Prebacivanje dozvola
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Prebacivanje dozvola
Sve si pomiješao.RANGER94 wrote:Ako je svejedno kada dodje do samoobrane na kakvu je dozvolu oruzje registrirano, cemu onda oruzni list u svrhu samoobrane. Ispada da je bitno imati bilo kakvu dozvolu. Sada kada ovo citam shvacam zasto gro ljudi polaze lovacke ispite za 500 kuna. Zato da kupe oruzje za imati u kuci, a ne zato da brinu o divljaci. Jer ispada da je bitno imati bilo kakvu legalnu cijev. Po ovom sto citam, jedino odskace DiN za samoobranu jer ti nitko ne moze nista sto ga nosis, a ako nosis lovacki u kaficu mogu ti ga uzeti, ali ako dodje do ssmoobrane nece imati veze sto je lovacki. Ma glupost! Ne drzi ovo vodu, tj. ne bi tribalo drzati!
Postavljeno je bilo da se braniš u svome domu i tada nije važno na što je registracija oružja.
A lovački ,a ni sportski ,NE smiješ nositi van!
Osim za njihovu namjenu.
@ranger94 Lovacki pistolj ili cekic, svejedno ti je ako je opravdana samoobrana, ali odgovaras u odvojenom postupku ako se nisi pridrzavao uvjeta vezanih za lovačkog oružja...
Isto bi bilo da u slučaju samoobrane ugusis napadaca vrecicom graska vs vrecicom kokaina, da karikiram
Isto bi bilo da u slučaju samoobrane ugusis napadaca vrecicom graska vs vrecicom kokaina, da karikiram
-
Mirok
- Brigadni General

Mislim da gđa Lidija nije šefica,već da radi u kancelariji za oružje.file wrote:@mirok Trazio sam nabavnu za pištolj, u teoriji da sam dobio, bio bi neki 10mm, i razgovarao sam s gdjom Lidijom, ne znam prezime.
@marin223 Nikad ne znas jel ce mozda nekome nekad biti bitno, a kad je slucaj takav da 100% nece odobriti, cemu onda da ostaje takva zabilješka.
G Raič je bio šef i nema dugo da je otišao na drugo mjesto,a došao je drugi kolega....
E sad....?
@mirok mozda sam krivo povezao, ali ona je u povjerenstvu za odobravanje
Ali, ne bi imalo drugi rezultat tko god da je bio.
Cemu onda traziti drzanje za samoobranu ako se mozes braniti lovackim?
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Onda trazis drzanje koje ti u nekim upravama(ne cesto kao DiN) uredno odbijaju. A lovacko ili sportsko ima svatko tko nije kaznjavan
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Blago ilegalnima, ne zamaraju se sa ovakvim stvarima, nose ga uredno, pucaju i ponavljaju djela i sve 5....
BUM BUM...
-
Mirok
- Brigadni General

Vjerujem ti.file wrote:@mirok mozda sam krivo povezao, ali ona je u povjerenstvu za odobravanje
Pa mene su kada sam prepisivao oružje sa pok starog na sebe,pitali.....a šta će vam to ?
Pa imate već vi toga dosta....?!
I za to im je trebalo 4 mjeseca...!!!
Tek kada sam se obratio načelnici,zahtjev mi je bio riješen odmah idući dan ujutro...!
Gdje piše da ne smiješ nosit van lovački i sportski ? Ne smije bit napunjen, ali prenosit ga smiješ di hoćeš (osim u prostore sa znakon zabrane).Mirok wrote:Sve si pomiješao.RANGER94 wrote:Ako je svejedno kada dodje do samoobrane na kakvu je dozvolu oruzje registrirano, cemu onda oruzni list u svrhu samoobrane. Ispada da je bitno imati bilo kakvu dozvolu. Sada kada ovo citam shvacam zasto gro ljudi polaze lovacke ispite za 500 kuna. Zato da kupe oruzje za imati u kuci, a ne zato da brinu o divljaci. Jer ispada da je bitno imati bilo kakvu legalnu cijev. Po ovom sto citam, jedino odskace DiN za samoobranu jer ti nitko ne moze nista sto ga nosis, a ako nosis lovacki u kaficu mogu ti ga uzeti, ali ako dodje do ssmoobrane nece imati veze sto je lovacki. Ma glupost! Ne drzi ovo vodu, tj. ne bi tribalo drzati!
Postavljeno je bilo da se braniš u svome domu i tada nije važno na što je registracija oružja.
Osim za njihovu namjenu.
Kolekcionarsko ne smiješ iznjet iz kuće bez opravdanog razloga (izložba, servis) taman da će ti ju potres srušit, jer si odma u prekršaju. Što je po meni idiotarija, al kad se ni vlasnici ne bune, kog briga onda za prava.
-
Mirok
- Brigadni General

Nema.RANGER94 wrote:Onda trazis drzanje koje ti u nekim upravama(ne cesto kao DiN) uredno odbijaju. A lovacko ili sportsko ima svatko tko nije kaznjavan
I lovci i strijelci moraju ispunjavati uvjete za lovce i strijelce.
Kužim, nisu ti dužni izdat nabavnu pa mogu izmislit bilo koji razlog, ili čak i ucjenu: ako sad ovo, onda ti u budućnosti sigurno nećemo to i to...file wrote:@mirok Trazio sam nabavnu za pištolj, u teoriji da sam dobio, bio bi neki 10mm, i razgovarao sam s gdjom Lidijom, ne znam prezime.
@marin223 Nikad ne znas jel ce mozda nekome nekad biti bitno, a kad je slucaj takav da 100% nece odobriti, cemu onda da ostaje takva zabilješka.
Možeš mi napisat broj članka i naziv dokumenta u kojem to piše, da se ne smije nosit nigdje osim u lovište/strelište ?Mirok wrote:Nema.RANGER94 wrote:Onda trazis drzanje koje ti u nekim upravama(ne cesto kao DiN) uredno odbijaju. A lovacko ili sportsko ima svatko tko nije kaznjavan
I lovci i strijelci moraju ispunjavati uvjete za lovce i strijelce.
-
Mirok
- Brigadni General

Pitanje je bilo nošenje lovačkoga/sportskoga u kafić.Marin223 wrote:Gdje piše da ne smiješ nosit van lovački i sportski ? Ne smije bit napunjen, ali prenosit ga smiješ di hoćeš (osim u prostore sa znakon zabrane).Mirok wrote:Sve si pomiješao.RANGER94 wrote:Ako je svejedno kada dodje do samoobrane na kakvu je dozvolu oruzje registrirano, cemu onda oruzni list u svrhu samoobrane. Ispada da je bitno imati bilo kakvu dozvolu. Sada kada ovo citam shvacam zasto gro ljudi polaze lovacke ispite za 500 kuna. Zato da kupe oruzje za imati u kuci, a ne zato da brinu o divljaci. Jer ispada da je bitno imati bilo kakvu legalnu cijev. Po ovom sto citam, jedino odskace DiN za samoobranu jer ti nitko ne moze nista sto ga nosis, a ako nosis lovacki u kaficu mogu ti ga uzeti, ali ako dodje do ssmoobrane nece imati veze sto je lovacki. Ma glupost! Ne drzi ovo vodu, tj. ne bi tribalo drzati!
Osim za njihovu namjenu.
Kolekcionarsko ne smiješ iznjet iz kuće bez opravdanog razloga (izložba, servis) taman da će ti ju potres srušit, jer si odma u prekršaju. Što je po meni idiotarija, al kad se ni vlasnici ne bune, kog briga onda za prava.
Ti misliš da i to smiješ ???
Nije pitanje dal smijem prenosti, nego:
Gdje piše da ne smijem ?
Koju prekršajnu odredbu time kršim ?
Gdje piše da ne smijem ?
Koju prekršajnu odredbu time kršim ?
Jesam i nisam našao odredbu koja zabranjuje PREnošenje lovačkog/sportskog bilo gdje osim do lovišta/strelištaMirok wrote:Opet .....
Pročitaj ZoNiPOG....
Pročitaj cijeli !!!
Možeš li me uputit i reći mi samo broj članka koji to zabranjuje ?
Kad bi svi koji sad imaju oružje podnijeli zahtjev za din za samoobranu, i ja bih, pa da svi imamo zabiljesku da je odbijeno.. Ovako, ne zelim biti dio neke male statistike, jer ne znam kad me moze klepiti po glavi.Marin223 wrote:
Kužim, nisu ti dužni izdat nabavnu pa mogu izmislit bilo koji razlog, ili čak i ucjenu: ako sad ovo, onda ti u budućnosti sigurno nećemo to i to...