Postoji li mogućnost da se svi vlasnici oružja ujedine?
Re: Postoji li mogućnost da se svi vlasnici oružja ujedine?
Samo manijaci vole oružje.
Izjava Ministra je bila u kontekstu toga, da puno ekipe u HR ima nelegalno oružje u svojem posjedu.
Izvor: link
Jedno što netko smatra, a drugo je zakon. Pa, kak' bu strijelci pucali?
Špric pištoljem?
Kaj ćemo sa ekipom koja ima DiN radi samoobrane. Da se brane sa naoružanim bodyguardima?
Ne dižite paniku.

Izjava Ministra je bila u kontekstu toga, da puno ekipe u HR ima nelegalno oružje u svojem posjedu.
Izvor: link
U Hrvatskoj popriličan broj skrivenog oružja
Na novinarsko pitanje koliko u Hrvatskoj ima skrivenog oružja, Božinović je odgovorio kako postoji priličan broj skrivenog oružja jer smo država koja je izašla iz rata, doduše prije više od 22 godine ukoliko računamo i mirnu reintegraciju.
“Dosta je tog oružja ostalo u privatnim rukama, a ono što mi kao policija radimo je naša javna kampanja u sklopu koje pozivamo građane, koji imaju neregistrirano oružje, da ga vrate bez ikakvih sankcija i posljedica i da jednostavno pozovu policijske službenike da dođu i preuzmu to oružje kako bi se s njim postupilo u skladu sa zakonom”, kazao je.
I ovom je prilikom pozvao građane da, ako posjeduju neprijavljeno oružje, predaju ga policiji.
“Ništa im se neće dogoditi ukoliko ga vrate i prijave policiji. Mislim da u Hrvatskoj nitko ne mora posjedovati naoružanje, osim onih koji se bave lovom”, poručio je Božinović.
Jedno što netko smatra, a drugo je zakon. Pa, kak' bu strijelci pucali?
Špric pištoljem?
Kaj ćemo sa ekipom koja ima DiN radi samoobrane. Da se brane sa naoružanim bodyguardima?
Ne dižite paniku.
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Ovo nije zakonski uvjet.Mirok wrote:Sada kažeš za druge vrste natjecanja.....
Zašto natjecanja ?
Zašto netko ne bi imao oružje,a da nije natjecatelj ,da može rekreativno pucati ?
Dapace zakon trazi "potvrdu da se osoba aktivno bavi sportskim streljastvom", nigjde ne pise da mora na natjecanja.
Natjecanje, to je iskljucivo uvjet internog pravilnika krovnog saveza HSS.
Imas temu o tome na forumu, i kako se potvrda izdaje.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Što bih ja sa tom potvrdom ?jolly wrote:Ovo nije zakonski uvjet.Mirok wrote:Sada kažeš za druge vrste natjecanja.....
Zašto natjecanja ?
Zašto netko ne bi imao oružje,a da nije natjecatelj ,da može rekreativno pucati ?
Dapace zakon trazi "potvrdu da se osoba aktivno bavi sportskim streljastvom", nigjde ne pise da mora na natjecanja.
Nisam postavio pitanje izdavanja potvrde.
Koliko znam IPSC savez nema taj uvijet.jolly wrote:Ovo nije zakonski uvjet.Mirok wrote:Sada kažeš za druge vrste natjecanja.....
Zašto natjecanja ?
Trebaš biti član nekog kluba i klub ti izdaje tu potvrdu ako
imaš oružje na sportsku dozvolu ako se ne varam li možda griješim
jer ja imam na lovačku pa nisam toliko upućen ali to bi mi bilo logično.
Ne taj dio stoji, ja sam mislio da kao clan IPSC saveza ne trebas odradit ikako natjecanje svake godine.matezg1 wrote:Trebaš biti član nekog kluba i klub ti izdaje tu potvrdu ako
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Da, to ima samo HSS. Strozi i od zakona!Stargazer wrote: Koliko znam IPSC savez nema taj uvijet.
Turn better into best!