Trajno onesposobljavanje
Moderator: BOXI
Re: Trajno onesposobljavanje
Ako onesposobljavaš za sebe tj. ostaje kod tebe tak je svejedno kako ces ga unakazit , ali ako ti netko plati za to i ovlašten si za to, onda to treba izgledati najbolje moguce a da zadrzi prvobitan izgled, kakvi su motivi nečijeg onesposobljavanja to tebe uopce nebi trebalo brinut niti bi trebao vodit brigu o tome , to je posao koji obavljaš i placen si za to a na tebi je kako ces ga obavljat, sa takvim pristupom mozes samo izgubit mušterije osim ako nisi jedini u široj okolici pa ljudi nemaju izbora. Da si mehaničar sa takvim pristupom vrlo brzo bi izgubio mušterije.
Znam puškare koji ce to napravit po zakonu a da puno ljepše izgleda jer ima dosta ljudi koji skupljaju takvo oružje i njima je vrlo bitan izgled i kako je to napravljeno, meni osobno nije interesantno ali "De gustibus non est disputandum"
Znam puškare koji ce to napravit po zakonu a da puno ljepše izgleda jer ima dosta ljudi koji skupljaju takvo oružje i njima je vrlo bitan izgled i kako je to napravljeno, meni osobno nije interesantno ali "De gustibus non est disputandum"
Onda ti je najbolje da koristiš brusilicu pa sve to ispilaš na više manjih komada i doslovno ga uništiš pa da bude prava hrpa željeza, a ujedno će moći držati papir na više stolova po kući.risbo wrote:Za drzanje papira na stolu je odlicno!!!
Zasto bi to trebalo izgledati!! Unistio si to!! To vise nije pistolj nego hrpa zeljeza!! Po meni to vise i nebi trebalo izgledati kao pistolj!! Mene zanima koje je fora imati takvo oruzje? Da stoji na zidu?! Za nedaj boze ili za sta?! Ako nemozes imati pravo sta ce ti onda ovo!! Oni koji su kao vezani za to kako su ga uopce mogli onda unistiti a dobili su ga za neke zasluge daj ga onda dalje a ne unistavati!! Pokloni ga streljackoj udruzi mladom lovcu nekome ko ce ga vise cijeniti!!
Onoga koji radi posao onesposobljavanja ne treba zanimati zašto netko donosi oružje na onesposobljavanje i za šta će mu taj "komad željeza" poslje služiti, već to odraditi što kvalitetnije i ako je moguće bez vidljivih radnji a ujedno da je to po zakonu.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
DRZANJE ONESPOSOBLJENOG ORUZJA
Decki,
Kako se prema zakonu smije drzati onesposobljeno oruzje?
Da li se moze drzati kao ukras na zidu (gdje to pise)?
Da li se mora drzati u ormaru, zakljucano i slicno (i gdje to pise)?
Ako se drzi kao ukras da li prostorija mora biti osigurana sa restkama, protuprovalna vrata, i sl?
AKo neko posjeduje onesposobljeno oruzje, i imao je provjeru, kakva su iskustva?
Nesto trece?
Kako se prema zakonu smije drzati onesposobljeno oruzje?
Da li se moze drzati kao ukras na zidu (gdje to pise)?
Da li se mora drzati u ormaru, zakljucano i slicno (i gdje to pise)?
Ako se drzi kao ukras da li prostorija mora biti osigurana sa restkama, protuprovalna vrata, i sl?
AKo neko posjeduje onesposobljeno oruzje, i imao je provjeru, kakva su iskustva?
Nesto trece?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Koliko sam imao cuti mislim da moze stajat na zidu i da prostorija ne treba! Posto mu je prodaja slobodna, mislim da drugih pravila ne bi trebalo biti....
Da ne spamam temu, mene zanima drugo! Posto sam u fazi nabavke kolekcionarske dozvole, kakvo to oruzje mora biti? Djelomicno onesposobljeno, trajno, samo skinutih djelova(rastavljeno), ili.... Jer ako se trajno onesposobi, gubi vrijednost! Zanima me ako netko ima iskustva!
Da ne spamam temu, mene zanima drugo! Posto sam u fazi nabavke kolekcionarske dozvole, kakvo to oruzje mora biti? Djelomicno onesposobljeno, trajno, samo skinutih djelova(rastavljeno), ili.... Jer ako se trajno onesposobi, gubi vrijednost! Zanima me ako netko ima iskustva!
BUM BUM...
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Nisam kokecionar, ali kolkio pratim problematiku, cini mi se da automatsko oruzje mora biti onesposobljeno, dok dok PA ili repetirajuce ne treba.
Sad, nek me ispravi neko ako nisam u pravu. A mislim da je najbolje da pitas u mup-u kad budes ishodovao dozvolu pa da budes siguran.
Sad, nek me ispravi neko ako nisam u pravu. A mislim da je najbolje da pitas u mup-u kad budes ishodovao dozvolu pa da budes siguran.
Turn better into best!
Re: DRZANJE ONESPOSOBLJENOG ORUZJA
Pa koliko znam kada je oruzje onesposobljeno to vise NIJE oruzje nego komad zeljeza koje ima vrijednost NULA...jolly wrote:Decki,Kako se prema zakonu smije drzati onesposobljeno oruzje?
Nesto trece?
Nemoguće je Nemoguće
-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

Onesbosobljeno se oružje ne smatra oružjem tako da slobodno možeš imat na zidu u bilo kojoj prostoriji. Ako ti ikad dođe policija samo im pokažeš potvrdu o onesposobljavanju i pokažeš im da je oružje onesbosobljeno. Za njega još uvijek vrijedi pravilo da nesmiš davat dici da se igraju po dvorištu jer bi moga zaradit prijavu za uznemiravanje građana.
Sam kujem svoju sreću/oružje.
Ja jesam kolekcionar i želim napomenuti da, kako je već više puta napisano u ovom threadu, se oružje na dozvoli za sakupljanje NE-onesposobljava. Onesposobljeno oružje se odjavljuje iz evidencije i po ZoO se više ne smatra oružjem i za takvo nije potrebna nikakva dozvola. Ono što možda zbunjuje je da po starom zakonu, onom koji je prestao vrijediti donošenjem novog ZoO 2007.g, se vršilo nešto što se zvalo "djelomično onesposobljavanje". U principu je to samo začepljavanje cijevi čepovima s obje strane. Uglavnom djelomično onesposobljavanje više ne postoji i oružje se po novom zakonu ne onesposobljava, ali iz razloga što to jest bio zakon duži niz godina, većina kolekcionarskog oružja je izgleda nažalost "onesposobljena" na taj način. Pogotovo automatsko.jolly wrote:Nisam kokecionar, ali kolkio pratim problematiku, cini mi se da automatsko oruzje mora biti onesposobljeno, dok dok PA ili repetirajuce ne treba.
Nažalost, ljudima je danas to rijetko jasno. Kod predaje zahtjeva za dozvolom ljudi stvarno svašta pišu, npr. traže dozvolu za sakupljanje onesposobljenog oružja i slično.
The truth is hate to those who hate the truth.
Ovo je nažalost potpuno točno, bez trunke pretjerivanja.berbenn wrote:Oni u mup-u znaju manje nego mi....
U mojoj PU su mi to čak, na moje iznenađenje, otvoreno priznali.
Kad sam se htio informirati o detaljima pravila vezanih za sakupljanje, rekli su mi da je najbolje da se obratim jednom od poznatiijih lokalnih kolekcionara.
Ali, u svakom slučaju, dobivaju plus za iskrenost, a i za ono što je puno bitnije, susretljivi su i pokušavaju pomoći.
Za razliku od, nažalost, mnogih PU gdje doslovno izmišljaju pravila i zahtjeve i pokušavaju ljudima zakomplicirati stvari.
The truth is hate to those who hate the truth.