CHAT
Re: CHAT
Ista špranca ko i uvijek...kako Ariel kaže mokri san diktatora. + eno već je počeo tko šta smije pisati, govoriti...sutra će vjerojatno objasniti kako treba i misliti.
Oba zločina su počinjena ilegalnim oružjem, 95% napada sada ide prema legalnim vlasnicima.
Srbija (mislim na vlast ne stanovnike), nema ni volje ni mogućnosti obračuna s kriminalom, jer taj isti kriminal upravlja državom.
Oba zločina su počinjena ilegalnim oružjem, 95% napada sada ide prema legalnim vlasnicima.
Srbija (mislim na vlast ne stanovnike), nema ni volje ni mogućnosti obračuna s kriminalom, jer taj isti kriminal upravlja državom.
Put your money where your mouth is.
I to radi za "dobro" populacije ne sumnjam.timmy75 wrote:Ista špranca ko i uvijek...kako Ariel kaže mokri san diktatora. + eno već je počeo tko šta smije pisati, govoriti...sutra će vjerojatno objasniti kako treba i misliti.
Milanović o pokoljima: Djeca moraju biti što dalje od oružja
Oružje treba biti pod nadzorom kvalificiranih ljudi, ne treba se držati po domovima i svakako mora biti što dalje od djece, rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, komentirajući dva masovna ubojstva u susjednoj Srbiji u posljednja dva dana.
"Oružju je mjesto u rukama i pod nadzorom kvalificiranih ljudi. To je policija, vojska, za ekstremni slučaj. Ja ga doma ne bih dao nikome. To je i iskustvo moje obitelji. Ljudi su se vraćali iz ratova i oružje bacali", rekao je Milanović novinarima u Puli, dodavši da se to činilo kako isto oružje ne bi došlo u dohvat djece.
Mladi muškarac je vatrenim oružjem u tri sela kod Mladenovca sinoć usmrtio osam osoba i ranio 14, što je uz devetero ubijenih učenika i školskog zaštitara u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, drugo masovno ubojstvo u Srbiji u posljednja dva dana.
"Srbija je država u kojoj ima jako puno oružja među ljudima. I to je problem. U Americi su se mahnito ubijali još prije izuma telefona tako da govoriti da je sada to internet ... Neće internet učiniti ljude ubojicama. Ovo u Srbiji mi izgleda da su doma imali na neki način uzore, sigurno ih nisu poticali da ubijaju ljude, ali djeca moraju biti što dalje od oružja", rekao je predsjednik.
Sad kad je Hrvatska članica šengenskog prostora, važno je što je režim držanja oružja jednak u svim članicama, smatra Milanović.
"Što mi vrijedi ako je kod nas na jedan način, a u nekoj državi 500 kilometara dalje puno liberalnije, ako se to oružje može unijeti u Hrvatsku", dodao je.
Opet malo netocnih navoda.
Oružje treba biti pod nadzorom kvalificiranih ljudi, ne treba se držati po domovima i svakako mora biti što dalje od djece, rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, komentirajući dva masovna ubojstva u susjednoj Srbiji u posljednja dva dana.
"Oružju je mjesto u rukama i pod nadzorom kvalificiranih ljudi. To je policija, vojska, za ekstremni slučaj. Ja ga doma ne bih dao nikome. To je i iskustvo moje obitelji. Ljudi su se vraćali iz ratova i oružje bacali", rekao je Milanović novinarima u Puli, dodavši da se to činilo kako isto oružje ne bi došlo u dohvat djece.
Mladi muškarac je vatrenim oružjem u tri sela kod Mladenovca sinoć usmrtio osam osoba i ranio 14, što je uz devetero ubijenih učenika i školskog zaštitara u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, drugo masovno ubojstvo u Srbiji u posljednja dva dana.
"Srbija je država u kojoj ima jako puno oružja među ljudima. I to je problem. U Americi su se mahnito ubijali još prije izuma telefona tako da govoriti da je sada to internet ... Neće internet učiniti ljude ubojicama. Ovo u Srbiji mi izgleda da su doma imali na neki način uzore, sigurno ih nisu poticali da ubijaju ljude, ali djeca moraju biti što dalje od oružja", rekao je predsjednik.
Sad kad je Hrvatska članica šengenskog prostora, važno je što je režim držanja oružja jednak u svim članicama, smatra Milanović.
"Što mi vrijedi ako je kod nas na jedan način, a u nekoj državi 500 kilometara dalje puno liberalnije, ako se to oružje može unijeti u Hrvatsku", dodao je.
Opet malo netocnih navoda.
Pročitajte kolumnu Jurice Pavičića u Jutarnjem.
Taj "znanstvenik" lupeta o onom o čem pojma nema, tj. o kulturi držanja oružja, oružju, naoružanosti i sl.
te daje rješenje: NE ORUŽJU PO KUĆAMA.
Pa postoji li u ovoj zemlji HOO, HSS, HLS, MUP ili pojedinci koji su sposobni i kadri javno prozvati Predsjednika
države i razne Pavičiće za lupetanje u javnom prostoru, za stvaranje atmosfere linča spram legalnih vlasnika oružja,
odgovornih sakupljača, strijelaca i lovaca??
Taj "znanstvenik" lupeta o onom o čem pojma nema, tj. o kulturi držanja oružja, oružju, naoružanosti i sl.
Pa postoji li u ovoj zemlji HOO, HSS, HLS, MUP ili pojedinci koji su sposobni i kadri javno prozvati Predsjednika
države i razne Pavičiće za lupetanje u javnom prostoru, za stvaranje atmosfere linča spram legalnih vlasnika oružja,
Linkajte ovdje, ne zelim pomoc google algoritmu da promovira jutarnji.stolttom wrote:Pročitajte kolumnu Jurice Pavičića u Jutarnjem.
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
CHAT
Da, počeli su sr*ti i u lokalnim medijima. Sreća pa njih još malo tko sluša ili shvaća ozbiljno.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15332518
Sent using Tapatalk Pro
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15332518
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Nepismenenost, i ne poznavanje pristupu javne debate u drustvu je tipicno za nasu regiju.stolttom wrote:Pročitajte kolumnu Jurice Pavičića u Jutarnjem.
Sad kad mediji divljaju u senzacionalizmu na nesreci 30 tak obitelji, osnovne krovne organizacije sute. Nemaju sto reci.
Isao sam pogledati sta kaze NAOS (Nacionalna asocijacija za oruzje Srbije)m ovo bi trebao biti pandan americkoj NRA.
Ne kaze nista. Da stvar bude tragicnija, imaju na sluzbeim stranicama, menu "aktualno" i "flash vijesti". neazurirano.
https://www.naos.org.rs/index.php/19-novosti
Kod nas je slicno:
HSS, vijesti.
https://hss-csf.hr/Public/Vijesti.aspx
HLS, vijesti.
https://www.hls.com.hr/teme/hls
HOO, vijesti
https://www.hoo.hr/vijesti
Oko ovih i slicnih stvari, ocito je da se drustvo polarizira.
Glavno rijec vode mediji. Jer drze najjace prisustvo na internetu, i ADEKVATNE lako pregledne stranice.
Drugo jako PR (I makrekting ) prisustvo je od velikih firmi i korporacija koji placaju PR i web dizajnere da profesionalno to vode, i imaju profi glasnogovornike.
Raspravljali smo vec o IT pismenosti na forumu, premda tada kroz prizmu popularizacije sporta (streljastvo olimpijski sport, prvi organizirani sport u svijetu, itd), odnosno negdje sam otvorio zasebnu temu sa linkovima na sve web stranice klubova koje sam uspio naci na internetu. Da se olaksa trazenje i da se podrzi napor klubova u promociji.
Medjutim ocito je kad krenu ovakve medijske kampanje, da je osim popularizacije sporta, potrebno voditi i PR prisustvo medijima, jer ovako ispada da ni lovstvo (kulturna bastina Hrvatske) ni streljastvo (olimpijski sport) , svog glasnogovornika nemaju kad krenu medijske hajke.
PR se mora voditi na nacin da struka informira javnost. Na dnevnoj bazi.
A u ovakvim situacijama, potrebno je barem izraziti najosnovniju ljudskost, i makar javno izraziti saucesce.
Ne reagirati tako na ljudski i humani nacin, daje se dojam javnosti da ni ne mare oko svega. Pa sto ocekivati?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ne razumijem o čemu se uopće razgovara.
Broj oružja po glavi stanovnika. Hrvatska nisko.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Estimat ... by_country
Broj ubojstava. Hrvatska opet nisko.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... icide_rate
Lakoća dobivanja oružja. Hrvatska je na strožoj strani.
https://en.wikipedia.org/wiki/Overview_ ... prov=sfla1
Koji problem imamo?
Ovo što se dogodilo u Srbiji je užas. Pogotovo ono prvo koje je pogodilo djecu i bilo temeljito pripremljeno.
Ako pažljivije pogledate liste. Možete primjetiti da broj ubojstava ne prati broj oružja.
Znači da problem nije u legalnom oružju. Nije ni u internetu i igricama (vidi Japan). Nemamo ni anarhiju poput nekih država. Problem je izgleda u načinu na koji živimo i društvo koje smo stvorili.
Mislim da će se stariji sjetiti da se nekada davno vrata nisu zaključavala za otići do trgovine. Susjedi su se dobro poznavali i pomagali, nekada i svađali preko ograde. U školi se učilo ONO i DSZ, a zračnice prodavale sa igračkama, doma su se držale lovačke puške. Lukovi i strijele se pravili djeci za zabavu. Nekako mi se čini da je bilo manje zakonskih zabrana i instrukcija, a puno lakše dobiti batina od roditelja.
Što se promijenilo? Što nagoni ljude na ovakve strahote. Na otuđenje, izolaciju....To je ono čime bi se struka trebala pozabaviti, a ne uvođenjem novih restrikcija i instrukcija koje su možda i dovele do društva kakvo imamo, a ne sprječavaju ništa. Ne znam, nisam stručnjak.
Broj oružja po glavi stanovnika. Hrvatska nisko.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Estimat ... by_country
Broj ubojstava. Hrvatska opet nisko.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... icide_rate
Lakoća dobivanja oružja. Hrvatska je na strožoj strani.
https://en.wikipedia.org/wiki/Overview_ ... prov=sfla1
Koji problem imamo?
Ovo što se dogodilo u Srbiji je užas. Pogotovo ono prvo koje je pogodilo djecu i bilo temeljito pripremljeno.
Ako pažljivije pogledate liste. Možete primjetiti da broj ubojstava ne prati broj oružja.
Znači da problem nije u legalnom oružju. Nije ni u internetu i igricama (vidi Japan). Nemamo ni anarhiju poput nekih država. Problem je izgleda u načinu na koji živimo i društvo koje smo stvorili.
Mislim da će se stariji sjetiti da se nekada davno vrata nisu zaključavala za otići do trgovine. Susjedi su se dobro poznavali i pomagali, nekada i svađali preko ograde. U školi se učilo ONO i DSZ, a zračnice prodavale sa igračkama, doma su se držale lovačke puške. Lukovi i strijele se pravili djeci za zabavu. Nekako mi se čini da je bilo manje zakonskih zabrana i instrukcija, a puno lakše dobiti batina od roditelja.
Što se promijenilo? Što nagoni ljude na ovakve strahote. Na otuđenje, izolaciju....To je ono čime bi se struka trebala pozabaviti, a ne uvođenjem novih restrikcija i instrukcija koje su možda i dovele do društva kakvo imamo, a ne sprječavaju ništa. Ne znam, nisam stručnjak.
Ovo je samo povod koji je Vučiću super došo da razoruža neistomišljenike .
Četnicima dolazi na naplatu njihova politika ,odgajali su djecu i unuke da mrze Hrvate ,Šiptare i sve druge koji im ne odgovaraju i da vole ubijati
i sad im se to sve vraća nažalost to je tako.
Jesu njihovi roditelji bili puni osjećaja kad su naše ubijali na Ovčari, slavilo se oslobođenje Vukovara i
govorilo se djeci ubi ustašu e a sa tim stavom i 30 godina ispiranja mozga djeca su počela pucati doma .
Odgoj i veličanje kriminalaca ,četnika i njihovih narodnih heroja dovela je do toga,nažalost kultura veličanja nerada i lopova
prisutna je i kod nas i to se mora promjeniti.
Nije oružje krivo nego glupa glava .Švicarska je puna oružja pa se takve stvari ne dešavaju.
Gdje narod radi ima dobre plaće nema vremena za gluposti.
Četnicima dolazi na naplatu njihova politika ,odgajali su djecu i unuke da mrze Hrvate ,Šiptare i sve druge koji im ne odgovaraju i da vole ubijati
i sad im se to sve vraća nažalost to je tako.
Jesu njihovi roditelji bili puni osjećaja kad su naše ubijali na Ovčari, slavilo se oslobođenje Vukovara i
govorilo se djeci ubi ustašu e a sa tim stavom i 30 godina ispiranja mozga djeca su počela pucati doma .
Odgoj i veličanje kriminalaca ,četnika i njihovih narodnih heroja dovela je do toga,nažalost kultura veličanja nerada i lopova
prisutna je i kod nas i to se mora promjeniti.
Nije oružje krivo nego glupa glava .Švicarska je puna oružja pa se takve stvari ne dešavaju.
Gdje narod radi ima dobre plaće nema vremena za gluposti.
Uh, vidio sam vrlo primitivne napise i naših ljudi na ovu temu. Doslovce se lik u zrelim godinama naslađivao i nudio da im pošalje streljiva ako usfali, samo da se i dalje ubijaju.
Uglavnom, debila ima svuda i dobro je dok su ograničeni na šank (ili FB u novije doba).
Koliko sam shvatio, tamo su kriminalci uzor. Voze najbolje aute, puna ih je televizija i mediji, povezani su s vlasti. Pa jasno da su uzor balavurdiji.
Ali ne zavaravajmo se da je kod nas drugačije. Bolje je, ali nismo imuni na to. Gdje su presude raznim Vidoševićima, koliko smo čekali na Horvatinčićevu presudu, Josipa Rimac pomalo postaje medijska zvijezda, a samo pratite malog porsnulog vozača Lamborghinija hoće li i kad bar u pritvor.
Kad su mediji pisali o nekom inženjeru, znanstveniku, tehnološkom napretku, otvaranju studija? Samo Severine i njezini video i muževi, Pišekice, pa red uvoznih mafijaša s istoka, pa red nogometaša, pa malo plastičnih posvuduša itd.
Uglavnom, debila ima svuda i dobro je dok su ograničeni na šank (ili FB u novije doba).
Koliko sam shvatio, tamo su kriminalci uzor. Voze najbolje aute, puna ih je televizija i mediji, povezani su s vlasti. Pa jasno da su uzor balavurdiji.
Ali ne zavaravajmo se da je kod nas drugačije. Bolje je, ali nismo imuni na to. Gdje su presude raznim Vidoševićima, koliko smo čekali na Horvatinčićevu presudu, Josipa Rimac pomalo postaje medijska zvijezda, a samo pratite malog porsnulog vozača Lamborghinija hoće li i kad bar u pritvor.
Kad su mediji pisali o nekom inženjeru, znanstveniku, tehnološkom napretku, otvaranju studija? Samo Severine i njezini video i muževi, Pišekice, pa red uvoznih mafijaša s istoka, pa red nogometaša, pa malo plastičnih posvuduša itd.
Uhićen je Ž. M. (57) iz okoline Velike Plane, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih tvari, priopćeno je iz Policijske uprave u Smederevu. Kako se navodi, policija je pretragom njegove kuće i pomoćnih prostorija pronašla puškomitraljez M-72, poluautomatsku pušku M-59, lovačku pušku bez serijskog broja, plinski pištolj, 1.581 puščani metak kalibra 7,62 mm, 49 puščana metka neutvrđenog kalibra, dva okvira za automatsku pušku, svi u ilegalnom posjedu, kao i jednu zračnu pušku, koja je uredno prijavljena.
Koja je razlika izmedju okvira za automatski i poluautomatsku pusku? Nasi novinari gluposti pisu opet.
Koja je razlika izmedju okvira za automatski i poluautomatsku pusku? Nasi novinari gluposti pisu opet.
Pa ako je zataknut u automatsku pušku onda je okvir za automatsku pušku, a ako je u poluautomatskoj onda je okvir za poluautomat. Kakve veze ima što su identični?
Jedva čekam da kod nekog nađu revolver sa speed loaderima velikog kapaciteta.
Cuo sam u vise navrata u zadnje vrijeme "optika za automatsku pusku koju ne smijemo prodavati civilima"nijoe wrote:Pa ako je zataknut u automatsku pušku onda je okvir za automatsku pušku, a ako je u poluautomatskoj onda je okvir za poluautomat. Kakve veze ima što su identični?