CZ 457 MTR 22LR
-
Marko2Marko
- Desetnik

Re: CZ 457 MTR 22LR
vidim da više peglaš puško nego pucaš.
zašto nisi kupio stari anschutz 54? ova puška je za 'filed-target', ne za bench-rest.
zašto nisi kupio stari anschutz 54? ova puška je za 'filed-target', ne za bench-rest.
-
Marko2Marko
- Desetnik

Puca se kad se stigne a puska ko puska ce sluziti za ono sto ja kazem.Marko2Marko wrote:vidim da više peglaš puško nego pucaš.
Nisam konkurentan jos. Ovu subotu je jaki vjetar bio tako da nije mjerodavno.Marko2Marko wrote:koliko bodova napucaš na BR50 metu ?
To je TO. Poliran sa 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000 i onda paste za poiranje. Kad se sa 600 izvuku risevi od tokarskog dalje je lako. Vjerojatno ce ga s vremenom trebati dopolirati jer ce ga kuciste puske izgrebati ali nema veze.
Puno bolje klizi kad se repetira. Preporucujem za odraditi. Ima posla cca 4 sata.
Puno bolje klizi kad se repetira. Preporucujem za odraditi. Ima posla cca 4 sata.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Nije mi poznato da se u HR ikad radilo bench rest natjecanje.Marko2Marko wrote:vidim da više peglaš puško nego pucaš.
Funkcija puske (makar i 54) ovisi konacno o kundaku i optici. Kad je A 54 napravljen, nisu se pucale ove discipline s optikom kao danas.
Sa ovom puskom ce se moci natjecati po Hrvatskoj, na 50 i 100 m. Izbor mu je OK. (pod pretpostavkom da je CZ zadrzala preciznost u tradiciji brno 2)
Inace kod nas je situacija sa streljanama takva, da se vrlo malo puca. Zato je dobro da se pise i diskutira o tome, prenose se iskustva.
Evo i meta BR50. Za ilustraciju.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Stigle opruge za okidanje. Dvije tvrdje i dvije mekse. Sa ovim bi trebao imati oko 400 grama. Sutra ugradim ako stignem.
Dao ih raditi prijatelj sto ima isto CZ 457 Royala. Sa ovim tanjim je naMirok wrote:To je naručeno ili si ih dao raditi ?
425 grama.
Ja sam bio pokupovao sve na Jankomiru sto je bilo.Mirok wrote:Za informaciju.........mete BR 50 su dobili u Decathlonu !
Ja sam svoju oprugu izvadio, otisao u Bauhaus, nasao istu samo meksu. Skratio je sa kljestima sa 2 djira i ugradio.
Nemam profi alat za mjerenje nego vulgaris i okidac je na oko 200 grama. Trosak=50 lipa
Trebalo bi jos mozda ispolirat malo okidac al nisam to nikad htio da ne zajebem nesto.
Edit: 2 opruge sam uzeo. Trosak je bio 1 kn. Mislim da jos jednu imam negdje u ruksaku. Ako ti Marko ove ne budu ok, posalji poruku pa ti mogu poslat tu sta imam.
Nemam profi alat za mjerenje nego vulgaris i okidac je na oko 200 grama. Trosak=50 lipa
Trebalo bi jos mozda ispolirat malo okidac al nisam to nikad htio da ne zajebem nesto.
Edit: 2 opruge sam uzeo. Trosak je bio 1 kn. Mislim da jos jednu imam negdje u ruksaku. Ako ti Marko ove ne budu ok, posalji poruku pa ti mogu poslat tu sta imam.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ove su mete na Žitnjaku .Mario_Zg wrote:Dao ih raditi prijatelj sto ima isto CZ 457 Royala. Sa ovim tanjim je naMirok wrote:To je naručeno ili si ih dao raditi ?
425 grama.
Ja sam bio pokupovao sve na Jankomiru sto je bilo.Mirok wrote:Za informaciju.........mete BR 50 su dobili u Decathlonu !
Bit ce sigurno dobre jer su isprobane kod kolege. 2 su deblje (0,45mm) i 2 tanje (0,40mm). Mislio danas stavit a opet si mislim sigurno cu naci jos nesto za dopolirati pa sam odustao 
-
Marko2Marko
- Desetnik

Bio sam i ja kemijske raskapao al je problem sto su veci fi (4-4,20mm) pa seraf kojim se stela tvrdoca moze uci u njih. Ovo je sad identicno originalu, profesionalno napravljema opruga i mislim da problema nebi trebalo biti.
Konacno da i okidanje rijesim
Nisam jos slozio pusku jer moram jos nesto napraviti a i dobro ispuhati posto je puna piljevine
Nisam jos slozio pusku jer moram jos nesto napraviti a i dobro ispuhati posto je puna piljevine