CZ TS2-RAZLIKE U MODELIMA!
CZ TS2-RAZLIKE U MODELIMA!
Pozdrav. Zainteresirao sam se za pistolj CZ TS2 i vidim da ima vise modela poput osnovnog, ORANGE, RACING GREEN i BURNT BRONZE. Razlike u cijenama su povece pa me zanima zasto je to tako te koje su u biti razlike medju ovim modelima?
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: CZ TS2-RAZLIKE U MODELIMA!
Bacio sam oko na web stranice CZ, za TS 2 liniju.
Uz svaki model sve ti pise, nema dileme ni zabune.
I bez da gledas cijenike, odmah po opisu pojedinog modela znas koja je verzija i po cemu bolja od druge.
Jedino otvoreno pitanje je kvaliteta novih CZ proizvoda, nesto se oko tog diskutiralo po forumu.
Ali (subjektivno) mislim da generalno jos uvijek na pistoljima drze kvalitetu.
Uz svaki model sve ti pise, nema dileme ni zabune.
I bez da gledas cijenike, odmah po opisu pojedinog modela znas koja je verzija i po cemu bolja od druge.
Jedino otvoreno pitanje je kvaliteta novih CZ proizvoda, nesto se oko tog diskutiralo po forumu.
Ali (subjektivno) mislim da generalno jos uvijek na pistoljima drze kvalitetu.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ukoliko misliš davati toliki novac za ČZ pištolj, razmisli o alternativi, KMR Precision Arms.
Skupina inženjera koji su radili na Orange modelima, rade pištolje onako kako bi ih po njima trebalo raditi.
Najveća razlika je što su dijelovi rađeni iz komada čelika CNC obradom, a ne mikro lijevom. Što znači da ispod boje nećeš dobiti rupe i nepravilnosti.
Skupina inženjera koji su radili na Orange modelima, rade pištolje onako kako bi ih po njima trebalo raditi.
Najveća razlika je što su dijelovi rađeni iz komada čelika CNC obradom, a ne mikro lijevom. Što znači da ispod boje nećeš dobiti rupe i nepravilnosti.
Put your money where your mouth is.
Nisam pri novcu i sigurno ga necu imati u skoro vrijeme, ali mi se pistolj jako svidja, a i dostupan je kod nas u Hrvatskoj! Volio bih da mi netko od iskusnijih kaze da li bi ovakav pistolj bio dobar za precizu 25 metara te da li bi nijanse kod ova 4 modela utjecale na upotrebu(dobro, znam da mu je prvotna namjena IPSC)?!
Timmy, mislis li da je KMR bolji proizvod, precizniji te sto je sa cijenom? Ovo mi djeluje kao kopija TS-a?!
- jolly
- Cinker - bojna

TS se uspjesno koristi(o) za precizu.RANGER94 wrote:Nisam pri novcu i sigurno ga necu imati u skoro vrijeme, ali mi se pistolj jako svidja, a i dostupan je kod nas u Hrvatskoj! Volio bih da mi netko od iskusnijih kaze da li bi ovakav pistolj bio dobar za precizu 25 metara te da li bi nijanse kod ova 4 modela utjecale na upotrebu(dobro, znam da mu je prvotna namjena IPSC)?!
Da se ne zavaravamo, jedan od najpreciznijih tvornickih policijsko vojnih pistolja je klasicni CZ75B (i vec da to uzmes, nisi pogrijesio), jos uvijek je to jedan od najzastupljenijih pistolja u klasicnom VK streljastvu.
A serije TS i shadow su bazirane na modelu 75B. I dotjerani za sportsko streljastvo
Losije od uobicajene CZ75B ne moze biti. ALi moze biti bolje.
Postoji li bolje za precizu?
Da.
Da li je ovo lose?
Nije.
Jel ti se svidja?
Kupuj.
Od 4 modela, ja bi uzeo onaj orange, hand fitted sa bull barrel, bas da biram neki od TS2 , ali ne znam koji ti je cjenovni limit, pa vidi sam.
Turn better into best!
Hvala na odgovoru! E sada me zanima, u rukama pravog majstora, da li se osjeti razlika kada se puca sa nekom dobrom doradjenom(rukohvat, nisani, okidanje, trigger stop) 75B u odnosu na ovaj TS ORANGE, npr.? Buni me odnos cijene i rezultata! Po logici, TS za skoro 3000 eura i 75-ica za 500 eura su razlika nebo i zemlja. A opet znam da TS ne pogadja sam i da nije bitno samo kupiti oruzje za imati rezultat! Sto kazu ruke pravog majstora, da li je razlika na meti iz ova dva pistolja bas velika?
Da, mislim da je KMR bolji proizvod od TS2. Cijenom su tu negdje, ~2k€. Sve je kopija prve 75ice, samo nadograđuju već skoro 50 godina.RANGER94 wrote:Timmy, mislis li da je KMR bolji proizvod, precizniji te sto je sa cijenom? Ovo mi djeluje kao kopija TS-a?!
1. Nadograđena, zdrava i relativno novija 75B nikako nije 500€, već dosta više.RANGER94 wrote:Hvala na odgovoru! E sada me zanima, u rukama pravog majstora, da li se osjeti razlika kada se puca sa nekom dobrom doradjenom(rukohvat, nisani, okidanje, trigger stop) 75B u odnosu na ovaj TS ORANGE, npr.? Buni me odnos cijene i rezultata! Po logici, TS za skoro 3000 eura i 75-ica za 500 eura su razlika nebo i zemlja. A opet znam da TS ne pogadja sam i da nije bitno samo kupiti oruzje za imati rezultat! Sto kazu ruke pravog majstora, da li je razlika na meti iz ova dva pistolja bas velika?
2. Mislim da TS2 Orange ne vrijedi baš 3k€, ali tko voli nek izvoli, za te pare već ima i boljih pištolja za traženu namjenu.
3. Nisam majstor, ali nisam siguran da ti se isplati kupiti skup pištolj ako si početnik. Kupi nešto jeftinije, vježbaj, a kad možeš konstantno pucati 180 krugova, prodaj i kupi bolji pištolj.
- jolly
- Cinker - bojna

AKo ti je do preciznosti, best buy 9x19 pistolj, vrhunski, sa lothar walther match cijevi, 6 incha, potpuno unutar ISSF specifikacija, sa garancijom preciznosti 1 inch, to je cz 75b sport 2. Cijena oko 2000 eur. (interesantno kako se uvijek vracamo na taj pistolj)
Nedostatak: nije bas za IPSC. I nema ih puno, jer je limitirana proizvodnja, znaci nakon narudzbe se ceka. Trgovina: barem slovenija, to nikad niko u HR trgovinu nije uvezao.
Prednost TS2 (neki od modela) - moze i za precizu i za IPSC. Jack of all trades.
ALi za precizu nije optimiziran. Malo kraca cijev, malo kraca nisanska linija. Nije mi poznato koja mu je sila okidanja. (za precizu je 1360 grama limit)
Nije mi poznato da li sa TS linijom daju neku garanciju preciznosti.pa ove detalje ispitaj.
Sa CZ 75b, obicni, svakodnevni, ako znas pucati mozes izvuci rezultat preko 185 krugova - preko 180 sigurno, (dakle visoke sanse za medalju).
Preinake su mozda staviti LPA nisane, drugu drsku (mozda Hogue), dotjerati okidanje.
Sig Hamerli p240:
Ko evoluira do ozbiljnijeg nivoa natjecanja, u klasicnom VK pistolju, s vremenom prije ili poslije dodje do sig hamerli p240 38 spwc.
Ovo je kad si u potpunosti posvecen rezultatu.
Potpuno je dizajniran za klasicno streljastvo da bi konkurirao najboljim pistoljima svoga vremena. Mislim da nije nikad prevazidjen.
Ali vise se ne prozivodi, medjutim dosta polovnih cirkulira na trzistu.
Evo, za tvoj profil to su opcije.
I ni jedna opcija nije losa.
Nedostatak: nije bas za IPSC. I nema ih puno, jer je limitirana proizvodnja, znaci nakon narudzbe se ceka. Trgovina: barem slovenija, to nikad niko u HR trgovinu nije uvezao.
Prednost TS2 (neki od modela) - moze i za precizu i za IPSC. Jack of all trades.
ALi za precizu nije optimiziran. Malo kraca cijev, malo kraca nisanska linija. Nije mi poznato koja mu je sila okidanja. (za precizu je 1360 grama limit)
Nije mi poznato da li sa TS linijom daju neku garanciju preciznosti.pa ove detalje ispitaj.
Sa CZ 75b, obicni, svakodnevni, ako znas pucati mozes izvuci rezultat preko 185 krugova - preko 180 sigurno, (dakle visoke sanse za medalju).
Preinake su mozda staviti LPA nisane, drugu drsku (mozda Hogue), dotjerati okidanje.
Sig Hamerli p240:
Ko evoluira do ozbiljnijeg nivoa natjecanja, u klasicnom VK pistolju, s vremenom prije ili poslije dodje do sig hamerli p240 38 spwc.
Ovo je kad si u potpunosti posvecen rezultatu.
Potpuno je dizajniran za klasicno streljastvo da bi konkurirao najboljim pistoljima svoga vremena. Mislim da nije nikad prevazidjen.
Ali vise se ne prozivodi, medjutim dosta polovnih cirkulira na trzistu.
Evo, za tvoj profil to su opcije.
I ni jedna opcija nije losa.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Osjeti se. I ne moras biti "majstor"RANGER94 wrote:Hvala na odgovoru! E sada me zanima, u rukama pravog majstora, da li se osjeti razlika kada se puca sa nekom dobrom doradjenom(rukohvat, nisani, okidanje, trigger stop) 75B u odnosu na ovaj TS ORANGE, npr.? Buni me odnos cijene i rezultata! Po logici, TS za skoro 3000 eura i 75-ica za 500 eura su razlika nebo i zemlja. A opet znam da TS ne pogadja sam i da nije bitno samo kupiti oruzje za imati rezultat! Sto kazu ruke pravog majstora, da li je razlika na meti iz ova dva pistolja bas velika?
Na primjer: meni pardini GT9 ne lezi u ruci uopce dobro (iako je kvalitetan i razvikan pistolj za precizno) - i rezultat na meti mi je daleko losiji nego s CZ sport 2, s druge strane meni ergonomija drske i ciljnika na CZ (ne samo sport 2, nego sveg sta sam probao od CZ - TS, 75b, shadow, itd) odgovara do savrsenstva.
Ali odgovor za to je individualan.
Moras to isprobati sam. ili ti lezi, ili ti ne lezi.
ne moras biti "majstor" da to procjenis.
Turn better into best!
Dobro Jolly zbori, kao i obično. Najvažnije je isprobati pištolj, pa tek onda odlučivati. Svaka ruka i biomehanika tijela je speciifična. Osim toga, na osnovi CZ postoji i Tanfoglio. Takodjer imaju brdo SA i DA modela, za precizu (imaju i modele sa 6” cijevi), a i za razne kategorije IPSC-a. Imaju i dvije veličine rame (9mm dolazi kao “small”, ali može se naručiti i veća). Brdo dijelova za tuning je lako dostupno.Mislim da ih uvozi i firma iz Splita od nedavno. Ja imam njihov Limited Custom extreme, isto Lothar Walter bull cijev, ali konusna. Full podesiv okidač ( do bolesnih sila okidanja). Nije da kao cigo hvalim svoga konja, Tanfo su stvarno dobre pustole. Po novome, čini mi se da su i jeftiniji od CZ.
μολὼν λαβέ
-
Korisnik 1708
- Civil

TS2 ima okidanje 800 grama, što ne udovoljava pravilima HSS-a za precizno streljaštvo. Težina okidanja ne smije biti manja od 1.36 kg za pucanje precize na natjecanjima koja su prema pravilima HSS-a, a to su sva županijska, državna i međunarodna natjecanja. Inače to je vrhunski pištolj za IPSC divizuju standard. Ne možeš s njim pucati u diviziji production, također jer mu je okidanje previše lagano. Dakle to je nevjerojatan pištolj po svim karakteristikama za IPSC divuzuju standard.jolly wrote:TS se uspjesno koristi(o) za precizu.RANGER94 wrote:Nisam pri novcu i sigurno ga necu imati u skoro vrijeme, ali mi se pistolj jako svidja, a i dostupan je kod nas u Hrvatskoj! Volio bih da mi netko od iskusnijih kaze da li bi ovakav pistolj bio dobar za precizu 25 metara te da li bi nijanse kod ova 4 modela utjecale na upotrebu(dobro, znam da mu je prvotna namjena IPSC)?!
Da se ne zavaravamo, jedan od najpreciznijih tvornickih policijsko vojnih pistolja je klasicni CZ75B (i vec da to uzmes, nisi pogrijesio), jos uvijek je to jedan od najzastupljenijih pistolja u klasicnom VK streljastvu.
A serije TS i shadow su bazirane na modelu 75B. I dotjerani za sportsko streljastvo
Losije od uobicajene CZ75B ne moze biti. ALi moze biti bolje.
Postoji li bolje za precizu?
Da.
Da li je ovo lose?
Nije.
Jel ti se svidja?
Kupuj.
Od 4 modela, ja bi uzeo onaj orange, hand fitted sa bull barrel, bas da biram neki od TS2 , ali ne znam koji ti je cjenovni limit, pa vidi sam.
- jolly
- Cinker - bojna

Ako je okidanje 800 grama, u pravu si. Onda je stvar za rekreativno gadjanje u precizi plus lokalni turnir.Korisnik 1708 wrote:
TS2 ima okidanje 800 grama, što ne udovoljava pravilima HSS-a za precizno streljaštvo. Težina okidanja ne smije biti manja od 1.36 kg za pucanje precize na natjecanjima koja su prema pravilima HSS-a, a to su sva županijska, državna i međunarodna natjecanja.
Turn better into best!
-
Korisnik 1708
- Civil

Točno tako. To ti može biti 3. pištolj. Jedan trebaš za precizu, drugi za IPSC priduction i ovaj treći za IPSC standard, koji je kod nas rijedak. Kvaliteta pištolja je 10/10. Vrhunsko ležanje u ruci, vrhunski grip, izuzetno lagano okidanje (800 grama) 3-4 mm reset. Nevjerojatan stroj. Top.jolly wrote:Ako je okidanje 800 grama, u pravu si. Onda je stvar za rekreativno gadjanje u precizi plus lokalni turnir.Korisnik 1708 wrote:
TS2 ima okidanje 800 grama, što ne udovoljava pravilima HSS-a za precizno streljaštvo. Težina okidanja ne smije biti manja od 1.36 kg za pucanje precize na natjecanjima koja su prema pravilima HSS-a, a to su sva županijska, državna i međunarodna natjecanja.
Zaboravih i izuzetno je precizan.
Dezinformiraš ljude. Sila okidanja u produkciji može bit koliko god želiš, ako bi prvi (DA) metak bio više od 2,26 kg. Pištolj uopće nije namjenjen produkciji, jer ima 5 drugih stvari koje ga ne svrstavaju u tu diviziju. Primarno, problem nije "lagano okidanje", nego mehanizam jednostrukog djelovanja koji nije dozvoljen u produkciji.Korisnik 1708 wrote: Ne možeš s njim pucati u diviziji production, također jer mu je okidanje previše lagano.
-
Korisnik 1708
- Civil

Točno, pištolj je SA. Produkcija zahtjeva DA i TS2 ima okidanje 800 grama, što je ispod propisanog 2.26 kg prvog metka. Dakle, ono što je bitno za dečka koji je zainteresiran za kupovinu TS2 je da ne može s tim pištoljem pucati precizu i produkciju. Može se natjecati u diviziji standard, koja je vrlo malobrojna kod nas.timmy75 wrote:Dezinformiraš ljude. Sila okidanja u produkciji može bit koliko god želiš, ako bi prvi (DA) metak bio više od 2,26 kg. Pištolj uopće nije namjenjen produkciji, jer ima 5 drugih stvari koje ga ne svrstavaju u tu diviziju. Primarno, problem nije "lagano okidanje", nego mehanizam jednostrukog djelovanja koji nije dozvoljen u produkciji.Korisnik 1708 wrote: Ne možeš s njim pucati u diviziji production, također jer mu je okidanje previše lagano.
- jolly
- Cinker - bojna

Dakle, za precizu mu ovisi na kojoj razini natjecanja bi to zelio korisiti.Korisnik 1708 wrote: Dakle, ono što je bitno za dečka koji je zainteresiran za kupovinu TS2 je da ne može s tim pištoljem pucati precizu i produkciju. Može se natjecati u diviziji standard, koja je vrlo malobrojna kod nas.
Rekreativno, lokalni turnir - moze.
Za zupanijsko, drzavno nije u tehnickim pravilima.
Turn better into best!
Momci, hvala na odgovorima, na pojašnjenjima! To je ipak malo veći zalogaj za koji bi se morao ohoho promučiti i propatiti, a opet nije "univerzalan". Bit ce red stajati u miru i ne traziti kruha preko pogače, već pucati sa onim što imam, jer ionako pucam rekreativno za svoju dušu i srce, a ipsc tko zna kada i uopće da li će biti?
- jolly
- Cinker - bojna

Oces univerzalno? SF 19.
Turn better into best!