zidni nosač pušaka
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: zidni nosač pušaka
Mir decki, ja cu se s njim obracunati =)
samo da spomenem neke od takvih slucajeva kojih se mogu sjetiti na brzinu...
negdje u kontrolu dolazi troclana komisija...
negdje u kontrolu dolazi jedan policajac...
negdje u kontrolu dolazi policijski pripravnik...
negdje prolazi zidni nosac za čuvanje oruzja...
negdje prolazi masivni hrastovi ormar za čuvanje oruzja...
negdje mozes imati lovackih pistolja/revolvera koliko hoces, svi na DiN...
negdje mozes imati samo 1 lovacki pistolj/revolver na DiN, a ostale na D...
negdje ne dozvoljavaju vise oruzja u istom kalibru (i istom sistemu djelovanja, SA/BOLT/BREAK)...
negdje ti nece ni reci zasto su ti odbili zahtjev za nabavnu dozvolu (diskreciono pravo)...
negdje ti teta na salteru cim dodjes kaze da ti se ne isplati podnositi zahtjev jer ti ga nece odobriti...
negdje ti bez ikakvih problema odobre zahtjev za nabavnu dozvolu...
negdje obradu zahtjeva cekas do 1mj...
negdje obradu zahtjeva cekas preko 6mj... (bilo je slucajeva)
slobodno nastavite niz...
Znaci ako je u njegovoj PP 1 sluzbenik nadlezan za kontrolu cuvanja oruzja i streljiva i taj smatra da je taj nosac OK i zadovoljava zakon, svatko tko je u nadleznosti tog sluzbenika ce dobiti pozitivno rijesenje za taj nosac, onaj tko ima sluzbenika ili komisliju ili pripravnika koji smatra da taj nosac NE zadovoljava, nece dobiti pozitivno rijesenje... Jel ti sada malo jasnije, i jel' jos uvijek mislis da pricam gluposti?
No pa pogledaj sto si rekao, sam si potvrdio ono sto sam ja napisao... Sto ti nije jasno? Cijela ova prica je upravo o tome kako svaka PP provodi zakon na svoj nacin... Ako ja pricam gluposti, onda i ti pricas gluposti, pogledaj sto si napisao, zacrvenio sam ti slova...hacklordsniper wrote:Mike ne pričaj gluposti, kakvo odobravanje samo na razini njegove PP. Dakle ljudi za koje je nadležna njegova PP mogu korisiti taj neadekvatan nosač, a ostali ne? Pa nema svaka PP svoj zakon (iako ga ponekad provode svaki po svojem tumačenju)
samo da spomenem neke od takvih slucajeva kojih se mogu sjetiti na brzinu...
negdje u kontrolu dolazi troclana komisija...
negdje u kontrolu dolazi jedan policajac...
negdje u kontrolu dolazi policijski pripravnik...
negdje prolazi zidni nosac za čuvanje oruzja...
negdje prolazi masivni hrastovi ormar za čuvanje oruzja...
negdje mozes imati lovackih pistolja/revolvera koliko hoces, svi na DiN...
negdje mozes imati samo 1 lovacki pistolj/revolver na DiN, a ostale na D...
negdje ne dozvoljavaju vise oruzja u istom kalibru (i istom sistemu djelovanja, SA/BOLT/BREAK)...
negdje ti nece ni reci zasto su ti odbili zahtjev za nabavnu dozvolu (diskreciono pravo)...
negdje ti teta na salteru cim dodjes kaze da ti se ne isplati podnositi zahtjev jer ti ga nece odobriti...
negdje ti bez ikakvih problema odobre zahtjev za nabavnu dozvolu...
negdje obradu zahtjeva cekas do 1mj...
negdje obradu zahtjeva cekas preko 6mj... (bilo je slucajeva)
slobodno nastavite niz...
Znaci ako je u njegovoj PP 1 sluzbenik nadlezan za kontrolu cuvanja oruzja i streljiva i taj smatra da je taj nosac OK i zadovoljava zakon, svatko tko je u nadleznosti tog sluzbenika ce dobiti pozitivno rijesenje za taj nosac, onaj tko ima sluzbenika ili komisliju ili pripravnika koji smatra da taj nosac NE zadovoljava, nece dobiti pozitivno rijesenje... Jel ti sada malo jasnije, i jel' jos uvijek mislis da pricam gluposti?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Stručnjak koji radi na provjeri Šile-nosača je iz MUP-a.
Znaći cijela RH. Ako je odobreno sve PU i PP moraju priznati.
Sretno!
Znaći cijela RH. Ako je odobreno sve PU i PP moraju priznati.
Sretno!
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
sinko pa koliko ti uopče imaš godina i tko je tebi uopče odobrio da imaš vatreno oružje...ukoliko ga uopče i imaš ?karlo22hr wrote:Moze jedno pitanje ja sam isto iz Vinkovaca i meni neodobravaju nikako drukcije cuvanje oruzja osim u ormaru a ista je situacija s dosta ljudi koje znam
ponovno postavljam prvi post sa ove teme ali ču ga nadopuniti tekstom : "na slikama je zidni nosač (prototip) za puške,revolvere i pištolje... mišljenje o njegovoj sukladnosti NE TRAŽIM OD VAS I VAŠ OSOBNI STAV ME NE ZANIMA te Vas molim da se suzdržite od iznošenja istih !!! "šile wrote:...
za sve ostale informacije Vam stojim na raspolaganju...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Brankec, sve to zvuci divno-krasno, ali znas i sam da u praksi to ne ide bas tako bezbolno... mislis da ce raditi izmjene i dopune zakona radi zidnog nosaca? radije neka naprave izmjene i dopune da konacno saznamo sto sve spada u alat uopbicajene upotrebe... nije mojoj sestri, meni i nekom strojobravaru isti opseg alata uobicajene upotrebe?!?!?!
Zivi bili pa vidjeli =)
Šile, još jednom cu reci, sretno s proizvodom, i nemoj krivo shvatiti sve ovo napisano (barem napisano s moje strane), nije nista osobno.
Zivi bili pa vidjeli =)
Šile, još jednom cu reci, sretno s proizvodom, i nemoj krivo shvatiti sve ovo napisano (barem napisano s moje strane), nije nista osobno.
- hacklordsniper
- Desetnik

Nemoze jedna PP upravo odobriti svim vlasnicima oružja (u svojoj nadležnosti) da isto čuvaju na nezakonit i neodgovarajući način. Iako poneki djelatnik MUP-a može zakon djelomično protumačiti na svoj način to ne znači da postupa po zakonu.Mike_Torello wrote:Mir decki, ja cu se s njim obracunati =)
Nemam ništa protiv Mike-a štoviše dobri smo si, ali glupost je da će Šile plasirati ovaj proizvod uz blagoslov svoje PP za uporabu na njihovom teritoriju.
Da ukradeš oružje na tom nosaču sve što moraš napraviti je pušku otkinuti snagom (štitnik okidača je nebitni dio oružja za uporabu, pogotovo ilegalnu). Uz to djeca se mogu igrati s njime, repetirati ga pa i umetnuti streljivo
Last edited by hacklordsniper on 22 Feb 2012, 16:16, edited 2 times in total.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- hacklordsniper
- Desetnik

Mike je onaj koji najmanje priča gluposti na ovome forumu i sam je shvatio poantu o ovom "proizvodu" od početka i da je to nedekvatno, no zbunila me je tvrdnja da će nadležna PP moguće odobriti uporabu tog "proizvoda" u teritoriju svoje nadležnosti. To nije zakonito i niti se tiče PPHawk wrote:A jebiga, hacklordsniper, pa ne moš odma tako "ne pričaj gluposti". Sve da i priča gluposti, ne moraš odma tako startati, more se to i drugačije reći. Nisan baš primjetija do sada da Mike priča gluposti, tako strpi se malo, smiri loptu i nadji bolji i konstruktivniji način.hacklordsniper wrote:Mike ne pričaj gluposti, kakvo odobravanje samo na razini njegove PP. Dakle ljudi za koje je nadležna njegova PP mogu korisiti taj neadekvatan nosač, a ostali ne? Pa nema svaka PP svoj zakon (iako ga ponekad provode svaki po svojem tumačenju)
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Mike - netrebaju raditi izmjene i dopune zakona - čitaj:
Članak 30:
----------- zaključani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se nemože otvoriti alatom uobičajene uporabe.
Sličnom spremištu ----- nije definiran pojam ----- dali otvorenom, dali zatvorenom. Recimo zatvorenom - dnevna soba je zatvoreni prostor, čelični Šile-nosać pričvrščen na zid - zaključan.
Alat uobičajene uporabe: ako Šile upotrijebi imbus ili zvjezdaste šarafe ključevi za to nisu alat uobičajene uporabe. To je profesionalni alat.
Držać od malo boljeg čelika nemožeš prerezati lako sa običnom pilom za željezo. Ručna pila za željezo nije alat oubićajene uporabe - to je profesionalni alat.
Brava dolazi sa svojim ključem. Za bilo kakvo otvaranje brave bez njezinog ključa treba profesionalni alat.
Stručnjak MUP-a provjeri i ispita Šile-nosać. Podnese izvješće komisiji MUP-a.
Komisija odobri. Ministar potpiše.
Nastao je dodatni - pravilnik o sigurnom držanju oružja u sličnom spremištu!
Sve zakonski, svi zadovoljni i netreba mijenjati zakon - samo dopuniti pravilnikom.
Šile sretno!
Članak 30:
----------- zaključani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se nemože otvoriti alatom uobičajene uporabe.
Sličnom spremištu ----- nije definiran pojam ----- dali otvorenom, dali zatvorenom. Recimo zatvorenom - dnevna soba je zatvoreni prostor, čelični Šile-nosać pričvrščen na zid - zaključan.
Alat uobičajene uporabe: ako Šile upotrijebi imbus ili zvjezdaste šarafe ključevi za to nisu alat uobičajene uporabe. To je profesionalni alat.
Držać od malo boljeg čelika nemožeš prerezati lako sa običnom pilom za željezo. Ručna pila za željezo nije alat oubićajene uporabe - to je profesionalni alat.
Brava dolazi sa svojim ključem. Za bilo kakvo otvaranje brave bez njezinog ključa treba profesionalni alat.
Stručnjak MUP-a provjeri i ispita Šile-nosać. Podnese izvješće komisiji MUP-a.
Komisija odobri. Ministar potpiše.
Nastao je dodatni - pravilnik o sigurnom držanju oružja u sličnom spremištu!
Sve zakonski, svi zadovoljni i netreba mijenjati zakon - samo dopuniti pravilnikom.
Šile sretno!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Dakle, figurativno: Ako sam ja dobro shvatio radi se o osobi koja je nesto u MUP-u (na drzavnoj razini), i ako ta osoba odobri taj nosac kao dogovarajuci, i da se to zbilja usvoji, onda bi sve PP to trebale prihvatiti kao vazece, samo naglasak na TREBALE, no noće li, to je pitanje... to sam imao na umu... a ne da ce to odobriti netko (bilotko) u Šiletovoj nadleznoj PP i proglasiti odgovarajucim...
bilo kako bilo, proizvodu zelim uspjeh, na veselje svih vlasnika oruzja.
P.S. ovo sto si rekao sa skidanje pusaka sa tog nosace je DJELOMICNO tocno... ako na SSG69 skines stitnik okidaca, s njim skidas i leziste za spremnik metaka, pri tome ne govorim o otkidanju iskljucivo dijela koji stiti okidace nego cijele ploce skidanjem vijaka... dok, recimo ima novog modernog oruzja (nemam sad pri ruci novi Frankonia katalog, ali odmah je negdje blizu pocetka) kojem se skupa sa stitnikom, skida i okidac i spremnik streljiva... Zasto sam prilikom pisanja primjedbe za nosac naveo ISKLJUCIVO onu malokalibarku u njemu... npr. M48/Mod.98 bi djelomicno bio funkcionalan kad bi mu se skinuo kompletan stitnik okidaca skupa sa bazom koja drzi oprugu i podizac streljiva...
Ali vecina MK oruzja (bolt) ima tek komad pleha, nista cvrsci od onih na zracnim puskama, cak i losiji od nekih na zracnim puskama, i bez njega moze savrseno funkcionirati... dok opet s druge strane, stitnik okidaca na mojoj PA MK pusci je vezan za okidac, i izbijanjem stifta na nosacu bi ostao stitnik okidaca, okidac, udarac i cijeli sklop, dok bi samo zatvarac ostao u kucistu, i ta puska bi bila doslovno neupotrebljiva u tom slucaju...
ali ako uzmemo u opciju "trganje" ili presjecanje stitnika okidaca da se izvadi oruzje iz tog zidnog nosaca, onda je lakse precvikati sajlu i sve lijepo elegantno skinuti sa nosaca... odprilike jednako lako kao zabiti pajser izmedju vrata i okvira od limenog ormara i otvoriti ga kao konzervu (ovdje govorim o ormarima od "kartona" koji zadovoljavaju zakonski minimum i kostaju par stotina kuna). Ali poanta je u tome da ti limeni ormari koliko god bili kilavi pred zakonom udovoljavaju kao sredstva za cuvanje oruzja, a za ovaj zidni nosac je jos uvijek upitno (negdje prolazi negdje ne).
Ja jos uvijek cekam odgovor od policajca koji je nadlezan za kontrolu u mojem kraju, da vidim bili mi odobrio drzanje oruzja na taj nacin...
bilo kako bilo, proizvodu zelim uspjeh, na veselje svih vlasnika oruzja.
P.S. ovo sto si rekao sa skidanje pusaka sa tog nosace je DJELOMICNO tocno... ako na SSG69 skines stitnik okidaca, s njim skidas i leziste za spremnik metaka, pri tome ne govorim o otkidanju iskljucivo dijela koji stiti okidace nego cijele ploce skidanjem vijaka... dok, recimo ima novog modernog oruzja (nemam sad pri ruci novi Frankonia katalog, ali odmah je negdje blizu pocetka) kojem se skupa sa stitnikom, skida i okidac i spremnik streljiva... Zasto sam prilikom pisanja primjedbe za nosac naveo ISKLJUCIVO onu malokalibarku u njemu... npr. M48/Mod.98 bi djelomicno bio funkcionalan kad bi mu se skinuo kompletan stitnik okidaca skupa sa bazom koja drzi oprugu i podizac streljiva...
Ali vecina MK oruzja (bolt) ima tek komad pleha, nista cvrsci od onih na zracnim puskama, cak i losiji od nekih na zracnim puskama, i bez njega moze savrseno funkcionirati... dok opet s druge strane, stitnik okidaca na mojoj PA MK pusci je vezan za okidac, i izbijanjem stifta na nosacu bi ostao stitnik okidaca, okidac, udarac i cijeli sklop, dok bi samo zatvarac ostao u kucistu, i ta puska bi bila doslovno neupotrebljiva u tom slucaju...
ali ako uzmemo u opciju "trganje" ili presjecanje stitnika okidaca da se izvadi oruzje iz tog zidnog nosaca, onda je lakse precvikati sajlu i sve lijepo elegantno skinuti sa nosaca... odprilike jednako lako kao zabiti pajser izmedju vrata i okvira od limenog ormara i otvoriti ga kao konzervu (ovdje govorim o ormarima od "kartona" koji zadovoljavaju zakonski minimum i kostaju par stotina kuna). Ali poanta je u tome da ti limeni ormari koliko god bili kilavi pred zakonom udovoljavaju kao sredstva za cuvanje oruzja, a za ovaj zidni nosac je jos uvijek upitno (negdje prolazi negdje ne).
Ja jos uvijek cekam odgovor od policajca koji je nadlezan za kontrolu u mojem kraju, da vidim bili mi odobrio drzanje oruzja na taj nacin...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Brankec, osvrnut cu se samo na ovaj dio... Nigdje nije definiran alat uobicajene upotrebe... svaka kuca, svaki stan ima busilicu, pa ajmo reci da spada u alat uobicajene upotrebe, sa busilicom se moze otvoriti svaka brava i razjebati svaki saraf (krizni, imbus, zvjezdasti). Kutnu brusilicu ima svaka kuca i svaki drugi-treci stan, trebam li dalje? Pajser ima svaka kuca na selu u kojoj se ista sa drvetom radilo... to IMHO uopce nisu profesionalni alati... isto kao ni rucna pila za zeljezo, ima ju svaki deda na selu... ne treba ni biti veliki pajser, sjeti se samo montiraca za gume na autu u starijim vozilima... dakle sve su to alati koji su dostupni da tako kazem na svakom cosku... uostalom, ovi jeftini limeni ormari se mogu otvoriti sjekirom kao sto se konzerva ribica otvara nozem... sjekiru ima svako domacinstvo... mozes ju koristiti i kao pajser...brankec wrote:Alat uobičajene uporabe: ako Šile upotrijebi imbus ili zvjezdaste šarafe ključevi za to nisu alat uobičajene uporabe. To je profesionalni alat.
primjer, djed od moje cure je zakljucao vlastitu kucu sa kljucevima s unutarnje strane, u kucu je provalio MOTIKOM... to je za jednog seljaka alat uobicajene upotrebe, sigurno nije profesionalni alat... p.s. vrata su bila hrastova... a ako je to napravio na hrastovim vratima kakve sanse imaju limena vrata od bijednog ormarica koji udovoljava zakonski minimum?
Ali, npr. acetilenski plamenik, e to bi IMHO spadalo u specijalne/profesionalne alate...
Nigdje u zakonu nije definirano sto je to "alat uobicajene upotrebe" i opet spominjem, meni uobicajen alat se razlikuje od onoga koji je uobicajen mojoj sestri recimo, dok je to sve sasvim drugo od alata koji uobicajeno upotrebljava neki strojar?!?
vrlo nategnuta tema... dok nemas stroge definicije mozemo se razvlaciti s tim u nedogled...
ono sa izmjenama i dopunama zakona tj. dodatnim pravilnicima nebih komentirao, neznam kako funkcionira pa se necu mjesati...
Mi nismo Amerika gdje svaka država dere svoje.
Ponavo: Stručnjak MUP-a provjeri, komisija MUP-a odobri, ministar podpiše.
Nastaje pravilnik koji PU i PP moraju prihvatiti kao i sve ostale pravilnike.
Primjerice: ja sve zatvarače imam izvađene i odvojene od puški i zaključane. To može napraviti svako uz uporabu zidnog nosaća i puška je bezopasna.
Sajla - ako je Šile mogel napraviti cijeli nosać, može naći i rješenje da se riješi sajle kao slabe točke. Može i on početi razmišljati o raznim vrstama oružja i usklađivanju s nosačem.
I dalje sretno Šile!
Ponavo: Stručnjak MUP-a provjeri, komisija MUP-a odobri, ministar podpiše.
Nastaje pravilnik koji PU i PP moraju prihvatiti kao i sve ostale pravilnike.
Primjerice: ja sve zatvarače imam izvađene i odvojene od puški i zaključane. To može napraviti svako uz uporabu zidnog nosaća i puška je bezopasna.
Sajla - ako je Šile mogel napraviti cijeli nosać, može naći i rješenje da se riješi sajle kao slabe točke. Može i on početi razmišljati o raznim vrstama oružja i usklađivanju s nosačem.
I dalje sretno Šile!
djed tvoje cure je nešto kao koperfild, zaključao kuću s unutarnje strane pa ju onda izvana provalio, valjda sam skužio ali kako god bilo nije dobro napisano;Mike_Torello wrote:
primjer, djed od moje cure je zakljucao vlastitu kucu sa kljucevima s unutarnje strane, u kucu je provalio MOTIKOM... to je za jednog seljaka alat uobicajene upotrebe, sigurno nije profesionalni alat... p.s. vrata su bila hrastova... a ako je to napravio na hrastovim vratima kakve sanse imaju limena vrata od bijednog ormarica koji udovoljava zakonski minimum?
Ali, npr. acetilenski plamenik, e to bi IMHO spadalo u specijalne/profesionalne alate...
Nigdje u zakonu nije definirano sto je to "alat uobicajene upotrebe" i opet spominjem, meni uobicajen alat se razlikuje od onoga koji je uobicajen mojoj sestri recimo, dok je to sve sasvim drugo od alata koji uobicajeno upotrebljava neki strojar?!?
vrlo nategnuta tema... dok nemas stroge definicije mozemo se razvlaciti s tim u nedogled...
ono sa izmjenama i dopunama zakona tj. dodatnim pravilnicima nebih komentirao, neznam kako funkcionira pa se necu mjesati...
drugo mika kažeš da nećeš komentirati zakone a cijelo ga vrijeme komentiraš;
negdje na početku teme sam rekao da se pravimo većim papom od samog pape i pokazalo se istinitim, stavio sam slike svojeg držača oružja i napisao kako mislim da šile ne drži oružje na vanjskom zidu kuće, to mislim još uvijek, pa kako bi neko mogao uopće doći u doticaj s oružjem, brankec je dobro napisao; pričekajmo da vidimo kako će proći pregled i ocjenjivanje istog pa onda udrimo po šiletu ( za kojeg osobno mislim da nije nekakav idiot kako ga je neko skoro nazvao). pitao sam u PP Sesvete zašto su mi došla trojica u kontrolu oružja i odgovoreno je da radi dozvole za sakupljanje starog i vojnog oružja posebno dolazi iz PU jedan djelatnik.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Stroge definicije o bilo čemu može postaviti samo pisani zakon.
Složili smo se da je Šile-nosač dobra ideja, da nam je svima interesantna.
Na koji način on to namjerava završiti i tehnički i pravno - to je ipak njegov proizvod.
Glede lopova Valdop je napisal gore : ako ti hoće provaliti i ukrasti, našli budu načina.
Strpimo se, pričekajmo i poželimo mu sreću!
Sretno Šile!
Složili smo se da je Šile-nosač dobra ideja, da nam je svima interesantna.
Na koji način on to namjerava završiti i tehnički i pravno - to je ipak njegov proizvod.
Glede lopova Valdop je napisal gore : ako ti hoće provaliti i ukrasti, našli budu načina.
Strpimo se, pričekajmo i poželimo mu sreću!
Sretno Šile!
- hacklordsniper
- Desetnik

Da napišem svoj zadnji post na ovoj temi.
Istina je da je sam zakon nedorečen i nejasan. Istina je da sa nekih oružja nemožeš otrgnuti štitnik okidača silom da ih ne onesposobiš (ali velikom djelu možeš).
Što se tiče takvog držanja oružja mišljenja sam da tako nešto nema mjesto u zakonu niti korištenju za spremanje oružja. Ukoliko se nalazi u prostoriji koja udovoljava drugim uvjetima i prostoriji koju smo namijenili za držanje oružja onda svakako pozdravljam.
Ne postoji ni mala šansa da će ovaj nosač biti uvršten u zakon i biti jednak sefu. Da ovaj nosač ima mjesto u kuhinji, dnevnom boravku, hodniku ili sličnoj prostoriji gdje borave primjerice djeca, nema.
Istina je da je sam zakon nedorečen i nejasan. Istina je da sa nekih oružja nemožeš otrgnuti štitnik okidača silom da ih ne onesposobiš (ali velikom djelu možeš).
Što se tiče takvog držanja oružja mišljenja sam da tako nešto nema mjesto u zakonu niti korištenju za spremanje oružja. Ukoliko se nalazi u prostoriji koja udovoljava drugim uvjetima i prostoriji koju smo namijenili za držanje oružja onda svakako pozdravljam.
Ne postoji ni mala šansa da će ovaj nosač biti uvršten u zakon i biti jednak sefu. Da ovaj nosač ima mjesto u kuhinji, dnevnom boravku, hodniku ili sličnoj prostoriji gdje borave primjerice djeca, nema.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Automatska brava, ostavis kljuceve unutra, izadjes van i zalupis vrata, vrata zakljucana, kljucevi unutra, a ti vani... ne vidim sto je tu nejasno?valdop wrote:Mike_Torello wrote:primjer, djed od moje cure je zakljucao vlastitu kucu sa kljucevima s unutarnje strane, u kucu je provalio MOTIKOM...djed tvoje cure je nešto kao koperfild, zaključao kuću s unutarnje strane pa ju onda izvana provalio, valjda sam skužio ali kako god bilo nije dobro napisano
rekao sam da necu komentirati izmjene i dopune, i donosenje novih pravilnika jer neznam na koji nacin to funkcionira...drugo mika kažeš da nećeš komentirati zakone a cijelo ga vrijeme komentiraš;
tebi nitko ne dolazi u kuću, niti kolege lovci, niti prijatelji tvoje djece? ako taj nosac nije u nekoj prostoriji koja se ne koristi zvakodnevno onda ok, susjedi i prijatelji koji ti dodju u posjetu ga nece imati na dohvat ruke (u nosacu naravno), ali ako je npr u dnevnom boravku? I tu su uvijek djeca... zamisli, pronađu negdje metak, i idu ga staviti u pusku, dok je onako na zidnom nosacu, zatvarac je tamo, okidac nije zasticen (govorim o Šile-nosaču), mogu lijepo elegantno napuniti pusku na zidu... mogu je i opaliti a mogu je i ostaviti tako napunjenu i zaboraviti na nju... ti ju skines s nosaca i eto sranja... ako su zatvaraci skinuti i spremljeni u sef onda druga prica... jel' nekome jos uvijek nejasno da puska moze pucati iz onog nosaca? Zamisli da ti netko hoce podvaliti pa ti napuni pusku koja stoji u dnevnom boravku dok ti pravis kavu i sok u kuhinji? ?!?!?!?negdje na početku teme sam rekao da se pravimo većim papom od samog pape i pokazalo se istinitim, stavio sam slike svojeg držača oružja i napisao kako mislim da šile ne drži oružje na vanjskom zidu kuće, to mislim još uvijek, pa kako bi neko mogao uopće doći u doticaj s oružjem,
rekao sam da to nije nista osobno protiv šileta i njegovog nosaca, niti sam koristio grube rijeci, moja jedina greska je to sto nisam sankcionirao te koji se medjusobno vredjaju... ovdje smo svi na istoj strani, i ovo bi trebala biti samo razmjena misljenja, i nije nuzno da nam se misljenja uvijek poklapaju, svatko ima pravo na svoje, dok god se ponasamo pristojno i kao odrasle osobe.brankec je dobro napisao; pričekajmo da vidimo kako će proći pregled i ocjenjivanje istog pa onda udrimo po šiletu (za kojeg osobno mislim da nije nekakav idiot kako ga je neko skoro nazvao).
Sorry, malo mi je nejasno ovo napisano, pa mi molim te reci jesam li dobro razumio:pitao sam u PP Sesvete zašto su mi došla trojica u kontrolu oružja i odgovoreno je da radi dozvole za sakupljanje starog i vojnog oružja posebno dolazi iz PU jedan djelatnik.
dogovoreno da samo radi dozvole skupljanje starog i vojnog oruzja dolaze po trojica (komisija),
a za sve ostalo dolazi po jedan PU djelatnik?
Sto znaci da si ti onda trazio dozvolu za skupljanje starog i vojnog oruzja pa su ti zato dosli trojica u kontrolu?
Možda je ovakav nedorečeni zakon napisan namjerno da bi se ostavilo mjesta za doradu i poboljšanje, nedaj Bože pogoršanje, odnosa prema oružju.
Naučiti i stalno učiti djecu što je to oružje a ne skrivati kao neki tabu samo za sebe jer smo prešli 21.
Početi od onoga dječjeg pec- pec, pa nastaviti sa zajedničkim lovom i takmičenjima kad dođe vrijeme.
Glede oružja pravilno odgojena djeca usmjerena sigurnosti i oprezu mogu biti samo pozitivan nastavak odnosa prema oružju i disciplinama vezanim za isto.
Ljudi - Šile-držač je dobra ideja koju treba podržati.
Sretno Šile!
Naučiti i stalno učiti djecu što je to oružje a ne skrivati kao neki tabu samo za sebe jer smo prešli 21.
Početi od onoga dječjeg pec- pec, pa nastaviti sa zajedničkim lovom i takmičenjima kad dođe vrijeme.
Glede oružja pravilno odgojena djeca usmjerena sigurnosti i oprezu mogu biti samo pozitivan nastavak odnosa prema oružju i disciplinama vezanim za isto.
Ljudi - Šile-držač je dobra ideja koju treba podržati.
Sretno Šile!
Zanimljivo je koliko energije i vremena je utroseno na ovaj nosac, a covjek je trazio samo ocijenu dizajna. U cijeloj prici je postalo vralo jasno da imamo zakon o oruzju koji je los po puno stvari i kojeg bi trebalo doraditi i unaprijediti tako da i sami korisnici sudjeluju u tim doradama i izmjenama. Predlazem da moderator otvori novu temu " Izmjene zakona o oruzju" pa nakon sto svi kazu nesto pametno napravi zakljucak i posalje ga u HSS i druga mjerodavna tijela kako bi na kraju svi imali koristi...
Nemoguće je Nemoguće
Nakon svega pročitanog do sad želim samo nešto reći , nema smisla pljuvati po tuđim ormarima jer nije propisano od kakvog tipa materijala treba biti ormar, metalni ne znači ništa jer je to širok pojam i zato su u prodaji jeftine varijante od tankog lima koji zadovoljavaju zakon.U mojoj zupaniji ( Karlovačkoj ) neki kolege imaju drvene ormare ali ne tipa sefa , jedan za kojeg znam ima staklo sa prednje strane i sve 5 kad dođe kontrola.
Koji je sad zaključak? Zakon se primjenjuje selektivno , svaki policajac na svoj način, ako si dobar s njima neće ti ni dolazit i to je istina a ja to znam jer sam bio u tom sustavu mada ne na tim poslovima hvala bogu..
Na žalost istina je i to da kad je zakon o oružju tema u Saboru onda je redovito polu prazan a glavnu riječ vode tri nedoj....e babe i još neki ped.. i tu nama predstoji pravna borba zza svoja prava jer je oružje naša imovina kao i kuća ili auto a ne prčija od nekih zastupnika u Saboru koje mi plaćamo.
Koji je sad zaključak? Zakon se primjenjuje selektivno , svaki policajac na svoj način, ako si dobar s njima neće ti ni dolazit i to je istina a ja to znam jer sam bio u tom sustavu mada ne na tim poslovima hvala bogu..
Na žalost istina je i to da kad je zakon o oružju tema u Saboru onda je redovito polu prazan a glavnu riječ vode tri nedoj....e babe i još neki ped.. i tu nama predstoji pravna borba zza svoja prava jer je oružje naša imovina kao i kuća ili auto a ne prčija od nekih zastupnika u Saboru koje mi plaćamo.
ATJ wrote:Na žalost istina je i to da kad je zakon o oružju tema u Saboru onda je redovito polu prazan a glavnu riječ vode tri nedoj....e babe i još neki ped..
Lučin, npr.
Oružje držim u duploj vojnoj metalnoj kaseti, običan lim. Streljivo u jednoj, oružje u drugoj.Odvojeno i zaključano posebnim lokotima. ALI, ormar se nalazi u podrumu koji ima željezna teška (pravljena) vrata zaključana ključem i m.lock lokotom, na prozoru su metalne rešetke. Znači bez brusilice ništa. Što se tiče policije sve ok, dapače, jako dobro osigurano. Ne treba nužno biti sef, oružje i streljivo mora biti NEDOSTUPNO bilo kome osim vlasnika, i sve po zakonu.