Molim pomoć, kako do oružja?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Molim pomoć, kako do oružja?

Post by Mike_Torello » 07 Oct 2009, 22:16

Tomy wrote:još ako je ona stara na ugljen.. :A03: :A03:
najbolja stvar je u tome da ti ne treba nikakvo odobrenje za špeglu. Bar ne još. :A03:
pa te poslije zena zatuce jer si pokvario peglu i opet se vracamo na B-palicu, G-palicu i slicno, jer je pegle steta!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 07 Oct 2009, 22:54

To ti je rizik sa kojim se moraš nositi kad se oženiš.

Poanta: Ne diraj ženi staru peglu ili joj kupi novu. :A03: :A03: :A03:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Oct 2009, 09:09

Breadfan wrote:Da ali..mislim.. stres u IPSCu i stres u stvarnoj situaciji su dvije različite stvari. Svi mi, kako na poslu, u prometu ili na sportskim terenima doživljavamo razne vrste stresova..ali ovo je ipak nešto drugo.

Nobile, meni je IPSC nedosanjan san i tužno je da ga jedna Rijeka nema..dotle, ne želim dolaziti kao gost i gledat to jer znam da ću se napalit i da će mi poslje toga biti još teže vratit se na staro.. :A02:
IPSC te JEDINI priprema za takvu vrstu stresa. A Rijeka ga nema i neće ga nikada ni imati jer nema ni jednog IPSC strijelca. Dok god glavnu riječ vode ISSF strijelci na IPSC možeš zaboraviti. Na dvije stolice ne može se sjediti i to je činjenica. I ja sam nekada pucao sve što sam stigao, sada mi se za 30 metaka ne da isprljati pištolj niti putovati 200 km.
Prošle subote na III kolu IPSC lige ispucao sam preko 200 metaka i to s posebnim guštom.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 08 Oct 2009, 12:54

^^Na Drenovi su bili započeli radovi na tom poligonu i napravljen je svojevrstan "stage". To je dakako, daleko od idealnog, ali ne vidim razloga zašto se tamo već ne bi moglo vježbati npr povlačenje iz holstera, repetiranje, pucanje i nekakve najosnovnije radnje vezano za praktično streljaštvo.

Ako ga nisi vidio, ubrzaj ovaj video na 5:15 i tu ćeš vidjeti fotku, pa me zanima kako ti se čini ta lokacija:
http://www.youtube.com/watch?v=Q-nhJrdWu6M

Sve je sama zemlja (nema se od čega metak odbit) i iznad je ograda itd.

Na žalost, to je sve rađeno na dobrovoljnoj osnovi, doveden je čovjek da besplatno bagerom to sve izrovi, ali je nesreća htjela da pukne osovina (koja košta milje i milje eura) i na kraju radovi nisu bili dovršeni i to sad stoji tamo kako je.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Oct 2009, 15:43

Nije stvar u mjestu, Na Drenovi se bez problema može pucati IPSC, ali dok o IPSC-u "razmišljaju" ljudi koji vode ISSF, od toga ništa neće biti.
Uostalom, nisam ni ja čekao da mi IPSC netko donese u Pulu, iako imam svoj klub, učlanio sam se u DELTU u Zagrebu, naučio tamo neke stvari, stekao iskustvo i onda krenuo sa svojim klubom.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 08 Oct 2009, 17:50

Ako se držimo Zakona i Pravilnika na Drenovi se nemože pucati IPSC (osim statičkog pucanja IPSC-a i to u pravcu završetka strelišta odnosno poprečne blende)kao ni na bilo kojem drugom civilnom strelištu u Hrvatskoj. Uvjeti i propisi za civilna strelišta regulirani su ''PRAVILNIKOM O POSEBNIM UVJETIMA ZA PROIZVODNJU, SMJEŠTAJ I PROMET ORUŽJA I STRELJIVA, POPRAVLJANJE I PREPRAVLJANJE ORUŽJA TE VOĐENJE CIVILNIH STRELIŠTA'' koji je rađen za ISSF pucanje.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 08 Oct 2009, 18:28

Naravno, jer je taj pravilnik prepisan iz nekog jugo pravilnika iz 1957., kada nitko nije ni znao za IPSC. A u RH ne postoji samo HSS, nego i Hrvatski savez praktičnog streljaštva, koji je uredno registriran i krajnje je vrijeme da se navedeni pravilnik ukine ili promijeni. Naime, po Ustavu nitko ne smije biti favoriziran niti smije imati veća prava od ostalih, a u ovom slučaju je baš o tome riječ.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 08 Oct 2009, 20:51

Ovaj mi dio već godinama nije jasan. Što je to prokleto u nama da mora postojati jedna disciplina ili jedan sport ili jedno mišljenje koje je jedino i samo jedino ispravno? Čuo sam da Njemačka ima 200 streljačkih saveza? Te ipsc, te crni barut, tko zna koliko toga. I sve funkcionira besprijekorno. Zašto ne može tako kod nas?

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 08 Oct 2009, 20:56

po tome smo prepoznatljivi, čisti HR proizvod, kupujmo domaće...
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Maximus
Pozornik
Pozornik

Post by Maximus » 12 Oct 2009, 21:54

Ode tema u k****. Prepirke između IPSC-a i ISSF-a pomalo me uzrujavaju i razjedinjuju istinske ljubitelje oružja.
ISSF strijelac nema šanse da se obrani mislim da je to malo pretjeran izraz. Sigurno da je uvježban IPSC strijelac u većoj šansi da preživi. Uz svu moguću uvježbanost najvažnija je volja za ubit. Mislim da niti jedan IPSC strijelac nije obučeni stroj za ubijanje nego sportaš. Nebi valjalo da ovi iz anti-gun udruge počnu tvrditi suprotno.
IPSC je i po meni sigurno sami vrh streljštva ali strah i volja za preživljavanjem su glavni faktori samoobrane.
KAKO DO ORUŽJA? PITANJE JE SAD.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 12 Oct 2009, 22:01

Istina, to i meni smeta, ali nikada nikome nisam šutio, pa neću ni oko ove teme. Naravno da su IPSC strijelci prvenstveno sportaši, ali to je sport koji ti daje najveće šanse za preživljavanje u nekakvom slučaju da se desi nešto što niko ne želi.
Vojska veli da znoj štedi krv. Istina je. Što više vježbe, tim bolje.
Do oružja?
Učlanjenje u streljački klub, poželjno IPSC, ali ako za to nema afiniteta, dobar je i klasični.

Maximus
Pozornik
Pozornik

Post by Maximus » 12 Oct 2009, 22:06

Nažalost nekad nema uvijeta.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik