Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
to smo već obradili prije godinu dana. Rekli smo da Putinu ide Nobelova nagrada iz Medicine. Ono što cilom svitu nije pošlo za rukom u dvi godine,Mudri wrote:Ja se samo pitam šta je sa koronom tamo,ima li je ili nema.????? ..
Putin je riješija za 24 sata, zaustavija Pandemiju.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Pa ja baš ne znam kada smo mi to govorili da idemo do Drine ?Hawk wrote:E jbg sad, ne moš sad skakat na sve što neko kaže.Mirok wrote:...Kaže Bagdasarov da rusija sad treba udariti na Tursku,protjerati Turke iz južnoga Kavkaza i zauzeti Istambul !?![]()
Koliko smo mi puta rekli da idemo do Drine ??? pa nikad nismo išli
ma ne vi, ja kažen da smo mi to govoriliMirok wrote:...Pa ja baš ne znam kada smo mi to govorili da idemo do Drine ?...
Na radio Sljemenu govore o ratnom rasporedu i
javljanju u područne urede navodno je 20 000 ljudi dobilo
nekakve pozive ?
nekakve pozive ?
Pozive za sto?matezg1 wrote:Na radio Sljemenu govore o ratnom rasporedu i
nekakve pozive ?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
https://www.index.hr/vijesti/clanak/des ... 47983.aspxStargazer wrote:
Pozive za sto?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ovaj komentar na posjet Xi Jin Ping-a Putinu mi se nakako najviše sviđa:
"KAKO SU RUSIJA I KINA PRESTIGLE ZAPAD:
NAKON GODINU DANA SANKCIJA "CIJELOG SVIJETA" REZULTATI SU UPRAVO SUPROTNI
Putin i Xi Jinping razgovarali su jučer preko pet sati. Danas se očekuje zajednička izjava.
Unatoč pokušajima Zapada da “globalizira” sukob, samo 33 nacije — koje predstavljaju nešto više od jedne osmine svjetskog stanovništva — uvele su sankcije Rusiji i poslale vojnu pomoć Ukrajini:
Velika Britanija, SAD, Kanada, Australija, Južna Koreja, Japan i EU — drugim riječima, one zemlje koje su izravno pod američkom sferom utjecaja, što u mnogim slučajevima uključuje značajnu
američku vojnu prisutnost. Preostale nacije, koje čine blizu 90% svjetske populacije, odbile su slijediti taj primjer. Ako ništa drugo, rat je zapravo ojačao ruske odnose s nizom velikih nezapadnih zemalja,
uključujući Kinu i Indiju, i ubrzao uspon novog međunarodnog poretka u kojem Zapad, a ne Rusija izgleda sve izoliranije.
GLAVNO DA JE PLENKOVIĆ "NA PRAVOJ STRANI POVIJESTI"."
USA State secretary Blinken kaže kako cijeli svijet osuđuje ovaj posjet, a zaboravlja reći da je taj njegov cijeli svijet su samo vlade oko 1,1 mijarde populacije,
a ostatak svijeta koji ne osuđuje ima oko 6,9 milijardi populacije.
"KAKO SU RUSIJA I KINA PRESTIGLE ZAPAD:
NAKON GODINU DANA SANKCIJA "CIJELOG SVIJETA" REZULTATI SU UPRAVO SUPROTNI
Putin i Xi Jinping razgovarali su jučer preko pet sati. Danas se očekuje zajednička izjava.
Unatoč pokušajima Zapada da “globalizira” sukob, samo 33 nacije — koje predstavljaju nešto više od jedne osmine svjetskog stanovništva — uvele su sankcije Rusiji i poslale vojnu pomoć Ukrajini:
Velika Britanija, SAD, Kanada, Australija, Južna Koreja, Japan i EU — drugim riječima, one zemlje koje su izravno pod američkom sferom utjecaja, što u mnogim slučajevima uključuje značajnu
američku vojnu prisutnost. Preostale nacije, koje čine blizu 90% svjetske populacije, odbile su slijediti taj primjer. Ako ništa drugo, rat je zapravo ojačao ruske odnose s nizom velikih nezapadnih zemalja,
uključujući Kinu i Indiju, i ubrzao uspon novog međunarodnog poretka u kojem Zapad, a ne Rusija izgleda sve izoliranije.
GLAVNO DA JE PLENKOVIĆ "NA PRAVOJ STRANI POVIJESTI"."
USA State secretary Blinken kaže kako cijeli svijet osuđuje ovaj posjet, a zaboravlja reći da je taj njegov cijeli svijet su samo vlade oko 1,1 mijarde populacije,
a ostatak svijeta koji ne osuđuje ima oko 6,9 milijardi populacije.
-
Mirok
- Brigadni General

Pošto im je tako dobro,čude me rusi da traže ukidanje sankcija.
Treba sagledati kolika je razvijenost i snaga zemalja koje podržavaju Ukrajinu,a kolika koje podržavaju ruse.
Ali činjenica je da ni Kina,ni Indija ,ne podržavaju rusiju u okupaciji i ratu u Ukrajini.
Oni tek gledaju samo svoje interese i ne zaboravimo da je poruka Kine i Indije rusiji, da se rat mora okončati.
Treba sagledati kolika je razvijenost i snaga zemalja koje podržavaju Ukrajinu,a kolika koje podržavaju ruse.
Ali činjenica je da ni Kina,ni Indija ,ne podržavaju rusiju u okupaciji i ratu u Ukrajini.
Oni tek gledaju samo svoje interese i ne zaboravimo da je poruka Kine i Indije rusiji, da se rat mora okončati.
Indija je uvijek orbitirala Rusiji, da im se suprostave pucali bi si u nogu.
Cao plin,nafta i kalasi.
Cao plin,nafta i kalasi.
-
Mirok
- Brigadni General

Rusi im sada moraju prodavati te resurse.
Druga tržišta su izgubili.
I Indija I Kina traže prekid rata i otvoreno kažu putinu........nuklearno oružje upotrijebiti NJET !
I Indija I Kina traže prekid rata i otvoreno kažu putinu........nuklearno oružje upotrijebiti NJET !
Jer Indiji i Kini ne treba nafta i plin.....Mirok wrote:Rusi im sada moraju prodavati te resurse.
Rusi ne moraju nista, samo ove na istoku boli briga za rat.
Indija radi f16 doma kod sebe tako da ga neće više raditi ako budu kupovali iz Rusije.
-
Mirok
- Brigadni General

Da i dodatni je problem što se f 16 nadalje isključivo radi u Indiji.matezg1 wrote:Indija radi f16 doma kod sebe tako da ga neće više raditi ako budu kupovali iz Rusije.
U SADu se više ne rade.
Indija ne "radi" niti sklapa F-16, već proizvodi krila za F-16. Razlika je velika. LM proizvodi F-16 u Juznoj Karolini.
I Soko Mostar je proizvodio komandne površine za Boeing i MD u svoje vrijeme.
I Soko Mostar je proizvodio komandne površine za Boeing i MD u svoje vrijeme.
μολὼν λαβέ
-
Mirok
- Brigadni General

Baš sam negdje pročitao da je sama proizvodnja f 16 isključivo u Indiji.
Ne znam tko,ali netko je naručio nove f 16 i znam da je bio rečeno da će doći iz Indije.
Ameri su se navodno posvetili f 35icama,za koje su liste čekanja,nakon događanja u Ukrajini i sve veće.
Ne znam tko,ali netko je naručio nove f 16 i znam da je bio rečeno da će doći iz Indije.
Ameri su se navodno posvetili f 35icama,za koje su liste čekanja,nakon događanja u Ukrajini i sve veće.
Ne, Indijci proizvode "samo" krila, avioni se proizvode u Grenvillu i lista čekanja za F-16 je sve veća. Bahrein, Bugarska, Jordan,Slovačka i mislim Maroko. Oko 120 aviona je naručeno, očekuju i do 200 sa opcijama.To je nova proizvodna linija otvorena prije par godina, pošto linija u Fort Worthu sada štanca F-35 punim kapacitetom.Mirok wrote:Baš sam negdje pročitao da je sama proizvodnja f 16 isključivo u Indiji.
https://zeenews.india.com/aviation/mult ... 82412.html
μολὼν λαβέ
Ma nema F-16 iz Indije. Postavi link za tu vijest ako ga imaš negdje. Nema šanse da im daju kompletiranje aviona, pošto Indija ne koristi niti će koristiti F-16. Imaju Rafale i Su, te razvijaju svoj domaći lovac pete generacije.Mirok wrote:Bilo je rečeno da bi iz Indije prvi avioni došli 2023.
Postoji sporazum o F-21 koji ce se, ako se usvoji, raditi u Indiji , samo za IAF, nekih 120 komada.
μολὼν λαβέ