CHAT
Re: CHAT
Ako je okvir zataknut u Kalaša, a regulator paljbe na Auto, onda je okvir za automatsku puško, a ako ne, onda nijenijoe wrote:Pa ako je zataknut u automatsku pušku onda je okvir za automatsku pušku, a ako je u poluautomatskoj onda je okvir za poluautomat. Kakve veze ima što su identični? Jedva čekam da kod nekog nađu revolver sa speed loaderima velikog kapaciteta.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Od Zrak Sarajeva kad sam htio od njih kupiti ON AP M89 optiku, rekli su mi da ne smiju prodavat civilima jer je to za automatske puske optika.Monke wrote:gdje si to cuo?Stargazer wrote:
Cuo sam u vise navrata u zadnje vrijeme "optika za automatsku pusku koju ne smijemo prodavati civilima"
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Vjerojatno ne smiju prodavati civlima bez oruznog lista. A za optike koje stavljaju na vojno oruzje, pretpostavljam da je jos stroze.
U BiH opticki nisan se smatra dodatkom oruzja, - i osoba bez oruznog lista ne smije posjedovati opticki nisan. (tako mi je objasnjeno, ako ne grijesim)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-tuzl ... /170111051
U BiH opticki nisan se smatra dodatkom oruzja, - i osoba bez oruznog lista ne smije posjedovati opticki nisan. (tako mi je objasnjeno, ako ne grijesim)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ne smiju uopce civilima jer je to dio "vojne" linije. AP znaci automatska puska, nije logicno al je tak kak je.jolly wrote:Vjerojatno ne smiju prodavati civlima bez oruznog lista. A za optike koje stavljaju na vojno oruzje, pretpostavljam da je jos stroze.
Jurica Pavičić je napisao da je dostupnost oružja glavni problem, ovog krvoprolića kaj se desilo. I drugih masovnih pucanja kaj se događa.
Te, je naveo Japan, gdje imamo mnogo samoubojstava djeca, jer ne mogu pratiti narodnu odličnost svojih sunarodnjaka. Al' je isto tako napisao da u Japanu, treba proći 10
procedura kako bi se došlo do oružja.
Čitao sam u paprinatom izdanju Jutarnjem od petka.
Kod nas, a i u regiji, ne znam dal' se provjeravaju uvjeti za držanje oružja. Nego, samo trebaš po materijalnom i kaznenom odgovornošžu potpisati da ima šuvjete za držanje oružja.
Ormar koji je pod ključem i koji se ne može otvoriti bez posebnog alata.
Al' i kuhijski nož radi zlo ako ga se zloupotrijebi, a isto tako i benzin u boci u obliku Molotovljevog koktela.
Možda dođe do hajke leganih vlasnika oružja na našim područjima. Međutim, ak' neki čovjek ima nekoliko komada oružja u leganom posjedu, bez ikakve mrlje u cijelom svojem životu,
zakaj da ispašta, radi drugih?
Te, je naveo Japan, gdje imamo mnogo samoubojstava djeca, jer ne mogu pratiti narodnu odličnost svojih sunarodnjaka. Al' je isto tako napisao da u Japanu, treba proći 10
procedura kako bi se došlo do oružja.
Čitao sam u paprinatom izdanju Jutarnjem od petka.
Kod nas, a i u regiji, ne znam dal' se provjeravaju uvjeti za držanje oružja. Nego, samo trebaš po materijalnom i kaznenom odgovornošžu potpisati da ima šuvjete za držanje oružja.
Ormar koji je pod ključem i koji se ne može otvoriti bez posebnog alata.
Al' i kuhijski nož radi zlo ako ga se zloupotrijebi, a isto tako i benzin u boci u obliku Molotovljevog koktela.
Možda dođe do hajke leganih vlasnika oružja na našim područjima. Međutim, ak' neki čovjek ima nekoliko komada oružja u leganom posjedu, bez ikakve mrlje u cijelom svojem životu,
zakaj da ispašta, radi drugih?
dzg
@Stargazer
Nisam to. Ne slažem se tim.
Morao sam guglati da bi vidio kaj taj pojam znači, jer mi nije bio poznat.
Ne ljutim se na tebe, al fakat nisam to kaj mi sugeriraš da jesam.
Običan sam građanin, forumaš, koji voli oružje.

dzg
haha, moš misliti...MatijaX wrote: Običan sam građanin, forumaš, koji voli oružje.
Nego ima li tko cijeli članak od te budale da ga zalijepi tu, ne namjeravam plaćati žuti tisak?
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Ali nema niti jedno oruzje, i stalno ispituje o ilegalnim radnjama.MatijaX wrote:@Stargazer
![]()
Klasican fedposter bi upravo to rekao. "nisam fedposter majke mi, ni ne znam sto to znaci"
Svima je jasno sto si i koje namjere imas, nitko te ne shvaca ozbiljno.
- jolly
- Cinker - bojna

E moj prijatelju, nikome na ovom forumu nije bas jasno sta ti radis ovdje, vjeruj mi.MatijaX wrote:@Stargazer
![]()
Fedposter, troll, spammer, covjek na zadatku, izgubljen na internetu, balkanski spijun, pekar, lekar, apotekar, ko ce se danas snaci sa tim svim pojmovima.
Do sad imas 135 postova, nit si nesto rekao, nit si nesto pitao, to ti je potpis.
Cekam tek da vidim tvoj prvi pozitivan komentar, ili pitanje koje ima smisla.
Turn better into best!
Hm, nije baš tako forumaši. Ta, znaju me sa streljane.
Kaj radim na forumu? Pa, došao sam na ovo virtualno mjesto da naučim nešto od onih koji više znaju.
Mislim vezano za vatreno oružje, te zakonsku regulativu koja stoji iza toga.
I mogu reći da mi vaše postovi dosta koriste, jer su mi zanimljivi i učim od vas.
Al' nisam ja bitan. Mislim, nebitan sam.
Bitne su naše teme.
Evo, Jolly, baš volim tvoje postove, jer se svidi da poznaješ tematiku, teorstski i praktično.A, ozbiljan si čovjek.
Kaj radim na forumu? Pa, došao sam na ovo virtualno mjesto da naučim nešto od onih koji više znaju.
Mislim vezano za vatreno oružje, te zakonsku regulativu koja stoji iza toga.
I mogu reći da mi vaše postovi dosta koriste, jer su mi zanimljivi i učim od vas.
Al' nisam ja bitan. Mislim, nebitan sam.
Bitne su naše teme.
Evo, Jolly, baš volim tvoje postove, jer se svidi da poznaješ tematiku, teorstski i praktično.A, ozbiljan si čovjek.
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

Stari moj, kad ja prevedem tvoju recenicu na Hrvatski jezik, ispada ovako: "poznavaoci oruzja mogu cak biti i ozbiljni ljudi!".MatijaX wrote:
Turn better into best!
https://www.index.hr/vijesti/clanak/fot ... 61198.aspx
Pozira s legalnim oruzjem i prozivaju ga, kolko vidim lijevi pistolj je taran tactical, a ovo na drugoj slici je neki Brugger i Thomet poluautomat, vjerovatno PCC. Ljudi ga prozivaju na mrezama samo zato sto je netko rekao da je to oruzje "vojno i sigurno ilegalno". Panika se siri.
Edit, PCC na slici je TP9, isti taj si ja planiram kupit i u procesu sam uvoza. Kompletno legalan poluautomat, civilna verzija MP9.
Pozira s legalnim oruzjem i prozivaju ga, kolko vidim lijevi pistolj je taran tactical, a ovo na drugoj slici je neki Brugger i Thomet poluautomat, vjerovatno PCC. Ljudi ga prozivaju na mrezama samo zato sto je netko rekao da je to oruzje "vojno i sigurno ilegalno". Panika se siri.
Edit, PCC na slici je TP9, isti taj si ja planiram kupit i u procesu sam uvoza. Kompletno legalan poluautomat, civilna verzija MP9.
Ovaj prvi ubojica u školi je vezan uz legalno oružje samo na način da ga je ukrao legalnom vlasniku. Moguće da ga je vlasnik slabo čuvao, ali ne mora biti, djeca su vrlo vješta u pronalaženju šifri, ključeva i sl. Tu bi se nategnuto moglo zaključiti da ako oružje nije bilo u posjedu legalnog vlasnika, ne bi ga se ni ubojica dočepao. Ali što da mu je otac policajac pa da mu je uzeo službeno oružje? Što je s ubojstvima i samoubojstvima službenim oružjem? Bi li trebalo tom logikom razoružati policiju?
Ovaj drugi je imao ilegalno oružje i nabavio bi ga bez obzira na propise. Oduzimanje legalnog oružja bi mu samo olakšalo put i ohrabrilo ga.
Ovaj drugi je imao ilegalno oružje i nabavio bi ga bez obzira na propise. Oduzimanje legalnog oružja bi mu samo olakšalo put i ohrabrilo ga.
Pa Vucic ce sada razoruzati narod u svrhu "opceg dobra", glupost je al tak je kak je. Lobiji oruzja su takvi kakvi jesu, da se ovo dogodilo kod nas, lovci bi vjerovatno prvi bili za zabranu svog sportskog i poluautomatskog oruzja te bi podrzali vladu u zabranama istog.Ariel wrote:Ovaj prvi ubojica u školi je vezan uz legalno oružje samo na način da ga je ukrao legalnom vlasniku. Moguće da ga je vlasnik slabo čuvao, ali ne mora biti, djeca su vrlo vješta u pronalaženju šifri, ključeva i sl. Tu bi se nategnuto moglo zaključiti da ako oružje nije bilo u posjedu legalnog vlasnika, ne bi ga se ni ubojica dočepao. Ali što da mu je otac policajac pa da mu je uzeo službeno oružje? Što je s ubojstvima i samoubojstvima službenim oružjem? Bi li trebalo tom logikom razoružati policiju?
I kad se makne svo legalno oruzje s ulice, ostat ce samo ilegalno. A manje legalnog oruzja znaci samo vise zlocina, evo u Engleskoj je oruzje zabranjeno, pa ljude bodu nozevima do te granice da policija ide i zapljenjuje nozeve i cekice ljudima , te je potrebna dozvola za kupnju noza.
Njihov predsjednik, Vučić, čovjek ima svaki dan "konferenciju za novninare" (monolog ala Mamić). Lik komentira, pametuje, odlučuje, analizira, stvara probleme gdje ih nema, nudi rješenja nepostojećih problema itd., itd...
Kako je moguće da se jedan čovjek "razumije" u terorizam, pregovore s Kosovom, ekonomiju, povijest, pravo, sport, djecu, masovne pokolje, rat u Ukrajini, reality show....?
Čovjek u 18 popodne smisli nekakve "mjere" bez ikakve analize, procjene učinka, suradnje sa institucijama... Te iste mjere drugi dan prolaze na vladi, a na snazi su od prvog idućeg radnog dana?
Pa to ima jedino u diktaturama.
Zanimljiva mi je sklonost diktatorima od strane istočnoeuropskih naroda, poglavito pravoslavaca.
Neshvatljiva mi je ta težnja za "čvrstom rukom", kad udari o stol, pa riješi probleme preko noći.
Nepoznata kolektivna patologija psihe, gdje više-manje sirotinjsku masu pali nekakva instant pravda i rješenja, lik usamljenog pravednika koji se bori sa njihova potlačena prava i poetsku pravdu. Sve to uz pomoć "jake i pravedne" države.
Npr: lik V. Putina koji dolazi u tvornicu, navlači direktora za uši i govori koliko od sutra treba biti plaća.
Ljude jednostavno pali kad Vučić kaže: "od sutra razoružavamo sve". Nemam drugo rezonsko objašnjenje.
Kako je moguće da se jedan čovjek "razumije" u terorizam, pregovore s Kosovom, ekonomiju, povijest, pravo, sport, djecu, masovne pokolje, rat u Ukrajini, reality show....?
Čovjek u 18 popodne smisli nekakve "mjere" bez ikakve analize, procjene učinka, suradnje sa institucijama... Te iste mjere drugi dan prolaze na vladi, a na snazi su od prvog idućeg radnog dana?
Pa to ima jedino u diktaturama.
Zanimljiva mi je sklonost diktatorima od strane istočnoeuropskih naroda, poglavito pravoslavaca.
Neshvatljiva mi je ta težnja za "čvrstom rukom", kad udari o stol, pa riješi probleme preko noći.
Nepoznata kolektivna patologija psihe, gdje više-manje sirotinjsku masu pali nekakva instant pravda i rješenja, lik usamljenog pravednika koji se bori sa njihova potlačena prava i poetsku pravdu. Sve to uz pomoć "jake i pravedne" države.
Npr: lik V. Putina koji dolazi u tvornicu, navlači direktora za uši i govori koliko od sutra treba biti plaća.
Ljude jednostavno pali kad Vučić kaže: "od sutra razoružavamo sve". Nemam drugo rezonsko objašnjenje.
Put your money where your mouth is.