Spremnici
Re: Spremnici
Sve je u redu AKO je sve legalno...MatijaX wrote:@Mirok
Pa, niš. Ako netko ima taj model oružja u legalnom posjedu, sa sanžerom, nema problema.
Ali trgovanje takvim stvarima po buvljacima......?
Na njuskalu ima spremnika od 30 metaka kolko os, navedeno je da su u sloveniji ali u komentarima pise da se salje iz Hrvatske.matezg1 wrote:Nabavi spremnik od 30 komada i stavi ga na njuškalo pa čekaj
dok te netko ne demantira .
Po meni je to nelegalno ali najjednostavniji način je da sročiš svoj argumentirani upit i pošalješ u mup
dobiješ odgovor jel to legalno ili ne i kraj piče . Ako imaš službeni odgovor da se to smije imati podjeli s nama
pa da budemo i mi educirani možda živimo u strahu ili neznanju ili krivo tumačimo zakon u svakom slučaju ćemo riješiti nedoumice.
Isto tako je na njuskalu 3 mjeseca bio Canik TP9 za kojeg je izricito pisalo da ima spremnike povecane na 25 metaka.
Sve je pitanje dokle?Stargazer wrote:Na njuskalu ima spremnika od 30 metaka kolko os, navedeno je da su u sloveniji ali u komentarima pise da se salje iz Hrvatske.matezg1 wrote:Nabavi spremnik od 30 komada i stavi ga na njuškalo pa čekaj
Po meni je to nelegalno ali najjednostavniji način je da sročiš svoj argumentirani upit i pošalješ u mup
dobiješ odgovor jel to legalno ili ne i kraj piče . Ako imaš službeni odgovor da se to smije imati podjeli s nama
pa da budemo i mi educirani možda živimo u strahu ili neznanju ili krivo tumačimo zakon u svakom slučaju ćemo riješiti nedoumice.
Isto tako je na njuskalu 3 mjeseca bio Canik TP9 za kojeg je izricito pisalo da ima spremnike povecane na 25 metaka.
Ali sve je više oglasa tipa.....prodajem spremnik za xx pištolj,ISKLJUČIVO osobi sa važećim OLom za navedeni pištolj.
Moram priznati da mi se to sviđa.
Jako nelogicno.Mirok wrote:Sve je pitanje dokle?Stargazer wrote:Na njuskalu ima spremnika od 30 metaka kolko os, navedeno je da su u sloveniji ali u komentarima pise da se salje iz Hrvatske.matezg1 wrote:Nabavi spremnik od 30 komada i stavi ga na njuškalo pa čekaj
Ali sve je više oglasa tipa.....prodajem spremnik za xx pištolj,ISKLJUČIVO osobi sa važećim OLom za navedeni pištolj.
Moram priznati da mi se to sviđa.
Nije ni cudo sto su nam htjeli prije par godina uvesti nabavne za spremnike....
Nije glupo.
Upravo ukazuje na to da ljudi sebe ne žele usositi.
Kako god bilo ,zašto riskirati?
Ovako navedeš i pokriješ se.
Ja sam za, nek uvedu dozvole sa spremnike, nek ubiju sve lokalne trgovine s time.Mirok wrote:Nije glupo.
Jer nam treba jos ovakih dobrih zakona o oruzju da nam bude bolje u Hrvatskoj.
Potrebne su nam nabavne dozvole sa spremnike!
I nabavna za kupovinu streljivo kao u bivšoj državi pa možeš godišnje kupit 60 karabinskih metaka 
U bivšoj državi je ograničenje bilo 30 kom godišnje za karabin.drazenx wrote:I nabavna za kupovinu streljivo kao u bivšoj državi pa možeš godišnje kupit 60 karabinskih metaka
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Molim vas da takve ideje ne plasirate u javnost, niti u sali!
Inace, kupih ovaj zadnji casopis "kalibar", da nesto citam po putu do posla.
Tamo se u jednom clanku nadovezuju kako narod jos ima naviku pucati vojnim korozivnim streljivom, a navika da potjece iz doba kad je u Jugi bio limit nabavke na jednu kutiju karabinskih metaka (20) godisnje,
Nisu imali sa cim, pa se pucalo vojno nabavljeno po ko zna kakvim kanalima.
Tamo se u jednom clanku nadovezuju kako narod jos ima naviku pucati vojnim korozivnim streljivom, a navika da potjece iz doba kad je u Jugi bio limit nabavke na jednu kutiju karabinskih metaka (20) godisnje,
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Uopće nije tema nabavna za spremnik.Stargazer wrote:Ja sam za, nek uvedu dozvole sa spremnike, nek ubiju sve lokalne trgovine s time.Mirok wrote:Nije glupo.
Tko je to tražio?
Navedeno je samo to kako se neki ljudi žele ograditi na skliskome terenu,ništa drugo.
Točnije,30 kom za karabin,50 kom za malokalibarku,za sačmeno bez ograničenja....jolly wrote:Molim vas da takve ideje ne plasirate u javnost, niti u sali!![]()
Doslovno je bio prijedlog zakona da ce trebati nabavne dozvole za spremnike u 2020. g .....Mirok wrote:Uopće nije tema nabavna za spremnik.Stargazer wrote:Ja sam za, nek uvedu dozvole sa spremnike, nek ubiju sve lokalne trgovine s time.Mirok wrote:Nije glupo.
Tko je to tražio?
Navedeno je samo to kako se neki ljudi žele ograditi na skliskome terenu,ništa drugo.
Nebitno je,ali nisam čuo za takav prijedlog.
Možda su mislili uvesti da npr spremnik kupuješ kao streljivo,sa OL ?
Ali ne vidim razloga tesati po tome.
Nabavna nije potrebna,mislim da tu neće biti promjena.
Dapače,mislim da će vremenom biti i nekih relaksacija ,tako da bi bilo samo bolje.
Možda su mislili uvesti da npr spremnik kupuješ kao streljivo,sa OL ?
Ali ne vidim razloga tesati po tome.
Nabavna nije potrebna,mislim da tu neće biti promjena.
Dapače,mislim da će vremenom biti i nekih relaksacija ,tako da bi bilo samo bolje.
Tim više što sam gledao raspravu u Saboru i nisam čuo da bi bilo takvih prijedloga.
Iznenadilo me kada smo tada dobili ukidanje cikličkoga liječnićkoga i na koji način.
Sasvim slučajno,kada je za govornicu došao Varga i rekao"evo vidite mene,jesam li ja nesposoban za oružje,a imam 75 godina "?
A kako je Plenkiju trebao svaki glas,tako su i ukinuli cikličke zdravstvena preglede.
Iznenadilo me kada smo tada dobili ukidanje cikličkoga liječnićkoga i na koji način.
Sasvim slučajno,kada je za govornicu došao Varga i rekao"evo vidite mene,jesam li ja nesposoban za oružje,a imam 75 godina "?
Doslovno je jos par ljudi na forumu spominjalo nabavne za spremnike, jedna kratka pretraga izbaci sve.Mirok wrote:Tim više što sam gledao raspravu u Saboru i nisam čuo da bi bilo takvih prijedloga.
A kako je Plenkiju trebao svaki glas,tako su i ukinuli cikličke zdravstvena preglede.
Ako je i bilo....što sada,nije prošlo,dobro da je tako.
Bilo je i prijedloga legalizacije prigušivača,nije prošlo,šteta.
I što bismo sada trebali?
Drżimo se zakona i propisa kakvi jesu.
I ovo je upravo stav zasto nemamo legalizirane prigusivace.Mirok wrote:Ako je i bilo....što sada,nije prošlo,dobro da je tako.
Nemojte mislit svojom glavom, samo slusajte nasu ljubljenu vladu.
Nasim politicarima su nasa prava i zelje na prvom mjestu, to svi znaju.
Da,to mi koji kažemo da se treba držati zakona smo problem ?
Neka se zakoni mijenjaju na bolje,dapače.
A dotle.....
Uostalom,što bi trebali ?
Ignorirati i kršiti zakone?
Neka se zakoni mijenjaju na bolje,dapače.
A dotle.....
Uostalom,što bi trebali ?
Ignorirati i kršiti zakone?
Kod nas su zakoni još dobri.
Svako bez dosjea, donekle zdrav, može do oružja vrlo jednostavno.
Kao fingira da želi biti strijelac/lovac, hop, evo njemu oružje u ruke.
Puno je tu neiskrenosti sa strane nosilaca oružanih listova.
Vidite kak' je u UK. Samo elita lovi. Kod nas?
Mora imati samo osnovnu školu. Zakaj barem ne višu?
dzg
Kakvih neiskrenosti ?MatijaX wrote:Kod nas su zakoni još dobri.
Oružje dobiva onaj koji po zakonu zadovoljava uvjete .
Nego Matija , ti si dobio nabavnu ?
Za revolver ili pištolj ?