Postoji li mogućnost da se svi vlasnici oružja ujedine?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Postoji li mogućnost da se svi vlasnici oružja ujedine?
Stara tema......
U Sloveniji znatno jeftinije streljivo......
I za te stvari mi iz Hr idemo u Slo .
Valjda ce netko kod nas doći do pameti....?
Državna birokracija,propisi,a i neki još....
U Sloveniji znatno jeftinije streljivo......
Ne samo to, lovacke trgovine uvoze streljivo i oni uvoze samo lovacke vrste streljiva tipa SP.Mirok wrote:Stara tema......
U Sloveniji znatno jeftinije streljivo......![]()
U hrvatskoj zastupnik za PP ne uvozi FMJBT metke koji su kod rebeca oko 3.5 kn komad i proda ih 500 000 godisnje.
Svaka trgovina umjesto da koristi mozak i maksimizira profit da prodaje svim vlasnicima oruzja, oni se ogranice na samo lovce ili sto vec.
Makar dosta lovaca koje sam upoznao otvoreno govori da bi zabranili sve vrste oruzja osim lovackog.
Koje?Mirok wrote:Ovo za lovce nikada nisam čuo .
Bio sam upoznao vec par takih. Napisao sam da sam imao jednu situaciju u PU Petrinsjka kada sam doneo oruzje na registraciju, jedan lovac ga je vidio i odrzo monolog kak je to glupost, kak to treba zabranit, itd itd.Mirok wrote:Za zabranu svog oružja osim lovačkog.
A bilo ih je i par vec na streljani sa slicnim stavovima.
-
Mirok
- Brigadni General

Ja nisam nikada čuo takvu formulaciju,ali ima kojekakvih budala koji misle da su nekakva elita,pa onda nastoje i nametati kojekakve gluposti.
To su ti koji promoviraju da trebaš imati pušku za xxxx eura,hlače i cipele za xxxx eura,šešire i jakne ne ispod xxxx eura itd.
Davno prije,jedan je lovac na okupljanju prije lova izjavio da bi on najrađe da je cijena benzina 100 kn/l,tako da se on sam vozi po cesti.
Bio je lovaš,tako da mu to nije bio problem.
Ja sam bio u Petrinjskoj,prije tri tjedna i prevodio sam OLe na trajno.
Bila je tamo neka ženskica koja je prodala pištolj pok oca i ja je pitam ,ima li lovačkoga oružja za prodaju?
Uskoči tamo nekakav tip i kaže da ima on i pita što mi treba?
Ja mu kažem da se traži pouzdano oružje u dobrome stanju,ne preskupo.
Nisam ni završio,a tip počne vrtiti glavom i mahati rukom ,kao da se maknem...?!
Gledam ja njega,maše on i dalje rukom,nekako razočaran,bahato i suvereno izjavljuje da on ima oružje koje nije jeftinije po komadu od 50 000 e.
Svi smo ga ignorirali i produžili svojim poslom.
Eto ima takvih......bahatih budala,koji se ne znaju ni ponašati.
To su ti koji promoviraju da trebaš imati pušku za xxxx eura,hlače i cipele za xxxx eura,šešire i jakne ne ispod xxxx eura itd.
Davno prije,jedan je lovac na okupljanju prije lova izjavio da bi on najrađe da je cijena benzina 100 kn/l,tako da se on sam vozi po cesti.
Bio je lovaš,tako da mu to nije bio problem.
Ja sam bio u Petrinjskoj,prije tri tjedna i prevodio sam OLe na trajno.
Bila je tamo neka ženskica koja je prodala pištolj pok oca i ja je pitam ,ima li lovačkoga oružja za prodaju?
Uskoči tamo nekakav tip i kaže da ima on i pita što mi treba?
Ja mu kažem da se traži pouzdano oružje u dobrome stanju,ne preskupo.
Nisam ni završio,a tip počne vrtiti glavom i mahati rukom ,kao da se maknem...?!
Gledam ja njega,maše on i dalje rukom,nekako razočaran,bahato i suvereno izjavljuje da on ima oružje koje nije jeftinije po komadu od 50 000 e.
Svi smo ga ignorirali i produžili svojim poslom.
Eto ima takvih......bahatih budala,koji se ne znaju ni ponašati.
To je ta ekipa.
Ali evo, bio sam pricao u zadnje vrijeme s puno lovaca u nekakom interesu nalazenja zajednickih stvari kod oruzja, i vecina ih misli da je glupost.
U Hrvatskoj je jos uvijek ona ideja da ti oruzje treba samo za lov, u sto sam se jos vise uvjerio na nekom reddit postu nekidan. Netko je postao da mozes imati legalno AR-15 i AK-47 legalno u hrvatskoj, i vecina komentara je bila "Sta ce ti tako oruzje za lov?"
Ali evo, bio sam pricao u zadnje vrijeme s puno lovaca u nekakom interesu nalazenja zajednickih stvari kod oruzja, i vecina ih misli da je glupost.
U Hrvatskoj je jos uvijek ona ideja da ti oruzje treba samo za lov, u sto sam se jos vise uvjerio na nekom reddit postu nekidan. Netko je postao da mozes imati legalno AR-15 i AK-47 legalno u hrvatskoj, i vecina komentara je bila "Sta ce ti tako oruzje za lov?"
-
Mirok
- Brigadni General

Te budale ne kuže da netko i pokupi svo oružje osim lovačkog,samo bi bilo pitanje vremena kada bi došli i pokupili i svo lovačko oružje.
I tada bi mogli reći da je lov nešto neprihvatljivo,nehumano i da će svijet biti sigurniji bez ikakvoga oružja.
To je problematika nerazumijevanja između imaoca oružja.
Davno sam napisao ,da moramo imati glave skupa.
I tada bi mogli reći da je lov nešto neprihvatljivo,nehumano i da će svijet biti sigurniji bez ikakvoga oružja.
To je problematika nerazumijevanja između imaoca oružja.
Davno sam napisao ,da moramo imati glave skupa.
"Mislim da u Hrvatskoj nitko ne mora posjedovati naoružanje, osim onih koji se bave lovom", poručio je Božinović.
Riba smrdi od glave.
Izvor: vlada.gov.hr
https://vlada.gov.hr/vijesti/bozinovic-ocekujem-da-hrvatska-8-prosinca-dobije-zeleno-svjetlo-za-schengenski-prostor/36386
Riba smrdi od glave.
https://vlada.gov.hr/vijesti/bozinovic-ocekujem-da-hrvatska-8-prosinca-dobije-zeleno-svjetlo-za-schengenski-prostor/36386
Put your money where your mouth is.
-
Mirok
- Brigadni General

Pa sad glasajte za HDZ.timmy75 wrote:"Mislim da u Hrvatskoj nitko ne mora posjedovati naoružanje, osim onih koji se bave lovom", poručio je Božinović.
Riba smrdi od glave.
Lovci cine preko 70% vlasnika oruzja u Hrvatskoj, ako bi bili u dobrom odnosu s njima(sto je tesko) dugorocno bi bilo puno bolje za nas.
-
Mirok
- Brigadni General

???Stargazer wrote:Lovci cine preko 70% vlasnika oruzja u Hrvatskoj, ako bi bili u dobrom odnosu s njima(sto je tesko) dugorocno bi bilo puno bolje za nas.
Upitnici na sto?Mirok wrote:???Stargazer wrote:Lovci cine preko 70% vlasnika oruzja u Hrvatskoj, ako bi bili u dobrom odnosu s njima(sto je tesko) dugorocno bi bilo puno bolje za nas.
Nisam nikad rekao da su svi lovci problem.
Znam dosta ok lovaca.
Ali i ovaj link sta ministar Bozinovic kaze o legalnom oruzju govori dosta o stanju lovaca u Hrvatskoj. Cilj je da radimo skupa, ne jedni protiv drugih. Lovci se najvise spominju jer ih ima najvise u Hrvatskoj.
Znam dosta ok lovaca.
Ali i ovaj link sta ministar Bozinovic kaze o legalnom oruzju govori dosta o stanju lovaca u Hrvatskoj. Cilj je da radimo skupa, ne jedni protiv drugih. Lovci se najvise spominju jer ih ima najvise u Hrvatskoj.
-
Mirok
- Brigadni General

Što ti Božinovićeva izjava govori o stanju lovaca ?
I taj izraz.....stanje lovaca......to može zvučati pomalo uvredljivo ...
Božinovićeva izjava je izjava anti gun nastojanja,ništa drugo.
Slazem se da je njegova izjava anti gun. Ali isto tako znam da je jako puno lovaca koje sam upoznao imale slicne stavove, ne svi, ali dobar dio.Mirok wrote:Što ti Božinovićeva izjava govori o stanju lovaca ?
O njima pricamo jer su najveci lobi u hrvatskoj za vatreno oruzje. Ne mislim nista lose o lovcima koji su spremni bit otvoreni za druge vrste natjecanja.
-
Mirok
- Brigadni General

Sada kažeš za druge vrste natjecanja.....
Zašto natjecanja ?
Zašto netko ne bi imao oružje,a da nije natjecatelj ,da može rekreativno pucati ?
Zašto oružje ne bi imao netko tko jednostavno voli oružje ?
Zašto natjecanja ?
Zašto netko ne bi imao oružje,a da nije natjecatelj ,da može rekreativno pucati ?
Pa ja sam za sve od toga. Ali nas zakon trenutno nije ustrojen da netko takav moze dobit oruzje.Mirok wrote:Sada kažeš za druge vrste natjecanja.....
Zašto natjecanja ?
Mora biti preko lova, sporta ili samoobrane.
Ja bi prvi da uvedu da se moze nabaviti oruzje samo iz zabave.