NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
Evo taman dosao iz policije i receno mi je da moram dati izjavu kad budem predavao zahtjev zasto meni treba oruzje za samoobranu. I za drzanje i za drzanje i nosenje. Izmedu redaka se moze shvatiti da vjerojatno necu dobiti ni jednu ni drugu. Je li ovo s izjavama ovako i u drugim mjestima? Prije toga je zapocela s pricom da ce oni mene zastititi, je li mi tko prijetio i tako to... Jos mi dode da prijavim koga da mi je prijetio!
Koja lakrdija od drzave i zakona... A izgleda da smo mi svi jos najveci debili koji zelimo biti legalni.
u mom slučaju sam ja predao popunjen zahtjev i oni su mene kasnije pozvali da dam izjavu.
Zanimljivo, nigdje u zakonu nisam naisao na " instrument izjave " ....clan ?, stavak ?, zakon ? Ocito je pitanju jedan od 1001 naputka za kojeg nitko nema pojma osim interne-upotrebe...Hackerivs wrote:.... pozvali da dam izjavu.....
Nemoguće je Nemoguće
u ovom slučaju je to dopušteno i zakon izričito zahtijeva da se stranka mora pozvati. stranka se ne mora izjasniti samo u slučaju kada će joj zahtjev biti prihvaćen, odnosno kad ishod zahtjeva nema negativne učinke. (čl. 30. st. 1. i 2. Zakona o općem upravnom postupku)
Također vidi članak 58. istog zakona.
Također vidi članak 58. istog zakona.
-
Fitzgerald11
- Pozornik

Cudno je sto 5 mojih poznanika dobije DiN bez problema,cak je dvojici zenska rekla pa zasto ne trazite DiN jel su oni mislili da mogu dobit samo za drzanje.i niti jedan od njih nije iz istog grada.cetvorica nisu ni lovci a ni da se bave streljastvom aktivno,nego zele imat pistolj i tu i tamo malo otic na streljanu.ovaj jedan je naveo razlog da studira streljastvo i dobio DiN.jasno je meni sve ovo sta si napiso i ne trebam dobit DiN.skorpac wrote:
i kaj je tu čudno?
1. Znači ako imaš za držanje fino oružje staviš u kutiju ili futrolu, municiju stavis u ruksak ili sl i preneseš do strelišta i ne treba ti dozvola za DIN jer prijenos/prijevoz oružja u futroli ili kuriji s odvojenom municijom se ne tereti kao nošenje oružja. Pa znamo kaj je NOŠENJE oružja
2. Kako misliš dobiti dozvolu za DIN kao lovac ako nisi položio lovački? Ako nemaš lovačkog nisi lovac i nemožeš dobiti dozvolu za nabavu oružja u svrhu lova
3. Svaki streljački klub ima svoje oružje i kao član tog kluba (kad se učlaniš) isprobaš kaj ti paše i onda zatražiš dozvolu za nabavu sportskog oružja za drženje jer ti ne treba za nošenje jer češ kao sportaš doći na liniju izvaditi oružje koje imaš, pripremiti se tj malo upucati i odpucati i opet spremiti oružje u kutiju ili spremnik odvojiti municiju i ići doma....
4. Znači ako nisi učlanjen u neki streljački klub i ako nemaš lovački ispit možeš dobiti samo dozvolu za držanje u osobne svrhe i to je to. I ne vidim u čemu je problem? Nemaš opravdani razlog nabave oružja
Al evo kako sam procito u postovima ovisi u kojoj si PU tako ces i dobit dozvolu.
Je, ali uz ograničenja. Recimo meni susjedi prolaze kroz dvorište svaki dan jer im je kraće nego da moraju svud okolo. I sad da ja pucam po njima?skorpac wrote:i ja se slažem s Vama da ti nema tko ulaziti na privatni posjed i da imaš pravo koristiti oružje za obranu svojeg posjeda i obitelji.
Isto tak, susjed mi je jednom došao u stan jer je fulao kat, imamo identične stanove i frajer se zabunio i skužio tek kad je ušao u dnevnu sobu. I sad da ja opalim po njemu?
Nisu stvari tak crno bijele.
Nisu, uvijek su Sive u pravilu, no korz zakljucana vrata u sred noci sigurno nitko ne upada zabunom, a pogotovu prvi susjed i to sa carapom preko glave i nekom toljagom u ruci ???mirkof wrote:...nisu stvari tak crno bijele.
Jel tako ?
Nemoguće je Nemoguće
pa Vaša je stvar jer im Vi želite dozvoliti da prolaze ili ne ja u to ne ulazim. Nema meni nitko kaj prolaziti kroz moje dvorište ako nije pozvan a pogotovo da mi ulazi u stan. Mislim neznam kaj bi rekao nabavite bravu za vratamirkof wrote:Je, ali uz ograničenja. Recimo meni susjedi prolaze kroz dvorište svaki dan jer im je kraće nego da moraju svud okolo. I sad da ja pucam po njima?skorpac wrote:i ja se slažem s Vama da ti nema tko ulaziti na privatni posjed i da imaš pravo koristiti oružje za obranu svojeg posjeda i obitelji.
Isto tak, susjed mi je jednom došao u stan jer je fulao kat, imamo identične stanove i frajer se zabunio i skužio tek kad je ušao u dnevnu sobu. I sad da ja opalim po njemu?
Nisu stvari tak crno bijele.
gle tvoji kolege ili imaju vezu ili se bave nekim poslom koji opravdava DIN. Nema opravdanja nikakvog drugog. Prvi put ćujem da netko studira streljastvo??????? Pitaj kolege kako su dobili te DIN sigurno nisu takvim glupim zahtjevima.Fitzgerald11 wrote:Cudno je sto 5 mojih poznanika dobije DiN bez problema,cak je dvojici zenska rekla pa zasto ne trazite DiN jel su oni mislili da mogu dobit samo za drzanje.i niti jedan od njih nije iz istog grada.cetvorica nisu ni lovci a ni da se bave streljastvom aktivno,nego zele imat pistolj i tu i tamo malo otic na streljanu.ovaj jedan je naveo razlog da studira streljastvo i dobio DiN.jasno je meni sve ovo sta si napiso i ne trebam dobit DiN.skorpac wrote:
i kaj je tu čudno?
1. Znači ako imaš za držanje fino oružje staviš u kutiju ili futrolu, municiju stavis u ruksak ili sl i preneseš do strelišta i ne treba ti dozvola za DIN jer prijenos/prijevoz oružja u futroli ili kuriji s odvojenom municijom se ne tereti kao nošenje oružja. Pa znamo kaj je NOŠENJE oružja
2. Kako misliš dobiti dozvolu za DIN kao lovac ako nisi položio lovački? Ako nemaš lovačkog nisi lovac i nemožeš dobiti dozvolu za nabavu oružja u svrhu lova
3. Svaki streljački klub ima svoje oružje i kao član tog kluba (kad se učlaniš) isprobaš kaj ti paše i onda zatražiš dozvolu za nabavu sportskog oružja za drženje jer ti ne treba za nošenje jer češ kao sportaš doći na liniju izvaditi oružje koje imaš, pripremiti se tj malo upucati i odpucati i opet spremiti oružje u kutiju ili spremnik odvojiti municiju i ići doma....
4. Znači ako nisi učlanjen u neki streljački klub i ako nemaš lovački ispit možeš dobiti samo dozvolu za držanje u osobne svrhe i to je to. I ne vidim u čemu je problem? Nemaš opravdani razlog nabave oružja
Al evo kako sam procito u postovima ovisi u kojoj si PU tako ces i dobit dozvolu.
-
Fitzgerald11
- Pozornik

krivo sam napiso zavrsio je na KIF-u smjer streljastvo.i ovako moji kolege rade u vojsci i posao im nikako nema veze sa privatnim nabavljenjem oruzja.a vezu nemaju jer ih jako dobro znam.i sam sam se cudio na osnovu cega su dobivali DiN
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Fitzgerald11 wrote:krivo sam napiso zavrsio je na KIF-u smjer streljastvo.i ovako moji kolege rade u vojsci i posao im nikako nema veze sa privatnim nabavljenjem oruzja.a vezu nemaju jer ih jako dobro znam.i sam sam se cudio na osnovu cega su dobivali DiN
Kolege ti rade u vojsci i to ti je to. Komisija je procjenila da oni zadovoljavaju i opravdavaju zahtjev za DIN u osobne svrhe
e jbg... skropac... sad bi ti s dva pištolja u lov... dok mnogi nemaju ni jedan...

U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Nigdje u trenutnom zakonu nema ograničenja koliko komada određenog oružja možeš imati, pa tako ni lovačkog kratkog oružja , ja imam par komada, i svaka žalba na odbijen zahtjev bi trebala biti prihvačena ukoliko se ostvaruju svi zakonski uvjeti a pogotovo ako već osoba ima registriran barem jedan takakv komad, osobno znam da su u Zagrebu čovjeku tako kod produljenja skinuli par komada sa DIN na samo držanje a ostavili jedan na DIN, a nakon njegove njegove žalbe/tužbe vratiti, poslije nisu ni za biljege pitali.skorpac wrote:Fitzgerald11 wrote:krivo sam napiso zavrsio je na KIF-u smjer streljastvo.i ovako moji kolege rade u vojsci i posao im nikako nema veze sa privatnim nabavljenjem oruzja.a vezu nemaju jer ih jako dobro znam.i sam sam se cudio na osnovu cega su dobivali DiN
Kolege ti rade u vojsci i to ti je to. Komisija je procjenila da oni zadovoljavaju i opravdavaju zahtjev za DIN u osobne svrhe. Ja kad sam trazio lovaku nabavnu za Din za drugi pištolj nisumi dali rekli su da već imam jednu i da drugi mogu dobiti samo za držanje. A ja njima pa kaj će mi lovački pištolj koji nemogu nositi u lov a oni tilt tilt
S tim da ja oružje nemam registrirano u Zagrebu, PU Rijeka ne radi oko toga probleme.
hehe daHawk wrote:e jbg... skropac... sad bi ti s dva pištolja u lov... dok mnogi nemaju ni jedan...![]()
Znam da nema. Ja sam rekao dobro i nisam si kupio drugi pištolj. kad ce biti para budem i onda ak mi ne odobre ide žalba.Berto wrote:Nigdje u trenutnom zakonu nema ograničenja koliko komada određenog oružja možeš imati, pa tako ni lovačkog kratkog oružja , ja imam par komada, i svaka žalba na odbijen zahtjev bi trebala biti prihvačena ukoliko se ostvaruju svi zakonski uvjeti a pogotovo ako već osoba ima registriran barem jedan takakv komad, osobno znam da su u Zagrebu čovjeku tako kod produljenja skinuli par komada sa DIN na samo držanje a ostavili jedan na DIN, a nakon njegove njegove žalbe/tužbe vratiti, poslije nisu ni za biljege pitali.skorpac wrote:Fitzgerald11 wrote:krivo sam napiso zavrsio je na KIF-u smjer streljastvo.i ovako moji kolege rade u vojsci i posao im nikako nema veze sa privatnim nabavljenjem oruzja.a vezu nemaju jer ih jako dobro znam.i sam sam se cudio na osnovu cega su dobivali DiN
Kolege ti rade u vojsci i to ti je to. Komisija je procjenila da oni zadovoljavaju i opravdavaju zahtjev za DIN u osobne svrhe. Ja kad sam trazio lovaku nabavnu za Din za drugi pištolj nisumi dali rekli su da već imam jednu i da drugi mogu dobiti samo za držanje. A ja njima pa kaj će mi lovački pištolj koji nemogu nositi u lov a oni tilt tilt
S tim da ja oružje nemam registrirano u Zagrebu, PU Rijeka ne radi oko toga probleme.
Ali žalosno je da se uopće trebaš žaliti jer te zakon ničim ne ograničava. To je valjda njihova interna spika neka.
- technotronic
- Stožerni Narednik

svima je poznato da gdje počinje policija pamet prestaje... nekima su, koji su tražili više nabavnih jednu-dvije odobrili, a jednu dvije i odbili...
Držanje i držanje i nošenje, koja glupost, kao sad nešto mijenja ako ne možeš nosit?!
Ako želim nosit i napravit sr..., nosit ću ga iako imam samo držanje, bolje da su napravili dozvolu za oružje pa tko je ima neka i nosi.
Tipična birokratska pizdarija, kao eto nešto su oni regulirali, i tako mi koji imamo legalno oružje smo u tolikom strahu da ga ne izgubimo da nam ne pada na pamet raditi probleme, ovo je smo još jedan način oduzimanja osnovnog prava da čovjek zaštiti vlastiti život.
U mojoj karijeri u komercijali sam bio napadnut četiri puta i kada sam najzad zatražio DiN teta mi je rekla "što će vama to pa još ste živi zar ne?", po njoj trebam čekati da me netko ubije pa da mi onda daju pravo da se zaštitim, nedaj Bože potegnut to pitanje da uđe u zakon da tko ima oružje može ga i nositi, jer političare boli ona stvar njih i tako čuvaju horde policajaca koje mi plaćamo, neka idu onda i oni bez zaštite ne biciklu kao u Norveškoj.
Ako želim nosit i napravit sr..., nosit ću ga iako imam samo držanje, bolje da su napravili dozvolu za oružje pa tko je ima neka i nosi.
Tipična birokratska pizdarija, kao eto nešto su oni regulirali, i tako mi koji imamo legalno oružje smo u tolikom strahu da ga ne izgubimo da nam ne pada na pamet raditi probleme, ovo je smo još jedan način oduzimanja osnovnog prava da čovjek zaštiti vlastiti život.
U mojoj karijeri u komercijali sam bio napadnut četiri puta i kada sam najzad zatražio DiN teta mi je rekla "što će vama to pa još ste živi zar ne?", po njoj trebam čekati da me netko ubije pa da mi onda daju pravo da se zaštitim, nedaj Bože potegnut to pitanje da uđe u zakon da tko ima oružje može ga i nositi, jer političare boli ona stvar njih i tako čuvaju horde policajaca koje mi plaćamo, neka idu onda i oni bez zaštite ne biciklu kao u Norveškoj.
po meni je ovo ispravno i zdravorazumski rečeno. upravo tako i ja mislim identično.James wrote:Držanje i držanje i nošenje, koja glupost, kao sad nešto mijenja ako ne možeš nosit?!
tipična birokratska glupost bez ikakvog temelja. onaj tko hoće napravit pi*dariju napravit će to i bez dozvole i sa bilo kakvim načinom/predmetom/sredstvom.