Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje
Re: Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje
Pitanje za ove što imaju Ol za DiN za Samoobranu.
Po čemu se u OL točno vidi da je pištolj za samoobranu? Jeli to specifizirano?
Moj nije OL za DiN nije za samoobranu, pa zato pitan.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Nije specificirano. Ali na drugim mi piše sportski pištolj ili puška. Na svim lovačkim piše lovački pištolj predpostavljam ?
Može naravnoAR15 fan wrote:Može par probnih hitaca da vidim kako mi leži u ruci?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Za samoobranu ne postoji određena specifikacija,ni kada se radi o držanju ,ni držanju i nošenjuHawk wrote:Pitanje za ove što imaju Ol za DiN za Samoobranu.
Vidi se po zelenoj dozvoli (za držanje i nošenje) te po tome što piše samo "PIŠTOLJ", a ne "SPORTSKI PIŠTOLJ" ili "LOVAČKI PIŠTOLJ".Hawk wrote:Pitanje za ove što imaju Ol za DiN za Samoobranu.
Put your money where your mouth is.
Ma svaki OL za DiN je zeleni, dok su ovi samo za D žuti, to san zna.timmy75 wrote: Vidi se po zelenoj dozvoli (za držanje i nošenje) te po tome što piše samo "PIŠTOLJ", a ne "SPORTSKI PIŠTOLJ" ili "LOVAČKI PIŠTOLJ".
Ali na ovo drugo san mislija. Na mome piše Lovački Revolver. Znači Samoobrana ne piše, nego se podrazumijeva, ako nije ni Lovački, ni Sportski.
Drugo pitanje: Koja je razlika u tretmanu OL za DiN, Sport i Lov u odnosu na onaj bez?
Jel stoji ono da Lovačkog moš nosit samo u lov, Sportskog samo na streljanu, a ovog za samoobranu di oćeš, sve dok ga ne pokazuješ?
Znan da bi ja to triba znat, al jbg, zakoni i pravilnici se minjaju, ko bi to sve pratija? Lakše je ovako, pitati ljude koji prate.
tako san i mislija. A sada jedno hipotetsko pitanje.Mirok wrote:Upravo kako si opisao Havk.
Lovačko za lov,sportsko za sport,samoobranu za samoobranu.
Čujemo se ja i prijatelji, ja se vraćan iz lova, ovaj drugi sa streljane, a ovaj treći je u gradu, on ima OL za DiN za samoobranu.
Dogovorimo se vidit nakratko, popričat i idemo na kavu. Sva tri s pištoljima i OL-ima, naravno prikrivenima.
Ja i prijatelj strijelac smo u prekršaju, a jedino ovaj treći nije. Jel tako?
Ili je i on u prekršaju? Ono, ka ako je već zna da smo nas dva naoružani (iako u prekršaju), njemu nije tribalo nosit svoj pištoj za samoobranu ?
A jesi vidija kako je to kompliciranoMirok wrote:Vas dvojica ste u prekršaju,a treći nije.
A blago si ga njemu ako ga vas dvojica branite!
A i ovaj treći bi ka treba prijavit ovu dvojicu zbog kršenja Zakona !
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Nije receno da je bilo ko u prekrsaju. Nisi opisao, kako je to oruzje prenoseno ili transpostirano.Hawk wrote:tako san i mislija. A sada jedno hipotetsko pitanje.Mirok wrote:Upravo kako si opisao Havk.
Lovačko za lov,sportsko za sport,samoobranu za samoobranu.
Čujemo se ja i prijatelji, ja se vraćan iz lova, ovaj drugi sa streljane, a ovaj treći je u gradu, on ima OL za DiN za samoobranu.
Dogovorimo se vidit nakratko, popričat i idemo na kavu. Sva tri s pištoljima i OL-ima, naravno prikrivenima.
Ja i prijatelj strijelac smo u prekršaju, a jedino ovaj treći nije. Jel tako?
Ili je i on u prekršaju? Ono, ka ako je već zna da smo nas dva naoružani (iako u prekršaju), njemu nije tribalo nosit svoj pištoj za samoobranu ?
Ovaj sa DiN, moze ga nositi napunjenog, prikriveno.
Vas dvojica, strijelac i lovac, stavite praznooruzje u kofer, odvojeno od streljiva, u autu, i mozete ici na kavu.
Kava, ako se pretvori u ture pice, nosi novi prekrsaj, jer ni kod transporta, ili prijevoza, bez obzira ako prevozite oruzje na propisan nacin, ne smijete biti pod utjecajem alkohola.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Da da, triba san bit malo precizniji. A mislija san baš to, svi s oružjem na sebi, prikriveno i sa OL u žepu,jolly wrote: ... Nije receno da je bilo ko u prekrsaju. Nisi opisao, kako je to oruzje prenoseno ili transpostirano.
Ovaj sa DiN, moze ga nositi napunjenog, prikriveno.
Vas dvojica, strijelac i lovac, stavite praznooruzje u kofer, odvojeno od streljiva, u autu, i mozete ici na kavu.
iako san nekako sklon virovat da je oružje sigurnije na meni u kafiću, nego u autu na parkiralištu, al to je druga priča.
Da i to znan, bija san čak makinalno napisa "na piće" i odma se sitija da je i to već problem, pa san prominija u "na kavu"jolly wrote:Kava, ako se pretvori u ture pice, nosi novi prekrsaj, jer ni kod transporta, ili prijevoza, bez obzira ako prevozite oruzje na propisan nacin, ne smijete biti pod utjecajem alkohola.
Je, imaš pravi, sad san i ja vidija da san to napisa.Mirok wrote:Rečeno je da sva trojica imaju pištoje kod sebe,prikrivene !
Ne u autu,ne u koferu..........kršenje Zakona 100%!
Ali kršimo zakon nas dvojica, ali ne i ovaj treći što ima za Samoobranu, jel tako ?
Dakle, sa dozvolom za DiN se pistolj skriveno moze nositi kud god, a onaj kojem pise lovacki ili sportski samo se nosi u tu svrhu, s tim da se lovacki moze upotrebljavati na streljani. Prijenos oruzja do lovistaili streljane uvjetuje pravilnik, a zato je Bogom dana dozvola za DiN, ali do nje nikako.
BUM BUM...
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ja nikad nisam imao DiN, nit imam potrebu traziti takvu dozvolu. Sport i lov, sasvim mi je dovoljno.
Turn better into best!
Ma ok Jolly, tako je i kod mene, nisan nikad ni pokuša tražit onu treću.jolly wrote:Ja nikad nisam imao DiN, nit imam potrebu traziti takvu dozvolu. Sport i lov, sasvim mi je dovoljno.
Ali jope, i ovaj i onaj OL je iste boje i isto se zove za DiN, jedino što ga unutra obilježe sa Sport ili Lov.
A čoviku ka meni, stvarno neznan što bi taj za OL DiN za SO, pa nikad nisan ima obraza ni tražit.
Iskreno, za bar nekoliko puta u životu, sad mi je drago da nisan ima oružje na sebi, jer ko zna što bi bilo?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Havk,kao ono kada si uhvatio flašu sa vodom,umjesto rakije?Hawk wrote:Ma ok Jolly, tako je i kod mene, nisan nikad ni pokuša tražit onu treću.jolly wrote:Ja nikad nisam imao DiN, nit imam potrebu traziti takvu dozvolu. Sport i lov, sasvim mi je dovoljno.
Ali jope, i ovaj i onaj OL je iste boje i isto se zove za DiN, jedino što ga unutra obilježe sa Sport ili Lov.
A čoviku ka meni, stvarno neznan što bi taj za OL DiN za SO, pa nikad nisan ima obraza ni tražit.
Iskreno, za bar nekoliko puta u životu, sad mi je drago da nisan ima oružje na sebi, jer ko zna što bi bilo?