Sto kupiti
Moderator: karabalic
Re: Sto kupiti
Moj savjet ti je da ne kupuješ toliko jake puške.
Jesu jake i "razbijaju ciglu", ali imati ćeš nekoliko problema s njima:
- preciznost - ili nisu dovoljno precizne ili su iznimno osjetljive na način držanja. Uglavnom nisu za neiskusne ruke. Još ako uzmeš u 4,5 kalibru pa ako će dijabola biti brža od 330 m/s
- snaga - probušiti će dasku na XX metara, ali ako ćeš htjeti optiku morat ćeš dati lijevi bubreg i desno jaje za optiku koja može izdržati springerice jakog trzaja i odgovarajuću montažu ili ćeš morati mijenjati optike svakih parsto dijabola (ili prije).
Uzmi radije neku slabiju pušku koja je manje osjetljiva na hvat i preciznija. Više ćeš se izguštati.
Jesu jake i "razbijaju ciglu", ali imati ćeš nekoliko problema s njima:
- preciznost - ili nisu dovoljno precizne ili su iznimno osjetljive na način držanja. Uglavnom nisu za neiskusne ruke. Još ako uzmeš u 4,5 kalibru pa ako će dijabola biti brža od 330 m/s
- snaga - probušiti će dasku na XX metara, ali ako ćeš htjeti optiku morat ćeš dati lijevi bubreg i desno jaje za optiku koja može izdržati springerice jakog trzaja i odgovarajuću montažu ili ćeš morati mijenjati optike svakih parsto dijabola (ili prije).
Uzmi radije neku slabiju pušku koja je manje osjetljiva na hvat i preciznija. Više ćeš se izguštati.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Potpisujem sve sto je shuro rekao =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
master2208
- Pozornik

što ti znači dobra zajebanicijaOriginal_G wrote:Svakako Diana ali si za dobru zajbanciju kupi Crosmana.
- Original_G
- Cinker - bojna

Na 100 m razbijati flaše i bušiti pikse, ali ne očekivati sub MOA grupu.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
-
master2208
- Pozornik

...evo ovako...
nakon 2 dana.- citanja i citanja oducio sam se za slabiju pusku, ipak...i to za dianu mod 34 ili dianu mod 280.
sad pliz help
1. kolko sam skuzio mod 31 panther i mod 34 su iste puske samo sto je 31 plastika, a 34 drvo?
-ako su iste biram drvo!
2. mod 34 ili mod 280 imaju jako male "fizicke" razlike kolko sam vidio, duzina i masa. malo me buni to sto za mod 280 pise izlazna brzina samo 235 m/s za 4.5mm i nema je u 5.5 verziji, a skuplja je 190kn, malo nelogicno (barem meni)???
nakon 2 dana.- citanja i citanja oducio sam se za slabiju pusku, ipak...i to za dianu mod 34 ili dianu mod 280.
sad pliz help
1. kolko sam skuzio mod 31 panther i mod 34 su iste puske samo sto je 31 plastika, a 34 drvo?
-ako su iste biram drvo!
2. mod 34 ili mod 280 imaju jako male "fizicke" razlike kolko sam vidio, duzina i masa. malo me buni to sto za mod 280 pise izlazna brzina samo 235 m/s za 4.5mm i nema je u 5.5 verziji, a skuplja je 190kn, malo nelogicno (barem meni)???
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

zasto bi bilo nelogicno da je sporija puska skuplja? Koliko bi po tvojem misljenju trebala onda kostati ova puska koja ima brzinu jedva 175m/s? Jel bi trebala biti jeftinija od neke druge Feinwerkbau koja puca 300m/s+?
http://www.pyramydair.com/s/m/Feinwerkb ... _Blue/1030
to sto je neka puska sporija ne znaci nuzno da je i losija... puska koja ima UVIJEK 175m/s ali uvijek isto... ce biti preciznija i kvalitetnija od one koja je deklarirana na 300m/s a stvarna brzina joj varira od 285 do 305m/s... ujednacenost je kljuc preciznosti i uglađen rad, a ne brutalna snaga i velika brzina.
http://www.pyramydair.com/s/m/Feinwerkb ... _Blue/1030
to sto je neka puska sporija ne znaci nuzno da je i losija... puska koja ima UVIJEK 175m/s ali uvijek isto... ce biti preciznija i kvalitetnija od one koja je deklarirana na 300m/s a stvarna brzina joj varira od 285 do 305m/s... ujednacenost je kljuc preciznosti i uglađen rad, a ne brutalna snaga i velika brzina.
1. dobro si skužio - isti je mehanizam, drvo je prava stvar dugorčno gledamo, "plastičurina" možda na prvu izgleda "cool", ali većina se nakon nekog vremena kaje što nije kupila pušku sa drvenim kundakommaster2208 wrote:...evo ovako...
sad pliz help
-ako su iste biram drvo!
2. Drvo i naročito obrada drveta se uvijek extra plaća, mod 280 ima "anatomski" oblikovani kundak (koji stvarno ljepše izgleda), koji je skuplji za napraviti, i tu je razlika u cijeni. Mod 280 ima veću brzinu od navedene, i postoji verzija 5,5mm, što se vidi na stranicama proizvođača. Svi gledaju samo jebenu monster-rbs trgovinu, koja je pogrešno upisala podatke za ovaj model. Kada vas nešto zanima svakako pogledajte stranice proizvođača, pa provjerite stvarne tehničke karakteristike svakog proizvoda, jer svakakvi šarlatani prepisuju te podatke na rvackim stranicama. Evo link http://www.diana-airguns.de/index.php?i ... eight=1024
-
master2208
- Pozornik

ja osobno gledam monster-ovu stranicu jer cu vjerovatno tamo ic kupit pusku pa se nadam da frajer redovito update-a stranicu i da sve sto je na stranici ima i u ducanu. sto mislite da li u monsteru imaju dianu 34 premium ili 34 jubilamus edition?
jos bas nemam vremana otic do ducana, tj otic cu kad se odlucim sto cu tocno kupiti da mi prodavac "ne uvali" nesto ili da se opet izgubim u masi pusaka pa da opet neznam sto bi kupio.
sad kad sam sveo izbor na 2 puske (34 ili 280), 280 me privlaci zbog obrade drveta ali ako ima d34 premium ili jubilamus (bilo gdje u ZG ili okolici) onda bi definitivno bila d34? a i nekako mi se cini da puno vise ljudi ima d34 (31 panther) nego mod 280 pa valjda i postoji neki razlog za to... jesam u pravu?
...tek sad vidim na stranili lovca d34 premium 2899kn a aniversery 3599kn
...
jos bas nemam vremana otic do ducana, tj otic cu kad se odlucim sto cu tocno kupiti da mi prodavac "ne uvali" nesto ili da se opet izgubim u masi pusaka pa da opet neznam sto bi kupio.
sad kad sam sveo izbor na 2 puske (34 ili 280), 280 me privlaci zbog obrade drveta ali ako ima d34 premium ili jubilamus (bilo gdje u ZG ili okolici) onda bi definitivno bila d34? a i nekako mi se cini da puno vise ljudi ima d34 (31 panther) nego mod 280 pa valjda i postoji neki razlog za to... jesam u pravu?
...tek sad vidim na stranili lovca d34 premium 2899kn a aniversery 3599kn
-
master2208
- Pozornik

Evo obecavam da nakon ovog posta vise necu biti dosadan i da ce iduci post biti...kupio sam diana mod___! 
Dakle, diana mod 34 classic VS diana mod 280?
I koji kalibar za odabranu?
Hvala
Dakle, diana mod 34 classic VS diana mod 280?
I koji kalibar za odabranu?
Hvala
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Sto mislis da ih nazoves i pitas? Danas svatko ima telefon ili mobitel! Nitko osim njih samih ti tu nemoze dati tocan odgovor... Ili mislis zapaliti u ZG na osnovu toga sto ti netko kaze imaju li pusaka na raspolaganju i to u oba kalibra koji te zanimaju... taman i da je netko bio recimo jucer tamo, i rekao da ima to sto trazis, nemora znaciti da sat vremena poslije njega netko nije usao u trgovinu i kupio upravo zadnji primjerak toga sto tebi treba... Ja razumijem da ispitujes neke strucne stvari koje ti nisu jasne, ali nemoj biti toliki gotovan i ocekivati da ce netko umjesto tebe ici nazvati trgovinu da provjeri ima li tih pusaka na raspolaganju pa da ti napise tu na forumu. Neke stvari ces ipak morati odraditi sam. Jedino ako si toliki mazohist pa da odes u ZG u kupovinu bez provjere ima li to sto trazis... pa kupis frisku figu ili nesto sasvim deseto sto uopce nisi imao namjeru kupiti ali da ti ne propadne put pa onda "daj-sta-das!"master2208 wrote:sto mislite da li u monsteru imaju dianu 34 premium ili 34 jubilamus edition?
-
master2208
- Pozornik

ok, sori, nisam tako mislio...
dajte plz ko ima iskustva i zna sto je bolje pa da razlucim vise... mod 34 ili mod280... pa da zakljucimo moju kupovinu
pozz
dajte plz ko ima iskustva i zna sto je bolje pa da razlucim vise... mod 34 ili mod280... pa da zakljucimo moju kupovinu
pozz
Evo, upravo o ovome sam ti govorio. Isti mehanizam, razničit kundak, različita cijena.master2208 wrote: ...tek sad vidim na stranili lovca d34 premium 2899kn a aniversery 3599kn...
Trenutno je D34 na akcijskoj cjeni jer navodno nema D31 u ponudi (hvala Bogu
-
master2208
- Pozornik

Bio sam u Lovcu (Teslina 4) i drzao d34 i d280.
280 puno jepse lezi u ruci zbog bora na drvetu a 34 je duza 5 cm, mozda se cini naoko malo ali prevelika je razlika...
dakle, odlucio sam se za d34!!! napokon!
i sad se samo mislim 4.5 ili 5.5?
mozda bolje 4.5 jer je malo "slabija" puska za razliku od recimo d350 od cega sam odustao?
280 puno jepse lezi u ruci zbog bora na drvetu a 34 je duza 5 cm, mozda se cini naoko malo ali prevelika je razlika...
dakle, odlucio sam se za d34!!! napokon!
i sad se samo mislim 4.5 ili 5.5?
mozda bolje 4.5 jer je malo "slabija" puska za razliku od recimo d350 od cega sam odustao?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

potrazi u starijim temama koje su prednosti i mane 4,5mm i isto tako za 5,5mm da se ne prepisuje u svakoj temi... pa po tome odluci sto ti vise odgovara za tvoje potrebe
-
master2208
- Pozornik

evo decki, red je da se javim kad ste mi vec pomagali oko odluke...
kupio sam dianu 34 classic 4.5, ipak je presudilo to sto je jaca i duza od mod 280
neznam sta da kazem vise, maloprije sam dosao doma, ne mogu jos pucati jer nemam gdje a i mrak je i to...
uglavnom javim se jos ovih dana
)
pozz
kupio sam dianu 34 classic 4.5, ipak je presudilo to sto je jaca i duza od mod 280
neznam sta da kazem vise, maloprije sam dosao doma, ne mogu jos pucati jer nemam gdje a i mrak je i to...
uglavnom javim se jos ovih dana
pozz
Mada se forsira 5,5 nisi pogriješio u odabiru, ako uzimaš optiku ili pucaš na mehaničke navikni se na jedne dijabole i gledaj da su malo teže jer 4,5 ima veliku izlaznu brzinu.
CPUM ili je za uloženo super dijabola ili dijana HP ali dosta skupa, ne kupuj RWS jer bez obzira na cijenu je dijabola za puške oko 200m/s.
CPUM ili je za uloženo super dijabola ili dijana HP ali dosta skupa, ne kupuj RWS jer bez obzira na cijenu je dijabola za puške oko 200m/s.
Volim crno pa makar i ofarbano.......
-
master2208
- Pozornik

pa da, zato sam se i odlucio za 4.5 jer uvijek mogu kupiti malo tezu dijabolu...pa opet "kao" imam 5.5 ;-)a
jedva cekam da idem pucati...sad je samo nosim po stanu i onako gledam preko nisana... jao muke moje
jedva cekam da idem pucati...sad je samo nosim po stanu i onako gledam preko nisana... jao muke moje
-
master2208
- Pozornik

Ne, nisam jos, nemam ni vremena ni prostora trenutno (ne mogu pucati po centru
)
ali sutra idem u dalmaciju pa ce biti dejstvovanja po cijele dane...
ali sutra idem u dalmaciju pa ce biti dejstvovanja po cijele dane...