Prebacivanje dozvola

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: Prebacivanje dozvola

Post by Mirok » 14 Mar 2024, 21:32

RANGER94 wrote:Ako je svejedno kada dodje do samoobrane na kakvu je dozvolu oruzje registrirano, cemu onda oruzni list u svrhu samoobrane. Ispada da je bitno imati bilo kakvu dozvolu. Sada kada ovo citam shvacam zasto gro ljudi polaze lovacke ispite za 500 kuna. Zato da kupe oruzje za imati u kuci, a ne zato da brinu o divljaci. Jer ispada da je bitno imati bilo kakvu legalnu cijev. Po ovom sto citam, jedino odskace DiN za samoobranu jer ti nitko ne moze nista sto ga nosis, a ako nosis lovacki u kaficu mogu ti ga uzeti, ali ako dodje do ssmoobrane nece imati veze sto je lovacki. Ma glupost! Ne drzi ovo vodu, tj. ne bi tribalo drzati!
Sve si pomiješao.
Postavljeno je bilo da se braniš u svome domu i tada nije važno na što je registracija oružja.
A lovački ,a ni sportski ,NE smiješ nositi van!
Osim za njihovu namjenu.

file
Razvodnik
Razvodnik

Post by file » 14 Mar 2024, 21:35

@ranger94 Lovacki pistolj ili cekic, svejedno ti je ako je opravdana samoobrana, ali odgovaras u odvojenom postupku ako se nisi pridrzavao uvjeta vezanih za lovačkog oružja...
Isto bi bilo da u slučaju samoobrane ugusis napadaca vrecicom graska vs vrecicom kokaina, da karikiram

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Mar 2024, 21:37

file wrote:@mirok Trazio sam nabavnu za pištolj, u teoriji da sam dobio, bio bi neki 10mm, i razgovarao sam s gdjom Lidijom, ne znam prezime.

@marin223 Nikad ne znas jel ce mozda nekome nekad biti bitno, a kad je slucaj takav da 100% nece odobriti, cemu onda da ostaje takva zabilješka.
Mislim da gđa Lidija nije šefica,već da radi u kancelariji za oružje.
G Raič je bio šef i nema dugo da je otišao na drugo mjesto,a došao je drugi kolega....
E sad....?

file
Razvodnik
Razvodnik

Post by file » 14 Mar 2024, 21:42

@mirok mozda sam krivo povezao, ali ona je u povjerenstvu za odobravanje

Ali, ne bi imalo drugi rezultat tko god da je bio.

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 14 Mar 2024, 21:43

Cemu onda traziti drzanje za samoobranu ako se mozes braniti lovackim?
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

file
Razvodnik
Razvodnik

Post by file » 14 Mar 2024, 21:45

To da ne moras biti ni lovac ni sportski strijelac?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Mar 2024, 21:46

RANGER94 wrote:Cemu onda traziti drzanje za samoobranu ako se mozes braniti lovackim?
A što ako nisi lovac ,ni strijelac ?

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 14 Mar 2024, 21:49

Onda trazis drzanje koje ti u nekim upravama(ne cesto kao DiN) uredno odbijaju. A lovacko ili sportsko ima svatko tko nije kaznjavan
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 14 Mar 2024, 21:51

Blago ilegalnima, ne zamaraju se sa ovakvim stvarima, nose ga uredno, pucaju i ponavljaju djela i sve 5....
BUM BUM...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Mar 2024, 21:52

file wrote:@mirok mozda sam krivo povezao, ali ona je u povjerenstvu za odobravanje

Ali, ne bi imalo drugi rezultat tko god da je bio.
Vjerujem ti.
Pa mene su kada sam prepisivao oružje sa pok starog na sebe,pitali.....a šta će vam to ?
Pa imate već vi toga dosta....?!
I za to im je trebalo 4 mjeseca...!!!
Tek kada sam se obratio načelnici,zahtjev mi je bio riješen odmah idući dan ujutro...!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Mar 2024, 21:54

berbenn wrote:Blago ilegalnima, ne zamaraju se sa ovakvim stvarima, nose ga uredno, pucaju i ponavljaju djela i sve 5....
Upravo zaključih isto :mrgreen:

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 14 Mar 2024, 21:54

Mirok wrote:
RANGER94 wrote:Ako je svejedno kada dodje do samoobrane na kakvu je dozvolu oruzje registrirano, cemu onda oruzni list u svrhu samoobrane. Ispada da je bitno imati bilo kakvu dozvolu. Sada kada ovo citam shvacam zasto gro ljudi polaze lovacke ispite za 500 kuna. Zato da kupe oruzje za imati u kuci, a ne zato da brinu o divljaci. Jer ispada da je bitno imati bilo kakvu legalnu cijev. Po ovom sto citam, jedino odskace DiN za samoobranu jer ti nitko ne moze nista sto ga nosis, a ako nosis lovacki u kaficu mogu ti ga uzeti, ali ako dodje do ssmoobrane nece imati veze sto je lovacki. Ma glupost! Ne drzi ovo vodu, tj. ne bi tribalo drzati!
Sve si pomiješao.
Postavljeno je bilo da se braniš u svome domu i tada nije važno na što je registracija oružja.
Osim za njihovu namjenu.
Gdje piše da ne smiješ nosit van lovački i sportski ? Ne smije bit napunjen, ali prenosit ga smiješ di hoćeš (osim u prostore sa znakon zabrane).
Kolekcionarsko ne smiješ iznjet iz kuće bez opravdanog razloga (izložba, servis) taman da će ti ju potres srušit, jer si odma u prekršaju. Što je po meni idiotarija, al kad se ni vlasnici ne bune, kog briga onda za prava.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Mar 2024, 21:56

RANGER94 wrote:Onda trazis drzanje koje ti u nekim upravama(ne cesto kao DiN) uredno odbijaju. A lovacko ili sportsko ima svatko tko nije kaznjavan
Nema.
I lovci i strijelci moraju ispunjavati uvjete za lovce i strijelce.

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 14 Mar 2024, 21:56

file wrote:@mirok Trazio sam nabavnu za pištolj, u teoriji da sam dobio, bio bi neki 10mm, i razgovarao sam s gdjom Lidijom, ne znam prezime.

@marin223 Nikad ne znas jel ce mozda nekome nekad biti bitno, a kad je slucaj takav da 100% nece odobriti, cemu onda da ostaje takva zabilješka.
Kužim, nisu ti dužni izdat nabavnu pa mogu izmislit bilo koji razlog, ili čak i ucjenu: ako sad ovo, onda ti u budućnosti sigurno nećemo to i to...

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 14 Mar 2024, 21:57

Mirok wrote:
RANGER94 wrote:Onda trazis drzanje koje ti u nekim upravama(ne cesto kao DiN) uredno odbijaju. A lovacko ili sportsko ima svatko tko nije kaznjavan
Nema.
I lovci i strijelci moraju ispunjavati uvjete za lovce i strijelce.
Možeš mi napisat broj članka i naziv dokumenta u kojem to piše, da se ne smije nosit nigdje osim u lovište/strelište ?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Mar 2024, 22:00

Marin223 wrote:
Mirok wrote:
Sve si pomiješao.
Osim za njihovu namjenu.
Gdje piše da ne smiješ nosit van lovački i sportski ? Ne smije bit napunjen, ali prenosit ga smiješ di hoćeš (osim u prostore sa znakon zabrane).
Kolekcionarsko ne smiješ iznjet iz kuće bez opravdanog razloga (izložba, servis) taman da će ti ju potres srušit, jer si odma u prekršaju. Što je po meni idiotarija, al kad se ni vlasnici ne bune, kog briga onda za prava.
Pitanje je bilo nošenje lovačkoga/sportskoga u kafić.
Ti misliš da i to smiješ ???

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 14 Mar 2024, 22:01

Nije pitanje dal smijem prenosti, nego:

Gdje piše da ne smijem ?
Koju prekršajnu odredbu time kršim ?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 14 Mar 2024, 22:06

Opet .....
Pročitaj ZoNiPOG....
Pročitaj cijeli !!!

Marin223
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Marin223 » 14 Mar 2024, 22:08

Mirok wrote:Opet .....
Pročitaj ZoNiPOG....
Pročitaj cijeli !!!
Jesam i nisam našao odredbu koja zabranjuje PREnošenje lovačkog/sportskog bilo gdje osim do lovišta/strelišta
Možeš li me uputit i reći mi samo broj članka koji to zabranjuje ?

file
Razvodnik
Razvodnik

Post by file » 14 Mar 2024, 22:10

Marin223 wrote:
Kužim, nisu ti dužni izdat nabavnu pa mogu izmislit bilo koji razlog, ili čak i ucjenu: ako sad ovo, onda ti u budućnosti sigurno nećemo to i to...
Kad bi svi koji sad imaju oružje podnijeli zahtjev za din za samoobranu, i ja bih, pa da svi imamo zabiljesku da je odbijeno.. Ovako, ne zelim biti dio neke male statistike, jer ne znam kad me moze klepiti po glavi.

Post Reply