Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Znači ,putin kaže da želi osvojiti Ukrajinu,da Ukrajina ne postoji,nema drżavnosti,ne postoji njena nacionalnost(to su sve rusi,kaže),ne smije u EU i NATO,zapravo za sve treba pitati putina !?
I za sve su krivi Ukrajinci i SAD?
I opet će se netko čuditi što se Ukrajina boji rusa,koji su ih ugnjetavali,ubijali,izgladnjivali,unazađivali.....
Čekam da i rusi kažu Ukrajincima.....pa tko nas bre zavadi ?
I za sve su krivi Ukrajinci i SAD?
I opet će se netko čuditi što se Ukrajina boji rusa,koji su ih ugnjetavali,ubijali,izgladnjivali,unazađivali.....
Čekam da i rusi kažu Ukrajincima.....pa tko nas bre zavadi ?
Darko11, stvarno bi bilo dobro bar malo poraditi na gramatici, post izgleda nesuvislo.Darko11 wrote:
Tako sto i plandemija i puc u Ukrajini i cackanje mecke (Rusije) dolaze iz SAD i Brisela jer je Rusija poslijednja prepreka uspostavi novog svijetskog poretka.Iskreno ,Ukrajinci su budale koje ginu za interese Americkih hostaplera, a mogli su profitirati kao nas tile i balansirati izmedju istoka i zapada i izvuuci korist od jednih i drugih i biti neki politicki faktor u svijetu. Sada su propala vazalna drzava kao mi danas.Uvjerili su ih da je ta govedja EU koja je unistila nasu poljoprivredu,ribarstvo itd nesto veliko kao sto su uvjerili i nase buzdovane.
.No Rusija ce jos profitirati i SAD, a cijenu rata ce platiti Njemacka,Francuska.... i mi, ako ne platimo i glavama.Rusiji niko ne moze nametnuti sankcije kad su svijet za sebe koji ima energiju i sve moguce resurse ,ali Njemackoj i nama su nametnute.Kad dodjes na benzinsku pumpu zaboli glava cijene ovog rata koju placamo,cak mislim i da je kriza vjestacka i da nema puno veze sa ratom, i to je samo nastavak anglo-sasonske plandemije s tim da Njemce sad smatram vazalima i zrtvenim jaganjcem.
Iskreno je tuzno gledati da se dva velika Slavenska naroda ovako kolju zbog anglo-sasonske bande.
mucno za gledati https://www.facebook.com/watch/?extid=C ... 2733703509
Ali, shvaćam što želite reći. Međutim, nije mi jasno kakve veze sa svime imaju SAD?
Rusi ionako prodaju svoju naftu u EU i sada. Prodaju je preko arapskih država, Indije, Kine i SAD-a.
U toj igri kajmak im uzimaju takozvani "middlemani" (SAD, Kina, Indija i ostali).
Europa plaća veću cijenu nafte, ionako smo tiskali previše novca, sada ulazimo u još začaraniji krug iz kojeg izlaza nema.
Ukrajinci ginu, ne izvoze svoje žito, gube državu.
Gube sve tri strane direktno upletene u ovo. Pod direktno smatram i EU, jer je činjenica da plaćamo rat.
Kako pobogu objašnjavate da SAD mogu natjerati bilo koju od ove tri strane na rat iako realno ni jednoj strani to odgovara?
Put your money where your mouth is.
Mozda moj post ima losu gramatiku,ali vas post uz duzno postovanje ima nedostatak esencijalnog poznavanja povijesti,logike ,geostrategije i djeluje mi kao da ste od knjiga u zivotu jedino procitali RTL vijestitimmy75 wrote:
Darko11, stvarno bi bilo dobro bar malo poraditi na gramatici, post izgleda nesuvislo.
Ali, shvaćam što želite reći. Međutim, nije mi jasno kakve veze sa svime imaju SAD?
Rusi ionako prodaju svoju naftu u EU i sada. Prodaju je preko arapskih država, Indije, Kine i SAD-a.
U toj igri kajmak im uzimaju takozvani "middlemani" (SAD, Kina, Indija i ostali).
Europa plaća veću cijenu nafte, ionako smo tiskali previše novca, sada ulazimo u još začaraniji krug iz kojeg izlaza nema.
Ukrajinci ginu, ne izvoze svoje žito, gube državu.
Gube sve tri strane direktno upletene u ovo. Pod direktno smatram i EU, jer je činjenica da plaćamo rat.
Kako pobogu objašnjavate da SAD mogu natjerati bilo koju od ove tri strane na rat iako realno ni jednoj strani to odgovara?
SAD zarađuje od prodaje ukapljenog plina koji je prije bio preskup, od preprodaje nafte, od prodaje oružja.
Ukrajinci možda gube dio države ali pojedinci zarađuju na prodaji dobivenog oružja.[img]//cloud.tapatalk.com/s/62a0fa45d65de/Javelin.jpeg?[/img]
Ukrajinci možda gube dio države ali pojedinci zarađuju na prodaji dobivenog oružja.[img]//cloud.tapatalk.com/s/62a0fa45d65de/Javelin.jpeg?[/img]
SAD zarađuje od prodaje ukapljenog plina koji je prije bio preskup, od preprodaje nafte, od prodaje oružja.
[img]//uploads.tapatalk-cdn.com/20220608/a6c76147bc8ed252bc9e8194a0a3411c.jpg[/img]
Darko11 wrote:ali vas post uz duzno postovanje ima nedostatak esencijalnog poznavanja povijesti...
Jeste sigurni da je obljetnica baš danas, 8. (osmog) lipnja?Darko11 wrote: i da je SAD iskrcavanje u Normandji (danas je objetnica)...
Nebitno.Odlika neinteligentnih je da su dobri u povrsnim stvarima (pravopis,detalji poput datuma i sl,imaju lijep rukopis,urednost) a loši u razumjevanju suštine stvari .timmy75 wrote:Darko11 wrote:ali vas post uz duzno postovanje ima nedostatak esencijalnog poznavanja povijesti...Jeste sigurni da je obljetnica baš danas, 8. (osmog) lipnja?Darko11 wrote: i da je SAD iskrcavanje u Normandji (danas je objetnica)...
Za vas nemam dojam da ste neineligentni.Malo ste neinformirani zasigurno, ali predpostavljam da niste neinteligentni.
Znači SAD je zakuhao i WW2 i iskrcavanje u Normandiji?
Nacistička Njemačka i Hitler su bili u mirovnoj misiji?
Ali vratimo se na temu-Ukrajinu.
OK, moguće je da ja ne razumijem suštinu.Gore sam se pitao kako je moguće da USA natjera 3 strane u rat (koji sve 3 ne žele). Daj nam objasnite, stvarno se ne želim ismijavati, nego me interesira vaše (a i ostalih) viđenje stvari.Darko11 wrote:Nebitno.Odlika neinteligentnih je da su dobri u povrsnim stvarima (pravopis,detalji poput datuma i sl,imaju lijep rukopis,urednost) a loši u razumjevanju suštine stvari .timmy75 wrote:Darko11 wrote:ali vas post uz duzno postovanje ima nedostatak esencijalnog poznavanja povijesti...Jeste sigurni da je obljetnica baš danas, 8. (osmog) lipnja?Darko11 wrote: i da je SAD iskrcavanje u Normandji (danas je objetnica)...
Za vas nemam dojam da ste neineligentni.Malo ste neinformirani zasigurno, ali predpostavljam da niste neinteligentni.
Samo EU ne želi. Rusi hoće dovršiti osvajanje započeto Krimom. Zašto baš sad je pitanje svih pitanja. Ukrajinci žele uz pomoć osloboditi okupirani teritorij i po kratkom postupku ući u EU i NATO. Amerikanci prodaju oružje, skupi plin i naftu i oni su trenutno u win-win poziciji. Vjerujem da je EU embargo na rusku naftu i plin njihova ideja.
Ne profitira nitko. Pad jedne sile vuče i ostale za sobom. Vidi se i na primjeru sankcija Rusiji (umjetno izazvan pad).
Postoje dobri razlozi zašto se veliki uvijek nagode i nikada ne uništavaju jedan drugoga. Rusiju nitko ne želi slabu, povlači za sobom EU. EU povlači USA. A USA i EU Kinu, Japan, Južnu Koreju. Svi zajedno povlače države OPECa.
Svi ovise o svima. USA može kratkoročno profitirati, ali dugoročno tonu. Znaju to i oni, i ako bude potrebno ide paket pomoći EU. EU, USA, Kanada i Australija su jedno. Ne brinite se ni za Zapad ni za Rusiju. Svi će oni ostati jaki.
Problem su mali, poput nas. Slažem se sa kritikama da se malo zalijećemo i povlačimo poteze nepromišljeno. I vlada i predsjednik imaju dobre temelje i argumente. Ali način na koji to rade....... :-/ Vlada će nas zakrviti sa Rusijom, a predsjednik sa EU. Dobiti ćemo batina sa svih strana na kraju.
Moglo se to odigrati pametnije. Bez galame i istrčavanja. I izvuči nešto od svih. Ukrajini, naravno, pomoći.
Postoje dobri razlozi zašto se veliki uvijek nagode i nikada ne uništavaju jedan drugoga. Rusiju nitko ne želi slabu, povlači za sobom EU. EU povlači USA. A USA i EU Kinu, Japan, Južnu Koreju. Svi zajedno povlače države OPECa.
Svi ovise o svima. USA može kratkoročno profitirati, ali dugoročno tonu. Znaju to i oni, i ako bude potrebno ide paket pomoći EU. EU, USA, Kanada i Australija su jedno. Ne brinite se ni za Zapad ni za Rusiju. Svi će oni ostati jaki.
Problem su mali, poput nas. Slažem se sa kritikama da se malo zalijećemo i povlačimo poteze nepromišljeno. I vlada i predsjednik imaju dobre temelje i argumente. Ali način na koji to rade....... :-/ Vlada će nas zakrviti sa Rusijom, a predsjednik sa EU. Dobiti ćemo batina sa svih strana na kraju.
Moglo se to odigrati pametnije. Bez galame i istrčavanja. I izvuči nešto od svih. Ukrajini, naravno, pomoći.
.U USA je centar svijetskih globalista koji stvaraju novi svijetski poredak(Jednu svijetsku drzavu) Doslovno kao iz Orwelove 1984 te,slicno..USA je njihova batina.(Americki narod nema nista sa tim )timmy75 wrote:
OK, moguće je da ja ne razumijem suštinu.Gore sam se pitao kako je moguće da USA natjera 3 strane u rat (koji sve 3 ne žele). Daj nam objasnite, stvarno se ne želim ismijavati, nego me interesira vaše (a i ostalih) viđenje stvari.
Biden tako zavrsava vecinu svojih govora tvrdeci pred Americkom vojskom da su oni predvodnci uspostave New World Order.
To potvrdjuje i sadrzaj govora na konferenciji u Davosu gdje se okuplja svijetska intelektualana elita.Njihov slogan je "red se stvara iz kaosa" .
Dakle bolest ,virusi,rat,inflacija,siromastvo,socijalni neredi i kaos iz kojeg se pojavljuje savrseni svijet.To je sve plan.
Rusija je tu jos uvjek mala prepreka .Ne mislim pri tome da su Rusi van toga u cijelosti i da su neke dobrice,samo ih smatram preprekom.
Puč na Majdanu 2014 te je inside job od strane zapada.Rusi su osjetljivi na Ukrajinu a "globalisti"znaju da ce Rusija na celu sa narcisoidnim Putinom koji ima kult licnosti kao Hitler tu puknuti, i opet Njemci i Rusi bi trebali u rat kao i dosad.To je jednostavna stvar.Kako Njemci?Njemci uvjek krecu u rat kad im dramaticno padne ekonomija.
Rusiji ce ekonomija sad cak mozda i porasti.Njemacka tone i kad gukne bit ce belaj ,a to globalisti i zele.Zato naouruzavaju sad i Njemacku.Onda ce se oni pojaviti kao spasitelji i zaustaviti rat kao neka vrsta lige naroda,pa UNa(koji su isto nastajali poslije svijetskoh ratova) ali sad ce bit bas drzava.
To je moje skromno vidjenje stvari.
Ameri se nebi iskrcali u Normandiji da Hitler nije poceo gubiti od Rusa na istoku.Alarm se upalio kad su vidjeli da ce Evropu uzeti gore zlo od Hitlera a to su Rusi.Sa Rusima nema pregovora.Tesko ih je natjerati da budu vazali i to se moralio sprijeciti da se spase sta se moze.Mirok wrote:Znači SAD je zakuhao i WW2 i iskrcavanje u Normandiji?
Nisu bitni ameri nego globalisti koji zele jednu svijetsku drzavu.Americka vojska je samo njihova batina.
Ovo što Milanović govori ne znam je li hrabrost ili ludost, ali svakako diže prašinu. Valjda je dobio krila sad kad ga zovu u Finsku.
Ma nije ni bitno, ali žalosno je da sam iz vrha naše vlasti, još od početka pandemije, jedino od njega čuo neke suvisle izjave.Ariel wrote:Ovo što Milanović govori ne znam je li hrabrost ili ludost, ali svakako diže prašinu. Valjda je dobio krila sad kad ga zovu u Finsku.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Da si ovo pitanje postavi jedanput, još bi nekako proša priko toga, mislija bi da podjebavaš, ali postavljaš ga ponovo i to me jako začudilo, od tebe to nisan očekiva.timmy75 wrote:...Gore sam se pitao kako je moguće da USA natjera 3 strane u rat (koji sve 3 ne žele)...
Ako stvarno neznaš odgovor na to pitanje, onda ti imaš puno toga za guglati. Ja ću samo kratko reći jednu stvar. Jedan naš cijenjeni pisac i kolumnist, kojie se jako dobro kuži u geopilitiku,
Prije više od dvije godine, prije predsjedničkih izbora u USA, napisao je ovo:
"Ako Joe Biden pobijedi u nadolazećim predsjedničkim izborima, za dvije godine imaćemo pakao u Evropi, a sve će započeti u istočnim Ukrajinskim pokrajinama Donjeck i Luhansk"
Sada malo poveži postavljanje ovog klauna što kurcem svira klavir na položaj predsjednika države, pa poslovne veze i energetske i biolaboratoriske investicije Biden-ovog sina Huntera Bidena,
a onda nakon Kube i vječnu želju NATO, odnosno Amera za načičkati NATO baze na takoreći puškomet do Moskve pa će ti neke stvari biti jasnije.
A što se tiče toliko spominjanih sankcija rusiji, evo što kaže "The Economist"
Da dodam.Moje skromno misljenje je da su i Trump i Putin samo globalisti koji imaju svoju ulogu lazne opozicije globalizmu koji zeli novi svijetski poredak stvoriti iz kaosa.Neku vrstu globalne EU, koja bi se pomalo pretvarala u diktaturu upravljanu iz jednog centra moci.Smatram da niti Biden i nijedan pojedinac nema moc i ne odlucuje o nicemu.O svemu odlucuje jedna partija globalizma.Predsjednici i politicari su samo marionete koje imaju svoju ulogu u provedbi plana stvarnja kaosa i anarhije iz koje ce uvesti red i poredak, i nuzne mjere za ocuvanje reda i mira.
Znam da mnogi forumasi sad smatraju da sam ludi teoreticar zavjera , ali danas ovo nisu zavjere nego mainstream.O planu "stvaranja reda iz kaosa" i o NWO temi prica se na svijetskim govornicama javno a ponajvise na svijetskom ekonomskom forumu u Davosu.O tome javno prica krema intelektualaca danasnjice u svojim govorima na tom forumu......najpoznatiji inzinjeri,nobelovci,pisci,drzavnici...danasnjice.Tako da to nije zavjera nego mainstream.
Teorija zavjere je da oni samo plaše narod u tim svojim govorima jer se strahom vlada masama,sto nije iskljuceno kao mogucnost ali je cinjecica da to javno govore.
Te svoje govore obrazlazu time da je potrebno da svijet pretrpi nekoliko godina "trudova" da bi doslo do rodjenja novog boljeg svijeta ,a da ce kolateralne zrtve biti vrijedne toga.Dakle javno to izgovaraju.
Blo je cak i rijeci o planovima da je potrebna namjerna depopulacija covjecanstva kao ekoloska mjera,to rijetko javno spominju poznatije face ali ovo je jedan od primjera i takvih ekstremnijih govora.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7&sfnsn=mo
Znam da mnogi forumasi sad smatraju da sam ludi teoreticar zavjera , ali danas ovo nisu zavjere nego mainstream.O planu "stvaranja reda iz kaosa" i o NWO temi prica se na svijetskim govornicama javno a ponajvise na svijetskom ekonomskom forumu u Davosu.O tome javno prica krema intelektualaca danasnjice u svojim govorima na tom forumu......najpoznatiji inzinjeri,nobelovci,pisci,drzavnici...danasnjice.Tako da to nije zavjera nego mainstream.
Teorija zavjere je da oni samo plaše narod u tim svojim govorima jer se strahom vlada masama,sto nije iskljuceno kao mogucnost ali je cinjecica da to javno govore.
Te svoje govore obrazlazu time da je potrebno da svijet pretrpi nekoliko godina "trudova" da bi doslo do rodjenja novog boljeg svijeta ,a da ce kolateralne zrtve biti vrijedne toga.Dakle javno to izgovaraju.
Blo je cak i rijeci o planovima da je potrebna namjerna depopulacija covjecanstva kao ekoloska mjera,to rijetko javno spominju poznatije face ali ovo je jedan od primjera i takvih ekstremnijih govora.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7&sfnsn=mo
"Darko11" previše se trudiš, a ne pomaže puno. Sve su to sitni dijelovi velikog mozaika kojega se ne može tako objasniti u par objava.Darko11 wrote:...Znam da mnogi forumasi sad smatraju da sam ludi teoreticar zavjera , ali danas ovo nisu zavjere ...
Ko god sudjeluje u ovakvim raspravama, triba bi prije toga u najmanju ruku pročitati Klaus Schwab "The great reset"
Ali što nije to tribalo diskutirati u onoj drugoj temi o COVID-19 ? kako se sad to prelilo i ovamo. Sad se zbunin, pa neznan di san