WBP Jack Underfolder

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Re: WBP Jack Underfolder

Post by dundoivica » 10 Dec 2021, 00:59

vidio sam i likove poput 9 hole reviews yubito kanala koji se kunu u svoje kineske verzije ak 47 samo napominju da moras paziti za koje je trziste bilo rađeno pogotovo ako ke za africko onda sugeriraju da bjezis od kineskog ak-a al primjerak koji je on nabavio je neznam za koje sad sam zaboravio i kaze da je odlican ak

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 10 Dec 2021, 08:06

Dobro ste primjetili, kineski kalaši, tj njihova kvaliteta, je ovisna o godini proizvodnje i namjeni izvoza.

Iako sam veliki ljubitelj Zastavinog oružja, ljubitelj sam onog što je bilo proizvedeno u vrijeme SFRJ, iako smo danas od toga ograničeni na mali broj takvog oružja, koje je primarno na repetiranje ili poluautomatsko.

Usprkos tome što mi WBP ima kromiranu cijev, to mi je jedna od najnebitnijih stvari na oružju, doslovno. Imam Zastavu M59/66 iz koje sam ispucao smeća od streljiva kakvo svijet nije vidio, cijev je provjerena od strane puškara borescopeom i ista je kao prvi dan, jer ju čistim kako treba, otopinom Asola S u vodi te uljenjem nakon korozivnog streljiva.

Primarno sam uzeo WBP Underfolder jer kako sam rekao, imam fetiš na preklopni kundak, imao sam WBP sa punim kundakom, fiksnim i Saigu sa preklopnim na stranu. AR-ovi su mi fora, ali sam AK tip, tako je kako je :)
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 10 Dec 2021, 10:03

i ja bi ak al sam kupio ar 15 sad nedavno i iducih 5 godina ajmo rec da moram biti miran :D ima sdm-ov underfolder kod nas i nije skup mislim da je malo manje od 5000kn samo neznam kakav je po kvaliteti.

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 21 Dec 2021, 00:44

A za 5000 kn nemože biti toliko loš koliko je neki drugi za 10 bolji .
Ak platforma po meni ,bitno je da je pouzdana, preciznost za dvije ruke na 100m ili pogodak u grudnu metu
neka veća očekivanja nisu realna to je oružje za zabavu pucanje po metalnim siluetama ,grudnim metama i
općenito za zabavu .
Kinezi rade dosta sranja ali oruzje im je dobro Norinco odnosno SDM nema neku super završnu obradu i dosta je sirov ali radi i za te pare je sasvim ok.

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 21 Dec 2021, 09:40

matezg1 wrote:A za 5000 kn nemože biti toliko loš koliko je neki drugi za 10 bolji .
Ak platforma po meni ,bitno je da je pouzdana, preciznost za dvije ruke na 100m ili pogodak u grudnu metu
neka veća očekivanja nisu realna to je oružje za zabavu pucanje po metalnim siluetama ,grudnim metama i
općenito za zabavu .
Kinezi rade dosta sranja ali oruzje im je dobro Norinco odnosno SDM nema neku super završnu obradu i dosta je sirov ali radi i za te pare je sasvim ok.
Slažem se s navedenim. Kakvo god mišljenje kod nas bilo oko SDM-a, znam par ljudi sa njihovim sačmaricama i vrlo su zadovoljni. Općenito je mišljenje oko SDM-a puno bolje vani nego kod nas.

Znaš na koje stvari moraš biti pripremljen (zamaknuti nišani u stranu, lošija završna obrada, cijev itd.) ali puška s obzirom na sve što sam imao prilike pročitati - radi i nije ni toliko neprecizna (Polenar Tactical video - do 400 metara su padale siluete).

Reću ću da mi je više čak igrala ulogu što sam kupio WBP činjenica da je bio na solidnom popustu jer je bio zadnji komad. Ovako bi možda uzeo i SDM, pa malo uložio u komponente tipa opruga zadnjeg ciljnika koja je na SDM-u malo slabija ili u kvalitetnije drvo.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 23 Dec 2021, 00:44

Najveći problem je da nemamo baš mjesta gdje bi mogli pucati sa takvim
igračkama u njihovoj osnovnoj namjeni . Plinkanje po metalnim siluetama i sl.
Odnosno da imamo poligone za vježbu gdje bi se iskoristio puni potencijal za ovakvu zabavu ,metalne silute ,kantice i sl.
jer realno pucanje sa ak na streljani u metu nije baš vrhunac zabave .
U nekim davnim vremenima sve je bilo moguće ali nažalost danas neznam kako bi to izveli a da je sve po zakonu.

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 2 times

Post by timmy75 » 23 Dec 2021, 06:51

zna li tko od vas AK fanova, kakva je kvaliteta ove nove, kromirane zastave? Je li uopće dobavljivo, ima li underfolder verzija? Mislim na M70 ZPAP
Put your money where your mouth is.

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 23 Dec 2021, 07:49

Većinom zbog uvjeta pucam po papiru, ali imao sam prilike i po čeliku, dolaze bolja vremena u svakom slučaju.

Nova Zastava ipak nije kromirana kako se je misli, jer PAP-G nema veze sa ZPAP-om. Zastava vodi paralelnu proizvodnu liniju za Ameriku, što se apsolutno sramotan potez. Nedavno je izašao video od DumDuma o ZPAP 92 i baš o tome priča. O kvaliteti PAP-G u odnosu na ranije Zastave tipa PAP-PS koje su se ovdje prodavale ne mogu govoriti, treba proći vrijeme da ljudi koji su ih kod nas kupili ispucaju određeni broj metaka.

Vjerujte mi, da postoji nekromirana ili kromirana verzija preklopne civilne varijante i da se radi provjera kvalitete kao za američko tržište, već bi bila u mojim rukama. Ovako, ne.

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 30 Dec 2021, 00:03

Američko tržište nije nikakvo mjerilo kvalitete. To je ogromno tržište koje guta sve
i sa dobrim marketingom od prosječnog komada oružja dobiješ wau to je super jer je neki hilbilly u americi na yubito
rekao da je to super tako da je to jako veliki marketing a stvarnost sasvim nešto drugo.
Nije više Zastava neka kvaliteta kao prijeratne Zastave niti blizu.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 03 Jan 2022, 14:46

Zastavu možeš kupiti PAP G u 7.62x39 i .223 Rem sa bočno sklopivim kundakom i polimernim rukohvatom. To ti je uglavnom to, ovo za Ameriku je druga branša Zastava USA a u Europi ti je Zastava Arms Serbia... Norinco na mehaniku sa kineskim surplusom slaže skoro pa u istu rupu iz naslona. Zastava sa S&B ne puca ništa spektakularno u odnosu na Saigu ili WBP. Neka kupit tko što želi, znam da Johny nema povjerenje u Izhmash sa kromiranom cijevi u .223 Rem i 5,45x39... ja sam sa 7,62x39 bio zadovoljan, ali na kraju krajeva je to ipak samo oruđe... ako ti pucaš za onu stvar, onda ti ni navođeno streljivo neće pomoći :A18:

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 03 Jan 2022, 23:50

Zastava USA ili zastava Srbija sve ide iz iste tvornice u Kragujevcu ,štancaju se tamo i neki modeli Remingtonovih pušaka, gdje je jeftinija radna snaga tamo je proizvodnja.
Globalne kompanije zakupe proizvodne kapacitete i radi za njih onaj tko da bolju cijenu. Za Češku zbrojovku sačmarice se rade u Turskoj a ne u češkoj i danas je to sve ispremješano.
Kvaliteta nije na razini prijeratnih Zastava ali u odnosu na sdm,Izmash sve je to tu negdje po kvaliteti.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 04 Jan 2022, 08:28

sam sto sam za izmash gledao di se hvale da na istim trakama na kojima se radi vojno rade i civilno tako da aj ga znaj jel to samo reklama ili ima sta. ja osobno volim da mi je cjev na pušci vojna jel imaju više mesa od civilnih. zato mi je m 48 karabin nekak jako drago oružije ako je cjev uredna.

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 07 Jan 2022, 23:38

Sa vojnim puškama starijeg datuma nemožeš puno pogriješiti
kad pogledaš kakva je debljina cijevi na m48 ili m98 ili nekoj drugoj vojnoj pušci u odnosu na
današnje lovačke puške za 3500-7000kn razlika je neusporediva.
Ako su dobri žljebovi i cijev ok za takvu se pušku isplati dati i cijenu nove prosječne lovačke puške.
Kvaliteta vojne proizvodnje od prije 50 god je neusporedivo bolja od komercijalnih pušaka na tržištu.
Moja preporuka dobrih pušaka za male novce mauser 98 ako možeš naći ali vjerovatno ne, carl gustav 6.5x55 Švedski Mauser,
K31 i oslali modeli Švicarskih vojnih pušaka u 7,5x55 ili nekih drugih kalibara znalo je biti u 308.
U svakom slučaju jako kvalitetne puške za ne previše novaca . Ti Kalibri nisu baš popularni kod nas ali ako
si puniš sam jako zahvalni za korištenje i precizni .

Ubili smo wbp jack temu sorry.
Wbp -Poljska produkcija temeljena na bivšoj vojnoj proizvodnji . Zastava ,Izmash,WBP kao što rekoh sve je to tu negdje po kvaliteti.
Onaj tko ima kromiranu cijev bio bi moj prvi izbor iz razloga korištenja jeftinog surplus vojnog streljiva u 7,62x39 dok ga još ima na zalihama jer će i to nestati kroz par godina.
Kromirana cijev je nešto zahvalnija i nije toliko osjetljiva.
U svakom slučaju detaljno čišćenje se mora napraviti jer u komori za povratne plinove također ostaju neželjene čestice korozivnog streljiva koje treba očistiti ali zato pucaš
za relativno male novce .

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 08 Jan 2022, 08:58

matezg1 wrote:Sa vojnim puškama starijeg datuma nemožeš puno pogriješiti
kad pogledaš kakva je debljina cijevi na m48 ili m98 ili nekoj drugoj vojnoj pušci u odnosu na
današnje lovačke puške za 3500-7000kn razlika je neusporediva.
Ako su dobri žljebovi i cijev ok za takvu se pušku isplati dati i cijenu nove prosječne lovačke puške.
.
Za ovo jesi u pravu, ali neupucenim izraz "kvaliteta" ne znaci nista kad vidi prastari vojni kundak na m48, sa zeljeznim okovom, i usporedi ga sa nekom novom puskicom, cz557, 600, savage, mossberg.
Kvaliteta starih pusaka lezi u zeljezu kucista, glodanom, i zatvaracu tipa mauser98, sa kontroliranim hranjenjem, dugim izvlakacem (sto je neupucenim potpuna nepoznanica o genijalnosti rjesenja). A danas cijena novog mausera 98, u lovnoj verziji ide na 4 znamenke u eur.
Takva stara puska se kupi, i odnese kod puskara da se dotjera na primjereni nivo, obavezno novi kundak, novo okidanje (mozda Rusan), dakota kocnica. Montaza na puski bi trebala biti neka klasicna - ZELJEZNA, schul ili swenk ($$$$) (moze opet Rusan), jer je za takve puske dizajnirana.
I na kraju price se za srednje novce, plus malo vise za montazu, dobije se najbolje sta je ljudski um napravio u repetirajucoj puski, ikad.
I sad, ajde ti to objasni, nekom mladcu? A jeftine blistave puske, smijese mu se na polici u ducanu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 08 Jan 2022, 12:18

Teško je nekome objasniti tko nije upućen u cijelu tematiku.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 08 Jan 2022, 19:48

johnnyboyy1711 wrote: ... Zastava vodi paralelnu proizvodnu liniju za Ameriku, što se apsolutno sramotan potez.
Pa nije to ništa novo, Zastava je imala paralelnu proizvodnju za Ameriku i za vrijeme Juge.
Moj karabin u cal.223 Rem je napravila Zastava, a na njemu piše: Mod. Mark X, Alexandria, Virginia INTERARMS Manchester England
Na Zastavinoj knjižici Uputstva za rukovanje pisalo je Zastava LK M85 Standard, a sada mi u OL piše Zastava M70. Aj sad budi pametan.
Attachments
LK M85-Standard.jpg
2015-06-05-134.jpg
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

matezg1
Narednik
Narednik

Post by matezg1 » 17 Jan 2022, 23:55

Hrvatska posla ako je M85 onda bi trebao biti M85 mini mauser a M70 je klasični karabin
sa većim zatvaračem 308,30 06 itd.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 09 Feb 2022, 10:05

Neki od modela firme WBP, u kalibru 7.62x39
DSC3670.jpg
DSC3810.jpg
Mini-Jack-762-drewno.jpg
Jack-762-taktyczny.jpg

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 09 Feb 2022, 11:07

matezg1 wrote:Hrvatska posla ako je M85 onda bi trebao biti M85 mini mauser a M70 je klasični karabin
sa većim zatvaračem 308,30 06 itd.
Da,prvi puta čujem da je 223 M85 proglašen M70?
Čini mi se da se netko tamo u PU zaje...

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 10 Feb 2022, 14:14

Tema nije ni karabin ni Zastava ni M85 ni M70 :A24:

Post Reply