Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
dupli post
Last edited by Ariel on 02 Jun 2022, 20:21, edited 1 time in total.
Koga briga za jebenu Rusiju, ajmo jednom gledati i kako je nama. Jer briselski ćato ne gleda.
Budale ovaj poziv Rusije smatraju slabošću, meni djeluje razumno. Vidjet ćemo tko će ovdje izvući deblji kraj, za sad nam nije sjajno.
Budale ovaj poziv Rusije smatraju slabošću, meni djeluje razumno. Vidjet ćemo tko će ovdje izvući deblji kraj, za sad nam nije sjajno.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Bio bih oprezniji nekoga nazivati budalom,može se vratiti istom mjerom.Ariel wrote:Koga briga za jebenu Rusiju, ajmo jednom gledati i kako je nama. Jer briselski ćato ne gleda.
Možeš malo obrazložiti kako neko poziva na ukidanje sankcija,zbog kojih mu tako dobro ide ?
Nema veze što je nama loše, bitno da mislimo kako je i njima loše. Taman i da je, što to nama znači?
Meni je to budalasto.
Orban je bar uspio izboriti se za povlašteni tretman, pa prodaje naftu Česima i Slovacima.
Meni je to budalasto.
Orban je bar uspio izboriti se za povlašteni tretman, pa prodaje naftu Česima i Slovacima.
EU se precijenila sankcijama na sličan način kao i Rusi po pitanju svoje vojne snage u početku rata.
Vidimo kako jaka Njemačka popušta Rusima. To je pravi znak slabosti, kad već tražimo tko je oslabljen. Mislim da Njemačka nije ni jedina koja je popustila. I tko je onda tu slab?
A svi plešemo kako Amerika svira. Pri čemu je njima bitno bolje, ako su uopće i pogođeni ekonomski.
Novine i portali su bili puni vijesti o redovima pred bankomatima u Rusiji, nestašicama čipova i sl. Koga briga! Naše cijene rastu svakodnevno. A plaće i mirovine ne. O tome treba pisati.
I šlag na kraju. Čak je i roba iz Rusije sad skuplja jer je rubalj jak. Zenitco dijelovi za AK, konkretno, otišli cca 30% cijenom. A zbog ukidanja plaćanja karticama, swifta i paypala, plaćaju se kriptovalutama, koje su pale.
Vidimo kako jaka Njemačka popušta Rusima. To je pravi znak slabosti, kad već tražimo tko je oslabljen. Mislim da Njemačka nije ni jedina koja je popustila. I tko je onda tu slab?
A svi plešemo kako Amerika svira. Pri čemu je njima bitno bolje, ako su uopće i pogođeni ekonomski.
Novine i portali su bili puni vijesti o redovima pred bankomatima u Rusiji, nestašicama čipova i sl. Koga briga! Naše cijene rastu svakodnevno. A plaće i mirovine ne. O tome treba pisati.
I šlag na kraju. Čak je i roba iz Rusije sad skuplja jer je rubalj jak. Zenitco dijelovi za AK, konkretno, otišli cca 30% cijenom. A zbog ukidanja plaćanja karticama, swifta i paypala, plaćaju se kriptovalutama, koje su pale.
To ja govorim od samog početka. Hrvtska je u ovoj priči i po veličini i po broju stanovnika prilično nebitna zemlja, a istrčavamo se ka da jesmo bitni.Ariel wrote:Koga briga za jebenu Rusiju, ajmo jednom gledati i kako je nama. Jer briselski ćato ne gleda.
Kad se na kraju sve zbroji i oduzme i kad se skonta koliko je ko popušija, mi ćemo garant biti visoko na listi, ako ne i prvi. A to je jadno i žalosno.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Nama jedno gradilište stoji zbog kašnjenja komponenti iz Njemačke. A kad stoji, nema ni prihoda. Kad nema prihoda, nema ni plaća. Pa nema ni potrošnje.
Mnogi su odustali od gradnje zbog divljanja cijena. Jer je EU odlučila kazniti Putina pošto poto. Ispada da je ovo pošto poto jako skupo.
Mnogi su odustali od gradnje zbog divljanja cijena. Jer je EU odlučila kazniti Putina pošto poto. Ispada da je ovo pošto poto jako skupo.
Sve je bolje od ovog što su napravili. Što mi imamo od svega toga, osim štete?
2014 su uveli sankcije, pa ništa nisu time postigli. I sad su ponovili istu stvar, a očekuju drugačiji rezultat. Što je to nego definicija gluposti?
A koliko EU sama poštuje sankcije, mogu iz domene mojeg posla navesti. Italija ih krši i uvozi robu, dok u HR na to ne smijemi ni pomisliti. Znam jer sam pokušao.
2014 su uveli sankcije, pa ništa nisu time postigli. I sad su ponovili istu stvar, a očekuju drugačiji rezultat. Što je to nego definicija gluposti?
A koliko EU sama poštuje sankcije, mogu iz domene mojeg posla navesti. Italija ih krši i uvozi robu, dok u HR na to ne smijemi ni pomisliti. Znam jer sam pokušao.
-
Mirok
- Brigadni General

Cijenu ćemo platiti(što se putina tiće) kolika bude.
Sa ovakvim vođenjem države je lako moguće da platimo i previše,a da oni budu debljega novčanika.
Ukrajina nam je svima sada štit !
Dajmo im i mač,pa će sve biti prije gotovo.
Sa ovakvim vođenjem države je lako moguće da platimo i previše,a da oni budu debljega novčanika.
Ukrajina nam je svima sada štit !
Dajmo im i mač,pa će sve biti prije gotovo.
Onima koji sve to plaćaju. U ovom slučaju oni koji su prisiljeni isplaćivati plaće, puniti proračun i financirati sankcije. Amerikanac mlati našim kurcem po trnju.
Rusi će izdržati dulje nego EU poštivati sankcije. Evo sankcija iz 2014. za primjer. Uvjeren sam da će se EU razjediniti po tom pitanju. I dobro da bude tako.
Rusi će izdržati dulje nego EU poštivati sankcije. Evo sankcija iz 2014. za primjer. Uvjeren sam da će se EU razjediniti po tom pitanju. I dobro da bude tako.
-
Mirok
- Brigadni General

Neće.
Postignut je dogovor.
Sve članice su jednoglasne.
A zapad i NATO je odlučio ne prepustiti Ukrajinu,to jr zacementirano i sam glavni tajnik je to potvrdio jučer.
Postignut je dogovor.
Sve članice su jednoglasne.
A zapad i NATO je odlučio ne prepustiti Ukrajinu,to jr zacementirano i sam glavni tajnik je to potvrdio jučer.
A njemačko plaćanje plina u rubljima? Orbanov povlašteni tretman? Mađarska preprodaja ruske nafte Češkoj i Slovačkoj? To je isto neka jednoglasnost?
NATO se pokazao kako štiti svoje članice u priči s onim dronom.
Baš pratim jednu njemačku grupu, ne da ne podržavaju sankcije, već su protiv cijele politike. Znam i više ljudi u Hrvatskoj koji ne podržavaju ove mjere. Jesu li to sve plaćeni ruski propagandisti? Vlast bi voljela da se tako misli. Nisu nigdje građani jedinstveni, usprkos velikoj propagandi kod koje je zapravo vrlo pogubno javno išta reći protiv službenog narativa. Ali neće ni to zauvijek, dulje će Rus izdržati u Ukrajini i pod sankcijama, nego EU u nametanju sankcija.
-
Mirok
- Brigadni General

Za sve navedeno je postignut dogovor,sve je u medijima.Ariel wrote:A njemačko plaćanje plina u rubljima? Orbanov povlašteni tretman? Mađarska preprodaja ruske nafte Češkoj i Slovačkoj? To je isto neka jednoglasnost?
A to što mi nemamo PZO nije kriv NATO,svaka članica mora štititi svoje nebo.