Krivolovac ranjen ali....
Re: Krivolovac ranjen ali....
Zašto misliš da ne volim lovce!? Drugo vjrujem da je nastrelita jer kod nas nema risa,vuka,medvjeda a čagljeva ima na tom djelu malo. Još na tom djelu sam prije koi mjesec pronašo dlaku i kosti od srne-srnjaka. Toliko čagalj nemože bit dobar da u tako malom području toliko lovi. Da stvar bude bolja skinuo sam na tom dijelu 3 zanke. a sad moj pas da nebi smio bit pušten i bez povodca nevidim čemu jer nedozvoljavam mu da ganja divljač i gkobi ga stalno otpetljavao kad je trava visoka i ima dosta mladog rasljinja. Mislim da je to s psima donekle glup zakon. A tajnik i lovočuvar! Prvo koliko sam informiran znam da nitko nemože sam ič u lov, a oni idu. Drugo kad je lov legalan nevjerujem da nosiš lovinu na leđima u gustiš da ju oguliš. i nešetaš šumom s puškom malog kalibra 22lr tipa i masu tog a i osobno sam upozno čovjeka ki se pofalio d aide slovočuvarom u lov iako nije lovac
Kolega slabo si informiran, pojedinacni lov je apsolutno dopusten i mozes loviti sam dokle god lovis u skladu sa zakonom.
To sto je zakon glup ne znaci da ga ti smijes krsit i pustat psa kako ti se smili.
Lovci imaju zakonsko pravo uklonit iz lovista svakog psa koji nije na povodcu. Da odmah razjasnim, napisao sam ukloniti a ne odstreliti.
Nisam spomenuo da srnu samo tako zna udavit i pas...
Cagalj je veliki neprijatelj srne, vjeruj mi tamo gdje ima caglja broj srnece divljaci drasticno pada vrlo brzo.
Ostalo mi se neda komentirat.
Po meni si ti definitivno u najvecem prekrsaju u cijeloj prici, ostalo je sve rekla kazala i dosta dvojbeno.
To sto je zakon glup ne znaci da ga ti smijes krsit i pustat psa kako ti se smili.
Lovci imaju zakonsko pravo uklonit iz lovista svakog psa koji nije na povodcu. Da odmah razjasnim, napisao sam ukloniti a ne odstreliti.
Nisam spomenuo da srnu samo tako zna udavit i pas...
Cagalj je veliki neprijatelj srne, vjeruj mi tamo gdje ima caglja broj srnece divljaci drasticno pada vrlo brzo.
Ostalo mi se neda komentirat.
Po meni si ti definitivno u najvecem prekrsaju u cijeloj prici, ostalo je sve rekla kazala i dosta dvojbeno.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
Eto baš zbog tog nevredi takve stvari prijavljivat! iako znam da su navedeni u krivolovu nemogu dokazat.
Ali se tebi moze dokazat da si bio sa psom bez povodca u lovstu 
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Članak 51.1983josip wrote:Zašto misliš da ne volim lovce!? Drugo vjrujem da je nastrelita jer kod nas nema risa,vuka,medvjeda a čagljeva ima na tom djelu malo. Još na tom djelu sam prije koi mjesec pronašo dlaku i kosti od srne-srnjaka. Toliko čagalj nemože bit dobar da u tako malom području toliko lovi. Da stvar bude bolja skinuo sam na tom dijelu 3 zanke. a sad moj pas da nebi smio bit pušten i bez povodca nevidim čemu jer nedozvoljavam mu da ganja divljač i gkobi ga stalno otpetljavao kad je trava visoka i ima dosta mladog rasljinja. Mislim da je to s psima donekle glup zakon. A tajnik i lovočuvar! Prvo koliko sam informiran znam da nitko nemože sam ič u lov, a oni idu. Drugo kad je lov legalan nevjerujem da nosiš lovinu na leđima u gustiš da ju oguliš. i nešetaš šumom s puškom malog kalibra 22lr tipa i masu tog a i osobno sam upozno čovjeka ki se pofalio d aide slovočuvarom u lov iako nije lovac
Uzgoj i zaštita divljači obuhvaćaju:
8. smanjivanje broja divljači koja čini štetu »drugoj divljači i ostalim životinjskim vrstama,«
usjevima, stoci, šumama, ribnjacima, drugim vodama i ostaloj imovini na podnošljivi broj te
uklanjanje pasa i mačaka »lutalica«,
15. čuvanje lovišta,
Članak 55.
(1) Pastirski psi smiju biti u lovištu samo uz stado.
(2) Pse i mačke njihovi vlasnici, a pastiri pastirske pse, ne smiju puštati da se kreću lovištem bez
nadzora na udaljenosti 300 m od nastambe vlasnika, odnosno od stada.
(3) Lovoovlaštenik ima pravo u lovištu ukloniti pse i mačke koji se kreću lovištem protivno odredbi
stavka 2. ovoga članka, bez naknade vlasniku psa i mačke.
(4) Nije dopušteno ukloniti pse koji u organiziranom lovu, na ispitima ili utakmicama pasa u gonjenju
divljači prijeđu u drugo lovište.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
(2) Pse i mačke njihovi vlasnici, a pastiri pastirske pse, ne smiju puštati da se kreću lovištem bez
E tako ipak ne kršim zakon s psom predjel u kojem ja šetam s psom je po privatnim šumama a i u tom predjelu imam i svoju komad šume,znači nejdem u državne šume.a i cijelo područje je cca200 do 300 metara od kuča.
A sad me zanima ako sam je lovac( u ovom slučaju lovo čuvar) dali ja imam pravo vodit nekog u lov iako taj nije lovac i još mu dati pušku i postavit na neko mjesto da čeka u šumi? Okomiliste se na mene s psom. A da nitko nije n i spomenio srnu koja je napola pojedena u šumi u kojoj se pucnjava čuje svaki dan na par mijesta i to malim kalibrima kao 22. Zanimljivo nije đaba ona da su lovci naj veči krivolovci!
E tako ipak ne kršim zakon s psom predjel u kojem ja šetam s psom je po privatnim šumama a i u tom predjelu imam i svoju komad šume,znači nejdem u državne šume.a i cijelo područje je cca200 do 300 metara od kuča.
A sad me zanima ako sam je lovac( u ovom slučaju lovo čuvar) dali ja imam pravo vodit nekog u lov iako taj nije lovac i još mu dati pušku i postavit na neko mjesto da čeka u šumi? Okomiliste se na mene s psom. A da nitko nije n i spomenio srnu koja je napola pojedena u šumi u kojoj se pucnjava čuje svaki dan na par mijesta i to malim kalibrima kao 22. Zanimljivo nije đaba ona da su lovci naj veči krivolovci!
aaa... ne ne ne... to ti ne stoji... totalno pogrešno po meni...1983josip wrote:...Zanimljivo nije đaba ona da su lovci naj veči krivolovci!
ako si lovac, onda nisi krivolovac...
a ako si krivolovac... onda prestaješ biti lovac... i samo si krivolovac
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
E ga jeb sad onda što su ovi kod mene vamo!? Koliko znam lovci su a idu u krivolov i to mog gatantirat jer znam mjesta na koima budu kako idu i podosta tog da dodje policija mogu ih postavit da ih povataju samo tako ali stas kad su oni svi u istom kolu. Barem kod nas. Pošto sam nezaposlen a živim tik uz šumu stalno sam u njoj ne samo iz dosade jer nemam posla več jednostavno volim šetat šumom i pogotovo po snjegu!
Nema veze dal je drzavna ili privatna suma, loviste je jedno i drugo. Fali ti elementarnih znanja o lovu i lovstvu.1983josip wrote:(2) Pse i mačke njihovi vlasnici, a pastiri pastirske pse, ne smiju puštati da se kreću lovištem bez
Kako ti znas da je pucnjava bas malim kalibrima kao 22?
Sto ima veze sto se pucnjava cuje svaki dan? Zakon nije ogranicio lov na samo odredjene dane u tjednu vec se moze loviti 365 dana u godini sukladno zakonu o lovidbi.
Kao sto rekoh ranije, vidi se da ne volis lovce, tj. sve ih (nas) dozivljavas kao krivolovce.
Josipe... (bez ljutnje)... a jesi li pomislija i na mogućnost da ti vidiš neke stvari, koje možda i ne razumiš, ili ne potpuno,
pa uz pomoć bujne mašte vidiš priču, koja ustvari i ne mora biti takva kako tebi izgleda.
Ja ne kažem da krivolova nema, ali za argumentirano ukazati na to, triba dosta toga znati o lovu, lovcima i lovištu.
Ajde sad ipak lipo priznaj... Zašto ti ustvari ne voliš lovce...???
pa uz pomoć bujne mašte vidiš priču, koja ustvari i ne mora biti takva kako tebi izgleda.
Ja ne kažem da krivolova nema, ali za argumentirano ukazati na to, triba dosta toga znati o lovu, lovcima i lovištu.
Ajde sad ipak lipo priznaj... Zašto ti ustvari ne voliš lovce...???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
znam da je 22 ili nešto slično tome jer ima razlike kad netko opali iz nekog jačeg karabina i malokalibarke pogotovo ako vas djeli 70m livade i 10-20 m raslinja
A znači ja nesmijem svog psa pustit u svojoj šumi! Ako je tako onda ču napravit tamo vikendicu neku i napasat ovce na tim livadama, pa je problem riješen!
A i znam da je u pitanju 22 jer sam jednom dok sam bio u gljivama naletio na čovjeka s malokalibarkom i kasnije sam sazno da je to bio lovnik tog lovačkog društva.
Nemam ja ništa protiv lovaca ali me ljuti to kad pogode životinju pa ona ode to jest zašto pucaju u nešto ako ne mogu uputit takav hitac da momentalno usmrte tu životinju.
Stvarno nemam ništa protiv lovaca jednom možda i ja budem jedan od njih, jer opet da nema pravih lovaca bilo bi prekomjerno krivolovaca ili kako se oni zovu koji idu u lov a nis lovci
A znači ja nesmijem svog psa pustit u svojoj šumi! Ako je tako onda ču napravit tamo vikendicu neku i napasat ovce na tim livadama, pa je problem riješen!
A i znam da je u pitanju 22 jer sam jednom dok sam bio u gljivama naletio na čovjeka s malokalibarkom i kasnije sam sazno da je to bio lovnik tog lovačkog društva.
Nemam ja ništa protiv lovaca ali me ljuti to kad pogode životinju pa ona ode to jest zašto pucaju u nešto ako ne mogu uputit takav hitac da momentalno usmrte tu životinju.
Stvarno nemam ništa protiv lovaca jednom možda i ja budem jedan od njih, jer opet da nema pravih lovaca bilo bi prekomjerno krivolovaca ili kako se oni zovu koji idu u lov a nis lovci
Nemas nista protiv lovaca samo te jako ljute 
Ne ljute me svi ali tako pojedinci me raspizde koji glume da su neko i nešto a znam da su šljam naj veči. Još pogotovo kad naletim na tako neku nesretnu životinju za koju se mogu kladit da je nasrelita i takva pobjegla.
Tko ti keze da nije smrt posljedica nekog naljetanja auta ili slicno, pa ne moraju lovci biti krivci za sve, osim toga budala ima svuda i svagdje...i medju planinarima i vatrogascima i policajcima i lovcima i strelcima itd.....
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
BTW, i 22lr, jest lovacko oruzje.
Za predatore. Zna se cemu legalno moze posluziti u lovistu.
Za predatore. Zna se cemu legalno moze posluziti u lovistu.
Turn better into best!
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Da...ali uvijek se najde netko tko je koristi za nesto drugo.
Head in the City. Hearth in the Field.
Baš ču sutra otić na to mijesto probat tražit tragove krvi ako ih nađem onda je definitivno pogodjena. budem poneo i mobitel da slikam sve. A auto ju nije mogao lupit jer je dosta daleko od ceste i morala bi proč kroz nečie dvorište tako ta ta opcia otpada. I zanimljivo je da nikad ama baš nikad nisam našo lisicu ili čaglja nastrelitog več samo srne. Prije 1-2 godine sam našao jednu isto mrtvu na pragu jedne prazne kuće koja je malo uvučena u šumu jadna životinja iskrvarila a tu sam pregleo i isto je bio mali neki kalibar u pitanju po rupi na rebrima i nje bilo izlazne rane.
" mali kalibar je relativan pojam"1983josip wrote:... isto je bio mali neki kalibar u pitanju po rupi na rebrima i nje bilo izlazne rane.
22LR = 22-hornet, 222 rem, 22-250, 223, 243, itd.... sve su to isti promjeri od cca 5.5 mm a svi osim prvog su dozvoljeni za lov srnece divljaci !!!
Nemoguće je Nemoguće
Ma jebat ga znam razlikovat 22lr od 22 hornet i slčnih nije im ista jačina pucnja pogotovo kad se puca na 70m od vas
U koje doba dana je to pucano da si ti bio 70 metara od pucnja?1983josip wrote:Ma jebat ga znam razlikovat 22lr od 22 hornet i slčnih nije im ista jačina pucnja pogotovo kad se puca na 70m od vas