KAHLES INDOOR F-CLASS OSIJEK

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

canon11
Skupnik
Skupnik

Re: KAHLES INDOOR F-CLASS OSIJEK

Post by canon11 » 26 Oct 2021, 08:16

Na ovom linku Vam se nalaze sve fotografije - Kahles Indoor F class Osijek
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Na linku youtube se nalazi video - Kahles Indoor F class Osijek
https://youtu.be/mbUl-Zu8ERA

:)

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 11 Nov 2021, 23:13

Organizacija loša zaraženih ko u priči zbog neodgovornih pojedinaca .

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 14 Nov 2021, 11:28

matezg1 wrote:Organizacija loša zaraženih ko u priči zbog neodgovornih pojedinaca .
Molio bih te da potvrdis dokazima to sto si sada napisao? Da vidim tko mi moze dokazati kada i gdje se zarazio , taj je sigurno supermen !!
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 14 Nov 2021, 20:26

Ili bar da kaze koliko natjecatelja je testirano pozitivno?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

stolttom
Skupnik
Skupnik

Post by stolttom » 16 Nov 2021, 00:31

Onaj tko veli da je organizacija bila loša, ili nema blage veze što znači organizirati tekmu s tolikim brojem sudionika ili je zlonamjeran.
Uz ono što Lex piše, navodi se i nekolicina neodgovornih pojedinaca?? Tko i zašto?
Nas je bilo 9 u ekipi i svi su bili i ostali OK!
Znam za samo jednu cijepljenu osobu iz ZG koja je s blažim simptomima oboljela od Covida u periodu nakon Osijeka, a gdje se točno zarazila
niti sama nezna.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 16 Nov 2021, 06:55

stolttom wrote:Onaj tko veli da je organizacija bila loša, ili nema blage veze što znači organizirati tekmu s tolikim brojem sudionika ili je zlonamjeran.
Ovo je upravo bila moja pomisao.
Iz mog kluba bilo je 6 ljudi u Osijeku, svi se vratili doma, zadovoljni organizacijom, i bez ikakvog covida. Organizacija odlicna, prema ocjeni mojih 6 ljudi, dakle 6/6. :A25:
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Nov 2021, 10:13

Sto se mene tice, uz ovoliki broj takmicara osobno sam bio vrlo skeptican po pitanju zadnjih grupa, mislio sam pucaju nocnu GARANT.

POZITIVNO sam se iznenadio u SVAKOM smislu, sve je islo odlicno, mogu samo pohvaliti organizatora da je odradio odlican posao ! BRAVO !

A sto se tice Covida, mislim da je vrijeme da rascistimo sa time, prvo u nasim glavama a onda da stozerase posaljemo doma...
Nemoguće je Nemoguće

Dancy
Civil
Civil

Post by Dancy » 03 Feb 2022, 01:12

Pošto sam novi u ovoj disciplini i ovo mi je bilo prvo takvo natjecanje moram reći svoj dojam nakon svega.
Organizacija vrhunska ljudi su se stvarno potrudili, te bi ovo trebalo ponoviti minimalno dva do tri puta godišnje.
Jedinu zamjerku imam na ponašanje na liniji, puno je ljudi na istoj i oko nje tako da sudac ne može kontrolirati situaciju.
Po meni kada se završi grupa svi natjecatelji iz grupe trebaju skloniti svoju opremu i očistiti streljačko mjesto za idućeg natjecatelja.
Oprema koja je ostajala na liniji dala je prednost drugom strijelcu jer je za vrijeme pripreme nije morao podešavati tako da je u startu smirenije dočekao početak tekme.
Čovjek je dobio crveni karton bez opomene od suca jer je izvadio pušku iz torbe i stavio je na liniju iako je u istoj imao safety flag, kraj istog su i drugi natjecatelji čačkali po svojim puškama te nije znao da je sudac rekao da se oružje ne dira jer je došao na početak druge grupe. Odluka suca je bila oštra, ali nakon toga pravila moraju biti ista za sve, nakon dobivanja crvenog kartona svaki natjecatelj koji poslije napravi sigurnosni propust isto treba dobiti crveni karton bez obzira tko je on i odakle dolazi (pravila su pravila), to se na ovom natjecanju nije dogodilo.
PS. ja sam taj sa crvenim kartonom, te sam uredno otpucao ostale dvije discipline i bio prezadovoljan ostvarenim rezultatom s obzirom na takvu konkurenciju.
LP.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 03 Feb 2022, 07:03

Razumijem observaciju.
Medjutim, puska kosta s optikom od 3000 eur na gore.
Nemaju svi strijelci svoju pusku.
Vrlo cesto iz jedne puske nastupaju dvojica. (neki put i vise njih, a neki put organizatori natjecanja napomenu da se puca najvise dvojica iz jedne puske). Dobar organizator koji na ovo misli, organizira strijelce na nacin da puska ostane na liniji, a strijelce da se izmjenjuju na slijedecoj grupi u istoj liniji.
Obicno u tom slucaju, puska ostaje na liniji.

Prednost koju dobije neko, ko dobije upucanu pusku, nije toliko vazna. Uvijek ima vjetra. Ako osoba A trenira pred natjecanje, vec ce doci sa upucanom puskom, pa je proba samo formalnost. Osoba B preuzima isto upucanu pusku, itd.

Inace ako je neko dobio crveni karton zbog greske u sigornosti, osobno vidim kao pokazatelj da suci paze na liniju.
Isti covjek, gresku u postupku na liniji, ponoviti nece. Efekat je dugorocan na pojedinca, i sigurnost je podignuta, jer ce isti strijelac ici na desetke drugih natjecanja kasnije, i pazit ce da ne ponovi gresku

Inace, prvi put na natjecanju. Sitne greske se mogu desiti dok ne skupis iskustvo.
Napomenuo bih slijedece:
Vecina ljudi u long range streljastvu je "samouka", i to je nova disciolina. Ovu disciplinu su pokrenula starija generacija iskusnih strijelaca, ali je dosta atrkativna disciplina, i sve vise ljudi ulazi u streljastvo bas radi long range. Kupe pusku, i krenu bez iskustva. (ali uce se na internetu, jer nema bolje)

Ali .... rupa u sustavu je da se u pravilu ne radi sustavna sigurnosna specificna edukacija za disciplinu, o pravilima ponasanja i sigurnosti koji su specificni za ovu disciplinu. Mladi strijelac pocetnik bi u svom klubu trebao imati mentora, da ga usmjerava dok ne skupi iskustvo.

Inace, ovakav sistem specificne edukacije prema disciplini tipican je za klubove iz akcionog i prakticnog streljastva (edukacija = teorija + prakticno, uz polaganje ispita), a vrlo rijedak u klubovima klasicnog streljastva. A kako je sve vise novih i modernih disciplina, mislim da je specijalizirana edukacija uz ispit potrebna, jer se tu pokriju pravila sigurnosti za disciplinu o kojoj je rijec.
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 03 Feb 2022, 16:08

Dancy wrote:Pošto sam novi u ovoj disciplini i ovo mi je bilo prvo takvo natjecanje moram reći svoj dojam nakon svega.
Organizacija vrhunska ljudi su se stvarno potrudili, te bi ovo trebalo ponoviti minimalno dva do tri puta godišnje.
Jedinu zamjerku imam na ponašanje na liniji, puno je ljudi na istoj i oko nje tako da sudac ne može kontrolirati situaciju.
Po meni kada se završi grupa svi natjecatelji iz grupe trebaju skloniti svoju opremu i očistiti streljačko mjesto za idućeg natjecatelja.
Oprema koja je ostajala na liniji dala je prednost drugom strijelcu jer je za vrijeme pripreme nije morao podešavati tako da je u startu smirenije dočekao početak tekme.
Čovjek je dobio crveni karton bez opomene od suca jer je izvadio pušku iz torbe i stavio je na liniju iako je u istoj imao safety flag, kraj istog su i drugi natjecatelji čačkali po svojim puškama te nije znao da je sudac rekao da se oružje ne dira jer je došao na početak druge grupe. Odluka suca je bila oštra, ali nakon toga pravila moraju biti ista za sve, nakon dobivanja crvenog kartona svaki natjecatelj koji poslije napravi sigurnosni propust isto treba dobiti crveni karton bez obzira tko je on i odakle dolazi (pravila su pravila), to se na ovom natjecanju nije dogodilo.
PS. ja sam taj sa crvenim kartonom, te sam uredno otpucao ostale dvije discipline i bio prezadovoljan ostvarenim rezultatom s obzirom na takvu konkurenciju.
LP.
Žao mi je što si sa suđenjem tako prošao.
Naročito što ti je prvi put.
Imaš li kakve slike pogodaka/grupa?
Ili barem opisno ili animacijom nam prikazati? :A25:

Desetnik
Pozornik
Pozornik

Post by Desetnik » 03 Feb 2022, 19:18

Mirok wrote:
Dancy wrote:Pošto sam novi u ovoj disciplini i ovo mi je bilo prvo takvo natjecanje moram reći svoj dojam nakon svega.
LP.
Žao mi je što si sa suđenjem tako prošao.
Naročito što ti je prvi put.
Imaš li kakve slike pogodaka/grupa?
Ili barem opisno ili animacijom nam prikazati? :A25:
Imam slike mojih meta.
Ma ne ljutim se ja ni na suca čovjek je bio isfrustriran sa ponavljanjem najvjerojatnije, a na meni je pukla kanđija.
Velim krivo mi je samo što nije bio dosljedan poslje mene. Još me je pogodilo kada je u mojoj i njegovoj nazočnosti jedan gospodin napravio istu pogrešku, sudac mi je odgovorio da on može. Tog čovjeka ne znam, ali ako se držimo pravila i izvadio je karton prvi puta na takav propust, rasprave više nema taman da mu je rođeni brat.

Pucao sam sa sabatti evo tactical 308 od prijatelja, on je punio streljivo mislim da je zrno honrady 175g i lovex barut optika je bila ahak sa 1/4 podjela što se pokazalo kao slaba karika. prve dvije slike u FTR druge dvije Open
ImageImageImageImage

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk
Last edited by Desetnik on 03 Feb 2022, 19:30, edited 1 time in total.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 03 Feb 2022, 19:28

Nije loše!
Samo naprijed tako :A25:

Desetnik
Pozornik
Pozornik

Post by Desetnik » 03 Feb 2022, 19:32

Pušku planiram uzeti ove godine isto sabattija jer mi je to plafon što se tiće buđeta.
Imam i rusku Vostok Ural za 22lr FTR

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 03 Feb 2022, 19:52

Desetnik wrote: grupe. Odluka suca je bila oštra, ali nakon toga pravila moraju biti ista za sve, nakon dobivanja crvenog kartona svaki natjecatelj koji poslije napravi sigurnosni propust isto treba dobiti crveni karton bez obzira tko je on i odakle dolazi (pravila su pravila), to se na ovom natjecanju nije dogodilo.
Ako mogu ponuditi malo utjehe.
Nakon dosta godina natjecanja, iz vise disciplina, mogu reci da nisam nikad dobio opomenu, zuti ili crveni karton, ili DQ.
Medjutim, do dan danas pamtim svako natjecanje (i organizatora, kao i suca na ocjenjivanju meta) koji svojom greskom u zbrajanju bodova mi nije dodjelio medalju. A nakon korekcije biltena, kad bude konacno objavljen, nakon par dana se nadjem na prva tri, ili ekipno.
Pa imam odredjen broj medalja u "dugovanju bez kamata".
Na upit za korekciju, obecano, nikad dostavljeno. Samo ih pisem u libar svojih dugova.
Desava se svasta. Svijet nije savrsen, pogotovu u ovom nasem sportu.
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 03 Feb 2022, 19:58

Desetnik wrote:Pušku planiram uzeti ove godine isto sabattija jer mi je to plafon što se tiće buđeta.

Sabatti.....cca 11 500 kn ?

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 03 Feb 2022, 20:03

Desetnik wrote: ...
Pucao sam sa sabatti evo tactical 308 od prijatelja, on je punio streljivo mislim da je zrno honrady 175g i lovex barut
...
28" MRR 1:11"?

Znaš li na kojoj brzini ispucava Hornady 175gr?

Desetnik
Pozornik
Pozornik

Post by Desetnik » 03 Feb 2022, 20:24

IB43 wrote:
Desetnik wrote: ...
Pucao sam sa sabatti evo tactical 308 od prijatelja, on je punio streljivo mislim da je zrno honrady 175g i lovex barut
...
28" MRR 1:11"?

Znaš li na kojoj brzini ispucava Hornady 175gr?
Moram pitati prijatelja on je mjerio brzine pa ću vam javiti.
Da cjev je 28 mrr i twist je 1:11

Last edited by Desetnik on 03 Feb 2022, 20:42, edited 1 time in total.

Desetnik
Pozornik
Pozornik

Post by Desetnik » 03 Feb 2022, 20:28

Mirok wrote:
Desetnik wrote:Pušku planiram uzeti ove godine isto sabattija jer mi je to plafon što se tiće buđeta.

Sabatti.....cca 11 500 kn ?
Mislim puška je u cijeloj priči najjeftinija stavka. Tu je oprema za punjenje streljiva, komponente za isto, optika itd.
Ja sam Vostok Ural pušku platio 1500kn od prijatelja dok sam kupio optiku, bipod i puškar dok mi je složio pušku po mojim željama izišla me je 8500kn mali kalibar.[img]//uploads.tapatalk-cdn.com/20220203/4666d2b14c0272c0e39bf783b9db64c8.jpg[/img]

Last edited by Desetnik on 03 Feb 2022, 20:43, edited 1 time in total.

Desetnik
Pozornik
Pozornik

Post by Desetnik » 03 Feb 2022, 20:34

jolly wrote:
Desetnik wrote: grupe. Odluka suca je bila oštra, ali nakon toga pravila moraju biti ista za sve, nakon dobivanja crvenog kartona svaki natjecatelj koji poslije napravi sigurnosni propust isto treba dobiti crveni karton bez obzira tko je on i odakle dolazi (pravila su pravila), to se na ovom natjecanju nije dogodilo.
Ako mogu ponuditi malo utjehe.
Nakon dosta godina natjecanja, iz vise disciplina, mogu reci da nisam nikad dobio opomenu, zuti ili crveni karton, ili DQ.
Medjutim, do dan danas pamtim svako natjecanje (i organizatora, kao i suca na ocjenjivanju meta) koji svojom greskom u zbrajanju bodova mi nije dodjelio medalju. A nakon korekcije biltena, kad bude konacno objavljen, nakon par dana se nadjem na prva tri, ili ekipno.
Pa imam odredjen broj medalja u "dugovanju bez kamata".
Na upit za korekciju, obecano, nikad dostavljeno. Samo ih pisem u libar svojih dugova.
Desava se svasta. Svijet nije savrsen, pogotovu u ovom nasem sportu.
I meni su prošle godine na državnom u PAP-u krivo zbrojili brzo pucanje. Kroz durbin nisam mogao vidjeti jel dupla devetka ili desetak.
Na kraju ja ulazim u finale kao osmi, ali se odlučujem žaliti i tražim svoju metu. Na meti je bilo upisano 2x9=18, 3x10=30 i ukupno kada je zbrojio pisalo je 38 umjesto 48.
Žalbu su prihvatili i ušao sam u finale kao prvi i ostao do kraja prvi u toj disciplini.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 03 Feb 2022, 21:10

Ja kad sam jos bio mlad i manje iskusan, meni bilo neugodno da se zalim. :A00:
Ali tu fazu razvoja sam prevazisao.
Turn better into best!

Post Reply