Pojašnjenje molim

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
allman
Razvodnik
Razvodnik

Pojašnjenje molim

Post by allman » 19 Dec 2008, 15:24

Pozdrav,
do sada sam samo pažljivo čitao ovaj forum.
Ajde da se i ja malo aktivnije uključim...pa postavljam pitanje "znalcima" da li je ova sklopiva bajoneta AK47 na fotki standard ruskog vojnika ili je to neka Made in China izvedenica?
Attachments
ak47 preklopna.jpg

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: Pojašnjenje molim

Post by Legion66 » 19 Dec 2008, 16:39

Po mom mišljenju ovaj nož nema veze s bajonetama -one su fiksne, ne preklopne, a još manje s ruskom vojskom i Rusijom. Možda je vidio Rusiju iz aviona dok je putoval iz NR Kine.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

allman
Razvodnik
Razvodnik

Post by allman » 19 Dec 2008, 17:24

Znam ja da su bajonete fiksne, ali se ova"stvar" prodaje na e bayu pod nazivom preklopna bayoneta switch blade...i za mene je ovo preklopni nož ali me zbunjuje onaj utvrđivač na dršci noža kao i otvor za cijev puške. No dobro, možda su se kosooki malo zaigrali....
Slijedeća stvar koja me također zanima je i ova niže (valjda) bajoneta ,da li o njoj možete nešto napisati...za info. ta se bajoneta pojavila na aukcije.hr i tip hoće 300 kn za nju

Hvala :A25:
Attachments
ak 47 NOVA.jpg

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 19 Dec 2008, 17:59

To možeš kupiti u ponedeljak na sajmu u KC za 100 kn od onog malog kosookog.

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 19 Dec 2008, 20:20

Bajoneta je super ako ju mislis gledati.
Napravljena je u KINI a prava cijena joj je max 15 kn !!!
Tako da je vrlo vjerojatno da je i onaj "switch blade" takodjer čajniz.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 19 Dec 2008, 21:33

Ovdje se u oba slučaja doista iz aviona vidi da je u pitanju staro kinesko smeće. Sada već i oni rade puno bolje stvari.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 20 Dec 2008, 20:14

legion.poljak66 wrote:To možeš kupiti u ponedeljak na sajmu u KC za 100 kn od onog malog kosookog.
Iste takve "chineze" u maloj Aziji u Zgb koštaju 30,00 kn, oni noževi "za bacanje" koji su na aukcijama po 100,00 i više kuna možeš kupiti za 17,00 kn, a one lovačke za 18,00. Ali to je samo "za ukras".
Pojedinci kupuju i mećeju na aucije i kao za inat uvijek se nako "zalijepi" i kupi stvar od 15-tak kuna za 100 i više.
ista stvar je i sa upaljačima u obliku pištolj ili metka i slično...kupite ga za već od 5,00 kn i metnete na aukcije za početnu cijenu od 30-tak i uvijek se netko "upeca" jer nije čuo za "male kosooke" i njihove "butige".
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 23 Dec 2008, 10:53

BOXI wrote:
legion.poljak66 wrote:To možeš kupiti u ponedeljak na sajmu u KC za 100 kn od onog malog kosookog.
Iste takve "chineze" u maloj Aziji u Zgb koštaju 30,00 kn, oni noževi "za bacanje" koji su na aukcijama po 100,00 i više kuna možeš kupiti za 17,00 kn, a one lovačke za 18,00. Ali to je samo "za ukras".
Pojedinci kupuju i mećeju na aucije i kao za inat uvijek se nako "zalijepi" i kupi stvar od 15-tak kuna za 100 i više.
ista stvar je i sa upaljačima u obliku pištolj ili metka i slično...kupite ga za već od 5,00 kn i metnete na aukcije za početnu cijenu od 30-tak i uvijek se netko "upeca" jer nije čuo za "male kosooke" i njihove "butige".
Daj molim te objasni gdje je ta Mal Azija u ZG, te kineske trgovine??

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 23 Dec 2008, 11:03

Kajzerica, ak se nisu preselili. A imaš ih i na Jakuševcu.

croblade
Razvodnik
Razvodnik

Post by croblade » 23 Dec 2008, 11:32

Postoje preklopne bajonete, naš kolega iz Zadra ima ih nekoliko. Istina jedna dođe kao dva vagona ovih na slici :mrgreen:

Sve ove CCCP AK-47 bajonete su kineske bajonete koje nemaju veze s AK puškama. Nemreš ih niti staviti na AK. Ruske AK bajonete nikada nisu imale oznaku CCCP niti AK-47. Ruske AK bajonete imaju dvije oznake. One proizvedene u tvotnici Tula imaju oznaku petokrake, a one proizvedene u tvornici Izhevsk (danas Izmash) imaju trokut i u njemu strijelu. Rumunjska tvornica Ratmil iz Cugira koristila je sličan ni znak pa ih ljudi znaju mješati.

Izhevsk
http://www.croblade.com/page40.html

Tula
http://www.croblade.com/page41.html

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 23 Dec 2008, 12:01

fricky wrote:[

Daj molim te objasni gdje je ta Mal Azija u ZG, te kineske trgovine??
Mala Azija ti je smještena u Zagrebu, samoborska cesta, bivša tvornica "Jedinstvo". tamo imaš tog smeća od noževa za kupiti bar 50-tak vrsta sa cijenom od 12-30 kn. također imaš i "Tasco" optike od 50-200 kn, ali ti ne preporučujem da kupuješ to smeća. rađe kupi jednu poštenu stvar nego 10 bezveznih.
Uostalom i stara narodna poslovica kaže : "Nisam tako bogat da kupujem jeftine stvari"
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

allman
Razvodnik
Razvodnik

Post by allman » 30 Dec 2008, 23:09

Bok ekipo,
držim u ruci preklopni - automatik, nož-bayo (?) s početka ovog posta i ne mogu a ne komentirati ove "autoritete" s foruma koji su ovo prikazali kao jeftini China proizvod....
Možda su ga i" kosooki" napravili ali im je to onda vrhunac dostignuća njihove izrade noževa:
- automatik - oštrica se izbacuje sa strane pritiskom na metalni gumb
- sklopljen je dužina 15 cm
- oštrica dužina 12 cm
- ukupna dužina 27 cm
- težina cca.0,8 kg
- ima mehanizam za utvrđivanje na AK 47
- drška napravljena (po mojem sudu) od kvalitetnog drveta
- oštrica nazubljena
- dupla kočnica
- futrola platnena maskirna s kopčom
- nož ima kopču za nošenje
- oznaka na oštrici AK-47 CCCP

I za kraj , osoba koja mi je poklonila ovaj nož-bayo, došla je iz Afganistana ( HV misija ) i garantira da ovu stvarčicu duže svi u Afganist.police uz svoje AK 5,56.....
Molim komentare nakon ovoga.
Molim i info.od znalaca sa foruma, gdje za 15 kn mogu u Hrv. od kosookih kupiti ovo, kako bih dilao dalje!
Lijep pozdrav!
Attachments
ak47 preklopna.jpg

croblade
Razvodnik
Razvodnik

Post by croblade » 31 Dec 2008, 01:29

AK bajoneta s oznakom CCCP napravljena u Kini nakon raspada SSSRa i koja nemre niti na jedan AK model... ako zanemarimo te detalje radi se stvarno o krasnoj AK bajoneti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ajde molim te stavi bajonetu na AK pa uslikaj da vidimo... Usporedi mehanizme za stavljanje na pušku s AK bajoneta i mehanizam ove pa bu ti bilo jasno da ta bajoneta ide na AK samo ako je zakeljiš selotejpom...

Ruske bajonete za AK su se proizvodile u tvornicama Tula, Izhevsk i danas u tvornici Izmash (nekedašnji Izhevsk). Sve bajonete za AK proizvedene u tim tvornicama imaju oznake tvornice kojih na ovoj tvojoj nema...

J07@
Banned

Post by J07@ » 31 Dec 2008, 11:33

joj
mozda je ovo bajoneta za novi kineski AK :roll:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 31 Dec 2008, 15:34

držim u ruci preklopni - automatik, nož-bayo (?) s početka ovog posta i ne mogu a ne komentirati ove "autoritete" s foruma koji su ovo prikazali kao jeftini China proizvod....
Prijetelju, jesi li ikada držao u rukama neki kvalitetni nož??
Ako nisi, onda te razumijem, a ako jesi, a ne vidiš razliku, onda nešto ne štima.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

allman
Razvodnik
Razvodnik

Post by allman » 31 Dec 2008, 16:14

Imam "neku" svoju malu kolekcijicu od 15-ak noževa,bodeža i raznih bajoneta, tako da nisam baš toliko neupučen....samo sam Vam iznio svoje mišljenje , svoj stav, da ovo nije baš tako looooša, plastična, kineska stvarčica. :lol:
Iz moje "nekvalitetne" kolekcije trenutno za sada prodajem Gerber Guardian Back-up, bodež, (NIJE KINESKI!)potpuno nov, ako koga zanima još neka moja nekvalitetna roba za kupnju klik na PP :A25:

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 31 Dec 2008, 17:00

Slobodno stavis u Oglase na dnu foruma sa pripadajucom slicicom :A25:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 31 Dec 2008, 18:22

allman wrote:Imam "neku" svoju malu kolekcijicu od 15-ak noževa,bodeža i raznih bajoneta, tako da nisam baš toliko neupučen....samo sam Vam iznio svoje mišljenje , svoj stav, da ovo nije baš tako looooša, plastična, kineska stvarčica. :lol:
Iz moje "nekvalitetne" kolekcije trenutno za sada prodajem Gerber Guardian Back-up, bodež, (NIJE KINESKI!)potpuno nov, ako koga zanima još neka moja nekvalitetna roba za kupnju klik na PP :A25:
Vidi, imaš 10 postova, a pogotovo iz ovih zadnjih se može vidjeti napadaš "autoritete". Autoritet se postaje znanjem i iskustvom, zajedno te educiranjem onih koji nemaju ta znanja a žele ih prihvatiti, znači radi se o dvosmjernom odnosu.

Osobno, (ovo ne pišem kao mod) uvažavam sva mišljenja i stavove.

Ono što definira svaku oštricu je prije svega materijal a zatim i kakvoća izvedbe.
Da sada ne nabijam na nos svoju stručnost i iskustvo, jer osjećam se prozvanim na neki način, jedan od bitnih parametara je i cijena. Uglavnom, ono što je kvalitetno i košta.

Velika većina proizvođača je stekla ugled i ime kvalitetom izrade, materijalima i uslugom pa na temelju toga grade i cijenu.

Nema smisla štititi proizvođača iz Kine koji kopiranjem nečijeg imena pokazuje svoju kvalitetu. Kolege su već ranije odgovorili kako postoji u svijetu 2 tvornice izvornih AK bajoneta i to je to.

Gdje je oznaka proizvođača, licence (ako se radi o AK bajoneti) i copyrighta te materijala, tvrdoće, modela i sl. na tom nožu?

O kojem čeliku se radi?

Kakvo i koje je drvo u pitanju?

Molim, Te, pogledaj pa napiši, tako ćeš utišati dio glasova koji negoduju.
Ako navedenih podataka nema, znalcima će biti dovoljno jasno o čemu se radi.

I, da, sada pišem kao mod, molim bez teških izjava, jer ću biti prisiljen izreći opomene i/ili zaključati topic.

mariobab
Pozornik
Pozornik

Post by mariobab » 31 Dec 2008, 20:07

S ovim kineskim nazovi noževima ne isplati se gubiti vrijeme-kvalitetniji je bio nož koji sam iskovao od betonskog željeza.Problem je što se ne mogu upotrijebiti ni za što,čemu bi sječivo trebalo služiti,a materijal je toliko zrnat,da ih se ne može niti nabrusiti.Kupio sam jedan primjerak fiksne "bajonete",80 HRK na Jakuševcu,mislio sam napraviti vrh koplja,ali sam na kraju iskoristio nož za bacanje...
Ono što definira svaku oštricu je prije svega materijal a zatim i kakvoća izvedbe.
Potpuno se slažem.
jedan od bitnih parametara je i cijena
...što nije uvijek baš tako.Cijenu određuju i druge stvari,tako da neka konfekcija dobre izrade i tvorničke kontrole kvalitete može biti daleko bolja i nekoliko puta jeftinija od sječiva kojima su dana mistična svojstva-te mogu presjeći kravu čim iskoče iz nožnice,ogule paradajz iz poteza,cijepaju drva,a kaljena su valjda na Fujijami pod punim mjesecom.
Hoću reći-tu treba biti oprezan,autorski noževi,malih serija,prigodni,mogu biti strahovito skupi na tržištu,bez obzira na kvalitetu.Primjer je za to nedavno bio nož iz filma Rambo IV.serija 100 kom-numerirani,D2 alatni čelik,Gil Hibben sa certifikatom 1200$.Takav nož je prije 30-ak godina iskovao moj tast za sječenje buči i repe od stare feder plate i imao ga je sve do nedavno,dok ga nije negdje zaturio.
Sometimes you eat the bear, sometimes the bear eats you…

croblade
Razvodnik
Razvodnik

Post by croblade » 01 Jan 2009, 00:47

Glede spomenutog noža/bajonete...

Ja ne ulazim u to što je dobra oštrica a što nije... Ako nekoga veseli imati takav nož onda je to ok... isto ne ulazim u to kakvu tko ima oštricu u kolekciji, to je osobna stvar kolekcionara. Ako će netko skupljati samo AK CCCP bajonete i noževe neka skuplja, ako njega to veseli onda je i meni dobro. Da se razumijemo ove kineske AK CCCP bajonete kakve bile da bile izgledaju bolje od egiparskih AK bajoneta iz tvornice Maadi. Egipatske AK bajonete su nešto najlošije...

Mene samo smeta što se te AK CCCP oštrice svrstavaju pod AK bajonete a to nisu.

Najvažnije je da je netko zadovoljan oštricom, ako je netko zadovoljan AK CCCP oštricom neka je kupi i neka se veseli. Meni ta oštrica nije nekaj, no isto tako pola mojih oštrica nisu nekaj drugim kolekcionarima... Mene su mnogi napali zakaj imam u kolekciji Opinel noževe... Imam ih zato kaj su mi super i zato kaj me veseli imati ih, ne želim bolje, ne želim povoljnije, ževom svoje Opinel noževe...

Najvažnije je da smo svi zadovoljni s svojim kolekcijama!!!

Sada je 23:47 pa, sretna Nova! Puno zdravlja u 2009.!!!

Post Reply