Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Bloomberg izvještava da je od kad su nastupile sankcije Rusija od izvoza plina i nafte zarađuje 30% više nego prije.Ariel wrote:Nije prvi put da se sankcije primjenjuju selektivno.
Ne bi me iznenadilo da Hrvatska ponosno odbije plin, a veliki EU igrači ga i dalje uvezu..
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Apsolutno se slažem. Rat Amerike i Rusije u koji je na prijevaru uvučena i EU.Darko11 wrote: ... Ovo nije rat Ukrajine i Rusije,ovo je rat Amerike i Rusije.
Točno to. A sve se na kraju prebija preko leđa običnih Ukrajinaca a i Europljana općenito.Hawk wrote:Apsolutno se slažem. Rat Amerike i Rusije u koji je na prijevaru uvučena i EU.Darko11 wrote: ... Ovo nije rat Ukrajine i Rusije,ovo je rat Amerike i Rusije.
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kak ... 53806.aspx
Jedan članak kojem nisam našao zamjerku. Obzirom na dokazanu sklonost naše vlasti korupciji, primjenjiv i na naš sustav.
Iako ne treba vjerovati svemu što pišu zapadni mediji, svjedočimo velikom demontiranju tigra od papira, kojeg su nagrizli problemi koji nisu strani ni našim prostorima.
Jedan članak kojem nisam našao zamjerku. Obzirom na dokazanu sklonost naše vlasti korupciji, primjenjiv i na naš sustav.
Iako ne treba vjerovati svemu što pišu zapadni mediji, svjedočimo velikom demontiranju tigra od papira, kojeg su nagrizli problemi koji nisu strani ni našim prostorima.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ipak je u centru pažnje Ukrajina.
Treba i mora im se pomoći zbog njih samih,a i da se pošalje poruka putinu i svim nasilnicima da ratovi i nasilja neće proći.
O najvećem dijelu zločina koje čine rusi i njihovi pomagači još se ne govori,ali doći će red i na to.
Treba i mora im se pomoći zbog njih samih,a i da se pošalje poruka putinu i svim nasilnicima da ratovi i nasilja neće proći.
O najvećem dijelu zločina koje čine rusi i njihovi pomagači još se ne govori,ali doći će red i na to.
Kamo sreće da smo mi imali takav tretman 91. Uveli su nam embargo, oružje nismo dobili na poklon nego plaćali 3 puta skuplje. Kalaš koji sam imao je došao iz Ukrajine ali za novac.
Uz identičan tretman naš rat bi završio za 6 mjeseci.
Uz identičan tretman naš rat bi završio za 6 mjeseci.
Ovaj bude gotov za manje od 6mjeseci pa svi imaju šljemove kalaše pancirke protuoklop
a kod nas dok su došli kalši bilo je premija i to nije mala zemlja za osvojiti tako da koliko im je loše ipak su u puno boljoj poziciji nego mi 91
a i s oproštenjem koji ku..c su radili 5 godina da se nisu pripremali za rat.
a kod nas dok su došli kalši bilo je premija i to nije mala zemlja za osvojiti tako da koliko im je loše ipak su u puno boljoj poziciji nego mi 91
Pripremali su se i te kako nakon 2014. Malo bolje pogledajte koja su oruzja razvili otad i obuku koju su radili sa amerima i englezima.matezg1 wrote:Ovaj bude gotov za manje od 6mjeseci pa svi imaju šljemove kalaše pancirke protuoklop
μολὼν λαβέ
Gledam jučer na yt stranca, stručnjaka za oklope kako objašnjava zašto rusi ne koriste najnoviji tenk Armata, izgleda da projekt nije baš uspio, od cijene koja je dupla od predvidjene, do sporog automatskog posluživanja topa………..
Ploviti je potrebno, živjeti nije !
-
Mirok
- Brigadni General

Ajoj,reći da se Ukrajina nije pripremala za rat?matezg1 wrote:Ovaj bude gotov za manje od 6mjeseci pa svi imaju šljemove kalaše pancirke protuoklop
Nakon 2014.g. su se pripremali,obučavali,naorużavali,ukopavali,osposobili specijalne snage...
Sve su radili po zapadnim standardima.
Prema Donbasu su formirali odličnu obranu,fortifikacije i sve ostalo potrebno za efikasnu obranu.
Najviše su im pomogli ameri što tehnički ,što sa svojim instruktorima.
Zahvaljujući tome Ukrajina je uspjela primiti i ovaj udar rusa,a i obraniti se.
Ovako samo sa televizije ,kad su Rusi došli, barikade i ježevi su se pojavili tek nakon tjedan dana na cesti toliko o fortifikaciji.
Prvih par dana Ukrajincu su stajali na nekim cestama bez grudobrana kao mala djeca . A danas ima puno više bagera koji iskopaju čudo u par dana
a tek u 4 godine ,betonpumpe i mikseri također tog 91 nije bilo . Kad se zapuca začudiš se koliko brzo jedan vojnik može iskopati rov i napraviti zemunicu.
Ušetali su im u pozadinu do glavnog grada u 24 sata. Prema Dombasu su bili utvrđeni i sve stoji ali ostalo je bilo jako loše.
Svaki most je trebao biti miniran i sa armirano betonskim bunkerom na svakoj strani a sve važne ceste
čuvane sa barijerama i protutenkovskim minama.
Ukopavanje ,rezerve hrane ,goriva,streljiva na sigurnim lokacijiama pod zemljom. PZO fortificiran izaštićen . U 4 godine se puno više moglo napraviti .
Sigurno da su bili uvježbavani u strategijama gerilskog rata ali prvih dana je bio kaos.
Kad ide takva sila nemaš puno izbora nego ih navući do gradova i udri u uličnoj borbi.
Gledajući obranu Berlina i kako su se Švabi pripremili za ruse ne ulazeći sad u politiku i nisam nikakv Nacist da me netko krivo ne razumije već samo sa gledišta obrane i strategije
ratovanja .
100 000 Njemačkih vojnika na 1mil rusa sa Flak tornjevima i nekoliko perimetara obrane glavnog grada skoro 2000 tenkova su im uništili u 10 dana.
Zadnju godinu rata su napravili
tvornicu u rudniku koja je izbacila mlazni avion ME 262 mi nemožemo to napraviti za 30 godina.
Tako da se ipak moglo puno bolje pripremiti sa današnjim resursima.
Nama nisu svi slali niti oružje ni metke niti protuoklop u tom broju koliko stiže u Ukrajinu .
Mislim da im se jednoostavno desilo nešto što nisu mogli pojmiti da ih susjedna zemlja napadne sa takvom brutalnošću i željom da sve uništi a do jučer su svi normalno
živjeli zajedno i vidim tu dosta poveznica sa našim ratom ali realno start pozicija im je puno bolja nego nama 91.
Prvih par dana Ukrajincu su stajali na nekim cestama bez grudobrana kao mala djeca . A danas ima puno više bagera koji iskopaju čudo u par dana
a tek u 4 godine ,betonpumpe i mikseri također tog 91 nije bilo . Kad se zapuca začudiš se koliko brzo jedan vojnik može iskopati rov i napraviti zemunicu.
Ušetali su im u pozadinu do glavnog grada u 24 sata. Prema Dombasu su bili utvrđeni i sve stoji ali ostalo je bilo jako loše.
Svaki most je trebao biti miniran i sa armirano betonskim bunkerom na svakoj strani a sve važne ceste
čuvane sa barijerama i protutenkovskim minama.
Ukopavanje ,rezerve hrane ,goriva,streljiva na sigurnim lokacijiama pod zemljom. PZO fortificiran izaštićen . U 4 godine se puno više moglo napraviti .
Sigurno da su bili uvježbavani u strategijama gerilskog rata ali prvih dana je bio kaos.
Kad ide takva sila nemaš puno izbora nego ih navući do gradova i udri u uličnoj borbi.
Gledajući obranu Berlina i kako su se Švabi pripremili za ruse ne ulazeći sad u politiku i nisam nikakv Nacist da me netko krivo ne razumije već samo sa gledišta obrane i strategije
ratovanja .
100 000 Njemačkih vojnika na 1mil rusa sa Flak tornjevima i nekoliko perimetara obrane glavnog grada skoro 2000 tenkova su im uništili u 10 dana.
Zadnju godinu rata su napravili
tvornicu u rudniku koja je izbacila mlazni avion ME 262 mi nemožemo to napraviti za 30 godina.
Nama nisu svi slali niti oružje ni metke niti protuoklop u tom broju koliko stiže u Ukrajinu .
Mislim da im se jednoostavno desilo nešto što nisu mogli pojmiti da ih susjedna zemlja napadne sa takvom brutalnošću i željom da sve uništi a do jučer su svi normalno
živjeli zajedno i vidim tu dosta poveznica sa našim ratom ali realno start pozicija im je puno bolja nego nama 91.
Ukrajinci su se dobro pripremili i pripremaju se još odavno, a intenzivno od 2014. god., tu dileme nema, ali samo u Dombasu. Tamo je još od 2014. ratno stanje.matezg1 wrote:Ovako samo sa televizije ,kad su Rusi došli, barikade i ježevi su se pojavili tek nakon tjedan dana na cesti toliko o fortifikaciji.
Mislim da im se jednoostavno desilo nešto što nisu mogli pojmiti da ih susjedna zemlja napadne sa takvom brutalnošću i željom da sve uništi a do jučer su svi
normalno živjeli zajedno i vidim tu dosta poveznica sa našim ratom ali realno start pozicija im je puno bolja nego nama 91.
Ostala Ukrajina uopće nije bila priprenljena za Ruski napad, jer takav napad širih razmjera nikada nisu ni očekivali, a mislim da ga ni Rusi nisu ranije planirali, nego kad je već do odluke o napadu došlo
dobro su znali koliko su Ukrajinci u Dombasu dobro ukopani i spremni, a da im je cijela Ukrajina logistička baza i takvu kombinaciju su morali riješavati napadom na strateške ciljeve i logistiku
po cijeloj Ukrajini, znajući odmah da će u gradove u Dombasu, koji su im najbitniji, odnosno jedini bitni, teško ući. Znali su da će opkoljene branitelje jedino moći okružene iscrpiti (lijekovi, hrana, municija)
i čekati da izađu bunkera i ukopa i predaju se sami, a to je ono što se sad pokazalo. Koridore za povlačenje iz Dombasa Rusi su samo dozvoljavali prema istoku, a ne prema zapadu, dobro se zna i zašto,
pa zato što Rusi nisu smili dozvoliti da iko ili išta iz Dombasa iziđe nepregledan i nekontroliran. Jako su zainteresirani tko i što je bilo u labosima u 24 km podzemnih tunela ispod kompleksa Azovstahl-a, na 30 m dubine.
-
Mirok
- Brigadni General

Upravo na Donbas i mislim.
Tu su pripreme bile odlične i po standardu NATOa.
Još ne smijem napisati sve što znam,ali dok prođe još malo moći ću još nešto navesti.
Tu su pripreme bile odlične i po standardu NATOa.
Još ne smijem napisati sve što znam,ali dok prođe još malo moći ću još nešto navesti.
Rusi su izgubili brod Moskvu, što je ogromna sramota, bilo da je zbog ukrajinske rakete ili nesretnog slučaja (!). Pokazuje se da je ta sila tigar od papira, društvo prožeto korupcijom ne može imati zdravu vojsku. Putinu su očito lažirali stanje na svim nivoima, a samo su slijedili njegov primjer - svemoćni i bogati oligarsi, korumpirana vlast i siromašan narod. Ovo me jako podsjeća na Hrvatsku, no srećom liječimo se od toga.
Samo me čudi da im to radi jednako korumpirana Ukrajina, što bi tek bilo da je u pitanju zdrava država i vojska.
Samo me čudi da im to radi jednako korumpirana Ukrajina, što bi tek bilo da je u pitanju zdrava država i vojska.
-
Mirok
- Brigadni General

Da,to je zapravo krstarica Slava,koja je bila ponos njihove mornarice.
Rusi svaki puta i mene iznenade koliko fušaju .
Odavno nisu velesila,a i sila su uglavnom na papiru,kako je već napisano.
Rusi svaki puta i mene iznenade koliko fušaju .
Odavno nisu velesila,a i sila su uglavnom na papiru,kako je već napisano.
-
Mirok
- Brigadni General

Ne treba se ni Ukrajini čuditi što se žestoko brane.
Nemaju kuda,ovo im je biti ili ne, preživjeti ili umrijeti.
Ali to je isto tako i za sve zemlje prijašnjega ruskog utjecaja, pa i za nas.
Nemaju kuda,ovo im je biti ili ne, preživjeti ili umrijeti.
Ali to je isto tako i za sve zemlje prijašnjega ruskog utjecaja, pa i za nas.
Odličan post. Rusi su kao što smo i na početku pretpostavili - truli. Nuklearno naoružanje ih drži, a i to još jednom pišem, pitanje je koliko je fukncionalno.Ariel wrote:Rusi su izgubili brod Moskvu, što je ogromna sramota, bilo da je zbog ukrajinske rakete ili nesretnog slučaja (!). Pokazuje se da je ta sila tigar od papira, društvo prožeto korupcijom ne može imati zdravu vojsku. Putinu su očito lažirali stanje na svim nivoima, a samo su slijedili njegov primjer - svemoćni i bogati oligarsi, korumpirana vlast i siromašan narod. Ovo me jako podsjeća na Hrvatsku, no srećom liječimo se od toga.
Izgubiti samo tako flagship flote, sramota.
Put your money where your mouth is.
Ne zovi vragatimmy75 wrote: ... Nuklearno naoružanje ih drži, a i to još jednom pišem, pitanje je koliko je fukncionalno....
-
Mirok
- Brigadni General

Gotovo sam siguran da im pola nuklearnog nije funkcioniralo.
A izgubiti Slavu,ponos mornarice je sramota..
To ukazuje da ni tamo ništa ne funkcionira.
Niti protumjere sa Slave nisu odradile potrebno,niti prateći brodovi.
Ukratko sprdačina od mornarice.
A izgubiti Slavu,ponos mornarice je sramota..
To ukazuje da ni tamo ništa ne funkcionira.
Niti protumjere sa Slave nisu odradile potrebno,niti prateći brodovi.
Ukratko sprdačina od mornarice.