Puška za long range i issf 300m
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Re: Puška za long range i issf 300m
Da!!!! Sjecam se ko danas!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ispravak tipfelera;
Da bi se podigla ili spustila bilo koja meta na daljini VEĆOJ od 100 metara,
Da bi se podigla ili spustila bilo koja meta na daljini VEĆOJ od 100 metara,
Taner -
Bleiker -
Grunig elmiger -
Anshutz
Ove prve tri za ISSF na 300m sa diopterom ali uglavnom je to 6BR kalibar namjenjen za tu
disciplinu i ako ubodeš nešto od ove 3 a da nisu islužene i dale svoje nemožeš fulati jer to su puške
napravljene za rekorde i uglavnom CH produkcije.
Bleiker -
Grunig elmiger -
Anshutz
Ove prve tri za ISSF na 300m sa diopterom ali uglavnom je to 6BR kalibar namjenjen za tu
disciplinu i ako ubodeš nešto od ove 3 a da nisu islužene i dale svoje nemožeš fulati jer to su puške
napravljene za rekorde i uglavnom CH produkcije.
- jolly
- Cinker - bojna

Svakako izvedivo.

Turn better into best!
-
Marko2Marko
- Desetnik

https://hot-range.com/S76/A999000848/ri ... elna+puška
ali kad sam se zanimao za nju, pitao sam kolegu što misli o njome, pa je rekao samo 'stare jaje'...
i tada sam odustao od kupovine starih jaja...
ali za probu možda bi bila sasvim dobra. kad bi se joj cijev zamjenila, vjerovatno bi bila sasvim konkurenčna...
ali kad sam se zanimao za nju, pitao sam kolegu što misli o njome, pa je rekao samo 'stare jaje'...
i tada sam odustao od kupovine starih jaja...
ali za probu možda bi bila sasvim dobra. kad bi se joj cijev zamjenila, vjerovatno bi bila sasvim konkurenčna...
-
Marko2Marko
- Desetnik

Kod kupovine ovakvih kako kažeš "starih jaja" treba pripaziti na istrošenost cijevi
isprobati prije kupnje ako se može ali što se tiče svega ostalog godine im ne smetaju .
isprobati prije kupnje ako se može ali što se tiče svega ostalog godine im ne smetaju .
-
Highroller
- Skupnik

Ja i HR valuta par puta komentirali smo kako je nevjerojatno da u Hr se ne mogu skupiti 3 strijelca na ISSF 300m. Glavni problem je financijske prirode, volje bi se i našlo ali redikula sa minimalno 20-30k kuna teško.
- jolly
- Cinker - bojna

Osobno mislim, da je to problem ne-popularnosti ISSF discipline.Highroller wrote:Ja i HR valuta par puta komentirali smo kako je nevjerojatno da u Hr se ne mogu skupiti 3 strijelca na ISSF 300m. Glavni problem je financijske prirode, volje bi se i našlo ali redikula sa minimalno 20-30k kuna teško.
Za usporedbu, pogledati biltene natjecanja poput "Grom", u Osijeku - gdje je za ocekivati svaki put po 300 nastupa, do maksimuma kapaciteta streljane, i organizatora. SLicno i za Vrbovec, i za ostala natjecanja. Oprema kosta i za jednu i za drugu disciplinu, ali odaziv strijelaca je neusporediv u ISSF prema turnirima u puski s optikom.
Turn better into best!
Ako ides na ISSF 300m onda je normalno da treniras sva tri stava, to vise nije hobi nego POSAO !Highroller wrote:Ja i HR valuta par puta komentirali smo kako je nevjerojatno da u Hr se ne mogu skupiti 3 strijelca na ISSF 300m. Glavni problem je financijske prirode, volje bi se i našlo ali redikula sa minimalno 20-30k kuna teško.
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

I nije za svaku dobnu generaciju.lex-lutor wrote:Ako ides na ISSF 300m onda je normalno da treniras sva tri stava, to vise nije hobi nego POSAO !Highroller wrote:Ja i HR valuta par puta komentirali smo kako je nevjerojatno da u Hr se ne mogu skupiti 3 strijelca na ISSF 300m. Glavni problem je financijske prirode, volje bi se i našlo ali redikula sa minimalno 20-30k kuna teško.
Turn better into best!
I za ISSF na 300m moraš puuunoo više pucati da bi napravio neki rezultat . Svaka čast long range pucačima ali kad probaš
ovako nešto onda imaš osjećaj da si potpuni amater. Imao sam prilike pucati iz takve puške na 300m ležeči još kako ,tako ali ostalo je baš posao
moraš se maksimalno posvetiti tome i godine su problem o kilama da ne pričam.
ovako nešto onda imaš osjećaj da si potpuni amater. Imao sam prilike pucati iz takve puške na 300m ležeči još kako ,tako ali ostalo je baš posao
- jolly
- Cinker - bojna

To je tocno.matezg1 wrote:I za ISSF na 300m moraš puuunoo više pucati da bi napravio neki rezultat . Svaka čast long range pucačima ali kad probaš
Nazalost, trostav vrlo brzo, s godinama izbacuje sportase iz upotrebe. Sa vrhunskim strijelcima od 35 i nadalje, ISSF ne zna sta ce. One vrhunske - salje ih u "penziju", stavlja ih po kojekakvim olimpijskim odborima, komisijama, salje ih na doskolovanja za drugi posao i slicno. Ili ljudi jednostavno odustanu. I odu iz streljastva.
Medjutim,
Upravo je problem godina u sportskom streljastvu rijesen sa pojavom f-class disciplina. Na ovom linku, kako je pocelo:
https://nra.org.uk/get-into-shooting/f-class/
The name ‘F Class’ is taken from its founder; George Farquharson of Canada, who originally wanted to find a way of staying competitive at shooting when his eyesight gave up. He added a telescopic sight onto his rifle, and to give his old unsteady muscles a rest, he employed a sandbag to support the weight of the rifle. From that modest beginning F Class was born.
Since then it has now grown into a discipline it its own right, and not just something you do in later life. In fact, F-class appeals to all ages including those who have no prior involvement in target shooting.
Ako cemo gledati streljastvo kao cijeolozivotni hobi, onda mozemo ovako postaviti
djeca zracni program, pocetak MK discipline
Adolescenti program MK, ISSF trostav pa dokle doguraju, od loklanih turnira ili olimpijade. To je igra za mlade.
Zrela dob, VK pistolj idomaci prrogram, odnosno dalekometno streljastvo u nekoj od dicplina (f-class bez problema moze do penzije "and beyond")
To je ono sta nas krovni savez - hss - jos nije prepoznao.
Turn better into best!