HS ili XD ili XDm
Re: HS ili XD ili XDm
Cestitam na kupovini!Oerlikon wrote:Evo moram se pohvaliti da sam postao ponosnim vlasnikom XDm pištolja u kalibru 9x19mm![]()
Zeleno-crni.
ne znam dali največa navlaka ne pomaže jer ju ne zanm promjeniti,lupkao po onoj šipki koja ju drži nebi li ispala pola sata pa odustao.
Spremnike je vraški teško napunititi! Ali dobro,19 kom. pa je O.K.
Dugem za ispuštanje spremnika je iznimno tvrdo,pogotovo kada još ima metaka u spremniku.
Prije čete ga slomiti nego li to uspjeti osim ako ne pritisnete drugim dlanom spremnik prema gore. Isto tako Pun spremnik ne ulazi tako lako u pištolj kao prazan,dapače,treba ge dobro tresnuti.Ne znam dali je to moje neiskustvo s pištoljima ili što,ali to je definitivni minus.
Još jedna stvar za koju ne znam dali je normalno,a to je izraženije kada je pištolj napet;
naime navlaka zatvarača zajeno sa cijevi može se pritisnuti prema dolje za oko 1mm
(pogotovo pri vrhu gdje su ona krača nazubljenja na navalaci) je doduše da ju cijev tada prati
u tom flexiranju i da se odmah vrati na početni položaj,ali stvara ružan dojam da je pištolj raskliman.
U zadnji čas uhvatio trgovca u Detonexu,taman zaključvao vrata.
Išao kupiti streljivo,ali nije bilo ništo oim M-90 pa uzeo 2 kutije.
Koje streljivo XDm najviše voli!?
.
E da si bar javio svrhu i cilj puta tu prije odlaska
Ova moja pljuca za sad najbolje izbacuje i dosta joj godi Sellier $ Bellot FMJ 8g, 124 grs sa zelenom kapislom, je malo skuplje streljivo ali gusti su gusti.
A ovo saa 1mm zazorom od zatvaraca i klizaca mi nesto ne stima proveri na nekom drugom pistolju jeli isto tako 1mm zazor i da se moze potiskivati!!!
Rastavljanje i ciscenje ti je najlakse skuziti preko http://www.youtube.com/watch?v=9wvnVzEkuQ8, jos malopotrazi koji filmic!!
Tu verziju Bellota koristi policija (sa zelenom kapislom) i meni se isto sviđaju. Jače rokaju ali si barem siguran da su šanse da dobiješ zastoj jako male, što je za HS koji ima jaku oprugu (ne znam za XDM pošto ga nemam), jedan dodatan plus.fricky wrote: Ova moja pljuca za sad najbolje izbacuje i dosta joj godi Sellier $ Bellot FMJ 8g, 124 grs sa zelenom kapislom, je malo skuplje streljivo ali gusti su gusti.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Kakvo silikonsko ulje?!
Bi li Balistol radio?!
Baš me zanima ovo u vezi ciljnika,al se mogu birati?!
Ako netko od vas može uslikati koliki je zazor na vašemu XDm
između zatvaraca i klizaca,moj nije baš 1mm,ali tu negdje.
Samo provjerit kada ga rastavljate-sastavljate
koliko "šeta",tj. dali se uopće može micati tamo-amo ili
su klizac i zatvarač čvrsto priljubljeni.
Bi li Balistol radio?!
Baš me zanima ovo u vezi ciljnika,al se mogu birati?!
Ako netko od vas može uslikati koliki je zazor na vašemu XDm
između zatvaraca i klizaca,moj nije baš 1mm,ali tu negdje.
Samo provjerit kada ga rastavljate-sastavljate
koliko "šeta",tj. dali se uopće može micati tamo-amo ili
su klizac i zatvarač čvrsto priljubljeni.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

direkt u tvornici mozes birati kakve ciljnike (recimo: crna ploca iza, crvena tockica naprijed) da ti stave ali to se doplacuje jos 400kn. Takav setup ima najmanje 3 ljudi s ovog foruma, jedan je jos uvijek aktivan ovdje... javit ce se vec.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Jednom sam naletio na nekakvu boju/ljepilo koja svijetli jako zeleno u mraku,
da ju samo opet nađem. Jednostavno bih premazao bijele točke time i gotovo!
Meni se tako i tako osviđaju 3 točke.
Bilo bi super kada netko provjerio dali ima isti "problem" ako to je na XDm-u kao moj,
tj. da ima malo prostora između klizača i zatvaraća.
Bilo bi super kada netko provjerio dali ima isti "problem" ako to je na XDm-u kao moj,
tj. da ima malo prostora između klizača i zatvaraća.
Ja sam negdje pročito da ti kričavi nišani mogu zajebat čoeka ako npr mora ciljat & pucat u uvjetima slabe vidljivosti (samoobrana)..bio je neki članak, mislim u Kalibru..uglavnom nešto kao da s njima ciljanje nije prirodno jer ti sama boja odvlači pozornost..tako nešto..ne kažem da je istina, samo iznosim jedno opažanje.Oerlikon wrote:Jednom sam naletio na nekakvu boju/ljepilo koja svijetli jako zeleno u mraku,
imam crvena i zelena fiberoptička vlakna na luku i čest je problem pri gađanju sa svjetla u sjenu i obrnuto u šumi. imho za samoobranu na par metara samo poklopiš svjetleću mušicu sa centrom mete ne obazirući se previše na nišan.
bez obzira na pokoji nedostatak nikad se ne bih vratio na obične pinove
bez obzira na pokoji nedostatak nikad se ne bih vratio na obične pinove
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 21:34, edited 1 time in total.
Samo je nebo granica, a granice su da se prelaze
Ma nema šanse..ne vjerujem, ne vjerujem i ne vjerujem..ALPHA wrote:
Nisam mislio da se HS-9 neće više proizvoditi nego jednostavno zbog zahtjeva tržišta je njegova proizvodnja trenutno smanjena ili prekinuta. Naravno da je polularan ali uzmi u obzir da je izašao novi model koji je još popularniji.![]()
![]()
![]()
SVAKI proizvod ima boljih i lošijih serija,a sama činjenica da ima reputacija na USA tržištu toliko znaći,gdje su zahtijevi prema oružju kao od razmaženih pudlica,vjerovatno je dovoljan razloga da se ona malo manje kvalitetna serija prpusti neukim balkanicma kojima je i TT,ruku na srce,počesti i premoderan.Vjerojatno si se zajebavao za ovo da je pištolj koji je namjenjen za američko tržište kvalitetniji, ali svejedno ću ti odgovoriti - NIJE - opet je samo stvar u završnoj obradi tj. graviranju. Vjerojatno je nedostatak grba Springfilda stvar ugovora i dogovora između proizvođaća i distributera za USA.
Ne. Ako postoji nešto što se naziva kontrola kvalitete, tada svaka serija mora imati ujednačen broj loših primjeraka. Naviše problema svaka proizvodnja ima kod početka proizvodnog ciklusa i uhodavanja i pred kraj proizvodnje zbog napuštanja proizvodnog proseca. Ne postoje dobre i loše serije.Oerlikon wrote:SVAKI proizvod ima boljih i lošijih serija,a sama činjenica da ima reputacija na USA tržištu toliko znaći,gdje su zahtijevi prema oružju kao od razmaženih pudlica,vjerovatno je dovoljan razloga da se ona malo manje kvalitetna serija prpusti neukim balkanicma kojima je i TT,ruku na srce,počesti i premoderan.Vjerojatno si se zajebavao za ovo da je pištolj koji je namjenjen za američko tržište kvalitetniji, ali svejedno ću ti odgovoriti - NIJE - opet je samo stvar u završnoj obradi tj. graviranju. Vjerojatno je nedostatak grba Springfilda stvar ugovora i dogovora između proizvođaća i distributera za USA.
Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 21:34, edited 1 time in total.
Samo je nebo granica, a granice su da se prelaze
JA sam samo iznio teoriju/pitanje.
Nitko sretniji od mene ako je to što vas dva govorite istina!
Nitko sretniji od mene ako je to što vas dva govorite istina!
Upravo tako, pogotovo što se radi o proizvodnom procesu oružja što samo po sebi nameće strogu kontrolu kvalitete.patch wrote: Ne. Ako postoji nešto što se naziva kontrola kvalitete, tada svaka serija mora imati ujednačen broj loših primjeraka. Naviše problema svaka proizvodnja ima kod početka proizvodnog ciklusa i uhodavanja i pred kraj proizvodnje zbog napuštanja proizvodnog proseca. Ne postoje dobre i loše serije.
Zamisli kako bi bilo da nekoga HS sam od sebe propuca u stopalo ili još gore..i još da se to desi u Americi..neko bi žestoko nagrbusio..tako je to u svijetu oružja gdje se takvi propusti plaćaju milijunskim odštetama.
Naravno da od sto tisuća proizvedenih HS-ova, par njih može imat falinku..ali to je normalno i dešava se svugdje..
Tako je. S tim da bih dodao kako bi kontrola u ovakvim slučajevim morala biti 100% (ovo je japanska proizvodna logika - da sada ne objašnjavam detalje, finese i podjele najboljeg proizvodnog sustava na svijetu) - znači svaki proizvedeni primjerak bi morao biti pregledan.
Ako se ustanovi neispravnost - prvo se mora ustanoviti kolika je neispravnost, mjesto nastanka (zbog otklanjanja budućih nepravilnosti u proizvodnom procesu) te sam proces otklanjanja normalno uz ponovno ispitivanje.
Ukoliko se ustanovi pogreška u materijalu - isti se mijenja novim komadom, a stari ide na ponovno na ispitivanje kako bi se točno ustanovilo što je pošlo po zlu.
Ako se ustanovi neispravnost - prvo se mora ustanoviti kolika je neispravnost, mjesto nastanka (zbog otklanjanja budućih nepravilnosti u proizvodnom procesu) te sam proces otklanjanja normalno uz ponovno ispitivanje.
Ukoliko se ustanovi pogreška u materijalu - isti se mijenja novim komadom, a stari ide na ponovno na ispitivanje kako bi se točno ustanovilo što je pošlo po zlu.
Tema jest stara ali je model novi,
nadam se da vam je drago ovo vidjeti,posebno vi IPSC-ovci
prtstavljen na SHOT SHOW 2009.
; Dali bi ovo moglo upasti u "production" !?
Mislim ako je ovako napravljen u tvornici.
nadam se da vam je drago ovo vidjeti,posebno vi IPSC-ovci
prtstavljen na SHOT SHOW 2009.
; Dali bi ovo moglo upasti u "production" !?
Mislim ako je ovako napravljen u tvornici.
Ovo nikako ne može biti production, samo OPEN, čim ima optoelektroničke ciljnike i kompenzator. Pročitaj malo u prijašnjim postovima o tome.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Evo da se i moja malenkost prikljuci ovom forumu. Vidim da ima dosta neodumica oko HS-a kao kvalitetnog pistolja, pa se osjecam duznim reci svoja iskustva o HS. Prije svega, vidim da se vod rat oko HS i Glocka (i ostalih ali sad cu o Glocku), za mene osobno to je kao da usporedjujem Mercedes i BMW ili Audi. Sve tri marke automobila su vrhunske i na svakoj marki ima kvarova i servisa jer sve sto se napravi to se i kvari (kad-tadMarin Bralić wrote:Ajde da upitam nesto sto me zanima vec duze vrijeme. O ovom nasem HSu, ili poboljsanoj verziji, XDu, ili ovom novom XDm-u, cujem razne tvrdnje. Od onih da je to uistinu kvalitetan pistolj, u rangu s Glockom. Ima onih koji tvrde da je cak i bolji od Glocka.
S druge strane, neki se sprdaju iz svega toga, govore da HS nije ni priblizno kvalitetan kao sto se prica...
Dakle, misljenje ljudi s grupe, koji su imali priliku pucati iz njega, kakav je uistinu to pistolj, da li stvarno moze stajati uz bok Glocku?
Vratimo se mi na HS. Procitao sam jako puno postova na ovom forumu i zelio bih reci nekoliko rijeci. Kao prvo, sasvim je normalno da se pojedinci na ovom forumu ponose nasim HS-om, odnosno XD-om i nema potrebe govoriti o nekakvom pretjeranom domoljublju jer ipak se radi o vrhunskom pistolju koji se probio na medunarodnom trzistu i ipak na njemu pise MADE IN CROATIA. Malim preinakama i izmjenama postici ce jos i vise (XD M).
Za oruzje sam profesionalno vezan 15 godina i imao sam i TT-jca, PHP-a, HS 95, HS 2000 (prvu i drugu seriju), XD subcompact (trenutno), a uskoro cu i XD M. Svako vrijeme nosi i svoj pistolj pa je tako i moj prvi pistolj (TT) bio najbolji na svijetu. Jos kad sam stavio sinu na njega, izbusio okidac, stavio drvenu drsku koja je radjena za moj dlan...ma tko mi je bio ravan. Nakon toga dobio sam Prvi Hrvatski Promasaj (PHP) i svi smo bili ponosni na njega jer je nas proizvod (ponos je trajao dva dana,hahaha). Zato mi je danas smjesno kada neke na ovom forumu optuzuju da preferiraju XD jer je nas pistolj. Ma nema veze ako je nas ili nije. Za pistolj i vlasnika je prvenstveno vazno da je pistolj siguran i da vlasnik ima povjerenje u njega. Nakon toga dosao je HS 95, malo bolji od PHP-a ali nista revolucionarno (za danasnje vrijeme). Opet kratko vrijeme ponosa i idemo dalje.
Dosčo je vrijeme HS! Plastisa,hahaha....pocetno nepovjerenje ali pogresno!!! Pistolj se pokazao odlicnim. Opet kazem, za ono vrijeme. Rukohvat bez gripova, navlaka bez sina za dodatke itd....ali pistolj je ipak odlican....Malo sminke, malo dorade i evo druge serije i tako dalje.
Danas imamo XD M seriju koja je estetski odlicnno dotjerana pa pistolj i lijepo izgleda, a kvalitetu koju je imao i prije, podigli su na jos vecu razinu tako da je moje skromno misljenje da imamo odlican i siguran pistolj u svim kalibrima i za sve namjene. Naravno da sam ponosan sto je to nas pistolj i da taj ponos traje vec duze vrijeme, a kako izgleda trajat ce i dalje jer neopisiv je osjecaj kad ti dodju papani iz SAD, Njemacke itd. i sline nad hrvatskim pistoljom!!
Vidim da neki rade razliku izmedju HS i XD. Isti je to pistolj, iste kvalitete! Razlika je u slovima i oznakama na njemu, pa sad tko pati da mu pise Springfield Armory neka kupi takvog, a razlika izmedju njega i Glocka je kao i izmedju vozila koja sam spomenuo na pocetku. Netko voli BMW, netko Mercedes ili Audi, a sve su to vrhunski automobili.
Meni osobno drazi je HS ili XD od Glocka (s kojim sam imao prilike se sliziti i nije me posebno odusevio) i uskoro cu i privatno omati XD M, naravno 9mm jer volim pucati ( oko 60 000 komada do sada) i cijena 9-ke je ipak najprihvatljivija.
Sad, netko radi razlike i svadjaju se ljudi oko kalibra. 9-ka je kao preslaba, 45-ica rusi slona..itd.... ne pomaze vam ni 12,7 ako ne pogodite napadaca
Toliko za sada i za moj prvi post na ovom forumu. Moram reci da ima vrlo interesantnih razmisljanja i izjava kao i korisnih savjeta (crni ciljnici za precizu i kombinacija prednji fiber crveni i crni zadnji za brzo pucanje (odnosno za IPSC), provjereno i vrhunski), no naravno sve ovisi kako kome odgovara. Bitno je da se druzimo i razmjenjujemo iskustva.
U nekim od sljedecih postova napisat cu jedan zastoj, odnosno kvar na HS-u (pistolj nije vise u uporabi, skroz sjeban) ali svejedno ne sumljam u HS ili XD jer i Mercedes, BMW ili Audi takodjer imaju servise i isto se kvare!!
Lijepi pozdrav svima!
Za XDM! Spreman!
- Armalite Kid
- Banned
Zbog čega ti je PHP bio tako loš?
Navodno su ovi "mlađi" bili bolji, tj. neki od učestalih problema sa prvih verzija se nisu (toliko) pojavljivali
Zna li možda netko koliko je sveukupno komada napravljeno ? (i onih sa dugom cijevi i onih sa kratkom)
Navodno su ovi "mlađi" bili bolji, tj. neki od učestalih problema sa prvih verzija se nisu (toliko) pojavljivali
Zna li možda netko koliko je sveukupno komada napravljeno ? (i onih sa dugom cijevi i onih sa kratkom)
magisches schwein