Kovane inox "sirove" cijevi za puške
Kovane inox "sirove" cijevi za puške
Može li se u EU nabaviti kovane inox "sirove" (blank) cijevi za puške? Gledao sam Lothat Walther, ali oni imaju samo krom-molibden cijevi https://www.lothar-walther.de/barrel-bl ... ged/rifle/ .
Našao sam proizvođače u SAD, ali mislim da dobiti čak i sirovu cijev od tamo nije niti malo lako, i ukupna cijena svega sigurno neće biti mala.
Glede kalibra, zanima me .308, odnosno 7.62 mm. Kalibar o kojem razmišljam je 30-06.
Hvala
Našao sam proizvođače u SAD, ali mislim da dobiti čak i sirovu cijev od tamo nije niti malo lako, i ukupna cijena svega sigurno neće biti mala.
Glede kalibra, zanima me .308, odnosno 7.62 mm. Kalibar o kojem razmišljam je 30-06.
Hvala
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Re: Kovane inox "sirove" cijevi za puške
Mislim da ćeš u svakom slučaju morati kontaktirati puškara jer ti ni Lothar to neće prodati iako to možeš legalno kupiti i imati.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
The truth is hate to those who hate the truth.
Re: Kovane inox
Proizvodjac u pravilu nikada ne prodaju robu krajnjem kupcu i to je posve normalno..Barut wrote:Mislim da ćeš u svakom slučaju morati kontaktirati puškara jer ti ni Lothar to neće prodati iako to možeš legalno kupiti i imati.
Sent using Tapatalk
Nemoguće je Nemoguće
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Pa, kako koji. Možeš otići u Karlovac kad hoćeš i u HS Produktu kupiti što god želiš od njihove proizvodnje što možeš legalno posjedovati. Češka Zbrojovka ti neće slati oružje, ali imaju tvornički dućan iz kojeg možeš naručiti bilo koje dodatke tipa drške, spremnici, nišani itd...lex-lutor wrote:Proizvodjac u pravilu nikada ne prodaju robu krajnjem kupcu i to je posve normalno..Barut wrote:Mislim da ćeš u svakom slučaju morati kontaktirati puškara jer ti ni Lothar to neće prodati iako to možeš legalno kupiti i imati.
Sent using Tapatalk
Bravo!timmy75 wrote:https://www.wojoczek.com/en/blank-barre ... r-reamers/
evo može ovdje
Iako nije inox, a nisam siguran jesu li i kovane, barem su dobavljive.
The truth is hate to those who hate the truth.
Razmišljao sam da bih cijev dao staviti u Sloveniji, pa bi cijev išla izravno tamošnjem puškaru.lex-lutor wrote:Proizvodjac u pravilu nikada ne prodaju robu krajnjem kupcu i to je posve normalno..Barut wrote:Mislim da ćeš u svakom slučaju morati kontaktirati puškara jer ti ni Lothar to neće prodati iako to možeš legalno kupiti i imati.
Sent using Tapatalk
A kovane bih želio radi ovog https://john1911.com/european-rifle-burst-test/ . Naime, koliko znam, u ono doba kad je test rađen, puške koje su se razletjele su imale rezane cijevi. Kad si u lovu, može se dogoditi da se nehotice začepi cijev blatom ili snijegom. Zato vodiči lova na Aljasci odmah lovcima zalijepe plastičnu traku na usta cijevi.
Opcija bi bila i jedna od SAKO pušaka, ali kad sam vidio cijene, ohladio sam.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Koji model Sako?Onty wrote:
Opcija bi bila i jedna od SAKO pušaka, ali kad sam vidio cijene, ohladio sam.
Inace u jeftinijoj varijanti, Tikka puske imaju iste cijevi kao i Sako. Pa pogledaj i tikku.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ove 85 modeli https://www.sako.fi/rifles/sako-85 , meni se sviđa 85 Hunter Stainless https://www.sako.fi/rifles/sako-85/85-hunter-stainless , Da se kojim slučajem odlučim za nju, tražio bih od SAKO da ju opreme kao i 85 85 Classic Deluxe. Što se može, ja sam starog kova i meni je puška bez mehaničkih ciljnika "gola", ko okresana grana. No, o tom, po tom, sigurno neće biti skoro.
Ovih dana ću probati vidjeti još neke izvore prema tvojem savjetu, te što Slovenci mogu ponuditi. Čak si razmišljam da se zaletim u Ferlach i Graz. Kažu da se tamo među rabljenim oružjem mogu naći dobre puške s optikom, izvrsno očuvane, za nekih 1000-1500 eura. Ako cijena bude povoljna, u tom slučaju bih progutao i to da je cijev obična, a ne inox.
Ovih dana ću probati vidjeti još neke izvore prema tvojem savjetu, te što Slovenci mogu ponuditi. Čak si razmišljam da se zaletim u Ferlach i Graz. Kažu da se tamo među rabljenim oružjem mogu naći dobre puške s optikom, izvrsno očuvane, za nekih 1000-1500 eura. Ako cijena bude povoljna, u tom slučaju bih progutao i to da je cijev obična, a ne inox.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Da se upustis u projekt sako, moj savjet bi bio da kupis pusku bez nisana, i onda je odneses renomiranom puskaru da stavi nisane i sta zelis.Onty wrote: Da se kojim slučajem odlučim za nju, tražio bih od SAKO da ju opreme kao i 85 85 Classic Deluxe.
Natezati se po narudzbi sa tvornicom koja izvozi masovno u cijeli svijet, i uvoziti poslije kod nas, to ti je visemjesecni projekt bez garancije uspjeha. Recept za spaliti zivce.
Turn better into best!