Invazija Ukrajine
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Invazija Ukrajine
Prava analiza tek predstoji.
Prigožin je bivši,mislim da i on to zna.
Ni Bjelorisija ni Lukašenko tu ništa ne mijenjaju.
Ovo je kraj za glazbenike i za privatne vojske na način kako su postojale.
Nadalje sve ide samo u okviru jedinstvene vojske.
Tu se najbolje vidjelo koliko opasne mogu biti privatne vojske i dokazalo se da može i mora postojati jedna jedina vojska, inače.......???
Sada kreće čistka slična kako je Staljin provodio.
Interesantno je da Rusija osim snaga na fronti ,uopće nema operativnih snaga iza,ni po dubini,čak ni prema glavnome gradu.
To iznenađuje više jer su u ratnome stanju.....
Prigožin je bivši,mislim da i on to zna.
Ni Bjelorisija ni Lukašenko tu ništa ne mijenjaju.
Ovo je kraj za glazbenike i za privatne vojske na način kako su postojale.
Nadalje sve ide samo u okviru jedinstvene vojske.
Tu se najbolje vidjelo koliko opasne mogu biti privatne vojske i dokazalo se da može i mora postojati jedna jedina vojska, inače.......???
Sada kreće čistka slična kako je Staljin provodio.
Interesantno je da Rusija osim snaga na fronti ,uopće nema operativnih snaga iza,ni po dubini,čak ni prema glavnome gradu.
To iznenađuje više jer su u ratnome stanju.....
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Misli da nije.Mirok wrote: Ovo je kraj za glazbenike i za privatne vojske na način kako su postojale.
Jer oblici ovakvih privatnih vojski, ili "specijalnih grupa" postoje barem od drugog sv rata.
Hitler je imao smedje kosulje.
U vijetnamu su Amerikanci imali svoje grupe, pod komandom obavjestiajnih sluzbi.
Kasnije se javlja Black water, koji je preimenovan u nesto drugo.
U domovinskom ratu sa srpske strane cijela hrpa belih orlova, crvenih beretki i kojejakakvih grupa.
U ukrajini imas bataljon Azov.
Rusi imaju Wagner.
Kako moderni ratovi sve vise postaju nedefinirani, proxy ratovi, koji barem u pocetku lako mogu biti politicki sumniivi ili neopravdani, vladama pogoduje postojanje ovakvih organizacija, radi moguceg demanta u javnosti (plausible deniabiity).
Kad se zapravo sagleda povijest modernih ratova, ni ne sjecam se kad je zadnji put bio konvencionalni rat, po ratnom bontonu.
Da jedna zemlja objavi rat drugoj, i da se stvari rjese na bojnom polju.
Sve vise se to svodi na kampanje bombardiranja, ili prljave akcije na terenu koje provociraju vojnu akciju, i medijski prateci senzacionalzima koji sluzi za polarizaciju javnosti.
Za prljave akcije - PMC.
Kad PMC postane politicki neugodan, onda se rasformira i preimenuje, ali uvijek postoji.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

Dobro si boldao moju rečenicu.....
Dakle,kako sam naveo......na način kako su postojale.....!
Neformalnih grupa uvijek može biti,ali Wagner je upravo paravojska,sa svom opremom i ustrojem.
A i brojnošću !
Dakle,kako sam naveo......na način kako su postojale.....!
Neformalnih grupa uvijek može biti,ali Wagner je upravo paravojska,sa svom opremom i ustrojem.
A i brojnošću !
Wagner je ogromna operacija i sustav, s rudnicima po Africi i tko zna kakvom još imovinom. Imaju oni gdje operirati.
-
Mirok
- Brigadni General

Slažem se,ali problem je kada dođu doma
Odnosno,uređivati putkovu rusiju i putkov režim,e to je već problem
I sam se putko uneredio od straha,jer zna da su to plaćenici,robijaši,silovatelji,ubojice......,zapravo sve najgore.
A i on ih je tako napravio i posložio
Odnosno,uređivati putkovu rusiju i putkov režim,e to je već problem
I sam se putko uneredio od straha,jer zna da su to plaćenici,robijaši,silovatelji,ubojice......,zapravo sve najgore.
A i on ih je tako napravio i posložio
- jolly
- Cinker - bojna

Blackwater promijenio ime.
Wagner moze promijeniti ime i vjerojatno ce promijeniti direktora.
Velikoj sili, takve kompanije trebaju.
Svi skupa u Wagneru dobili su amnestiju.
Interesantno da su prvi dan, skinuli sankcije Wagneru (odnosno, mami od direktora), ko zna sta se zbivalo u stvarnosti na bankovnim racunima.
https://www.euronews.com/my-europe/2023 ... tions-list
Wagner moze promijeniti ime i vjerojatno ce promijeniti direktora.
Velikoj sili, takve kompanije trebaju.
Svi skupa u Wagneru dobili su amnestiju.
Interesantno da su prvi dan, skinuli sankcije Wagneru (odnosno, mami od direktora), ko zna sta se zbivalo u stvarnosti na bankovnim racunima.
https://www.euronews.com/my-europe/2023 ... tions-list
Turn better into best!
Čak i da se odbije 50% na zapadnu i ukrajinsku propagandu, previše je za normalni mozak što se tamo događa. Kao da se amateri igraju države, vojske, rata.
-
Mirok
- Brigadni General

A i ovo sa Prigožinom,Putkom,Lukašenkom....?
Wagner napada Ukrajinu,pa maršira na Moskvu,pa smjenjuje vojni vrh(možda i Putina),
pa odlazi Lukašenku(koji je mali od Putka),rusi razoružavaju Wagner,Wagner i dalje novači ljude,ruske trupe nisu htjele pucati na wagnerovce,putko i te trupe hvali kako su spriječili državni udar,rusija nije imala operativnih snaga za zaštitu glavnoga grada,zbog 5000 wagnerovaca su htjeli porušiti mostove da obrane Moskvu,gdje su ruske zračne snage da počiste wagnerovce na auto cesti...?
Ajoj....

Wagner napada Ukrajinu,pa maršira na Moskvu,pa smjenjuje vojni vrh(možda i Putina),
pa odlazi Lukašenku(koji je mali od Putka),rusi razoružavaju Wagner,Wagner i dalje novači ljude,ruske trupe nisu htjele pucati na wagnerovce,putko i te trupe hvali kako su spriječili državni udar,rusija nije imala operativnih snaga za zaštitu glavnoga grada,zbog 5000 wagnerovaca su htjeli porušiti mostove da obrane Moskvu,gdje su ruske zračne snage da počiste wagnerovce na auto cesti...?
Ajoj....
- jolly
- Cinker - bojna

Na osnovu ceg povlacis zakljucke?
Ruske novosti blokirane.
Da nisu blokirane, bile bi prilagodjene za javnost, kao sto vjerojatno jesu na ruskim portalima. .
Onda imas zapadne propagandisticke medije, koji su prvi dan deklarirali gradjanski rat u Rusiji, a slijedeci dan promijenili narativ.
Sta se generalno zbivalo, znat cemo tek za nekoliko godina kad se ratni dim razidje.
Postoji samo jedna relevantna informacija koju niciji mediji ne mogu frizirati.
Crta fronte.
Ruske novosti blokirane.
Da nisu blokirane, bile bi prilagodjene za javnost, kao sto vjerojatno jesu na ruskim portalima. .
Onda imas zapadne propagandisticke medije, koji su prvi dan deklarirali gradjanski rat u Rusiji, a slijedeci dan promijenili narativ.
Sta se generalno zbivalo, znat cemo tek za nekoliko godina kad se ratni dim razidje.
Postoji samo jedna relevantna informacija koju niciji mediji ne mogu frizirati.
Crta fronte.
Turn better into best!
Zašto je NATO Sumit baš morao biti u Vilniusu,27 km od granice sa Bjelorusijom i imati onakvo neviđeno siguranje ??? Neka mi neko pametan objasni.
Šesnaest članica NATO-a je poslalo ukupno oko 1000 vojnika kako bi štitili samit 11. i 12. srpnja, koji će se odvijati samo 151 kilometar od Rusije.
Mnoge države također šalju napredne sustave protuzračne obrane koji baltičkim zemljama nedostaju. 'Bilo bi više nego neodgovorno da naše nebo
bude nezaštićeno dok stižu Biden i vođe 40 zemalja', rekao je litavski predsjednik Gitanas Nauseda.
Njemačka je rasporedila 12 protuzračnih raketnih sustava Patriot, koji se koriste za presretanje balističkih i krstarećih projektila ili borbenih zrakoplova.
Španjolska je poslala sustav protuzračne obrane NASAMS, Francuska šalje haubice Caesar te je zajedno s Finskom i Danskom premjestila borbene mlažnjake
u Litvu, a s Velikom Britanijom osigurala oružje za borbu protiv bespilotnih letjelica. Poljska i Njemačka su poslale specijalne postrojbe ojačane helikopterima.
Druge zemlje šalju opremu radi obrane od potencijalnih kemijskih, bioloških, radioloških i nuklearnih napada. Saveznički napori za zračnu sigurnost tijekom
samita za litavskog predsjednika znače da NATO treba hitno postaviti stalnu zračnu obranu u baltičkim zemljama.
Šesnaest članica NATO-a je poslalo ukupno oko 1000 vojnika kako bi štitili samit 11. i 12. srpnja, koji će se odvijati samo 151 kilometar od Rusije.
Mnoge države također šalju napredne sustave protuzračne obrane koji baltičkim zemljama nedostaju. 'Bilo bi više nego neodgovorno da naše nebo
bude nezaštićeno dok stižu Biden i vođe 40 zemalja', rekao je litavski predsjednik Gitanas Nauseda.
Njemačka je rasporedila 12 protuzračnih raketnih sustava Patriot, koji se koriste za presretanje balističkih i krstarećih projektila ili borbenih zrakoplova.
Španjolska je poslala sustav protuzračne obrane NASAMS, Francuska šalje haubice Caesar te je zajedno s Finskom i Danskom premjestila borbene mlažnjake
u Litvu, a s Velikom Britanijom osigurala oružje za borbu protiv bespilotnih letjelica. Poljska i Njemačka su poslale specijalne postrojbe ojačane helikopterima.
Druge zemlje šalju opremu radi obrane od potencijalnih kemijskih, bioloških, radioloških i nuklearnih napada. Saveznički napori za zračnu sigurnost tijekom
samita za litavskog predsjednika znače da NATO treba hitno postaviti stalnu zračnu obranu u baltičkim zemljama.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Ja sam neupucen pa da priupitam, da li se to prica o onoj Ukrajini koja je proglasena za NAJkorumiraniju zemlju na podrucju Evrope i bila je 3 ili 4-i izvoznik oruzja unazad godinu dana ili ima jos neka Ukraina ????
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Jao.
Lex zar ne mozes to malo politicki koretnije pitati?
Turn better into best!
Nedavno mi je frend iz Ukrajine rekao da Rusi na njih pucaju prazne rakete, bez eksploziva, a oni ih interceptaju s Patrotima.
Mislim da je rekao da je jedan Patriot Interceptor oko 13 milijuna dolara.
Money go brr.
Money go brr.
-
Mirok
- Brigadni General

Odavno svi svima serviraju mamce,nije to ništa novo.Stargazer wrote:Nedavno mi je frend iz Ukrajine rekao da Rusi na njih pucaju prazne rakete, bez eksploziva, a oni ih interceptaju s Patrotima.
Money go brr.
NE, NE mogu !jolly wrote:Jao.![]()
Sustav me naucio da postavljam pitanja na koje su moguca samo dva odgovora DA ili NE, na taj nacin stedim puno svoje energije i dovodim do ludila one koji mi moraju odgovoriti na puno ozbiljnija pitanja od ovih !
Nemoguće je Nemoguće
I ja sam neupućen i malo zbunjen.lex-lutor wrote:Ja sam neupucen pa da priupitam, da li se to prica o onoj Ukrajini koja je proglasena za NAJkorumiraniju zemlju na podrucju Evrope i bila je 3 ili 4-i izvoznik oruzja unazad godinu dana ili ima jos neka Ukraina ????
Je li ovaj Zelenskij koji sada viče na Amere i EU lidere i očitava im bukvicu, isti onaj koji je do nedavno bio glumac u sapunici "Sluga naroda"
i koji je na bini pred kamerama svirao kurcem po klaviru, ili ima više Zelenskih ???
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.