Srbija i uvoz oruzja!
Srbija i uvoz oruzja!
Pozdrav! Jel moguće uvesti karabin iz Srbije? Prijatelj Madjar koji zivi u Vojvodini mi poklanja karabin. Jel ovo ikako ostvarivo?
BUM BUM...
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Re: Srbija i uvoz oruzja!
Nazovi mup, ili odi u referadu za oruzje od mup-a i pitaj postupak. Nabavna dozvola ti svakako treba.
Moguce je. Detalje ne znam, ali znam da su neki kupovali u Srbiji.
(mislim da sa nabavnom dozvolom trazis izvoznu dovzlu od njihovog mup-a)
Za taj dio nek tvoj prijatelj pita u svojoj PU, u Srbiji.
Moguce je. Detalje ne znam, ali znam da su neki kupovali u Srbiji.
(mislim da sa nabavnom dozvolom trazis izvoznu dovzlu od njihovog mup-a)
Za taj dio nek tvoj prijatelj pita u svojoj PU, u Srbiji.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Nemoguća misija,ali Tom Kruz svaku riješi
,pitao jedanput prije godinu dvije,toliko papirologije i papira da je kolega odmah u startu odustao,isto je dobijao karabin,maltene nov...
Ma,pitaj naše što je potrebno,neka on pita u Srbiji što je tamo potrebno,pa ćeš vidjeti.
Ovih dana se raspitivao, potrebno je s našom nabavnom otići na njihov MUP (Beograd, Ljermontova) što ranije ujutro. Dozvola bi trebala biti gotova u toku dana, zapravo je sve brzo gotovo ali se čeka potpis načelnice.
S njom se ide u trgovinu.
- jolly
- Cinker - bojna

Kako ide dalje?Ariel wrote:Ovih dana se raspitivao, potrebno je s našom nabavnom otići na njihov MUP (Beograd, Ljermontova) što ranije ujutro. Dozvola bi trebala biti gotova u toku dana, zapravo je sve brzo gotovo ali se čeka potpis načelnice.
Kupi se oruzje u ducanu, ispune papiri i ode na granicu.
Koji je postupak na granici, u smislu nakon prijave transporta i unosa oruzja?
Da li onda idu dodatna davanja i taxe? (na primjer carina i pdv?)
Turn better into best!
Trebalo bi biti isto kao i kad smo nekada uvozili oružje iz zemalja EU.
Prijaviš njihovoj policiji, oni te upute na njihovu carinu, oružje se razduži
temeljem izvozne dozvole (dozvole za provoz oružja) izdane od njihovog MUP-a,
prijavljuješ našoj policiji, oni pak carini koja ti razreže davanja, platiš na licu mjesta,
policija ti na poleđini ovjeri nabavnu dozvolu i voziš doma na registraciju.
Pišem po sjećanju, ali to je u biti to, s time da si nekada morao platiti i špediterske
usluge na granici. Neznam je li se štogod promijenilo.
Prijaviš njihovoj policiji, oni te upute na njihovu carinu, oružje se razduži
temeljem izvozne dozvole (dozvole za provoz oružja) izdane od njihovog MUP-a,
prijavljuješ našoj policiji, oni pak carini koja ti razreže davanja, platiš na licu mjesta,
policija ti na poleđini ovjeri nabavnu dozvolu i voziš doma na registraciju.
Pišem po sjećanju, ali to je u biti to, s time da si nekada morao platiti i špediterske
usluge na granici. Neznam je li se štogod promijenilo.
A čemu to, baš od svega šta se nudi na zapadu i u Hrvatskoj trebamo preko granice na istok i baš u Srbiju.
Toliko su nam pomogli da im trebamo još novce nositi preko granice.
Kupujmo Hrvatsko ! Traženje kruha nad pogačom .
Na stranu osobni osjećaji ali Zastavnina prijeratna proizvodnja i današnja nije ni blizu po kvaliteti
Zastavin karabin imaš kod nas i nije ni blizu prijeratnom , pištolji se nemogu mjeriti sa HS om VHS 2 je puška modernije konstrukcije ,
po cijeni bilo kojeg zapadnog konkurenta, Zastavin kalaš bio je jedan od boljih , kakav je danas u odnosu na Saigu ili neki drugi neznam ali trebala bi vražja sila
da odem u Srbiju poticati njihovu industriju i sa svom papirologijom ,gorivom i ostalim peripetijama oko uvoza ,carine nema šanse.
Pa nema šanse da će jedan Austrijanac kupiti prije Canik ili HS kad ima Glock . Kad počnemo razmišljati u tom smjeru da je bolje kupiti naše nego strano
jer novci ostaju u Hrvatskoj bit će nam svima bolje. Radio sam u Austiji i tamo firma uvijek primarno traži dobavljače iz vlastite zemlje čak i kad su skuplji
ali su njihovi i novci ostaju doma i zato Hrvati idu raditi van a ne obrnuto.
Toliko su nam pomogli da im trebamo još novce nositi preko granice.
Kupujmo Hrvatsko ! Traženje kruha nad pogačom .
Na stranu osobni osjećaji ali Zastavnina prijeratna proizvodnja i današnja nije ni blizu po kvaliteti
Zastavin karabin imaš kod nas i nije ni blizu prijeratnom , pištolji se nemogu mjeriti sa HS om VHS 2 je puška modernije konstrukcije ,
po cijeni bilo kojeg zapadnog konkurenta, Zastavin kalaš bio je jedan od boljih , kakav je danas u odnosu na Saigu ili neki drugi neznam ali trebala bi vražja sila
da odem u Srbiju poticati njihovu industriju i sa svom papirologijom ,gorivom i ostalim peripetijama oko uvoza ,carine nema šanse.
Pa nema šanse da će jedan Austrijanac kupiti prije Canik ili HS kad ima Glock . Kad počnemo razmišljati u tom smjeru da je bolje kupiti naše nego strano
jer novci ostaju u Hrvatskoj bit će nam svima bolje. Radio sam u Austiji i tamo firma uvijek primarno traži dobavljače iz vlastite zemlje čak i kad su skuplji
ali su njihovi i novci ostaju doma i zato Hrvati idu raditi van a ne obrnuto.
Trenutno u EU nema AK, osim SDM koji je niska klasa (moje mišljenje). Saiga? Mislim da sam kupio zadnju Saigu dostupnu u polumjeru od 1000km. Zastava nudi PAP-G i u Srbiji košta 920EUR. Isti takav u EU je koštao cca 1400EUR, a sad ga ni nema.
Što se domoljubne strane tiče, apsolutno se slažem i godinama sam bio takvog stava. Pa su me zbog toga sprdali i zbog 5kn razlike u cijeni kupovali van HR. S pištoljima je situacija dobra. No, civilni VHS nije puška za svačiji ukus. Iako je HS za nju ponudio odličnu cijenu za naše tržište, bolju od one van HR, iz nekog razloga nije u komplet uključio AR adapter. Ispada da je ljudima to presudno, stalno se za to hvataju i mogu ih razumijeti.
Što se domoljubne strane tiče, apsolutno se slažem i godinama sam bio takvog stava. Pa su me zbog toga sprdali i zbog 5kn razlike u cijeni kupovali van HR. S pištoljima je situacija dobra. No, civilni VHS nije puška za svačiji ukus. Iako je HS za nju ponudio odličnu cijenu za naše tržište, bolju od one van HR, iz nekog razloga nije u komplet uključio AR adapter. Ispada da je ljudima to presudno, stalno se za to hvataju i mogu ih razumijeti.
- jolly
- Cinker - bojna

Pa, evo dat cu ti nakon Ariela, drugi primjer.matezg1 wrote:A čemu to, baš od svega šta se nudi na zapadu i u Hrvatskoj trebamo preko granice na istok i baš u Srbiju.
.
Iz kruga safari lovaca, pojavio se kolega koji zeli klasicnu pusku, mauser sustava, u kalibru 375 H&H. Dakle, zastava.
U Hrvatskoj, kod ni jednog zastupnika, nema ni jedna u tom kalibru.
Mogao bi jos proci winchester m70, ali nema nigdje ni jedan. U detonexu trenutno ima sano xpr u srednjim kalibrima od winchestera
Od polovnih osim prethodnih, dolazi u obzir cz 550 ili ZKK 602, nema na njuskalu trenutno ni jedna.
Sto nudi "zapad", za ovo potrazivanje?
Mauser 98 novi, cijena 10.000 eur.
Sako 85 safari (nije doduse mauser sustav, ali jest nekakav CRF lijepa puska) 9000 eur. (stize u detonex)
Na e gun se nadje par komada koji bi prosli, ali ne kupuju svi na e gun.
Kupujmo "zapadno" ne prolazi bas uvijek.
A sto se tice kupujmo Hrvatsko, svojevremeno je Rusan radio karabine na mauser sustavu.
Meni bi u toj potrazi on bio prvi izbor. Bas ko sta mi je vhs puska zanimljiva za sport. ALi mislim da Rusan vise ne proizvodi karabine.
Htio bih ja i hrvatski metak, da ispalim na hrvatskoj streljani, ali nemamo tvornicu.
Doduse imamo m90, sacemno streljivo, i iskustvo mi je pozitivno.
Istok, ili zapad, Zastava ili mauser?
(cijene su na linku)
https://www.mauser.com/en/MAUSER-98/
Turn better into best!
.......Doduse imamo m90, sacemno streljivo, i iskustvo mi je pozitivno.
Ovo koristim, i za lov i za trap........
Vlasnik M90 je firma iz BiH koliko mi je poznato.
Vlasnik M90 je firma iz BiH koliko mi je poznato.
- jolly
- Cinker - bojna

Ako je to istina, ni to nemamo.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Ja nemam pojma. U dobroj vjeri prihvacam komentar kolege Cezara, pa neka nam on objasni.
Turn better into best!
Tako je, KM TRADECezar wrote: Vlasnik M90 je firma iz BiH koliko mi je poznato.
Put your money where your mouth is.