Ja nisam ljubitelj oružja! A ti?
Re: Ja nisam ljubitelj oružja! A ti?
Kaj se za hoplologa ne mora ići u školu?
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
- blackpowder
- Nadnarednik

ma ne mislim na magistra HOPLOLOGIJE već na pojam koji se kod nas pojavio još u predratno doba kad je grupa entuzijasta u Rijeci osnovala HOPLOLOŠKO DRUŠTVO kao oblik organiziranja poznavatelja, korisnika, sakupljača i profesionalaca sa područja oružja. 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- blackpowder
- Nadnarednik

da se uklopimo u ono kao FILATELISTI, NUMIZMATIČARI, HOPLOLOZI e H O P L O L O Z I čuj kako to dobro zvuči. 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
Geeeniiiijaaaalnoooo!!! -rekla bi jedna osoba s televizije. LOL
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Predsjedniče! Kako biste ovu listu prilagodili za žene - ljubiteljice oružja, korisnike oružja...ovaj egzistencijalizam ne ide, filozofija i žene - to ne biti dobro... Alatničarke...to mi baš ne šmekablackpowder wrote:Evo nakon odležavanja postova "Ja nisam ljubitelj oružja! A ti?" ponovo sam ih pročitao i nakon svega zaključujem: prema komentarima posjetioci ovog posta mogu se podijeliti na - EGZISTENCIJALISTE (u koje svrstavam sebe, koji su svoj hobi pretvorili silom prilikom u egzistenciju prodajući prvo komade iz svoje kolekcije a kasnije, svoje znanje vezano uz oružje), ALATNIČARE (kojima je oružje sredstvo rada i ostvarivanje nekog cilja -sportskog ili sličnog) te na kraju LJUBITELJE (u koje sam se nekada i sam ubrajao ali ubrzo sam skužio da u dilemi PIŠTOLJ ili ŽENA uvijek izaberem ženu).
Nažalost neki su ove postove vrlo teško primili k srcu a želio sam sugerirati da pojam LJUBITELJ zamijenimo pojmom recimo POZNAVATELJ oružja ili HOPLOLOG kako nas u javnosti nebi percipirali kao POZNAVATELJE žena a LJUBITELJE oružja.![]()
Why carry a gun? Because a whole cop would be too heavy 
- blackpowder
- Nadnarednik

Urva, žene su same po sebi oružje! Od Helene trojanske pred moćima ženskog oružja klecali su junaci poput Menelaja, Parisa, započinjali ratove....