Kovane inox "sirove" cijevi za puške

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Onty
Narednik
Narednik
Been thanked: 2 times

Kovane inox "sirove" cijevi za puške

Post by Onty » 03 Sep 2022, 10:33

Može li se u EU nabaviti kovane inox "sirove" (blank) cijevi za puške? Gledao sam Lothat Walther, ali oni imaju samo krom-molibden cijevi https://www.lothar-walther.de/barrel-bl ... ged/rifle/ .

Našao sam proizvođače u SAD, ali mislim da dobiti čak i sirovu cijev od tamo nije niti malo lako, i ukupna cijena svega sigurno neće biti mala.

Glede kalibra, zanima me .308, odnosno 7.62 mm. Kalibar o kojem razmišljam je 30-06.

Hvala

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Has thanked: 1 time

Re: Kovane inox "sirove" cijevi za puške

Post by Barut » 03 Sep 2022, 11:13

Mislim da ćeš u svakom slučaju morati kontaktirati puškara jer ti ni Lothar to neće prodati iako to možeš legalno kupiti i imati.

Sent using Tapatalk
The truth is hate to those who hate the truth.

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 03 Sep 2022, 13:59

Put your money where your mouth is.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Kovane inox

Post by lex-lutor » 04 Sep 2022, 12:30

Barut wrote:Mislim da ćeš u svakom slučaju morati kontaktirati puškara jer ti ni Lothar to neće prodati iako to možeš legalno kupiti i imati.
Sent using Tapatalk
Proizvodjac u pravilu nikada ne prodaju robu krajnjem kupcu i to je posve normalno..
Nemoguće je Nemoguće

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Has thanked: 1 time

Post by Barut » 04 Sep 2022, 15:16

lex-lutor wrote:
Barut wrote:Mislim da ćeš u svakom slučaju morati kontaktirati puškara jer ti ni Lothar to neće prodati iako to možeš legalno kupiti i imati.
Sent using Tapatalk
Proizvodjac u pravilu nikada ne prodaju robu krajnjem kupcu i to je posve normalno..
Pa, kako koji. Možeš otići u Karlovac kad hoćeš i u HS Produktu kupiti što god želiš od njihove proizvodnje što možeš legalno posjedovati. Češka Zbrojovka ti neće slati oružje, ali imaju tvornički dućan iz kojeg možeš naručiti bilo koje dodatke tipa drške, spremnici, nišani itd...
timmy75 wrote:https://www.wojoczek.com/en/blank-barre ... r-reamers/

evo može ovdje
Bravo! :A25:
Iako nije inox, a nisam siguran jesu li i kovane, barem su dobavljive. :)
The truth is hate to those who hate the truth.

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 04 Sep 2022, 22:04

lex-lutor wrote:
Sent using Tapatalk
Razmišljao sam da bih cijev dao staviti u Sloveniji, pa bi cijev išla izravno tamošnjem puškaru.

A kovane bih želio radi ovog https://john1911.com/european-rifle-burst-test/ . Naime, koliko znam, u ono doba kad je test rađen, puške koje su se razletjele su imale rezane cijevi. Kad si u lovu, može se dogoditi da se nehotice začepi cijev blatom ili snijegom. Zato vodiči lova na Aljasci odmah lovcima zalijepe plastičnu traku na usta cijevi.

Opcija bi bila i jedna od SAKO pušaka, ali kad sam vidio cijene, ohladio sam.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 05 Sep 2022, 04:31

Onty wrote:
Opcija bi bila i jedna od SAKO pušaka, ali kad sam vidio cijene, ohladio sam.
Koji model Sako?
Inace u jeftinijoj varijanti, Tikka puske imaju iste cijevi kao i Sako. Pa pogledaj i tikku.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 05 Sep 2022, 22:02

Ove 85 modeli https://www.sako.fi/rifles/sako-85 , meni se sviđa 85 Hunter Stainless https://www.sako.fi/rifles/sako-85/85-hunter-stainless , Da se kojim slučajem odlučim za nju, tražio bih od SAKO da ju opreme kao i 85 85 Classic Deluxe. Što se može, ja sam starog kova i meni je puška bez mehaničkih ciljnika "gola", ko okresana grana. No, o tom, po tom, sigurno neće biti skoro.

Ovih dana ću probati vidjeti još neke izvore prema tvojem savjetu, te što Slovenci mogu ponuditi. Čak si razmišljam da se zaletim u Ferlach i Graz. Kažu da se tamo među rabljenim oružjem mogu naći dobre puške s optikom, izvrsno očuvane, za nekih 1000-1500 eura. Ako cijena bude povoljna, u tom slučaju bih progutao i to da je cijev obična, a ne inox.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 06 Sep 2022, 04:47

Onty wrote: Da se kojim slučajem odlučim za nju, tražio bih od SAKO da ju opreme kao i 85 85 Classic Deluxe.
Da se upustis u projekt sako, moj savjet bi bio da kupis pusku bez nisana, i onda je odneses renomiranom puskaru da stavi nisane i sta zelis.
Natezati se po narudzbi sa tvornicom koja izvozi masovno u cijeli svijet, i uvoziti poslije kod nas, to ti je visemjesecni projekt bez garancije uspjeha. Recept za spaliti zivce.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Post Reply