prigušivači
Re: prigušivači
Ok, to mi zvuči zanimljivo. Gdje se mogu nabaviti takve elektronske zaštite, koje se naprave po odljevu nečijeg uha?
Ne smatram da je to argument protiv prigušivača, ali je zanimljiva alternativa.
The truth is hate to those who hate the truth.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Znam da nije jeftino. Cekaj, pitat cu pa cu staviti link.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

https://www.puretone.net/communications/Barut wrote:Ok, to mi zvuči zanimljivo. Gdje se mogu nabaviti takve elektronske zaštite, koje se naprave po odljevu nečijeg uha?
Zastupnik:
Nigel Hirst
tel. +44 (0) 7971 912 149
engs@audiofit.co.uk
Odljev uha mozes napraviti ovdje:
https://bontech.hr/
oni ti naprave 3D scan,
3D scan posaljes zastupniku, oni naprave cepove i posalju postom
Turn better into best!
Ok, hvala. Cjenovno je u rangu povoljnijih prigušivača, ali mislim da je dobro imati, pa ću im se javiti.
jel ima kakav novi info?Ariel wrote:Novi neslužbeni info iz samog vrha je da prigušivači idu svakako, ali tek početkom 2022.
Nisam čuo ništa novo, ali izmjene zakona o oružju su na rasporedu za drugo tromjesečje ove godine:
https://www.zastita.info/hr/novosti/reg ... 32471.html
Sada smo u sredini drugog tromjesečja, dakle to bi moralo biti objavljeno do kraja sljedećeg mjeseca, makar me ne bi uopće iznenadilo da budu kasnili s tim. Potrebno je izmijeniti ogroman broj zakona. Doslovno svaki u kojem su propisane novčane kazne, zato što su iste izražene u kunama.
Sada smo u sredini drugog tromjesečja, dakle to bi moralo biti objavljeno do kraja sljedećeg mjeseca, makar me ne bi uopće iznenadilo da budu kasnili s tim. Potrebno je izmijeniti ogroman broj zakona. Doslovno svaki u kojem su propisane novčane kazne, zato što su iste izražene u kunama.
A oni prekšaji čije kazne su još u njemačkim markama???Barut wrote:Nisam čuo ništa novo, ali izmjene zakona o oružju su na rasporedu za drugo tromjesečje ove godine:
Ploviti je potrebno, živjeti nije !
- jolly
- Cinker - bojna

Cijela paleta zakona ide u izmjene, radi kazni koje ce se definirati u Eurima.
Turn better into best!
Čini se meni više bude copy/paste radio nego se bude mjenjalo u pravom smislu riječi.
Ima li što novo vezano za prigušivače? Dokle se stiglo s time? Da li je prošla legalizacija već 
Da, ne znam što se događa tamo gore, ali pitam jer sam se iznenadio kad sam vidio da se prige već mogu kupiti u dućanima...
Rekoh, pa nisam ništa čuo... da nisam možda nešto propustio
Ili je netko otišao pred rudo?
Hoće neko uzeti to pa isprobati? Ja nažalost nemam ništa na što bih mogao našarafiti...

Izgleda da se radi o ovom modelu:
https://nielsengunparts.com/vare/subsonic-22/?lang=enInteresantno je i da je malo jeftiniji nego kod proizvođača.
Hoće neko uzeti to pa isprobati? Ja nažalost nemam ništa na što bih mogao našarafiti...
Izgleda da se radi o ovom modelu:
https://nielsengunparts.com/vare/subsonic-22/?lang=enInteresantno je i da je malo jeftiniji nego kod proizvođača.
- jolly
- Cinker - bojna

Prigusivaci se dugo godina bez trzavica prodaaju kod nas sa zracnim oruzjem.
Ovo moze biti i krivo labelirano od 5.6 mm za zracnicu.
To je dosadasnja praksa.
Sta kaze zakon o tome, na zracnici, nisam istrazivao, prije nego mi neko kaze da nisam u pravu.
U praksi, je prolazilo za zracnice.
Ko zeli znati malo vise, nek baci oko u zakon pa da javi i da saznamo i taj dio.
To je dosadasnja praksa.
Sta kaze zakon o tome, na zracnici, nisam istrazivao, prije nego mi neko kaze da nisam u pravu.
U praksi, je prolazilo za zracnice.
Ko zeli znati malo vise, nek baci oko u zakon pa da javi i da saznamo i taj dio.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

A sto zapitujes, kad sam lijepo napisao.
U praksi se toleriralo za zracnice
U praksi se toleriralo za zracnice
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
A što nego preispitivati ?
Trebamo točnu informaciju.
Je li zakon mijenjan,propušta li netko primjenu propisa mimo zakona,tumači li zakon kako mu paše.....?
Jer što ako netko kupi prigušivač,pa zbog toga naježi...?
Može li onda tvoj argument primijeniti u obrani ?
Kao ,prolazilo je za zračnice,a zakon govori drugačije...?
Trebamo točnu informaciju.
Je li zakon mijenjan,propušta li netko primjenu propisa mimo zakona,tumači li zakon kako mu paše.....?
Jer što ako netko kupi prigušivač,pa zbog toga naježi...?
Može li onda tvoj argument primijeniti u obrani ?
Kao ,prolazilo je za zračnice,a zakon govori drugačije...?
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

Mirok piše iz budućnosti!!! Sad ozbiljno - i ja bih volio znati hoće li biti štogod od legalizacije uskoro...
Ne znam što je sa zračnicama i njihovim prigušivačima, ali ne bih rekao da je ovo krivo labeliran proizvod. Po opisu mi čak zvuči kao da su ga i dobro istestirali prije stavljanja u ponudu...jolly wrote:Prigusivaci se dugo godina bez trzavica prodaaju kod nas sa zracnim oruzjem.
- jolly
- Cinker - bojna

Ha, tako ispada.
Za zracnice sto sam napisao stoji.
A za ovo vidjet cemo.
(ja za kupnju nisam zainteresiran, jer ni u lovu, ni u streljastvu nemam potrebe za tim, ali razumijem svrhu)
Lovacki savez lobira da se prigusaivac dozvoli. odavno.
Evo jedan nedavni istup HLS (od strane pokojnog predsjednika):
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15108192
Citiram:
- Čak smo spremni i educirati vlasnike parcela kako bi sa puškama sa prigušivačima štitili svoje usjeve. No, time neće biti riješen problem njihove hiperreprodukcije. Već je trebalo ozbiljno pristupiti ovom problemu, a ne sada kada je situacija eskalirala, kaže Dečak koji dio rješenja vidi u državnom subvencioniranju osiguranja poljoprivrednih nasada od šteta, po uzoru na promet.
Za zracnice sto sam napisao stoji.
A za ovo vidjet cemo.
(ja za kupnju nisam zainteresiran, jer ni u lovu, ni u streljastvu nemam potrebe za tim, ali razumijem svrhu)
Lovacki savez lobira da se prigusaivac dozvoli. odavno.
Evo jedan nedavni istup HLS (od strane pokojnog predsjednika):
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15108192
Citiram:
- Čak smo spremni i educirati vlasnike parcela kako bi sa puškama sa prigušivačima štitili svoje usjeve. No, time neće biti riješen problem njihove hiperreprodukcije. Već je trebalo ozbiljno pristupiti ovom problemu, a ne sada kada je situacija eskalirala, kaže Dečak koji dio rješenja vidi u državnom subvencioniranju osiguranja poljoprivrednih nasada od šteta, po uzoru na promet.
Turn better into best!