Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Čemu trošiti vrijeme na spletke i nagađanja analitičara, redatelja... Informacija je objavljena iz prve ruke i sve je jasno.
https://youtu.be/APPjVlUA-gs
Ako mislite da je opravdano pobiti na tisuće ljudi radi nečega što je samo zamišljeno i/ili se dogodilo prije nekoliko stoljeća. Kao i da je normalno susjede maltretirati vlastitom samovoljom. Nemam što na to dodati.
https://youtu.be/APPjVlUA-gs
Ako mislite da je opravdano pobiti na tisuće ljudi radi nečega što je samo zamišljeno i/ili se dogodilo prije nekoliko stoljeća. Kao i da je normalno susjede maltretirati vlastitom samovoljom. Nemam što na to dodati.
I taj video je poučan. Dakako. Što se više toga vidi, bolje se more razumit što se tu ustvari događa i tražiti načine za ovaj rat zaustaviti.IB43 wrote:Čemu trošiti vrijeme na spletke i nagađanja analitičara, redatelja... Informacija je objavljena iz prve ruke i sve je jasno.
https://youtu.be/APPjVlUA-gs.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Bitno je zaustaviti rat. To je pravo zlo.Hawk wrote:I taj video je poučan. Dakako. Što se više toga vidi, bolje se more razumit što se tu ustvari događa i tražiti načine za ovaj rat zaustaviti.IB43 wrote:Čemu trošiti vrijeme na spletke i nagađanja analitičara, redatelja... Informacija je objavljena iz prve ruke i sve je jasno.
A onda neka se prepucavaju oko širenja i povijesti dok ne padnu sa noga. Obične ljude pustiti na miru da žive i rade.
Tko takne obične ljude je kriv. Samom činjenicom da ih je dotaknuo.
Sada se moram malo osvrnuti na sve ove koji liječe svoje komplekse nesudjelovanja u Domovinskom ratu, tako što su sada postali Facebook pukovnija Azov iz svoje tople sobe zamišljajući se borcima prve linije. Dakle, ljudski je primiti izbjeglice, poslati humanitarnu pomoć i imati razumijevanje za njihove probleme, ali ako netko ratuje to ne znači da se moja država zbog toga treba odreći vlastitih interesa. Naravno mrzim i licemjerstvo pa onda pitam zašto tako niste plakali nad Libijom i Irakom? Zašto se niste odrekli i osudili Francusku, Ameriku i sve one koji su napali te zemlje pod razno raznim izgovorima? Gdje su Vam bile male Libijske, Sirijske, Libanonske, Iračke, Iranske, Jemenske i druge zastavice po profilima. Nigdje naravno. Boljela Vas je neka stvar. Ja gledam isključivo hrvatske interese! I još jedno pitanje molio bi da mi odgovorite: Koji je to hrvatski interes da se odrekne Ruskoga plina i izvoza u Rusiju?
SLAVA CROATIA!
SLAVA CROATIA!
Nije mi poznato masovno raketiranje i bombardirenje gradova od strane država koje si naveo. Kao ni poricanje nečijeg identiteta i države.
Navedi primjer?
Hrvatska ima više interesa od EU fondova nego od ruskog plina.
A te bi fondove lako mogla izgubiti krivom politikom. Plin gubi u svakom slučaju.
Navedi primjer?
Hrvatska ima više interesa od EU fondova nego od ruskog plina.
A te bi fondove lako mogla izgubiti krivom politikom. Plin gubi u svakom slučaju.
S time se svi slažemo. Tu nema dileme. U svakom ratu vlast daje topove, bogati volove, a sirotinja svoje sinove.IB43 wrote: ... Bitno je zaustaviti rat. To je pravo zlo.
A onda neka se prepucavaju oko širenja i povijesti dok ne padnu sa noga. Obične ljude pustiti na miru da žive i rade.
Nakon rata, Vlast uzima svoje topove, bogati dobiju svoje volove, a sirotinja traži grobove.
ALI....
Svi znamo da Hrvatska ima oružje, kakvo, ali ima ga, imaju ga sve države svita, znamo koliko koja nuklearna sila ima bojevih glava i da se strašne pare ulažu u razvoj i održavanje. Jesmo li se ikada zapitali zašto se svi naoružavaju ??? Da nema vojski i vojnog naoružanja, nebi se imalo čime ratovati, a ipak to imaju svi. A ko je to ikada ulagao u vojsku i naoružanje bez namjere da ga ikada upotrijebi ??? Godimana se smijemo ovom cirkusu vlade oko nabave borbenih aviona, kao da npr kupujemo vozni park, a iz jadnog buđeta otkidamo za ubojite avione, jer moramo, naređeno nam je, moramo braniti svoje nebo ili plaćati nekog drugog za to. Glavno da imamo razlog. Onda smo mirni.
Napadali su se ljudi toljagama i kamenjem. Pa su ovi što se brane smislili koplja. Onda su ovi što napadaju smislili luk i strijelu, pa ovi drugi štit i mač itd. itd.
Ukineš vojske i moderno naouružanje pa će te napasti toljagama. Vojske su se razvijale za obranu. Koju napadač treba nadjačati da bi napao. Ako mu je dovoljna toljaga, to je ono što će koristiti. Svejedno će napasti.
Velika je zabluda da bi ukidanje vojski i oružja zaustavilo ratove. Bilo ih je prije svega toga i bili su češći i brutalniji. Nije do vojski i oružja, nego do ljudi.
Onaj tko traži da se odrekneš vojske, vjerovatno namjerava napasti. Drugačije ga tvoja vojska ne bi interesirala, pogotovo ako ima tisuće nuklearnih projektila (ultimativna obrana) i znatno jaču napadačku vojsku.
Nego, nisi odgovorio na par kratkih pitanja licemjerstvu?
Ukineš vojske i moderno naouružanje pa će te napasti toljagama. Vojske su se razvijale za obranu. Koju napadač treba nadjačati da bi napao. Ako mu je dovoljna toljaga, to je ono što će koristiti. Svejedno će napasti.
Velika je zabluda da bi ukidanje vojski i oružja zaustavilo ratove. Bilo ih je prije svega toga i bili su češći i brutalniji. Nije do vojski i oružja, nego do ljudi.
Onaj tko traži da se odrekneš vojske, vjerovatno namjerava napasti. Drugačije ga tvoja vojska ne bi interesirala, pogotovo ako ima tisuće nuklearnih projektila (ultimativna obrana) i znatno jaču napadačku vojsku.
Nego, nisi odgovorio na par kratkih pitanja licemjerstvu?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Da. I ne postoji opravdanje za rat.IB43 wrote:Bitno je zaustaviti rat. To je pravo zlo.Hawk wrote:I taj video je poučan. Dakako. Što se više toga vidi, bolje se more razumit što se tu ustvari događa i tražiti načine za ovaj rat zaustaviti.IB43 wrote:Čemu trošiti vrijeme na spletke i nagađanja analitičara, redatelja... Informacija je objavljena iz prve ruke i sve je jasno.
Svatko tko ga pokreće,krivac je!
Ovo nije naš rat. Od njega imamo samo štete. Jeste li danas kupovali gorivo? Nabavljali građevinski materijal?
Korist imaju Amerika i Kina.
Korist imaju Amerika i Kina.
Što bi dobili neutralnim stavom?
Ja ću napisati što bi izgubili.
- Financijsku pomoć EU u saniranju šteta, koje će biti veće od štete plinom.
- Vojnu pomoć NATOa u slučaju da se netko odluči napasti nas. Srbi i Rusi su saveznici, bili i 90ih. Dijele iste stavove.
Uskratiti NATO pomoć je usmjereno protiv RH i protiv mira na Balkanu. Nitko dobronamjeran prema ovim prostorima to neće predložiti.
- Povjerenje zapadnih država kojega bi teško vratili. A nismo ga ni do sada nešto naročito imali.
Što bi dobili, ne pada mi na pamet.
- Na cijene nafte i plina, inflaciju... naš stav (bilo kakav) utječe koliko i snijeg koju godinu prije Krista.
- Na dobavu plina se ne oslanjamo direktno na Rusiju, nego posredno, preko Slovenije i Mađarske.
- Dobava nafte je morem i ništa se ne mijenja.
Što bi to mi točno dobili neutralnim stavom?
Ja ću napisati što bi izgubili.
- Financijsku pomoć EU u saniranju šteta, koje će biti veće od štete plinom.
- Vojnu pomoć NATOa u slučaju da se netko odluči napasti nas. Srbi i Rusi su saveznici, bili i 90ih. Dijele iste stavove.
Uskratiti NATO pomoć je usmjereno protiv RH i protiv mira na Balkanu. Nitko dobronamjeran prema ovim prostorima to neće predložiti.
- Povjerenje zapadnih država kojega bi teško vratili. A nismo ga ni do sada nešto naročito imali.
Što bi dobili, ne pada mi na pamet.
- Na cijene nafte i plina, inflaciju... naš stav (bilo kakav) utječe koliko i snijeg koju godinu prije Krista.
- Na dobavu plina se ne oslanjamo direktno na Rusiju, nego posredno, preko Slovenije i Mađarske.
- Dobava nafte je morem i ništa se ne mijenja.
Što bi to mi točno dobili neutralnim stavom?
Sve što si nabrojao mali čovjek ne osjeća. Ali itekako osjeća rast cijena. Upravo sam napunio tank za 830kn. Početkom godine bilo je 550kn.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... 52395.aspx
Ovo mi je toliko nevjerojatno, aktivni ratni sukob, prvi veći grad do granice, bitan objekt (skladište goriva), Ukrajinci dolaze helikopterima i uništavaju ga.
Rusi ili su totalni debili ili je ovo teški false flag.
Ovo mi je toliko nevjerojatno, aktivni ratni sukob, prvi veći grad do granice, bitan objekt (skladište goriva), Ukrajinci dolaze helikopterima i uništavaju ga.
Rusi ili su totalni debili ili je ovo teški false flag.
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

Ako si upućen ,nije čudno.
Ukrajinci i dalje u pojedinačnim akcijama dižu avione i tuku po ruskim kolonama,konvojima.
Zato se rusi često razbježe i čak dezertiraju,jer se osjećaju kao pokretne mete.
Čak ima slučajeva gdje ukrajinski avioni obaraju ruske.
U ovome slučaju napad su izvršila dva ukrajinska borbena helikoptera.
Ono što je nama čudno je ta ruska bahatost,samouvjerenost,neprofesionalnost,jer oni i dalje misle da su u neku ruku nedodirljivi.
Zato i ne osiguravaju takve ciljeve,valjda misleći pošto je to sa njihove strane granice,da se ništa ne može desiti.
Zapravo to ponajviše govori o njima samima
Ukrajinci i dalje u pojedinačnim akcijama dižu avione i tuku po ruskim kolonama,konvojima.
Zato se rusi često razbježe i čak dezertiraju,jer se osjećaju kao pokretne mete.
Čak ima slučajeva gdje ukrajinski avioni obaraju ruske.
U ovome slučaju napad su izvršila dva ukrajinska borbena helikoptera.
Ono što je nama čudno je ta ruska bahatost,samouvjerenost,neprofesionalnost,jer oni i dalje misle da su u neku ruku nedodirljivi.
Zato i ne osiguravaju takve ciljeve,valjda misleći pošto je to sa njihove strane granice,da se ništa ne može desiti.
Zapravo to ponajviše govori o njima samima
U biti kako rat odmiče iskristaliziralo mi se nekoliko stvari:
1. Ruska vojska u ofenzivnoj fazi je k*rac s obzirom na resurse, tradiciju, veličinu, opremu i slično.
2. Jedina stvar gdje oni nisu k*rac je nuklearno oružje, postavljanjem raketnog štita na istok Europe relativno manje im vrijedi ta prednost pa su ljuti. Na drugim područjima (ljudi, tehnika, avioni, brodovi...) ne mogu ostvariti prednost u odnosu na NATO zbog temeljite nesposobnosti i korupcije na svim poljima. Iskreno, sumnjam da im je i nuklearno oružje operabilno u onoj mjeri kojoj se misli, obzirom na sveopću trulež vojske.
3. Tihi razlog za ovaj rat mi sve više izgleda kao pljačka svega u Donbasu i na Krimu, a pogotovo planirana dugogodišnja pljačka prirodnih resursa.
1. Ruska vojska u ofenzivnoj fazi je k*rac s obzirom na resurse, tradiciju, veličinu, opremu i slično.
2. Jedina stvar gdje oni nisu k*rac je nuklearno oružje, postavljanjem raketnog štita na istok Europe relativno manje im vrijedi ta prednost pa su ljuti. Na drugim područjima (ljudi, tehnika, avioni, brodovi...) ne mogu ostvariti prednost u odnosu na NATO zbog temeljite nesposobnosti i korupcije na svim poljima. Iskreno, sumnjam da im je i nuklearno oružje operabilno u onoj mjeri kojoj se misli, obzirom na sveopću trulež vojske.
3. Tihi razlog za ovaj rat mi sve više izgleda kao pljačka svega u Donbasu i na Krimu, a pogotovo planirana dugogodišnja pljačka prirodnih resursa.
Put your money where your mouth is.
Može li konkretan odgovor. Kako bi neuzralan stav to promijenio?Ariel wrote:Sve što si nabrojao mali čovjek ne osjeća. Ali itekako osjeća rast cijena. Upravo sam napunio tank za 830kn. Početkom godine bilo je 550kn.
-
Mirok
- Brigadni General

Znači skuplje plaćamo gorivo samo jer smo na strani Ukrajine?IB43 wrote:Može li konkretan odgovor. Kako bi neuzralan stav to promijenio?Ariel wrote:Sve što si nabrojao mali čovjek ne osjeća. Ali itekako osjeća rast cijena. Upravo sam napunio tank za 830kn. Početkom godine bilo je 550kn.
Odjebati sankcije i pregovarati direktno s Rusijom o kupovini nafte, plina i svega drugog.
Upravo danas mi je pobjegla cijena za parket, jer šper ploča (više ne) dolazi iz Rusije. NATO ne pomaže u tom slučaju.
Upravo danas mi je pobjegla cijena za parket, jer šper ploča (više ne) dolazi iz Rusije. NATO ne pomaže u tom slučaju.
-
Mirok
- Brigadni General

Ne sudjelovati u sankcijama bi nas puno više koštalo,a i moralno je dati podršku slabijem i napadnutom.
Tim više što Ukrajinci sada i nas brane ,jer rusi imaju aspiracije i na naš prostor.
To su i sami potvrdili.
Kakve veze ima šper ploča sa parketima i zašto mora biti ruska?
Parket se radi od drveta,drvo imamo svoje,a i proizvođače.
Uvoznika je koliko hoćeš.
Sirovina i nafte ima dosta i ovako i onako,a cijene su samo politika.
Sa plinom je malo knap,ali rusi nako ga ne prodaju,propadaju.
Tim više što Ukrajinci sada i nas brane ,jer rusi imaju aspiracije i na naš prostor.
To su i sami potvrdili.
Kakve veze ima šper ploča sa parketima i zašto mora biti ruska?
Parket se radi od drveta,drvo imamo svoje,a i proizvođače.
Uvoznika je koliko hoćeš.
Sirovina i nafte ima dosta i ovako i onako,a cijene su samo politika.
Sa plinom je malo knap,ali rusi nako ga ne prodaju,propadaju.
Ima šper ploče, naravno, ali skuplje. Da nije skuplja iz drugih izvora, ne bi se ni uvozila iz Rusije, pa to je valjda jasno.
Ne znam kako za vas, ali to je mlaćenje tuđim kurcem. U ovom slučaju mojim, jer sankcije koštaju mene, sasvim konkretno i opipljivo, 15% na par desetaka tisuća kuna, pa računajte.
Ako ipak bolje prolazim, kako mi pokušavate objasniti, budite konkretni i napišite kako sam ja to bolje prošao nego da sankcija nema.
Ne znam kako za vas, ali to je mlaćenje tuđim kurcem. U ovom slučaju mojim, jer sankcije koštaju mene, sasvim konkretno i opipljivo, 15% na par desetaka tisuća kuna, pa računajte.
Ako ipak bolje prolazim, kako mi pokušavate objasniti, budite konkretni i napišite kako sam ja to bolje prošao nego da sankcija nema.