CHAT
Re: CHAT
@jolly
@Mirok
Okay, hvala na odgovorima. Nekako sam lov uvijek doživljavao kao kolektiv.
Znao sam da ljudi idu i solo loviti, al' nekako su mi ljudi, lovci sličili na grupu veselih pijanaca.
Hm, kada bi išao u lovište, više bi volio da idem solo. Introvert sam.
Lajkam pakete.
Nego, čuvajte se lovočuvara i policijskih inspektora, ako radite nešt mimo zakona.

@Mirok
Okay, hvala na odgovorima. Nekako sam lov uvijek doživljavao kao kolektiv.
Znao sam da ljudi idu i solo loviti, al' nekako su mi ljudi, lovci sličili na grupu veselih pijanaca.
Hm, kada bi išao u lovište, više bi volio da idem solo. Introvert sam.
Lajkam pakete.
Nego, čuvajte se lovočuvara i policijskih inspektora, ako radite nešt mimo zakona.
dzg
Dobri ljudi ne osuduju na sudu djecu koja ih u sali nazovu strumfovima.MatijaX wrote:@Mirok
Ma, da, ono nekako je lov uvijek prikazivan kao koletivna aktivnost.
A, što se tiče MUP, mislim da se nitko nema potrebe niečga bojati, ako ne radi ništa kontra zakona.
MUPovci su dobri ljudi.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ko skuplja boce, taj se ne interesira za lov, streljastvo i oruzje.MatijaX wrote:@Mirok
Nezaposlen. Skupljam boce.
vise me podsjecas na one sta uvijek pitaju nesto "za prijatelja".
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Problem previse "druzenja" a premalo lova u drustvu.MatijaX wrote: Znao sam da ljudi idu i solo loviti, al' nekako su mi ljudi, lovci sličili na grupu veselih pijanaca.
![]()
:
Lovacko oruzje, i upotreba u lovu, ne ide skupa sa alkoholom. Kad si u pirschu (suljanju) ili nocu na ceki, ne moze se biti pod utjecajem alkohola.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Paket moze biti OK. Ali ujedno je i prostor za nepostene lovozakupnike.MatijaX wrote: Lajkam pakete.
Dakle, na primjer - ugovoris paket na 4 svinje, 1 srnjaka, 1 kosutu.
To se plati.
Unaprijed
Imas lovnu godinu da to ostvaris.
Ako to ne ostvaris, onda je to "lovacka sreca". A ono sta nisi odstrelio, ne prebacuje se u narednu godinu.
Ovo je najcesci slucaj, premda ima hvalevrijednih iznimaka.
Dakle, kod ulaska u takav odnos, moras znati da imas dovoljno vremena, volje i truda to realizirati, treba ici na preporuku, i moras imati povjerenja u lovozakupnika, da zaista ima divljaci u lovistu, i da niko drugi ne lovi na toj tvojoj ceki.
Nije svaki odlazak u lov uspjesan. Takodjer imati na umu.
To je trenutni princip paketa. Takodjer treba reci da je porsjecni paket, nekoliko puta visi od prosjecne clanarine.
Edit:
mozda najpostenije pakete nude Hrvatske sume, ali oni su ujedno i skuplji od drugih.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

MatijaX wrote: Nemam prijatelja.
- Attachments
-
- image face.jpg (5.64 KiB) Viewed 9517 times
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Kak sad to ?MatijaX wrote:Nikada se u životu nisam napio.
Doma mi nisu dali da pijem. Njih sam slušao.
Kaj se tiče druženja. Vrlo jednostavno.
Nemam prijatelja.
Sam si rekao,odeš među ljude i to je to.
- jolly
- Cinker - bojna

Prvo pa musko!
Za usamljenog introverta bez prijatelja, koji ne zna skoro nista o lovu ili streljastvu, i postavlja skepticna pitanja o oruzju kod civila, nisi mogao nesto jednostavnije pitati?
Slaba sansa da ces naci.
Opcija 1:
Uvoznici zastave
Ali prvi korak je da pitas trgovce koji nude zastava oruzje. Uz modernu ponudu pistolja ko HS9, ili H11, za TT m 57 je slaba potraznja, a uvoz nikakav. Ako se pojavi potreba, trziste polovnih zadovoljava (njuskalo, HLS)
Ali probaj nazvati ducane pa pitati (Sekstagon, Kavur, Lovac, Turkalj-Osijek).
Ako se odlucis to traziti po Sloveniji ili srbiji, i ako slucajno to nadjes, bice ti sa putnim troskovima skuplja pita neg tepsija. Ne isplati se.
Ja bih trazio polovan, dobro ocuvan.
Opcija 2:
Izbor prema kalibru
Ako ti nije bas do tog pistolja, nego do NOVOG pistolja u tom kalibru (7.62x25), stvari su povoljnije. I imas srece jer je danas rijetko da neko radi pistolje u tom kalibru.
Onda imas kineski DA/SA pistolj, u 7.62x25, izgleda ko SIG 226. (norinco NP762 PX3)
https://www.bojna.hr/?i=pistolj-norinco ... rtikl=2558
Naravno, treba ti nabavna dozvola. Jel imas ti to? Za sta? Za Sport, ili lov?
(inace prema pravilima foruma komentar za dozvolu je obavezan kod upita o kupnji ili prodaji oruzja)
Za usamljenog introverta bez prijatelja, koji ne zna skoro nista o lovu ili streljastvu, i postavlja skepticna pitanja o oruzju kod civila, nisi mogao nesto jednostavnije pitati?
Slaba sansa da ces naci.
Opcija 1:
Uvoznici zastave
Ali prvi korak je da pitas trgovce koji nude zastava oruzje. Uz modernu ponudu pistolja ko HS9, ili H11, za TT m 57 je slaba potraznja, a uvoz nikakav. Ako se pojavi potreba, trziste polovnih zadovoljava (njuskalo, HLS)
Ako se odlucis to traziti po Sloveniji ili srbiji, i ako slucajno to nadjes, bice ti sa putnim troskovima skuplja pita neg tepsija. Ne isplati se.
Opcija 2:
Izbor prema kalibru
Ako ti nije bas do tog pistolja, nego do NOVOG pistolja u tom kalibru (7.62x25), stvari su povoljnije. I imas srece jer je danas rijetko da neko radi pistolje u tom kalibru.
Onda imas kineski DA/SA pistolj, u 7.62x25, izgleda ko SIG 226. (norinco NP762 PX3)
(inace prema pravilima foruma komentar za dozvolu je obavezan kod upita o kupnji ili prodaji oruzja)
Turn better into best!
Induchem ti je uvoznik za Zastavu kolko znam, probaj prek njih.jolly wrote:Prvo pa musko!
Slaba sansa da ces naci.
Opcija 1:
Uvoznici zastave
Opcija 2:
Izbor prema kalibru
Hvala na odgovorima.
Tetka je solidan gun. Zapad ima svoja oružja, al ima i Istok. Balkan također.
Al' nije do oružja. Do strijelca je.
Stari čiča, partizan na streljani, radi iste grupe pogodaka kao i jedan muškarac srednji dobi u krizi srednjih godina, kaj
ima puno skuplju pušku, a tek još optika koliko dođe. Razdaljina je 100 metara.
Čiča je imao tanđaru sa mehaničkih nišaima.
Nakon glockoidne revolucije sve se promijenilo.Polimer došao u modu, puno muncije u sanžeru, te šina ovakve, te šina onakva...
A, Glock je na prevario osvojio Ameriku. Agresivni marketing, podmićivanje pol.agencija, nuđenje oružja ispod cijene, kako bi na civilnom tržištu naplatili i preplatili svoj prosječni proizvod. Manageri Glocka nisu prezali od ničega.
Čak su i kraljice noći, nudili kao mito.
Tetka, tetejac, Zastava M57 ima i emocionalnu vrijednost.
Tetka je solidan gun. Zapad ima svoja oružja, al ima i Istok. Balkan također.
Al' nije do oružja. Do strijelca je.
Stari čiča, partizan na streljani, radi iste grupe pogodaka kao i jedan muškarac srednji dobi u krizi srednjih godina, kaj
ima puno skuplju pušku, a tek još optika koliko dođe. Razdaljina je 100 metara.
Čiča je imao tanđaru sa mehaničkih nišaima.
Nakon glockoidne revolucije sve se promijenilo.Polimer došao u modu, puno muncije u sanžeru, te šina ovakve, te šina onakva...
A, Glock je na prevario osvojio Ameriku. Agresivni marketing, podmićivanje pol.agencija, nuđenje oružja ispod cijene, kako bi na civilnom tržištu naplatili i preplatili svoj prosječni proizvod. Manageri Glocka nisu prezali od ničega.
Čak su i kraljice noći, nudili kao mito.
Tetka, tetejac, Zastava M57 ima i emocionalnu vrijednost.
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

Ali nama tvoji odgovori nedostaju.MatijaX wrote:Hvala na odgovorima.
Trazis savjet, ali svoje odgovore ne dajes. (osim da si introvert, bez posla, koji kopa po kantama)
Prema pravilima foruma, kod potraznje za kupnjom oruzja, ili kod same prodaje mora biti naglaseno da je nabavna dozvola neophodna ili da je imas.
Dolazis na forum, u prvim postovima najavljujes da trazis pistolj za streljastvo, skaces na dozvolu za lovca, a nakon tog trazis TT m57. I to novi?
1. Za koji oblik ili disciplinu streljastva trazis taj pistolj?
2. Imas li nabavnu dozvolu? Za sport, ili lov?
Pravila su u privitku.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Na forumu su vrlo ozbiljni ljudi, koji se bave streljastvom na visokoj razini, bilo natjecateljaskoj, trenerskoj ili u upravi klubova.
Oni koje poznam, i pratim sta pisu, ne spamaju, i ne izmotavaju se.
Dakle, dobronamjerno kazem, UOZBILJI SE. (to znaci ponasanje u skladu s pravilima foruma, i bez omalovazavanja legalnih vlasnika oruzja, insinuacijama muljanja po zakonu o oruzju)
Oni koje poznam, i pratim sta pisu, ne spamaju, i ne izmotavaju se.
Dakle, dobronamjerno kazem, UOZBILJI SE. (to znaci ponasanje u skladu s pravilima foruma, i bez omalovazavanja legalnih vlasnika oruzja, insinuacijama muljanja po zakonu o oruzju)
Turn better into best!