Oružje kod civila i odvraćanje agresije
Re: Oružje kod civila i odvraćanje agresije
Darko11, imaš logičke pogreške u zaključivanju.Darko11 wrote:Mozes biti "oligarh" samo zato sto si bogati Rus(a Gates i ekipa su filantropi),moze ti biti oduzeta sva imovina bez naloga i obrazlozenja.
Sankcije su usmjerene na fizičke i pravne osobe koje olakšavaju rad vlasti i vojske Ruske Federacije. Neke od tih osoba su "bogati Rusi", ali to ne znači da su svi "bogati Rusi" u problemu. Imaš primjera koliko hoćeš "bogatih Rusa" koji su trenutno u EU, pa i u RH, kojima nije ništa. Imaš primjera "bogatih Rusa" koji su trenutno po svijetu i Rusiju, osnova prihoda im nije posao s državom, najčešće se bave softverom i također im nije ništa.
Argumentum ad metum.Darko11 wrote: Niz jako losih primjera se dakle nastavlja a rulja navija, iako svi sutra mozemo biti krivi zato sto smo Rusi,HrvatiBijeli,Crni,bogati,necjepljeni.........To nije dobro.More krvi je proliveno za te slobode koje se danas ruse kao kule od karata.
Put your money where your mouth is.
Prvo treba shvatiti oligarhiju. Oligarh je bogati pojedinac koji je do bogastva došao obično političkom voljom vlasti, a iza leđa ima državu koja mu namješta poslove.
Bill Gates nikako ne spada u tu skupinu. Dalo bi se pričati o plagiranju i nelojalnoj kunkurenciji. Ali to nije oligarhija.
Oligarhija bi bila 200 bogatih obitelji, voljom vlasti. I obično je vezana za autokratske režime. Bez zakona protiv monopola i visokim uplitanjem države u tržište. To bi bili moderni feudalci.
Sankcije nisu usmjerene na bogate, nego na oligarhe.
Oligarhi su dio države i trenutne vlasti. Iduća vlast ih može uništiti, kako ih je ova stvorila.
Zato nisu svi bogati Rusi pod sankcijama. Nisu dio oligarhije (države i vlasti). Tako da je usporedba sa diskriminacijom po obilježju bez veze.
Jedino što se može zamjeriti je canceling ruske kulture, što je zlo samo po sebi. To je bilo karekteristično za srednjovjekovnu inkviziciju i fašizam.
Kao i licemjereje, npr. karikature muhameda su OK, ali zapada ne. Karikature zapada su neukusne. Meni su neukusne i jedne i druge. Satira tkđ. ima svoju granicu, iznad koje postaje neukus i vrijeđanje.
Bill Gates nikako ne spada u tu skupinu. Dalo bi se pričati o plagiranju i nelojalnoj kunkurenciji. Ali to nije oligarhija.
Oligarhija bi bila 200 bogatih obitelji, voljom vlasti. I obično je vezana za autokratske režime. Bez zakona protiv monopola i visokim uplitanjem države u tržište. To bi bili moderni feudalci.
Sankcije nisu usmjerene na bogate, nego na oligarhe.
Oligarhi su dio države i trenutne vlasti. Iduća vlast ih može uništiti, kako ih je ova stvorila.
Zato nisu svi bogati Rusi pod sankcijama. Nisu dio oligarhije (države i vlasti). Tako da je usporedba sa diskriminacijom po obilježju bez veze.
Jedino što se može zamjeriti je canceling ruske kulture, što je zlo samo po sebi. To je bilo karekteristično za srednjovjekovnu inkviziciju i fašizam.
Kao i licemjereje, npr. karikature muhameda su OK, ali zapada ne. Karikature zapada su neukusne. Meni su neukusne i jedne i druge. Satira tkđ. ima svoju granicu, iznad koje postaje neukus i vrijeđanje.
IB43 wrote:Prvo treba shvatiti oligarhiju. Oligarh je bogati pojedinac koji je do bogastva došao obično političkom voljom vlasti, a iza leđa ima državu koja mu namješta poslove.
Bill Gates nikako ne spada u tu skupinu.
Opet logička greška, ab absurdo.Darko11 wrote:IB43 wrote:Prvo treba shvatiti oligarhiju. Oligarh je bogati pojedinac koji je do bogastva došao obično političkom voljom vlasti, a iza leđa ima državu koja mu namješta poslove.
Bill Gates nikako ne spada u tu skupinu.![]()
![]()
ahahahahah.A onda je svizac zamotao cokoladu
To je odgovor na zadnje postove od sve trojice.
Put your money where your mouth is.
Slušajući razgovor jednog dečka za vrijeme treninga sam se malo uključio u raspravu i pitao ga na ovu temu... on je inače sportaš cijeli život, krajem godine je odslužio ročnu vojsku i sada čeka natječaj za posao. Inače živi u Karlovcu, a prema tome što su mu rekli, unatoč tome što je bio po ocjenama u top 10 ročnika dobiti će pješadiju u Đakovu kao i ''70% drugih'' odnosno onih slabije ocjenjenih. Da može imati dugo i kratko oružje za sport ili lov nije imao pojma, a još manje da sličnu pušku koju je dužio na obuci može za moji mjesec posjedovati u novijoj varijanti (VHS-2S).
Sad ja sebi razmišljam dobro, jesam ja preopterećen i pomalo lud ili je stvarno u mladima zatrano sva svijest o osobnoj sigurnosti?
Da se razumijemo ovih 2 mjeseca temeljno-specijalističke obuke na tzv dobrovoljnom vojnom osposobljavanju je tako u najboljem slučaju oskudno ali kad boljega nema...
Druga strana medalje, 6 prijavljenih za ročnu, čeka poziv za liječnički, 5 odustaje prvi radni dan nakon što je izbilo u Ukrajini...pretpostavljam na petak je krenula invazija, u ponedjeljak potencijalni ročnici odustaju od vojnog roka...
Ajmo jugaši, da čujem tko je mogao izbjeći JNA na priziv savjesti?
Sad ja sebi razmišljam dobro, jesam ja preopterećen i pomalo lud ili je stvarno u mladima zatrano sva svijest o osobnoj sigurnosti?
Da se razumijemo ovih 2 mjeseca temeljno-specijalističke obuke na tzv dobrovoljnom vojnom osposobljavanju je tako u najboljem slučaju oskudno ali kad boljega nema...
Druga strana medalje, 6 prijavljenih za ročnu, čeka poziv za liječnički, 5 odustaje prvi radni dan nakon što je izbilo u Ukrajini...pretpostavljam na petak je krenula invazija, u ponedjeljak potencijalni ročnici odustaju od vojnog roka...
Ajmo jugaši, da čujem tko je mogao izbjeći JNA na priziv savjesti?
Stara Jugoslavija u ovom kontekstu se ne može usporediti, babe i žabe. Pitanje kakva bi bila danas da je opstala. I kroz vrijeme kad je postojala, mijenjala se, ipak su dolazile sve veće slobode, iako sporo i nedovoljno. I HV se teže mogao izbjeći u početku, pa je dopušteno civilno služenje, pa dobrovoljno itd.
Nekad je bilo sramota ne ići u vojsku. Jedini za koje sam ikad čuo da su izbjegli JNA su Plenković i članovi Sedmorice mladih (na Titov zahtjev)
.
Nekad je bilo sramota ne ići u vojsku. Jedini za koje sam ikad čuo da su izbjegli JNA su Plenković i članovi Sedmorice mladih (na Titov zahtjev)
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Tako je.Ariel wrote:Stara Jugoslavija u ovom kontekstu se ne može usporediti, babe i žabe. Pitanje kakva bi bila danas da je opstala. I kroz vrijeme kad je postojala, mijenjala se, ipak su dolazile sve veće slobode, iako sporo i nedovoljno. I HV se teže mogao izbjeći u početku, pa je dopušteno civilno služenje, pa dobrovoljno itd.
Nekad je bilo sramota ne ići u vojsku. Jedini za koje sam ikad čuo da su izbjegli JNA su Plenković i članovi Sedmorice mladih (na Titov zahtjev).
I Srbija više nema vojni rok,a služenje vojske kod njih se u nebo dizalo.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Naravno da nemaju pojma. Ali i Hrvastka je dosta sigurna zemlja. Po pitanju kriminala, i po pitanju geografske lokacije. I clanica nato pakta.AR15 fan wrote:
Ali moze se i drugacije gledati.
Oko 102.000 ljudi u HR ima neko oruzje registrirano, po nekoj osnovi.
U HR ima sveukupno oko 3.800.000 ljudi. Znaci nas, gradjana koji imamo oruzni list ima 2.7% od ukupne populacije
Ja bih rekao da osim sto smo u manjini, da se realno zapitamo sta je normala?
Pa normala je onih 97.3%.
Gledam generaciju od mog sina, koja dolazi kod nas doma, nemaju veze sa ovim nasim temama, i ne pokazuju ni najmanji interes.
Zanima ih samo mobitel i play station.
Vecina ljudi, realno nema pojma o ovim temama, i ne zanima ih.
A u drustvu je situacija, da kako nemamo streljana, nema ni mogucnosti da neko ode probati ili vidjeti prakticno. Pa da se zainteresira.
Za sad ima samo par izuzetaka. (las i ritosa, odnedavno)
Internet kultura nam je slaba u drustvu, streljacke klubove da se informiras ne mozes nigdje naci na internetu, jer nemaju web stranice ni fejs, u vecini slucaja. PA se ljudi ni ne mogu informirati, a pretrazivanje po americkim web sajtovima nije primjenjivo kod nas.
Dakle sad je sistem da prvo neko mora dobro zagristi i aktivirat se u lovu ili streljastvu (cesto puta uclanit se preko veze), nabaviti oruzje, pa se onda tek educirati. Ako ne izgubi volju.
Dakle, trudimo se iskljucivo na bazi vlastitog entuzijazma i pojedinacno.
Nasuprot tome:
A u nasoj generaciji, svi smo prosli M48 na strelistu (preko skole), i mnogima je nesto ostalo. To je bilo sustavno.
Kad sam htio pracku - napravio sam je (i bez nje nisam nigdje isao). Danas se pracka moze kupiti, i klince ne zanima. (imaju mobitel, za zanimaciju)
Kad sam trebao negdje stici, otisao bih biciklom, a moji klinci kad moraju negdje ici kenkaju da ih ja ili zena moramo voziti.
A mene bilo sramota da me starci voze. Sami se ne znaju snaci.
Smjena generacija. I drugaciji sustav. Milenijalci.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Milenijalci ili ne sa mobitelom i plejkom na Tik Tok pobjeda ili smrt huraaaaaajolly wrote:Naravno da nemaju pojma. Ali i Hrvastka je dosta sigurna zemlja. Po pitanju kriminala, i po pitanju geografske lokacije. I clanica nato pakta.AR15 fan wrote:
Ali moze se i drugacije gledati.
Oko 102.000 ljudi u HR ima neko oruzje registrirano, po nekoj osnovi.
U HR ima sveukupno oko 3.800.000 ljudi. Znaci nas, gradjana koji imamo oruzni list ima 2.7% od ukupne populacije
Ja bih rekao da osim sto smo u manjini, da se realno zapitamo sta je normala?
Pa normala je onih 97.3%.
Gledam generaciju od mog sina, koja dolazi kod nas doma, nemaju veze sa ovim nasim temama, i ne pokazuju ni najmanji interes.
Zanima ih samo mobitel i play station.
Vecina ljudi, realno nema pojma o ovim temama, i ne zanima ih.
A u drustvu je situacija, da kako nemamo streljana, nema ni mogucnosti da neko ode probati ili vidjeti prakticno. Pa da se zainteresira.
Za sad ima samo par izuzetaka. (las i ritosa, odnedavno)
Internet kultura nam je slaba u drustvu, streljacke klubove da se informiras ne mozes nigdje naci na internetu, jer nemaju web stranice ni fejs, u vecini slucaja. PA se ljudi ni ne mogu informirati, a pretrazivanje po americkim web sajtovima nije primjenjivo kod nas.
Dakle sad je sistem da prvo neko mora dobro zagristi i aktivirat se u lovu ili streljastvu (cesto puta uclanit se preko veze), nabaviti oruzje, pa se onda tek educirati. Ako ne izgubi volju.
Dakle, trudimo se iskljucivo na bazi vlastitog entuzijazma i pojedinacno.
Nasuprot tome:
A u nasoj generaciji, svi smo prosli M48 na strelistu (preko skole), i mnogima je nesto ostalo. To je bilo sustavno.
Kad sam htio pracku - napravio sam je (i bez nje nisam nigdje isao). Danas se pracka moze kupiti, i klince ne zanima. (imaju mobitel, za zanimaciju)
Kad sam trebao negdje stici, otisao bih biciklom, a moji klinci kad moraju negdje ici kenkaju da ih ja ili zena moramo voziti.
A mene bilo sramota da me starci voze. Sami se ne znaju snaci.
Smjena generacija. I drugaciji sustav. Milenijalci.
Meni uopće nije žao što su takvi.
Činjenica da ih malo pokazuje interes za streljaštvo i lov je loša.
Ali činjenica da ih ne zanimaju vojske i ratovi je civilizacijski korak naprijed.
To ne znači da ih ne treba obučiti za obranu. Na primjeru Ukrajine se vidi da može zatrebati. Ali stav ne mijenjati. Ovakav kakav jest je OK. Još da provode više vremena po igralištu, a manje uz mobitele. Super.
Još jednom. Činjenica da stariji ne razumiju mlade, ne znači da su mladi loši. Možda su puno bolji.
Ali činjenica da ih ne zanimaju vojske i ratovi je civilizacijski korak naprijed.
To ne znači da ih ne treba obučiti za obranu. Na primjeru Ukrajine se vidi da može zatrebati. Ali stav ne mijenjati. Ovakav kakav jest je OK. Još da provode više vremena po igralištu, a manje uz mobitele. Super.
Još jednom. Činjenica da stariji ne razumiju mlade, ne znači da su mladi loši. Možda su puno bolji.
- jolly
- Cinker - bojna

Ma to je totalna nadgardnja.... Daaleko su oni od tog, i nije iz altruizma.IB43 wrote:Meni uopće nije žao što su takvi.
Ne zanima ih nista. A ne ovo, sta ti spominjes, i sto pretpostavlja neke vjestine, znanja ili spoznaje.
Ne znaju promjeniti gumicu na spini (zvat ce vodoinistalatera), promjeniti gumu na bicikli (odnijet ce majstoru), popraviti uticnicu od struje (zvati elektricara), i tome slicno.
Sve dok mobitel radi, njihov svijet funkcionira. To je priprema za potrosacko drustvo.
Doduse, mozda i nasi stavovi i sklonosti su zastarjeli, a njihov nacin je ispravan?
Ko ce ga znati
Turn better into best!
Ne znam kako je sad ali prije u Švicarskoj nisi mogao kupiti utičnicu ako nisi ovlašteni električar, keramičke ploćice si mogao kupiti ali podizao ih je ovlašteni keramičar. Na taj način se čuvaju radna mjesta, osigurava kvalitet i garancija i zato imaju velike plaće.
Što se tiče milenijalaca, loše je to što većina očekuje da njihove probleme riješi netko drugi. Takvi su laki plijen nasilnih pojedinaca kojih uvijek ima.
Što se tiče milenijalaca, loše je to što većina očekuje da njihove probleme riješi netko drugi. Takvi su laki plijen nasilnih pojedinaca kojih uvijek ima.
- jolly
- Cinker - bojna

Vjerojatno je jos uvjek tako.samoborac wrote:Ne znam kako je sad ali prije u Švicarskoj nisi mogao kupiti utičnicu ako nisi ovlašteni električar, keramičke ploćice si mogao kupiti ali podizao ih je ovlašteni keramičar. Na taj način se čuvaju radna mjesta, osigurava kvalitet i garancija i zato imaju velike plaće.
Ali zapitajmo se onda kako je u Juznom Sudanu, ili Centralno Africkoj Republici?
Mi smo negdje na pola, ka tom svicarskom standardu.
Halfway between gutter to the stars. Drustvene okolnosti.
U Svicarskoj ili Njemackoj ides prati auto u dvoristu, pa te susjed prijavi komunalcima ili policiji.
Jedan te prijavi zato sto krades novce profesionalcu koji zaradjuje za zivot, i placa porez za tu pruzenu uslugu, a drugi te prijavi jer nemas ekoloski rjeseno zbrinjavanje otpadne vode kod pranja auta u dvoristu.
Da li je to ideal drustva? Ne znam. Tesko je reci. Ali ja za sad jos nisam evoluirao na taj nivo.
Turn better into best!
Koliko vidim samo su vlasnici oružja evoluirali na taj nivo. Samo mi kad poželimo kupiti oružje moramo iznova dokazivati da smo ga dostojni i ovlašteni nabaviti.[WINKING FACE]
- jolly
- Cinker - bojna

E, da!
Pa ispada da smo mi odlikasi!
Pa ispada da smo mi odlikasi!
Turn better into best!
Ima i tu nešto.
Nisam ja bez razloga protiv masovnog naoružavanja bez ikakvih kriterija i granica. Mi smo u biti loša skupina za tu raspravu, jer polazimo od sebe.
Nisu svi ljudi odgovorni i dobronamjerni. Sa čistim dosijeima i voljom za vježbanje i učenje.
Bilo bi tu svega.
Nisam ja bez razloga protiv masovnog naoružavanja bez ikakvih kriterija i granica. Mi smo u biti loša skupina za tu raspravu, jer polazimo od sebe.
Nisu svi ljudi odgovorni i dobronamjerni. Sa čistim dosijeima i voljom za vježbanje i učenje.
Bilo bi tu svega.
.Cinjenica je da su ako nista vecina popularnih video igrica na mobitelima "pucacine" ,pa bih rekao da ih vojska jos donekle i zanima, ali promjeniti slavinu ili raditi nesto i zanimati se za nesto,bilo sto,posebno nesto sto podrazumjeva fizicku aktivnost,to je malo veci problem . :=)jolly wrote:Ma to je totalna nadgardnja....IB43 wrote:Meni uopće nije žao što su takvi.
Ne zanima ih nista.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

kad smo vec kod znanja evo imam 31 godinu otac dva sina i muž i imam svoju kuču i sad mi je zao sto mi je stari bio živac i kad god je nešta radio me sterao u rodni kraj onaj sa materine strane mislim
i nastavio sam raditi. jel sve to sad učim i morao sam učiti na svojim greškama a to košta para i djelova
a neke stvari se i neusudim radit sam jer ako sjebem koštat če me duplo matrijal ili djelovi koje sam sjebao i plačanje majstora da to napravi kak treba ili rad nanovo sam al ovaj puta kak treba.