Kupovina pištolja na CO2

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Quattro
Razvodnik
Razvodnik

Re: Kupovina pištolja na CO2

Post by Quattro » 09 Feb 2011, 16:45

shuro wrote:
Quattro wrote:Ja kao laik ako sam dobre volje sa njim grupiram u 5 kuna. netko iskusniji bi vjerujem stavljao sve u istu rupu.
Čekaj malo, na 10m radiš grupe veličine 5 kuna? Jel' to 10 metaka grupa i jel' držiš pištolj jednom rukom u stojećem stavu ili je to dvoručno i s naslonom/sjedeći? Jer ako se ja ne varam to bi bile sve devetke i desetke te možda koja osmica? Ako tako pucaš kad si dobre volje, mogao bi i neki rezultat ostvariti na natjecanju?
Dvoručno iz stajačeg stava, bez naslona. U metu pucam 5 puta. Drago mi je kaj si se javio kolega Shuro. Volio bi se baviti pištoljem, da je više vremena... ali, dal bi sa promjenom kalibra na 4,5mm mogao sa crosmanom recimo na natjecanje... Dal bi pištolj tada zadovoljavao pravila?
Crosman 2240 5,5 mm
Hatsan AT44-W 4,5 mm

Quattro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Quattro » 09 Feb 2011, 16:49

maki61 wrote:Evo ja sam sve živo pregledao o tom pištolju. Ovi luđaci od toga prave puške i svakakve druge gluposti. E sad se treba odlučiti kupiti pušku iz pyramydaira (samo dostava je oko 100 $ + puška + carina i na to sve PDV) ili crosmana. Crosman je puno jeftinija varijanta.
Kad vas već davim, što mislite o zračnoj pušci walter falcon 5,5 (možda to netko ovdje ima)?
Ima sigurno, al možda si već pucao iz nje. Walther Falcon ti je Hatsan 125
Crosman 2240 5,5 mm
Hatsan AT44-W 4,5 mm

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 09 Feb 2011, 21:15

Quattro wrote:Dvoručno iz stajačeg stava, bez naslona. U metu pucam 5 puta. Drago mi je kaj si se javio kolega Shuro. Volio bi se baviti pištoljem, da je više vremena... ali, dal bi sa promjenom kalibra na 4,5mm mogao sa crosmanom recimo na natjecanje... Dal bi pištolj tada zadovoljavao pravila?
Uh, odmah mi je lakše :) Ali bez obzira što je dvoručno, to još uvijek nije nimalo loše (za mene).
Kad bi kalibar bio u 4,5 onda bi samo trebalo izmjeriti dimenzije pištolja, ali čini mi se da tu ne bi bilo problema. Jedino ne znam koliko bi bio kompetitivan na natjecanju.
No za početak je vjerojatno dovoljno dobar. Kad naučiš pucati dovoljno dobro da pucaš bolje od mogućnosti tog pištolja, vjerojatno ćeš i novi nabaviti. :A26:
Osobno o tome ne moram razmišljati jer sumnjam da ću ikad natpucati IZZY-ja. :D

Quattro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Quattro » 09 Feb 2011, 21:25

Hvala.

Bome da, ti si se naoružao boli glava... :A28:

Eto ako ti nije problem postati neke dimenzije, masu ili sl. Za crosmana 2240 ima nekoliko dužina cijevi na izbor, u dva kalibra, a ni Lothar Waltherova cijev nije preskupa, jest da je malo duža... trebao bi naručiti steel breech u 4,5mm, cijev u 4,5mm. Zadnji ciljnik, da bude kako spada, i napraviti bolju dršku...
Crosman 2240 5,5 mm
Hatsan AT44-W 4,5 mm

shuro
Narednik
Narednik

Post by shuro » 11 Feb 2011, 21:54

Izvor: ISSF Official Statutes Rules and Regulations (Edition 2009 Second Print)

Strana 332.
10m Air Pistol:
Težina pištolja: max. 1500g
Težina okidanja: min. 500g
Dimenzije pištolja moraju biti takve da pištolj stane u kutiju veličine 420 x 200 x 50 mm.
Dozvoljenje punjenje samo jednom dijabolom.

Ima još nekih detalja, ali to ćeš morati sam potražiti :D

a) 10 m Air Pistol Grips: No part of the grip, frame or accessories may touch any part of the wrist. The heel rest must extend at an angle
of not less than 90 degrees to the grip. This applies to the heel rest in front and behind the grip as well as on the sides. Any upward
curvature of the heel and/or thumb rest and/or a downward curvature of the side opposite the thumb is prohibited. The thumb rest must
allow free upward movement of the thumb. The grip must not encircle the hand. Curved surfaces on the grips or frame, including the heel
and/or thumb rest, in the longitudinal direction of the pistol are permitted.

Quattro
Razvodnik
Razvodnik

Post by Quattro » 12 Feb 2011, 02:04

Hvala Shuro :A31:
Crosman 2240 5,5 mm
Hatsan AT44-W 4,5 mm

shuro
Narednik
Narednik