Streljana
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Streljana
meni njihova web stranica otvara normalno. ovo su im brojevi telefona, pa nazovi. (098) 458-299, (098) 775-841 TEL / FAX: 01 6188 881 / 01
Ti kontakti su im na web stranicama.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Budem ih nazvao, hvala na podacima.jolly wrote:meni njihova web stranica otvara normalno. ovo su im brojevi telefona, pa nazovi. (098) 458-299, (098) 775-841 TEL / FAX: 01 6188 881 / 01
Streljana
Da se malo vratimo on-topic... 
U nedjelju je prvo natjecanje u Vodicama, povodom obljetnice Oluje. VK pištolj/revolver 10+10.
Slike stavim ovdje nakon natjecanja.
Sent using Tapatalk Pro
U nedjelju je prvo natjecanje u Vodicama, povodom obljetnice Oluje. VK pištolj/revolver 10+10.
Slike stavim ovdje nakon natjecanja.
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Jel postoji streljana koja trenutno radi za kratko oruzje?
Las je na godisnjem, maksimir na godinsjem (receno mi je da provjerim Cazmu jer kao tamo idu ljudi iz Zagreba, ali nisam naso broj telefona)
Ono sta sam naso u Cazmi sa brojem, definitivno mi ne izgleda kao streljana za kratko oruzje...
Zna li netko vise?
Las je na godisnjem, maksimir na godinsjem (receno mi je da provjerim Cazmu jer kao tamo idu ljudi iz Zagreba, ali nisam naso broj telefona)
Ono sta sam naso u Cazmi sa brojem, definitivno mi ne izgleda kao streljana za kratko oruzje...
Zna li netko vise?
- jolly
- Cinker - bojna

Provjeri lokalne opcije za vrapcanski potok. (termini za gradjanstvo)
Odnosno ako si clan nekog streljackog kluba, koji je clanica Zagrebackog streljackog saveza, za termine na vrapcanskom potoku, kao clan kluba.
Inace strasno je da Zagreb sa preko milijun stanovnika, lovackim drustvima i streljackim klubovima ima ovaj problem.
Odnosno ako si clan nekog streljackog kluba, koji je clanica Zagrebackog streljackog saveza, za termine na vrapcanskom potoku, kao clan kluba.
Inace strasno je da Zagreb sa preko milijun stanovnika, lovackim drustvima i streljackim klubovima ima ovaj problem.
Turn better into best!
Cazma radi, ali imaju samo jednu traku za pistolj. Radno vrijeme im je utorak i cetvrtak od 14-18 i subota prijepodne.BlueDog wrote:Jel postoji streljana koja trenutno radi za kratko oruzje?
Zna li netko vise?
Vrapcanski potok ima termine utorkom i cetvrtkom izmedju 12-15 i moras biti odobren od strane kluba da dobijes termin. I moras se najavit par dana prije.
Jel ima neki broj za strelište SD "Čazmatrans" gdje mogu ocekivati da mi se netko javi i da potrebne informacije?Stargazer wrote:Cazma radi, ali imaju samo jednu traku za pistolj. Radno vrijeme im je utorak i cetvrtak od 14-18 i subota prijepodne.BlueDog wrote:Jel postoji streljana koja trenutno radi za kratko oruzje?
Zna li netko vise?
Vrapcanski potok ima termine utorkom i cetvrtkom izmedju 12-15 i moras biti odobren od strane kluba da dobijes termin. I moras se najavit par dana prije.
Hvala
Sto te tocno zanima, reci ovdje pa ti mozda mozemo odgovorit, ja cesto idem tamo ali opet ne bi htio bas tako nekom dat Dubravkov broj.BlueDog wrote:Jel ima neki broj za strelište SD "Čazmatrans" gdje mogu ocekivati da mi se netko javi i da potrebne informacije?Stargazer wrote:Cazma radi, ali imaju samo jednu traku za pistolj. Radno vrijeme im je utorak i cetvrtak od 14-18 i subota prijepodne.BlueDog wrote:Jel postoji streljana koja trenutno radi za kratko oruzje?
Zna li netko vise?
Hvala
Nije problem proslijediti broj. Ali ako te Čazma zanima radi treninga pištoljem, možda ćeš biti razočaran. Jedna meta na cca 30 metara u istoj liniji sa puškašima na 50 i 100m. Dakle, nisi u potpunosti samostalan nego moraš surađivati sa ostalima kada se ide promijeniti metu jer nema rova. Tamo dolazi većinom normalna ekipa, kauboji i divljaci se brzo profiltriraju.
- jolly
- Cinker - bojna

Iz mojih iskustava, slicna je situacija po svim streljanama gdje sam bio.zdebat wrote:. Tamo dolazi većinom normalna ekipa, kauboji i divljaci se brzo profiltriraju.
Tu i tamo se pojavi poneki mangup, ali brzo se iskljuci. Zajednica strijelaca je nacelno vrlo sigurna, disciplinirana i konzervativna, i ne prihvaca mangupe u drustvo.
U Rijeci (dok je Drenova radila) je 8 linija za pistolj, i strijelci su vikendom znali popuniti sve linije, i uvijek se suradjivalo oko izmjene meta i slicno.
Kad bi pistoljska streljana znala biti popunjena moglo se postaviti mete na 25 m, na puscanim linijama, pa isto tako.
S time da je VK puska uvijek bila skupi sport radi municije, i puscane linije nisu nikad bile preopterecene.
U takvom okruzenju neki samouki ili samozivi pojedinac koji ne slijedi ustaljena pravila sigurnosti i ponasanja ne moze opstati.
Turn better into best!
Nije mi jasno radi cega je tako sve tajnovito, zanimaju me sve osnovne informacije. Termini, koliko sta kosta, kakve opcije imaju, koji su preduvjeti itd. Sve sta bi covjek mogo saznati kroz par min preko razgovora. Koliko sam shvatio sva ta drustva i organizacije su javne, pa mi nije jasno zasto uvijek tako tesko doci do informacija ako si pocetnik u svemu tome.
Prije kad sam imao 20 god i prvi put sam otiso u streljanu u Zgu, necu imenovita koju, bio sam se zgrozio. Ekipa cuga, polu pijani se kurce pistoljima, repetiraju u zajednicmim prostorijama a, prosjek godina valjda cca. 70. Prva misao mi je bila koji je ovo k***c, parodija neka, skrivena kamera?!
Sada sa 34 god sam izvadio sam svoj oruzni list i zanima me uci u sve to malo vise, cak i sportski kao neki hobby, natjecanja, malo ozbiljnije discipline koje kod nas nisam vidio. Nekako po svemu sta cujem nista se nije promijenilo...
Tesko je naci sigurno i izregulirano mijesto gdje covjke moze normalo doci i rukovati svojim oruzjem. Skoro pa da ti netko kuca na sat i kaze ajd 15min je proslo, next.
Vecina ljudi sta su izvan Zg-a cujemo da idu u sume, kamenolome itd. Tamo fino pucaju. Od mladih lovaca koje znam, kazu da je tesko naci nekoga normalnog za lov jer isto se nadu pa naljevaju i vecina je stara. Moram naglasiti da sam to cuo od vise razlicitih ljudi koji se ne poznaju. Sve te price obezhrabe covjeka.
Nekako sam bio naivan, imas orzuje koje skoro pa ne mozes koristi na nacin ok platit cu taj termin toliko i toliko, doci tamu i u sigurnim te legalnim uvjetima rukovati svojim oruzjem. To sve obaviti i fino otici doma...
To bi bilo to, ovako ukratko.
Prije kad sam imao 20 god i prvi put sam otiso u streljanu u Zgu, necu imenovita koju, bio sam se zgrozio. Ekipa cuga, polu pijani se kurce pistoljima, repetiraju u zajednicmim prostorijama a, prosjek godina valjda cca. 70. Prva misao mi je bila koji je ovo k***c, parodija neka, skrivena kamera?!
Sada sa 34 god sam izvadio sam svoj oruzni list i zanima me uci u sve to malo vise, cak i sportski kao neki hobby, natjecanja, malo ozbiljnije discipline koje kod nas nisam vidio. Nekako po svemu sta cujem nista se nije promijenilo...
Tesko je naci sigurno i izregulirano mijesto gdje covjke moze normalo doci i rukovati svojim oruzjem. Skoro pa da ti netko kuca na sat i kaze ajd 15min je proslo, next.
Vecina ljudi sta su izvan Zg-a cujemo da idu u sume, kamenolome itd. Tamo fino pucaju. Od mladih lovaca koje znam, kazu da je tesko naci nekoga normalnog za lov jer isto se nadu pa naljevaju i vecina je stara. Moram naglasiti da sam to cuo od vise razlicitih ljudi koji se ne poznaju. Sve te price obezhrabe covjeka.
Nekako sam bio naivan, imas orzuje koje skoro pa ne mozes koristi na nacin ok platit cu taj termin toliko i toliko, doci tamu i u sigurnim te legalnim uvjetima rukovati svojim oruzjem. To sve obaviti i fino otici doma...
To bi bilo to, ovako ukratko.
- jolly
- Cinker - bojna

Jedine dvije streljane koje imaju javni cijenik, su Ritosa (u Istri), i LAS (Zagreb).BlueDog wrote:Nije mi jasno radi cega je tako sve tajnovito, zanimaju me sve osnovne informacije. Termini, koliko sta kosta, kakve opcije imaju, koji su preduvjeti itd. Sve sta bi covjek mogo saznati kroz par min preko razgovora. Koliko sam shvatio sva ta drustva i organizacije su javne, pa mi nije jasno zasto uvijek tako tesko doci do informacija ako si pocetnik u svemu tome.
Shvacam prethodno napisano.
Medjutim, streljastvo jos nije ni blizu pocetka tranzicije iz starog socijalistickog, u neki novi i moderni sustav.
Klubovi ne funkcioniraju na bazi profita i prometa. Sa jednim ili vise novih clanova, jednako dobro ko i bez njih. Pa se ne trebaju ni lomiti da tvoj profil uopce dodje do informacije.
Klubovi u vecini slucajeva nemaju javne web stranice, niti facebook stranice.
I zato je streljastvo je uglavnom "obavijeno velom tajne".
Nema transparetnosti.
O tome se vec pricalo na forumu. Dakle, ne ocekuj previse.
Inace jedan od problema streljastva je nedostatak popularosti i prepoznatljivosti u javnosti.
To je cinjenica, koje su svi svjesni, isto kao sto je cinjenaica da niko ne radi na popularizaciji.
Ti si samo naglas rekao neke od problema, kao novi strijelac.
Od ukupno oko preko dvije stotine streljackih klubova u Hrvatskoj, mozda i oko 250 klubova, ovo u nastavku na poveznici je trenutna prezentacija u javnosti.
A ti bi htio javni cjenik i termine? Uffff...
https://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=31&t=7617
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Danas mi stigao LV. U LV, su stavili informaciju o streljani.
Evo pravila koristenja i kontakti, za Vrapcanski Potok za lovce, stavio sam dva screenshota, pa koji je lakse za procitati.
30 minuta za "korektivno" upucavanje. Hmmm?
Evo pravila koristenja i kontakti, za Vrapcanski Potok za lovce, stavio sam dva screenshota, pa koji je lakse za procitati.
30 minuta za "korektivno" upucavanje. Hmmm?
Turn better into best!
A da, pravila su tu da se postuju.
Po meni jako slabo iskoristeno streliste s obzirom da njemu gravitira grad Zagreb i okolica. Tuzno je to sto to nitko ne komercijalizira na neki nacin, bilo bi tu jako puno prihoda. Jbg tako je kako je....
Sto se Cazme tice, ona mi je bas po mjeri. Ukoliko te zanima sta i kako lijepo otidji jedan dan tamo i sve ces saznati uz casicu razgovora. Broj imamo svi koji tamo pucamo ali nije lijepo davati tudji broj okolo.
Strijelci su inace vrhunska ekipa, uvijek spremna pomoci i podjeliti znanje. Normalno kako das tako ces i primiti.
Sto se Cazme tice, ona mi je bas po mjeri. Ukoliko te zanima sta i kako lijepo otidji jedan dan tamo i sve ces saznati uz casicu razgovora. Broj imamo svi koji tamo pucamo ali nije lijepo davati tudji broj okolo.
Strijelci su inace vrhunska ekipa, uvijek spremna pomoci i podjeliti znanje. Normalno kako das tako ces i primiti.
Postoji još jedna streljana u okolici Ivanić Grada. Tamo već par mjeseci pucam i član sam lokalnog kluba. Osobno tamo pucam tzv. dinamiku s PA puškom i pištoljem (pucanje u kretanju, izmjene spremnika i oružja, više meta).
Kako doći do toga? Prije svega razgovorom s vodstvom kluba, nekoliko treninga za upoznavanje, uz uvjerenje da se protiv vas ne vodi sudski postupak, učlanjenjem u klub. Tamo sam napokon našao ono što sam godinama tražio u HR i što viđamo na američkim youtube kanalima.
Samo nemojte molim tamo dolaziti radi neke statike, za to ima i drugih streljana.
Kako doći do toga? Prije svega razgovorom s vodstvom kluba, nekoliko treninga za upoznavanje, uz uvjerenje da se protiv vas ne vodi sudski postupak, učlanjenjem u klub. Tamo sam napokon našao ono što sam godinama tražio u HR i što viđamo na američkim youtube kanalima.
Samo nemojte molim tamo dolaziti radi neke statike, za to ima i drugih streljana.
- jolly
- Cinker - bojna

Lijepo.
Dakle, pomalo se siri sportska streljacka scena. Bravo.
Dakle, pomalo se siri sportska streljacka scena. Bravo.
Turn better into best!
Lokalni klub iz Ivanića? Dinamične discipline, IPSC ili IDPA? Nikad čuo, o kojem klubu se radi?Ariel wrote:Postoji još jedna streljana u okolici Ivanić Grada. Tamo već par mjeseci pucam i član sam lokalnog kluba. Osobno tamo pucam tzv. dinamiku s PA puškom i pištoljem (pucanje u kretanju, izmjene spremnika i oružja, više meta).
Put your money where your mouth is.