Invazija Ukrajine

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Invazija Ukrajine

Post by lex-lutor » 29 Aug 2022, 18:56

Mirok wrote:.....A vidi se sada koliko im je i ta vojska sposobna...
Budi ozbiljan !

Cemu zavrsiti nesto sto ti omogucava da zaradis 10x vise nego u normalnom stanju? Kada Putinu dosadi ovo igranje bubnut ce ih sa 2 nuklearke i debelo se smijat, cisto da dokaze kako moze i da svi moraju biti kao bubice... Nije bas da mi se svidjaju takve ideje ali sve ide u tom smjeru...
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 29 Aug 2022, 19:53

Budi ozbiljan !
Putko je dobio poruku drugih sila.
Ona glasi:nemoj se zavaravati,nuklearno oružje ne posjeduješ samo ti ,upotreba u Ukrajini je neprihvatljiva!
Vjeruj da je shvatio poruku.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 29 Aug 2022, 20:14

Mirok wrote: ...Ona glasi:nemoj se zavaravati,nuklearno oružje ne posjeduješ samo ti ,upotreba u Ukrajini je neprihvatljiva!
Vjeruj da je shvatio poruku.
ma pusti ti to, ta priča je ispričana još 1962. godine na Kubi, sva pravila su ostala ista a nuklearno oružje se gomilalo.
Aj sad zamisli situaciju: Recimo (ništa od toga, ali ipak) Rusija se raspada, Putko zna što ga čeka, zapad unatoč upozorenjima još jače pritisne...
Što bi to Putka spriječilo da pritisne i taj zadnji botun ??? To znamo i ti i ja i to zna cili svit, pa znaju i Ameri. Nije se s time zajebavati.
Da ovaj klaun od Zelenskog ima mogućnost ispaliti tako nešto, e onda bi mene bilo strah, ovi koji imaju što ispaliti će biti malo razumniji.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 29 Aug 2022, 20:24

lex-lutor wrote: ... Cemu zavrsiti nesto sto ti omogucava da zaradis 10x vise nego u normalnom stanju?...
da da, pokazati svima koliko su ga "sjebali" sa sankcijama. Takav gušt ja na njegovom mistu ni za što nebi propustija.
lex-lutor wrote:... Kada Putinu dosadi ovo igranje bubnut ce ih sa 2 nuklearke i debelo se smijat, cisto da dokaze kako moze i da svi moraju biti kao bubice...

ja bi reka da ipak neće, ne zato što nema muda, nego zato što se nadan da će druga strana biti razumna bar toliko da ga ne prisili na to.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 29 Aug 2022, 20:32

Ovaj rat ne može trajati vječno, završiti se mora, Zelenski sigurno neće kapitulirati, jer mu ta opcije i ne ostaje, e a sigurno kapitulirati onda neće ni Putko.
Moje skromno mišljenje, Ukrajina nikad više neće biti ono što je bila, nema šanse. Znači, što se prije makne Zelenskog i uspostavi nekog normalnog, sa kojim će se dati pregovarati, to će manji dio
Ukrajine trajno ostati u Ruskim rukama. Do sada je meni izgledalo samo Krim i Dombas (Luhansk i Donjeck) a kako su se stvari zakomplicirale, ni Dnjepar ka nova granica me nebi začudio.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Aug 2022, 20:40

Lipi moji,putko je toliko love nagomilao,vjerojatno je najbogatiji čovjek na planeti.
Voli životne radosti,pice i sve ostalo........
E takav čovjek neće riskirati da si s.ebe sva blaga koja si je osigurao.
Neće riskirati zbog samoga sebe,a za ostale i cijeli svijet njega boli cipela,kao i za obične ruse koji ne žive dobro.
A ova računica o ruskoj 10x zaradi ne drži vodu.Nema pokrića.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Aug 2022, 20:49

Hawk wrote:Ovaj rat ne može trajati vječno, završiti se mora, Zelenski sigurno neće kapitulirati, jer mu ta opcije i ne ostaje, e a sigurno kapitulirati onda neće ni Putko.
Moje skromno mišljenje, Ukrajina nikad više neće biti ono što je bila, nema šanse. Znači, što se prije makne Zelenskog i uspostavi nekog normalnog, sa kojim će se dati pregovarati, to će manji dio
Ukrajine trajno ostati u Ruskim rukama. Do sada je meni izgledalo samo Krim i Dombas (Luhansk i Donjeck) a kako su se stvari zakomplicirale, ni Dnjepar ka nova granica me nebi začudio.
U krivu si.
Mogu ti sa terena potvrditi da u Ukrajini ne postoji nikakva snaga koja bi se pomirila sa cijepanjem teritorija,niti sa pregovorima o takvom nečemu.
U Ukrajini to da netko spomene samo kao daaaaleku mogućnost, je pokojni.
Tako je sada,Zelenski sve ovo dobro vodi,koliko može.
Nažalost rat i patnja se nastavlja,a napadnuti nema izbora nego se boriti.
Ukrajinci srcem i životima to čine i ovaj rat vode.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 29 Aug 2022, 21:22

Mirok wrote:
Hawk wrote:Ovaj rat ne može trajati vječno, završiti se mora, Zelenski sigurno neće kapitulirati, jer mu ta opcije i ne ostaje, e a sigurno kapitulirati onda neće ni Putko.
U krivu si.
ma možda i jesam, to je samo moje skromno mišljenje, a vrime će pokazat koliko san bija u krivu ili možda i u pravu.
Je li to znači da ti "Mirok" misliš da sad postoji mogućnost da se Putko povuče, ostavi i Dombas, a zadovolji se samo sa Krimom?
ili da će neko smaknuti Putka, postaviti nekog drugog, a taj da će povući vojsku i ispričati se Ukrajini, nakon što plati ratnu štetu?
Ovu opciju da će Ukranija na čelu sa Zelenskim, uz pomoć Zapada, poraziti Ruse i isterati ih iz Ukrajine, to slobodno zaboravi. NFC :roll:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 30 Aug 2022, 14:25

Kako će sve točno ići,to nitko ne zna.
I ovisi o puuuno faktora.
Putin će u jednome momentu stati i reći da je rusija postigla sve što je željela,a dotle će pokušati maximizirati osvajanja.
Kada stane,pokušati će politički djelovati da sve osvojeno priključi rusiji.
Kako će do tada i od tada ići ,ovisi i o konkretnoj i ciljanoj pomoći zapada da Ukrajini isporuči adekvatno oružje u dovoljnim količinama,da može poraziti ruse.
Sada se Ukrajini šalje oružje,novac,pomoć,da ne može biti poražena,a istovremeno da se iscrpljuje ruse maximalno.
Rusija ne može predugo voditi rat ovakvoga intenziteta .
Ukrajina može uz pravu pomoć dobiti rat i vratiti i Krim,to neće biti lako,ni brzo i biti će još puno razaranja i žrtava.
Rusija pak,nikako više ne može osvojiti i izbrisati Ukrajinu.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 30 Aug 2022, 16:43

Mirok wrote:Kako će sve točno ići,to nitko ne zna....
ma neko to sigurno zna, al neće nama kažu, pa samo špekuliramo. :lol:
Mirok wrote: ...adekvatno oružje u dovoljnim količinama, da može poraziti ruse...
bojin se da takvoga nema, bar ne u dovoljnim količinama, pogovoto s obzirom na sve veće kolebanje pokazano na zapadu.

Jednokratne
Pozornik
Pozornik

Post by Jednokratne » 30 Aug 2022, 21:59

Rusija je rat izgubila, a ovo ostalo su sve pokušaji i potezi očajnika, mada mislim da Putin više nema velike šanse u ovom ratu, jedino što je grozno je broj nesretnih ljudi.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 31 Aug 2022, 21:17

Jednokratne wrote:Rusija je rat izgubila, a ovo ostalo su sve pokušaji i potezi očajnika, mada mislim da Putin više nema velike šanse u ovom ratu, jedino što je grozno je broj nesretnih ljudi.
Odakle ta ideja ??

Ako je netko dobio rat i jebeno zaradio na njemu onda je to Rusija...! Pa nije rat samo pucanje i bacanje bombi, EU se pokazala kao totalno nesposobna i takticni nezrela za bilo kakvu konkurenciju Rusiji, nametanje KVAZI SANKCIJA prema Rusiji koje u stvarnosti sluze samo kao opravdanje-balansiranje za NASTAMPANE MILIJARDE za vrijeme Covid Plandemije, nitko ne zeli vidjeti niti pricati o toj temi... Dajte ljudi budite razumni, da je to prkno od Ukraine bitno za EU jos 2014 digla bi se prasina i zaustavila okupacija Krima a u to vrijeme je EU bolila kita za tamo neku Ukrainu.

Zapravo kada vidim kako raja razmislja i ne zasluzuje drugo nego da je se pljacka, izrabljuje, siluje i otima imovina planiranom inflacijom, posto se ta taktika i znanja ne uce u drzavnim skolama nije ni cudo da smo okruzeni kretenima i neznalicima koje jos uvijek prodaju komunisticku utopiju misleci da svijet stvarno tako funkcionira....!??
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 31 Aug 2022, 21:38

Što bi putin dao da se iz ovoga izvuče ?Dobro da netko još ne navede ove lopove iz i oko INE kao dokaz uspješnosti rusa :A00:
Ne trebaju nama neprijatelji,ni rusi,ni bilo tko.
Imamo mi svojih iz kradezea koji su se pobrinuli da se skupo plaća i plin i sve ostalo.
Katastrofa,ovo što oni rade je veleizdaja i ratno profiterstvo.
A premijer nas danas uvjerava kako je zapravo ovo super i dokaz kako institucije obavljaju svoj posao.
Kretenizam!
A narod šuti!?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 01 Sep 2022, 10:23

Mirok wrote:.............. ne navede ove lopove iz i oko INE........
Ako postoje ugovori medju pravnim osobama i placeni su svi porezi mogla bi ovo biti jedna od vecih blamaza..............
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 01 Sep 2022, 11:34

Eto,putin je ubio i Maganova,čelnog čovjeka Lukoila.
Zašto?
Čovjek je rekao da je protiv sukoba i da se sve treba čim prije mirno završiti.
Pa se kao slučajno bacio sa prozora....
To je demokracija koju putin donosi.....
Ubojstva,zatvaranja,zatvorske kazne,represija.....za one koji drugačije misle....

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 01 Sep 2022, 11:37

lex-lutor wrote:
Mirok wrote:.............. ne navede ove lopove iz i oko INE........
Ako postoje ugovori medju pravnim osobama i placeni su svi porezi mogla bi ovo biti jedna od vecih blamaza..............
Teško!
Jer sve ostalo ne mogu opravdati.
A mi i zbog takvih ćemo plaćati skuplju energiju.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 01 Sep 2022, 20:29

Mirok wrote:Eto,putin je ubio i Maganova,čelnog čovjeka Lukoila. Zašto?
Čovjek je rekao da je protiv sukoba i da se sve treba čim prije mirno završiti. Pa se kao slučajno bacio sa prozora.....
A jbg sad, to je njegov Đureković :lol: Naravno da je on bija protiv, kad je on tu vrtija lovu, a Putko mu pobrka planove :lol:
Samo nemoj reći da je Putko i Bagu bacija sa balkona :lol:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 01 Sep 2022, 20:57

Ne bi Maganov govorio protiv rata da rusi i Lukoil profitiraju na tome :A00:
Ok,bio je i protiv rata općenito.
A kako povezuješ Maganova i Bagu ?Pošto si sam to spomenuo?
Mene osobno ne bi čudilo da je i Bago imao svoga putina.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 01 Sep 2022, 22:08

Mirok wrote: ... A kako povezuješ Maganova i Bagu ?Pošto si sam to spomenuo?
A nešto su u zadnje vrime počeli redom padat sa balkona :lol:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 11 Sep 2022, 21:50

A nastavilo se bježanijom rusa. :A25:

Post Reply