CIJENA PIŠTOLJA LUGER P08

Moderator: BOXI

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: CIJENA PIŠTOLJA LUGER P08

Post by Tomy » 18 Sep 2009, 12:23

Čekamo. :A13:

Luger
Desetnik
Desetnik

Post by Luger » 18 Sep 2009, 15:48

Čekajte, čekajte, gdje sam ja u ovoj "igri"?
Osobno poznajem Istra Championa i doista se privatno i službeno bavi oružjem, a istovremeno je izvanredan stijelac.
Moram potvrditi da Lugeri doista vrijede novaca, ali opet zavisno od stanja u kojem se pronalaze. Zamolio bih Kanu da stavi više fotografija svog Lugera, a ne samo desnu stranu. U onom stanju zahtjeva dobru restauraciju, dok je cijena onakvu kakvu sam spomenuo 300-400 eura - ne više. Futrolu je prodao po cijenu kakvu smo zaključili 100-150 eura, a on je prodao za 100 eura.

Ovaj poziv za predstavljanje kolekcija sam osobno shvatio i prihvaćam izazov u ribrici staro oružje!

Luger
Desetnik
Desetnik

Post by Luger » 18 Sep 2009, 15:55

P.S.
Moj prijatelj ovlšteni puškar brunira pištolje za 200 kuna, a puške za 400 kuna (uz prethodnu pripremu, skidanje stare brunure, poliranje, odmašćivanje), pa smatram da je 800 kuna previše.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Sep 2009, 16:14

ime i lokacija tog ovlastenog puskara?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 18 Sep 2009, 17:28

Luger wrote: U onom stanju zahtjeva dobru restauraciju, dok je cijena onakvu kakvu sam spomenuo 300-400 eura

Ovaj poziv za predstavljanje kolekcija sam osobno shvatio i prihvaćam izazov u ribrici staro oružje!
Došli smo ipak na moje jer se i ti očito držiš procjene na temelje "zakona ponude i potražnje u RH" a ne na temelju stvarne vrijednosti pojedinih primjeraka.
Po meni je trenutno, kupovanje kolekcionarskog oružja "ulaganje u budućnost", mislim prvenstveno financijski ,jer nikada kolekcionarsko oružje nije bilo jeftinije niti će biti i zato ja osobno kupujem sve što se da kupiti. Po mišljenju uvaženog kolege, staru kramu i bezvrijedne primjerke. Ja u svojoj kolekciji imam i domaće "rukotvorine" , djela Hrvatskih inžinjera, tehničara, alatničar i inih drugih koji su stvorili Zagi-ja, Šokca, pletera, Agrama i druge koje trenutno možeš kupiti za cca 100-200 Eura u odličnom stanu, ali ne treba zaboraviti da su oni rađeni u malim serijama, mali broj ih je sačuvan i njihova cijena za kolekcionare će svakako porasti pa i prerasti legendarne MP i ostale.
Već sad se spremnik za pletera prodaje u inozemstvu za 35 Eur-a dok je za MP 38/40 cijena 45 Eur.
Možda su to za neke kolege smeće, šroti i bezvrijedni primjerci, ali za mene oni imaju nekakvu vrijednost. Ali o ukusima ne vrijedi raspravljati.
Što se tiče predstavljanja zbirke po meni nije problem ali je tehnički to dosta opsežno budući da u zbirci ima cca 200-tinjak stare bezvezne željezave koja nema nikakvu vrijednost, pa se postavlja pitanje dali se isplati potrošiti puno vremena da se to sve poslika i prebaci na net ako to gotovo da i nema nekakvu vrijednost. Osobno sam više sklon prezentaciji u živo tako da još uvijek vrijedi onaj moj poziv na škropec u klijet te uz to i prezentacija.
Prije samog predstavljanja kolekcija na net možda bi trebalo pitati druge kolege kolekcionare zbog čega su oni skinuli sa neta fotografije svojih kolekcija. Možda su imali neki valjan razlog ???
inače koliko sam ja upoznat kolekcionari su. Šime, zoobar, tehnotezak, vuky, grga (sa ovog foruma) i mnogo njih na www.kolekcionari.com.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 18 Sep 2009, 20:10

boxi kolekcija je vrijedna predstavljanja bez obzira kaj sadrži (dok je oružje), zato imamo podforume

kaj se vrijednosti tiče, super je kaj smo dovoljno slobodni da na oglas dobijemo i procjene, a dok počnu razmirice onda ili se predstaviš (kvalifikacije) ili ostaneš anoniman pa ti ljudi vjeruju ili ne!
武士道

Ognjem i mačem.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 21 Sep 2009, 01:43

BOXI wrote: Po mišljenju uvaženog kolege, staru kramu i bezvrijedne primjerke. Ja u svojoj kolekciji imam i domaće "rukotvorine" , djela Hrvatskih inžinjera, tehničara, alatničar i inih drugih koji su stvorili Zagi-ja, Šokca, pletera, Agrama i druge koje trenutno možeš kupiti za cca 100-200 Eura u odličnom stanu, ali ne treba zaboraviti da su oni rađeni u malim serijama, mali broj ih je sačuvan i njihova cijena za kolekcionare će svakako porasti pa i prerasti legendarne MP i ostale.
Već sad se spremnik za pletera prodaje u inozemstvu za 35 Eur-a dok je za MP 38/40 cijena 45 Eur.
Di si ti vidio takve cijene za sprem. ?
magisches schwein

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 21 Sep 2009, 10:35

Pa cijene sam vidio na netu. Tražio sam da kupim spremnik za Sten-a pa sam dobio link da pogledan i eventualno naručim.
Nažalost nisam ga memorirao u Favorites, ali ga budem pokušao naći jer se vodila rasprava o cijenama spremnika na www.kolekcionari.com
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 21 Sep 2009, 12:14

Armalite Kid wrote:
Di si ti vidio takve cijene za sprem. ?
Evo za početak pogledaj ovdje:
http://www.asamnet.de/~ehrenred/zubehoer/magg.htm

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 21 Sep 2009, 14:55

Piše za šokca 35 eura, neću govorit da su cijene nerealne jer je šokac raritet, ali za usporedbu nešto što nije raritet, pitanje koliko se to uspješno prodaje kad recimo spremnik za ak47 je isto 30-40 eura, a svi znamo po koliko se on može nabavit svugdje i to nov novcat za puno manju cijenu, tak da neznam tko bi ga kupio za tu cijenu.
magisches schwein

Huntercro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huntercro » 26 Oct 2009, 11:55

evo i mog primjerka, prije dekonzerviranja
P08 003.jpg
P08 006.jpg
P08 009.jpg

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 26 Oct 2009, 13:40

Jako lijep oriđiđinal :A28:
Da li je lovački i da li će koristiti pri "debljanju" od 106 na više?
Oštri

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 26 Oct 2009, 15:26

Jako lijep i kompletan gun. :A28:

Huntercro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huntercro » 26 Oct 2009, 18:30

koristi se uvelike

Luger
Desetnik
Desetnik

Post by Luger » 26 Oct 2009, 20:15

Huntercro, čista perfekcija.
U kakvom je stanju cijev, predpostavljam vrlo dobra.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 26 Oct 2009, 20:55

Huntercro wrote:koristi se uvelike
I treba. Za to je i napravljen. Bilo bi šteta da stoji u ormaru. :A03:

Huntercro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huntercro » 26 Oct 2009, 23:44

šta da kažem ja sam prvi koji ga je zakočio a kupio sam ga od prijatelja koji ga je uzeo od jednog koji je opet taj pištolj oteo njemačkom oficiru u II sv. ratu i vjerovatno ga iz njega brrm ggrrr ciju ciju ali to su samo usmene predaj eoko toga pištolja koliko ja znam. nisam puno više istraživao jer sam se dokopao nečega što mi je bila pritajena želja. Imam još i m98 iz 1939 u perfektnom stanju i mosina naganata iz 1946 u isto takvom stanju. Skinuo sam samo originalne kundake i stavio nove lovačke i s tim puškama lovim, kao i sa lugerom ponekad jer je dosta težak nosim ga samo malo za šminkanje. Municiju sam si napravio sam i na deset metara recimo ruče rupu u rupu. Cijev je koliko se ja kužim dobra, dobila je od stajanja jer je vjerovatno pucano iz njega kod početaka i onda je bio u futroli. Jako lijepo grupira na 25 metara sa nekoliko vrsta municije koje sam probao, jer ja nisam ni takmičar nego samo lovac i ja recimo na 25 metara s nijme na meti r50 ne izlazim iz crnoga. Okidanje je fantastic kao i ležanje u ruci. Jednom riječju ono što čocjek može poželit, jedino mislim da okvir nije original od njega (mislim baš od toga) ali nisam siguran. ja sam ga i dekonzervirao jer je bio pun one crvene masti.

Huntercro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Huntercro » 26 Oct 2009, 23:51

lov 014.jpg

zoobar
Pozornik
Pozornik

Post by zoobar » 27 Oct 2009, 09:39

a kako se taj oficir zvao???? interesantno da su svi Lugeri, 38-ice, skinuti sa oficira? pa nijemci su imali u Jugi više gubitaka u zapovjednom kadru nego na istočnom bojištu!daj prestanite više sa tim bajkama počinjati priču. bavim se kolekcionarstvom 30 godina i do sada sam samo jedan jedini put vidio dokaz o oficirskom pištolju, i to konkretan komad sa futrolom i kaišem i slikom iz Trsta gdje major predaje oružje koleginom djedu a na slici je datum i imena. ali uvijek krene, to je moj djed skinuo sa njemačkog oficira i to vrijediiiiii. ko vrijedi? djed? kupujem kilu željeza a ne emocije, ako se nađemo u cijeni - prodano! i nemojte dizati tenzije ko je veći i bolji sakupljač! svako skuplja ono što voli i to treba cijeniti. imama puno poznanika među mladim sakupljačima i nikad ih nisam smatrao II ligom. i ja sam počeo kao dijete i iskapao hrđu koja nije ni za armaturu, a sad imam jednu od najačih zbirki u Hr.

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 27 Oct 2009, 10:29

:A25: svaki komentar je suvišan.

Post Reply