. prepisao si je podatke s oružnog lista i upozorio me da po našem zakonu smijem preko granice nositi 500 kom streljiva za osobne potrebe pa mi je odmah i dao dva računa tako da na granici pokažem samo jedan, od nas troje u autu samo sam ja imao registriran cal. 22 LR. uzeli smo još po nešto drugog streljiva cca 5 kutija - 100 kom. dolaskom na našu granicu prijavili smo to streljivo, carinik je pogledao račun i pitao za oružne listove, pokazali smo OL ali nije ga niti otvorio, dakle da se ne smije ne bi mogli ni kupiti to streljivo a kamoli ga voziti preko granice.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Znaci ipak se moze kupiti streljivo u Austriji u bez problema ga prevesti u HR,naravno uz predocenje OL
da mi Hrvati imamo neki takav dućan bili bi presretni...
i da je samo jedan u nas,na bilo kojoj lokaciji,bio bi jako posječen jer ovakav izbor svega nemožeš vidjet bilo gdje... lovci,strijelci,streličari i ostala svita dolazila bi u taj raj...
u svakom slučaju ameri su što se tiče oružja zakon
u svakom slučaju ameri su što se tiče oružja zakon
strah veže ruke i zamračuje um,strah je najveći saveznik tvog neprijatelja
who dares-wins
who dares-wins
- Armalite Kid
- Banned
Brijem da je tamo prosječna plaća ne manje od 2000-3000 dolara,patch wrote:Gledam ove cijene i ne mogu se načuditi koliko je to povoljno za Amerikance. Ako uzmemo samo činjenicu da oni zarađuju 1000-5000 USD mjesečno (možda sam pretjerao ali neki vjerojatno i više) ove cijene ispadaju u njima u dolarima kao kineska roba kod nas u kunama....
a ne samo da je jeftinije oružje i prateća oprema, nego i sve ostale stvari, od odjeće i obuće do prehrambenih namirnica,
a kad se sve zbroji i oduzme, čini se da i nije tako loša ideja da se svi preselimo tamo.
A što se tiče takvog dućana da se otvori kod nas, najvjerojatije bi brzo propao zbog sadašnjih prilika u zemlji
(ne materijalnih)
magisches schwein
uvoz streljiva na granici je bez pretjeranih porblema...
samo cariniku kazes da imas municije u vrijednosti n-kuna i das mu racu i oruzani list..
i ako je ispod dozvoljene cifre niti ne carine.
tako da nema porblema..
problem je kod kupovine.. slovenci vam recimo nece pordati municiju n aoruzani list nego sa oruzanim listom treba otici u njihovu nekakvu policijsku postaju gdje se dobije odobrenje i onda se moze kupiti..
a austriji koliko mi je poznato nema problema oruzani list je prihvatljiv dokument...
samo cariniku kazes da imas municije u vrijednosti n-kuna i das mu racu i oruzani list..
i ako je ispod dozvoljene cifre niti ne carine.
tako da nema porblema..
problem je kod kupovine.. slovenci vam recimo nece pordati municiju n aoruzani list nego sa oruzanim listom treba otici u njihovu nekakvu policijsku postaju gdje se dobije odobrenje i onda se moze kupiti..
a austriji koliko mi je poznato nema problema oruzani list je prihvatljiv dokument...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Zbog toga sto su nobile i cabdriver digli nos i "pokupili svoje igracke" te se otisli igrati u drugi pjescanik...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ja sam mislio otići sutra u Graz po municiju ali nisu cjene nešto povolnije nego kod nas.
9x19 je od 13e nadalje. Po toj cjeni sam sad kupio na sajmu.
CCI shotshell je 10 komada 16e što mi je previše.
još kad računam gorivo,vinjete...
9x19 je od 13e nadalje. Po toj cjeni sam sad kupio na sajmu.
CCI shotshell je 10 komada 16e što mi je previše.
još kad računam gorivo,vinjete...
- Original_G
- Cinker - bojna