Invazija Ukrajine
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Invazija Ukrajine
Tako što bi ti netko uveo prave sankcije ,kakve će osjetiti svi koji ne poštuju sankcije protiv rusa.
Svi mi određenu cijenu ćemo platiti,ne samo ti.
Ali ruse treba stisnuti i čim prije i čim jače,tako da i sami uvide da tako dalje ne mogu i da im se ne isplati.
Naravno i da ih se i vojno zaustavi u Ukrajini,u čemu im isto moramo pomoći.
Svi mi određenu cijenu ćemo platiti,ne samo ti.
Ali ruse treba stisnuti i čim prije i čim jače,tako da i sami uvide da tako dalje ne mogu i da im se ne isplati.
Naravno i da ih se i vojno zaustavi u Ukrajini,u čemu im isto moramo pomoći.
Ovo mi zvuči kao kad Plenković kaže izdržat ćemo, izborili smo se, pobijedit ćemo i sl. 
Kome mogu ispostaviti račun za razliku u cijeni?
-
Mirok
- Brigadni General

Putinu .Ariel wrote:Ovo mi zvuči kao kad Plenković kaže izdržat ćemo, izborili smo se, pobijedit ćemo i sl.
Cijena ovog rata do sad za Ruse je tolika da se nebi isplatilo da su je sve u Donbasu i Krimu pozlaceno.Prirodni resursi ok ,ali Rusi bar imaju prirodnih resursa.Jedino sto ima logike je geostrateski i sigurnosni cilj.timmy75 wrote: 3. Tihi razlog za ovaj rat mi sve više izgleda kao pljačka svega u Donbasu i na Krimu, a pogotovo planirana dugogodišnja pljačka prirodnih resursa.
Mozda je sve dio plandemije kao i covid :=),
Ovo nije rat Ukrajine i Rusije,ovo je rat Amerike i Rusije.
-
Mirok
- Brigadni General

Cijena za ruse je ogromna,ali samo zato jer su se za.ebali.Darko11 wrote:Cijena ovog rata do sad za Ruse je tolika da se nebi isplatilo da su je sve u Donbasu i Krimu pozlaceno.Prirodni resursi ok ,ali Rusi bar imaju prirodnih resursa.Jedino sto ima logike je geostrateski i sigurnosni cilj.timmy75 wrote: 3. Tihi razlog za ovaj rat mi sve više izgleda kao pljačka svega u Donbasu i na Krimu, a pogotovo planirana dugogodišnja pljačka prirodnih resursa.
Mozda je sve dio plandemije kao i covid :=),
Ovo nije rat Ukrajine i Rusije,ovo je rat Amerike i Rusije.
Međutim rat je stvaran,stvaran za Ukrajinu,nažalost.
- Marin Bralic
- Skupnik

Nisam se mislio ukljucivati, ali opet moja glupost prevlada…
Ariel…
Shvacam da te cijela ova situacija financijski kosta. I da ces toga, kako vrijeme odmice, biti sve vise svjestan…
Ali kosta svakoga od nas.
A najvise kosta neduzne ljude u Ukraini. Pa i neduzne Ruse kojih sigurno ima, koji su osli u rat u Ukrainu van svoje volje…
Ali, od svih nabrojanih, moras priznati, jos smo svi “mi” najbolje prosli.
Bez uvrede, doista, ali kada ljudi u ukraini gube kuce, stanove, djecu, muzeve, kada im se cijeli zivot gubi pod nogama, doista se pitam sto od morala, empatije, osjecaja za “pravicnost” mora imati, tj. ne imati osoba koja u tom trenutku se zali da skuplje placa sper plocu…
Nazalost, nisi jedini, imam osjecaj da vecina drustva iskrivljeno gleda na svijet oko sebe. Sve kroz prizmu kapitala, vlastitog…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ariel…
Shvacam da te cijela ova situacija financijski kosta. I da ces toga, kako vrijeme odmice, biti sve vise svjestan…
Ali kosta svakoga od nas.
A najvise kosta neduzne ljude u Ukraini. Pa i neduzne Ruse kojih sigurno ima, koji su osli u rat u Ukrainu van svoje volje…
Ali, od svih nabrojanih, moras priznati, jos smo svi “mi” najbolje prosli.
Bez uvrede, doista, ali kada ljudi u ukraini gube kuce, stanove, djecu, muzeve, kada im se cijeli zivot gubi pod nogama, doista se pitam sto od morala, empatije, osjecaja za “pravicnost” mora imati, tj. ne imati osoba koja u tom trenutku se zali da skuplje placa sper plocu…
Nazalost, nisi jedini, imam osjecaj da vecina drustva iskrivljeno gleda na svijet oko sebe. Sve kroz prizmu kapitala, vlastitog…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako naftu i plin dostaviti? Teleportom. Pa i tu šperploču.Ariel wrote:Odjebati sankcije i pregovarati direktno s Rusijom o kupovini nafte, plina i svega drugog.
Upravo danas mi je pobjegla cijena za parket, jer šper ploča (više ne) dolazi iz Rusije. NATO ne pomaže u tom slučaju.
Srbija nije uvela sankcije, a za dobavu nafte se oslanjaju na nas. Više im vrijedi dobar odnos sa nama, nego sa Rusijom. U suprotnome, ništa od nafte.
Kako misliš da sve to dolazi u dućane, stvori se samo od sebe.
Što se tiče koristi NATO za RH. Ne treba objašnjavati nikome tko je svjedok 90ih.
Samo netko zlonamjeran i netko kome zapravo smeta RH se odriče NATOa ili to sugerira.
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualn ... a-15178654
Siguran sam da i radnici u škveru obožavaju ove sankcije.
Ariel. Ozbiljno misliš da smo mi našim sankcijama uništili ruske banke i izbacili ih iz SWIFTa?Ariel wrote:https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno/brodosplit-obustavio-proizvodnju-zbog-ruske-banke-situacija-je-izuzetno-dramaticna-15178654
I da bi naša neutralnost nešto promijenila u vezi te situacije?
Ima li ova situacija veze sa SWIFTom? I kako je RH može promijeniti?
Odgovoriti ću sam. Sve i da stanemo na stranu Rusije. Ništa se ne bi promijenilo. I dalje bi brodogrodalište bilo u problemu. Jer mi sami ne možemo niti izbaciti niti ubaciti bankarski sustav druge države u sustav SWIFTa. Niti mu možemo povećati ili smanjiti likvidnost.
Vjerovao ili ne, mi gledamo svoje interese i upravo ova situacija je argument za pomoć EU i fondove. Čega ne bi bilo da vodimo drugačiju politiku.
Sa neutralnosti bi se upravo ovo promijenilo. Ne bi mogli računati na pomoć. A problem bi bio isti.
Na pravoj smo strani. Našoj strani.
Mislim da je dovoljno napisano. Nije u pitanju može li se shvatiti. Nego želi li se shvatiti.
-
Mirok
- Brigadni General

Prema pisanju nekih,npr Srbija bi trebala procvjetati,jer nije uvela sankcije rusiji.
Koliko vidim ,u Srbiji uopće nisu optimisti,dapaće
A ako ih ne uvedu,tek će vidjeti kakve će šamare dobiti iz Evrope.
Koliko vidim ,u Srbiji uopće nisu optimisti,dapaće
A ako ih ne uvedu,tek će vidjeti kakve će šamare dobiti iz Evrope.
A jesmo se raspisali o sankcijama...
Ma koje sankcije? Svi ovi glavni koji su ih smislili, neće ih se pridržavati, to znamo od prvog dana.
A ako iko od njih bude imao štetu, onda ćemo to biti mi, popušićemo ka mali majmuni.
Ne kažem da Ukrajini nije tribalo pomoći, ali pomoći na pravi način, a ne se busati u prsa kako im šaljemo 124.000.000 Kn oružja.
Da nije to možda ono naoružanje koje smo mi na početku Domovinskog rata onako izdašno dobili od ovih koji sada huškaju Ukrajinu?
Zašto je onaj kreten od Grlića mora jedini u jebenoj EU, Osim Biden-a i jedini u svitu, bez suđenja nazvati Putina ratnim zločincem?
A taj leš bi triba bit temelj naše diplomacije. Jel to tako diplomati rade ?
Ma koje sankcije? Svi ovi glavni koji su ih smislili, neće ih se pridržavati, to znamo od prvog dana.
A ako iko od njih bude imao štetu, onda ćemo to biti mi, popušićemo ka mali majmuni.
Ne kažem da Ukrajini nije tribalo pomoći, ali pomoći na pravi način, a ne se busati u prsa kako im šaljemo 124.000.000 Kn oružja.
Da nije to možda ono naoružanje koje smo mi na početku Domovinskog rata onako izdašno dobili od ovih koji sada huškaju Ukrajinu?
Zašto je onaj kreten od Grlića mora jedini u jebenoj EU, Osim Biden-a i jedini u svitu, bez suđenja nazvati Putina ratnim zločincem?
A taj leš bi triba bit temelj naše diplomacije. Jel to tako diplomati rade ?
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
On bi, zbog svoje pozicije, triba biti zadnji od svih mimistara u vladi za tako nešto reći, a bio je jednini i u vladi i u Hrvatskoj,Mirok wrote:Grlić ti nije ništa gori od ostatka vlade.
a osim one senilne budale od Biden-a i u svitu. To je žalosno. A Žalosnije je da on očito toga nije ni svijestan.
Hoće li zbog ove kretenarije Hrvatska dobiti koji Euro iz EU ? Neće. Hoće li Hrvatska od toga imati štete? Hoće.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
-
Mirok
- Brigadni General

Kao i kada Jaglac govori o aviobombi od 120kg,koja je detonirala.
Pošto znam točno mjesto gdje je dron pao,to je cca 30m od jednoga kafića, koji ima sve staklene stijene prema van.
I zamisli,.......nijedno stako nije ni napuklo,.....a grunula je bomba od 120 kila !
Sada se vbidi tko nas vodi i tko nas brani !
Jadni mi
Pošto znam točno mjesto gdje je dron pao,to je cca 30m od jednoga kafića, koji ima sve staklene stijene prema van.
I zamisli,.......nijedno stako nije ni napuklo,.....a grunula je bomba od 120 kila !
Sada se vbidi tko nas vodi i tko nas brani !
Jadni mi
Nije prvi put da se sankcije primjenjuju selektivno. Doživio sam odbijenicu za neku robu iz Rusije zbog sankcija još zbog Krima, a ista ta roba se bez problema uvozi i prodaje u EU. Mali smo pa moramo slušati, po potrebi biti i tuđi trbuhozborci, a veliki mudro zaobilaze vlastite sankcije.
Ne bi me iznenadilo da Hrvatska ponosno odbije plin, a veliki EU igrači ga i dalje uvezu.
Tako i ovaj ministar proziva Putina. Nisam baš čuo od utjecajnijih ministara takvo nešto.
Ne bi me iznenadilo da Hrvatska ponosno odbije plin, a veliki EU igrači ga i dalje uvezu.
Tako i ovaj ministar proziva Putina. Nisam baš čuo od utjecajnijih ministara takvo nešto.
Sad kad je zbog masovnih grobnica razloga za sankcije više nego ikad, vidimo principijelnost EU. Njemačka ne želi daljnje sankcije.
-
Mirok
- Brigadni General

Nešto se čudiš tome ?
Uvijek će netko igrati ovako ili onako.....
To je kao i sa oružjem,Ukrajini saveznici šalju dosta stvari,ali najjače ,najubojitije,ofanzivno,dalekometno,.......NE!
Sve je to politika,a politika znamo šta je.
I sve što će od toga poslati se važe,malo će dati,ali ne previše.
Dovoljno da udare na ruse i da rusi krvare,ali ne više od toga da se slučajno Ukrajina ne osili.
Nažalost tako je to danas i ta ispaćena zemlja će morati to na težak način voditi.
Mi smo od SADa donacijom trebali dobiti MLRS lansere i nismo ih dobili.
Znate zašto?
Zato jer je amerima Vučić rekao da je to Hrvatskoj nepotrebno i da on to smatra ugrozom za Srbiju.
I ameri nam nisu to dali sa obrazloženjem ,da bi time mogla biti narušena ravnoteža snaga na našu stranu!?
Toliko o saveznicima i savezništvu!
Uvijek će netko igrati ovako ili onako.....
To je kao i sa oružjem,Ukrajini saveznici šalju dosta stvari,ali najjače ,najubojitije,ofanzivno,dalekometno,.......NE!
Sve je to politika,a politika znamo šta je.
I sve što će od toga poslati se važe,malo će dati,ali ne previše.
Dovoljno da udare na ruse i da rusi krvare,ali ne više od toga da se slučajno Ukrajina ne osili.
Nažalost tako je to danas i ta ispaćena zemlja će morati to na težak način voditi.
Mi smo od SADa donacijom trebali dobiti MLRS lansere i nismo ih dobili.
Znate zašto?
Zato jer je amerima Vučić rekao da je to Hrvatskoj nepotrebno i da on to smatra ugrozom za Srbiju.
I ameri nam nisu to dali sa obrazloženjem ,da bi time mogla biti narušena ravnoteža snaga na našu stranu!?
Toliko o saveznicima i savezništvu!
Slažem se. Stoga ne vidim potrebu za silnom servilnosti gdje ministri i premijer skaču i kad nitko ne vikne hop.
...iiiiiiiii...nakon prvih tjedan dana gdje je EU nešto i značila, opet se pretvorila u ono što EU i je. Sviranje kurcu, printanje eura i briselska administracija
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

Możda ne vidiš,ali ZNAJU oni zašto skaču!Ariel wrote:Slažem se. Stoga ne vidim potrebu za silnom servilnosti gdje ministri i premijer skaču i kad nitko ne vikne hop.
Samo zbog sebe,jer znaju da bi im moćnici dali plus za ovakve stvari!
Boli njih cipela za nas i naše interese,prodane su to duše!